Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Dokumentární

Recenze (9)

plakát

Já, Earl a holka na umření (2015) 

Jeden z mála filmů který Vás totálně zasáhne a stejně mu nedáte 5 hvězd. Na začátku filmu si řeknete ok tak to tedy bude o teenagerech a budou zde klasické klišé. No bude samozřejmě také ale příběh se nesoustředí na dva kamarády ale na Rachel která je na umření. Film tepe na srdeční funkce od druhé poloviny filmu a to tak, že jsem to opravdu nečekal. Je zde spousta odkazů na určité filmy, které je dobré znát a pak to tedy ještě chytne lepší atmosféru. Ale ten konec to si nemůžu pomoct, to je na heart attack. Poslední věc je, že Brian Eno se na soundtracku vyznamenal i když to byla převážně jeho tvorba.

plakát

Panika v městečku - vánoční poleno (2013) 

V Belgii zase rozjeli svůj kolotoč na pořádnou jízdu. Pokračují jak tomu bylo i hlavnímu filmu. Animace šílené, dialogy narvané jak se patří a děj patřičně nasál Vánoční atmosféru. Někdy si ale stejně řeknete, že se to trochu vleče. Škoda k 5* stačilo tak málo.

plakát

La La Land (2016) 

Začátek může naznačit že to může být jako klasické otravné muzikály. Jenomže tomu tak tomu naštěstí po zbytek filmu nebude. Romantické drama příjemně roste po celou dobu filmu. Všechny zpívané pasáže jsou jemně zakomponované do příběhu a je příjemné že jich není tolik. Režisér filmu opět prokázal že umí hudební filmy jak tomu také bylo u Whiplash. Film je příjemně vtipný a stopáž se příjemně snesla. Konec filmu je pak na zamyšlení a pro každého jak si vyloží ať už pro diváka příjemně nebo ne. [ČSFD Projekce]

plakát

Kurt strašně zuří (2008) 

Někdy není nad to, se kouknout na něco šíleného. Pokud se Vám aspoň trošku líbí takto pojatá animace tak budete spokojeni. Příběh pěkně zapadá do výtvarného pojetí filmu. Film více baví, než nudí, ale jen málokomu sedne. Je taky potřeba se kouknout jak to dělají jinde.

plakát

Až na vrchol (2015) 

Tak tenhle dokument vtáhne každého kdo se nikdy o MotoGP nezajímal. Brilantně seskládané příběhy jednotlivých jezdců, které v závěru vyvrcholí soubojem dvou nejlepších.

plakát

Šílený Max: Zběsilá cesta (2015) 

Jízda hned od začátku filmu až do konce. Film, kde není skoro žádný příběh a vůbec to nevadí,jde o čirou akci, které nechybí absolutně nic. Jsou zde mohutné exploze, šlehající plameny, burácejí motory úžasných předělaných vozidel a k tomu přes 300 kaskadérů kteří lítají na tyčích ve vzduchu snažíc se zničit ujíždějící vozidlo. K tomu soundtrack, který atmosféru fanaticky vyhecuje do maximální tepové frekvence. Skvělý “nářez“ na odreagování.

plakát

Citizenfour: Občan Snowden (2014) 

Skvělý dokument hlavně tím, že se režisérce podařilo dostat přímo k hlavní postavě dokumentu a natočit události, přesně tak jak byly připravovány a následně aplikovány. Bylo krásné sledovat změnu osobnosti hlavního aktéra v průběhu času. Na začátku čilý,svěží a odhodlaný změnit svět, na konci k smrti vyčerpaný svojí vytvořenou a dá se říct oprávněnou paranoiou. Oscar určitě zasloužený, podobný realtime dokument o osobnosti která ovlivnila svět, tu zase dlouho nebude.

plakát

Krycí jméno U.N.C.L.E. (2015) 

Film, který se snaží být bondovkou či nějakou poctou bondovky ale u mě to teda nefungovalo. První chvíle filmu svižně utíkají, pěkná podkresová hudba a pak se to nějak zvrtne a začne dilema, jestli to bude vážný film se špionážním ztvárněním nebo to bude pojato jako komedie/parodie na styl bondovských filmů. Toto dilema se bohužel nevyřeší do konce filmu. Těch komediálních prvků bylo opravdu poskromnu, aby to zakrylo chabý děj a zaplnilo tu zbytečně dlouhou stopáž filmu.

plakát

Okolo futbola (2013) 

Jeden z nejlepších filmů na téma fotbalové kultury okolo stadionů. Že to bude skvělý film již naznačilo to, že k natáčení filmu byli přizváni významní členové z top chuligánských skupin fotbalových klubů. A můžu jenom dodat to, že ve filmu co se týká reálnosti nebyly žádné nesmysly, zvlášť pokud jde o scénu v parku o které by se dalo říct, že si scénárista ulehčil práci a vymyslel nějakou zábavnou vsuvku do filmu, ale takhle se to opravdu událo. Ve filmu jsou krásně znázorněny pro nezaujaté diváky momenty “sportovního víkendu“ jak tomu sami říkají v Rusku. Jde hlavně o ten různý styl boje těchto skupin, jako je napadení jiné skupiny přesouvající se metrem nebo hledání soupeřů po městě, kde to nebylo plánované a pak ty plánované jako je bitka dvou prověrek (bitka, kde se bijí mladí kluci s čísly na zádech a pak se z nich vyberou ti nejlepší a zařadí se do hlavních skupin) nebo domluvené bitky top skupin. Když se k tomu přidá skvělý soundtrack a uvěřitelný příběh kde k rozluštění příběhu dojdeme až na samotném závěru, není co dodat.