dANo

dANo

Daniel Pavlík

Slovensko

15 bodů

od nejnovějšíchpodle abecedypodle hodnocenípodle roku vzniku filmu
<< předchozí 1 2 3 4 11 22 32 42
    • 9.2.2012  09:28
    Drive (2011)

Super! Konečne film, ktorý je iný a už dávno som sa netešil z filmu tak, ako z tohto. Quentin Tarantino už nevie také niečo od 90. rokov a za posledných 10 rokov som síce videl množstvo filmov, ale tento vyčnieva. Ryan Gosling bol perfektný a dokonale zahral postavu, ktorá miestami pripomína Stevna Seagala :o)). A ten záver bol taký dobrýýý...

• 9.2.2012  09:15
    Půlnoc v Paříži (2011)

Tieto "európske filmy", ktoré Woody v poslednej dobe natáča, sa mi veľmi pozdávajú. Tentokrát si vzal na mušku Paríž, konkrétne Paríž 20. rokov 20.storočia... aj keď príbeh je zasadený do súčasnosti. Hlavné postavy sú od začiatku vyprofilované tak, že divák neočakáva (a ani sa nedočká) nejaké veľké prekvapenia. Woody Allen sa skôr zameral na zobrazenie tej doby a jej vplyv nie len na hlavnú postavu. Milý film, aj keď musím priznať, že tomu miestami chýbalo tempo. Aj preto nedávam plný počet.

• 4.2.2012  22:47
    Báječní muži na létajících strojích (1965)

Napriek celkom slušnej dĺžke filmu to bolo zábavné a takisto celkom napínavé... Miestami mi to pripomínalo humor Monty Pythons.

• 4.2.2012  22:26
    Romeo a Julie (1968)

Asi tak nejak si to ten Shakespeare určite predstavoval... :o) Výprava a kostýmy sú absolútny vrchol tohto filmu a takisto poteší aj ústredná dvojica. Samotný príbeh (resp. scenár) nemá veľký zmysel hodnotiť, akokoľvek, nenašiel som odvahu dať tomuto filmu plný počet hviezd.

• 4.2.2012  22:23
    Hrdinové a zbabělci (2007)

Ako sa to dobre rozbehlo, tak sa to nejako spomalene skončilo... :o( Diváka (ako mňa) samozrejme poteší protivojnová agitka, takisto výborné herecké obsadenie, ale to bolo viacmenej všetko, čo ma tzv. dvíhalo zo sedadla. Thriller by som to veľmi nenazýval. A hodnotenie dávam (jednoznačne) priemerné.

• 30.1.2012  11:53
    Volavka (2002)

Konečne som sa dostal k tomu, aby som si pozrel "predlohu" k známejšej verzii tohto príbehu v réžii M. Scorseseho a som veľmi rád, že som si nepovedal "toto už mi nemôže dať nejak veľa navyše...". Lebo Hong-Kong dokazuje, že v niektorých filmových žánroch nemá problém "schovať Hollywood do vrecka".

• 22.1.2012  20:22
    Coach Carter (2005)

Námet je postavený na skutočných udalostiach a tak sa celkom dalo predvídať smerovanie... A tak jediné, čo si divák doslova vychutnáva, je (takmer ako vždy) fantastický herecký výkon Samuel L. Jacksona.

• 22.1.2012  18:21
    Frozen (2010)

Film má výborný námet, nad ktorým som sa už veru niekedy pri lyžovačke zamyslel :o). Natočené je to takisto veľmi dobre, vôbec to nepôsobí nejak béčkovo. Najradšej by som hodnotil 3 a 1/2*, lebo kvality filmu dosť drsne znižujú logické chyby (ako napr. prilepená ruka a pod., ktoré ma doslova iritovali a je mi jasné, že boli umiestňované zámerne, ale strašne nelogicky). Na druhej strane dopozeral som to s takým napätím, že som nakoniec zaokrúhlil hore...

• 22.1.2012  15:38
    Král rybář (1991)

Mám rád, keď dvaja skvelý herci dostanú parádny priestor na to, aby ukázali svoje kvality a takisto aj film má zaujímavý (doslova netradičný) scenár... Takže v tomto prípade nemám prečo (môjmu obľúbencovi z čias MPFC) nedať plný počet.

• 12.1.2012  22:23
    Mariňák (2005)

Ja som bol veru sklamaný, lebo celkové hodnotenie nasvedčovalo niečo iné, ako mi bolo "naservírované"...

• 6.1.2012  17:24
    Shrek (2001)

V súčasnosti už klasika, ktorá pobaví deti i dospelých a aj napriek tomu, že určite ešte prinesie množstvo "pokračovaní", tak som si istý, že iba tento diel ostane ten najlepší.

• 11.12.2011  20:20
    Indiana Jones a Království křišťálové lebky (2008)

Ťažké rozhodovanie medzi 3 a 4*, ale objektívne musím priznať, že som sa celkom dobre bavil, aj keď som sa snažil ignorovať miestami až prehnané akčné klišé scény... a tak som dal nadpriemer.

