Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Horor

Recenze (446)

plakát

Morbius (2022) 

Dracula 3000 byl lepsi.

plakát

Texaský masakr motorovou pilou (2022) 

Tenhle film me bolel asi vic, nez tu pipku z autobusu rozriznuti vejpul. Jako, gore bylo realisticke a ty dve hlavni herecky celkem sympatacky, ale bohuzel scenar daval dohromady nekdo, kdo si jeste pred psanim potykal s Leatherfacovym kladivem. Jako divak jsem celkem jednodussi a neni tezke mne potesit, o cem obcas ma vysoka hodnoceni vypovidaji, ale az tak jednoduchej nejsem…

plakát

Amazing Spider-Man 2 (2014) 

Čekal jsem to teda o dost horší... Od prvního dílu ubylo docela dost stupidity (jasně, furt je to pakárna, ale s vyšším stupněm snesitelnosti), místo toho se dostavilo víc nevyrovnané tempo, které často šlape na brzdu a mění dynamickou podívanou na unavené sledování spícího lenochoda. Ale digihrátky jsou pořád solidní, kamera stále provádí sexy přelety a maluje traileruhodné scenérie a mnohem víc se teď projevuje soundtrack, který třeba v prvních scénách s Elektrem dělá moc dobré věci! Takže já si celkem rochnil a vlastně tuhle Garfieldovskou éru považuju za solidní nadprůměr.

plakát

Amazing Spider-Man (2012) 

Film jsem poprvé viděl v kině a byl z něj nekriticky nadšený, ale při druhém shlédnutí o 9 let zpátky už to taková sláva není. Příběh je místy roztomile stupidní a místy pouze extrémně otravně stupidní, ale naštěstí hlavní pozitiva leží jinde. Herecké obsazení dost věcí zachraňuje, Andrew je jako Peter Parker sympatickej ňouma, Emma sexy jak sviňa a Rhys je fajn v civilní doktorské poloze i jako agresivní přerostlá digitální ještěrka. Ale největším kladem je vizuální stránka. Kamera kouzlí každou minutou, digitální triky jsou uvěřitelné a některé záběry bych si klidně vytisknul a vylepil na stěnu. Jak by řekl strýček Ben, s velkými očekáváními přichází i velká zklamání, naštěstí první Amazing Spider-man to ustál slušně.

plakát

Kovboj Bebop: Lovec odměn (2021) (seriál) 

Anime Cowboy Bebop patří do mého TOP už hodně dlouho, možná bych ho označil i za svoje nejoblíbenější anime vůbec, takže jsem se obával, co se stane s hranou verzí... a překvapivě to nebylo špatné. Drží si to styl předlohy, herci jsou solidní, triky většinou na úrovni a samozřejmě, skvělá hudba obsahující většinu klasických fláků tomu přidává další hvězdičku. Jen jsem možná čekal, že si děj půjde trochu vlastním směrem a nebude se tak pevně držet originálu. Na binge-watching dobrý.

plakát

Není čas zemřít (2021) 

Nejméně uspokojivá bondovka ze všech pětadvaceti. Spousta věcí, co se budovala v předchozích čtyřech "Craigovkách" je tu sfouknutá během deseti minut a v příběhu je tolik děr, že by člověk potřeboval ještě doprovodný manuál. Je tam sice dost super scén, solidní akce a laškování mezi postavami, ale jako celek "meh".

plakát

Ulice strachu – 1. část: 1994 (2021) 

Bohužel na můj vkus je scénář tohohle filmu až moc stupidní a logické lapsy a podivné chování hlavních charakterů každou chvíli odváděly mou pozornost od filmu k myšlence, jak fajn by to mohlo být, kdyby to napsal někdo s víc nadhledem. Protože základní myšlenka je fajn a ve filmu je i spousta cool nápadů. Prý jsou další dva díly lepší, tak uvidíme...

plakát

Naprostí cizinci (2016) 

Vždycky jsem měl slabost pro podobné komorní filmy, co se většinu času odehrávají na minimální ploše - ať už jde o různé home invasion horrory, napínavé thrillery, které nemá rád ani jejich režisér (Provaz je boží a je mi fuk, co Hitchcock říkal) nebo podobná konverzační dramata jako jsou Naprostí cizinci. To, že jsme na to koukali s přítelkyní a naše mobily, ležící na stole před námi, občas zasvítily, když přišla nějaká nová zpráva nebo email, dávalo celému dění na obrazovce bonusový přesah... Celé téma je natolik univerzální a pochopitelné, že snad neznám jiný film, co by zplodil tolik remaků. Dokonce jeden i u nás v ČR.

plakát

Halloween: Zmrtvýchvstání (2002) odpad!

Viděl jsem už dost "experimental cinema", ale tohle je moje první "excremental". Nechápu, jak Halloween 3 může být v černých číslech a tahle prasárna se furt drží v modrém.