Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Horor
  • Sci-Fi

Oblíbené filmy (6)

Hvězdná pěchota

Hvězdná pěchota (1997)

Brutální a po vizuální stránce dokonalá podívaná. Navíc se tento film dotýká i jiných, citlivějších témat. Poukazuje na propagandu, nebezpečný vliv médií na společnost a hrozbu různých diktátorských režimů. Je to opravdu silný film, který ale není pro každého. Člověk se u něj musí trochu zamyslet a sledovat co tímto snímkem chtěl režisér naznačit. Co dodat? "Konám svoji povinnost" a dávám 5 hvězd!

Vetřelci

Vetřelci (1986)

Mimořádně podařená akční řežba. Lidé versus hnusný, slizký příšery z kosmu. Nezapomenutelné scény mariňáků v hnízdě vetřelců (ze kterých mrazí v zádech), skvělé herecké výkony a hlášky které se vám vryjí do paměti. Asi nejlepší díl celé série, který sice nepůsobí příliš hororově, ale vše vynahrazuje v akci a promyšleném příběhu. Film jako hrom!

Strach a hnus v Las Vegas

Strach a hnus v Las Vegas (1998)

Naprosto šílené a zběsilé. A naprosto geniálně vtipné. Kvalitu filmu nejvíce oceníte zejména jestli máte nějaké zajímavé drogové zkušenosti. Sice se může zdát, že dvě hodiny filmu, který vlastně nemá nějaký konkrétní děj, je moc, ale opak jest pravdou. Velmi sugestivní zážitek na který se jen tak nezapomíná... Zvláště úvodní scéna či scéna z baru plného ještěrů :-) Paráda.

Stalker

Stalker (1979)

Abstraktní poetická podívaná o smyslu života... O naději, o lásce a slabosti, která je mnohdy víc než síla. Tři rozdílné povahy putují magickou krajinou, všichni ve své podstatě zoufalí, toužící splnit si své sny... Avšak během cesty dochází k jejich vnitřní promněně, která vrcholí konfrontací se samotným cílem své poutě, tajemnou komnatou příání. Je toho mnoho co lze o tomto filmu napsat. Naprosto unikátní pojetí. Není to jen film, je to poezie, je to obraz, je to naprostá harmonie... Jedinou "vadou" tak je, že všechny ostatní filmy, které jsem měl kdy možnost vidět, jsou kvalitou, hloubkou, atmosférou a v mnoha dalších směrech, minimálně o třídu pozadu... Přehodnocuji svých top 5 filmů.

Nebe

Nebe (2002)

Už dlouho mě film tak neodrovnal a emocionálně nevyždímal jako tento. Dokonalý scénář, dokonalé prostředí, dokonalí herci... Prostě nádherná hodina a půl filmové poezie, která pohladí na duši. Těžké něco dalšího dodávat...