Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Sci-Fi
  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný

Recenze (11)

plakát

Pavouci z vesmíru (2010) 

Příjemné překvapení, říkal jsem si, hm, Straussové, ti packalové co natočili AvP2, jdu to protrpět... ale opak je pravdou, i přes slabší scénář a obsazení si myslím, že tento film není zase vůbec tak špatný. Ani chvilku jsem se nenudil, místy jde i cítit nějaké to napětí, trikové sekvence a design emzáků bez výhrad, vzhledem rozpočtu 10 mil USD velice dobré béčko. 7/10

plakát

Černá labuť (2010) 

Snímek pojednává o mladé baletce, jíž se splní sen a má být obsazena do hlavní role Labuťího jezera, ale neprve se musí z křehké dívky (Bílé labutě) stát "Černou labuťí". Režisér Arronofsky si zřejmě opravdu rád libuje ve filmech, kde se lidé perou s démony své vlastní duše, protože tento není výjimkou. Tímto snímkem jasně říká, že každý z nás máme v nitru schovaný potenciál něčeho dosáhnout, jen musíme získat ten správný impuls k tomu, abychom ho uskutečnili. Ovšem ne vždy je to úplně "zadarmo". Natalie Portman se zhostila své role naprosto výjimečně, za svůj výkon prostě MUSÍ získat Oscara, a to nemluvím o tanečních scénách, které většinu odtancovala sama. Samotnou kapitolou je hudební podkres, který je naprosto geniální, a ještě více vás vtáhne do děje.

plakát

Sociální síť (2010) 

Před více než rokem, když jsem se dozvěděl, že David Fincher bude natáčet film o Facebooku, smál jsem se... teď už se nesměju. Nevím, co přesně je pravda a co již scenárista doplnil dle své vize, ale postava Zuckerberga je napsána jako pěkně... grázlovitá, sobecká a vypočítavá, ale to nemění nic na tom, že David Fincher je Bůh, herci bez výjimky vynikající (hlavně Jesse Eisenberg! - jehož rychlomluvu jsem občas nestíhal) a scénář brilatní. O FB jde až v druhém případě, spíš o mezilidské vztahy, a ty jsou zde vypilovány na jedničku. A představa, že FB vzniknul na truc jednoho asociálního kluka, co pálil po ženskejch a chtěl mít o všem přehled a na to s kamarádama vy***al, je dost na zamyšlení. Asi tak, že má člověk chuť okamžitě smazat účet.

plakát

Gran Torino (2008) 

Clint Eastwood na stará kolena natočil snímek, který si dle mě zasloužil alespoň jednoho Oscara, už jen za svou podmanivost k zamyšlení. Přerod nevraživého veterána z korejské války, kterému se do sousedství nastěhují asiaté, je případnou ukázkou multikuturalismu, ale hlavně proměny jednoho starého "bastarda", který zjistí, že s těmi, které k smrti nenávidí, má mnohem více společného, než s vlastní rodinou. Nádherný film, doporučuji.

plakát

Počátek (2010) 

Tak nám Nolan zase jednou předvedl, co je to filmové umění. V Inception (Počátek) nás zavádí do našich nejnitěrnějších snů a nechá nás na pochybách, zda-li to, čemu věříme je již realita nebo stále sen. První polovinu filmu se seznamujeme s postavami a hlavně celé koncepci "stavění snů", s pravidly, paradoxy atd.., abychom si druhou polovinu mohli již jen neskutečně vychutnávat. Napětí, gradace, psychologie, vše v tomto filmu najdete. Byl jsem mírně skeptický, protože Temný rytíř mi přišel mírně přehypeovaný, ale Inception je opravdu dílo, při kterém pro vás závěrečné titulky rozhodně nebudou znamenat konec filmu.

plakát

Portal (2009) 

neskutečná slátanina, zprvu slibující zajímavou podívanou, dokonce i jakýsi náznak atmosféry by se našel, později ale přijde hořké vystřízlivění. 1 hvězda za to že jsem se párkrát pousmál nad stupiditou filmu

plakát

(1998) 

Výplach hlavy...to je tento film. Arronofského filmy jsou většinou těžké na pochopení, ale tento jim kraluje.

plakát

Kick-Ass (2010) 

!!!NÁŘEZ!!!...MUST SEE záležitost ... aneb obyčejnej kluk se chce stát superhrdinou. Cool film, cool soundtrack, žádný hloupý PG13, i trochu toho filozofování se najde. A jako třešnička na dortu v jedné scéně výtečně využitý hudební motiv ze "Sunshine". Matthew Vaughn má u mě oba palce nahoru, a ten 1 bod si schovávám pro chystané pokračování.

plakát

Souboj Titánů (2010) 

Po nepříliš přívětivých recenzích a jména režiséra, který natočil poslední adaptaci Hulka, na které nebylo nic výjimečného (osobně se mi o několik řádů více líbila verze Anga Lee), nastalo velice příjemné překvapení. Očekával jsem nudný remake starého Souboje titánů, ale nová verze si z něj bere jen základní kostru, přičemž Perseus není ten uhlazený mladík, ale nas*anej chlap, kterej se jen chce pomstít Bohům. Děj velice svižně ubíhá, pořád se něco děje, takže se člověk ani chvilku nenudí. Pár logických kaps se najde, ale já se dobře bavil, a takhle nějak si představuju letní blockbuster.

plakát

Predátoři (2010) 

Nový počin od téměř neznámého Nimróda Antala pod dohledem Roberta Rodrigueze ždímá maximálně svůj nízký rozpočet, který činil 45 milionů dolarů a vypadá patřičně oldschoolově, v dobrém slova smyslu. Partička nejlepších zabijáků planety se o...citne na neznámé planetě, neví proč a jak se tam vzali, ale brzy pochopí, že narazili na neznámého protivníka a musí táhnout za jeden provaz. Predátoři jsou poctou originálu z 80-tých let s Arniem (ignoruje 2. díl a sérii AvP) a to včetně téměř identické hudebního doprovodu. Až si člověk říká, zda-li má mít radost z toho, že ho místy doslova cituje, či ho označovat jen za pouhý plagiát. Začátek se nese ve stylu "Někde jsme se ocitli a nevíme kde", postupné budování atmosféry dobré, leč mi úvod přišel zbytečně dlouhý a dialogy postav jakoby byly jen na "okrasu". Prostřední část filmu byla pro mě dosti velká nuda, která je spojena s jednou postavou, která tam dle mě byla zcela zbytečně. Závěrečná třetina se již nese v klasickém duchu kořist vs. lovec a nedělá v rámci žánru žádnou ostudu (ani originálu). Vzhledem k rozpočtu stravitelná chuťovka, která může nadchnout a zároveň zklamat. P.S. Osobní souboj muž proti "muži" potěšil :)