• 9.12.2011  12:22
    Django (1966)

Pozrel som si to hlavne z tej zvedavosti, že čo to ide Tarantino prerábať... :o) A teraz celkom chápem, prečo ho to tak oslovilo, lebo okrem dosť netradičných akčných a pri tom westernovým strieľačkám to malo kopec vtipných scén, ktoré si viem už teraz živo predstaviť v Tarantinovej verzii...

• 9.12.2011  12:16
    Hlídač mrtvých (1997)

Film má celkom silné herecké obsadenie, pričom sa jedná o dosť jednoduchý horor s krimi zápletkou. Čo ale neznamená, že to nebolo zaujímavé, práve naopak, aj vďaka tým hereckým esám to bolo veľmi pozerateľné. Chvíľu som dokonca rozmýšľal aj o nadpriemernom hodnotení, ale myslím, že 3* sú spravodlivé.

• 9.12.2011  11:57
    Single Man (2009)

Čo ma na tomto filme zaujalo, je jednoznačne hranie sa s kulisami, oblečením, proste vizuálnou stránkou. Príbeh bol pre mňa tak trochu druhoradý a veľmi rýchlo asi zapadne prachom (zabudnutia:).

• 9.12.2011  11:39
    Psí odpoledne (1975)

Tento film je presne podľa môjho gusta a to, že je to natočené na základe skutočných udalostí je len čerešničkou na tejto chutnej torte. Samozrejme, najviac celému filmu pomohol famózny herecký výkon Al Pacina, ktorý Sonnyho doslova prežíval a keďže mal aj dosť priestoru na improvizáciu, tak to jednoducho vylepšil na maximum. Fakt vrele odporúčam!

• 9.12.2011  11:22
    Vera Drake - Žena dvou tváří (2004)

Rozhodovanie medzi 4 a 5* u mňa nakoniec ovplyvnil úžasný herecký výkon Imeldy Staunton. Takže s radosťou konštatujem, že toto je druhý Leighov film, ktorý som videl a obom som dal plný počet. Zobrazenie náročnej doby, kedy okrem ťažkého zháňania si práce na živobytie, je u hlavnej hrdinky možnosť pomáhať a jej dobré srdce takú možnosť neodmieta... Aj napriek tomu, že je to nelegálne. :o(

• 9.12.2011  11:08
    Není co ztratit (1997)

Miestami som sa celkom dobre bavil, ale na to, aby som dal tejto komédii vyššie hodnotenie, to chcelo lepší (nie tak ľahko predvídateľný) scenár. Herecké výkony boli v podstate nadpriemerné, samozrejme viac som bol zvedavý na Robbinsa v komediálnej roli a myslím, že to celkom dobre zvládol.

• 9.12.2011  10:54
    Kouzelná chůva Nanny McPhee (2005)

Pozeral som to len tak na jedno oko, lebo som si myslel, že to bude kravina, ale je pravda, že miestami som bol milo prekvapený. Takže moje hodnotenie nie je finálne, snáď ho upravím (smerom hore) po poctivejšom zhliadnutí...

• 9.11.2011  14:59
    Tajemství oceánu (2003)

Na "Earth" sa to veru nechytá hlavne kvôli menšiemu počtu zaujímavých komentárov. Na druhej strane však treba priznať, že väčšina záberov bola doslova "dychberúca"!

• 9.11.2011  14:56
    Pokoj s vyhlídkou (1985)

Prvá polovica ma dosť uspávala, ale tá druhá stála za to a napravila môj dojem z filmu natoľko, že dávam nadpriemerné hodnotenie a odporúčam... Okrem skvelého hereckého obsadenia je tu fakt dobrý scenár a hlavne výprava! Stále som sa totiž zamýšľal nad tým, ako sa tvorcom podarilo vytvoriť tak autentické prostredie, že som mal ozaj pocit, akoby to bolo natočené pred viac ako 100 rokmi. :o)

• 9.11.2011  14:35
    A-Team (2010)

Ako divák som bol miestami statočne zmätený, ale nakoniec som pochopil, že to v konečnom dôsledku pre tvorcov nezohrávalo nejak závažnú rolu, lebo to najdôležitejšie v tomto filme je akcia a humor. Dobre som sa bavil a len málo chýbalo k tomu, aby som nedal aj tých 5*. (Director's cut by som si tiež rád pozrel, lebo evidentne rieši aj ten problém zmätenosti diváka:)

• 9.11.2011  14:29
    Diplomová práce (1996)

Kľudne by som dal aj plné hodnotenie, keby mi tam nevadilo zopár scén, kde mi chýbala logika, resp. som dobre nerozumel scenáru, ktorý mal evidentne za úlohu diváka zmiasť natoľko, aby bol prekvapený až na záver... Akokoľvek, Amenábar už v tomto svojom prvom celovečernom filme ukázal svoje nepopierateľné režisérske kvality.

• 9.11.2011  14:23
    Carrie (1976)

Zvláštny horor, keďže počas filmu to až tak nevyzerá, ale nakoniec sa to celé tak trochu "zvrtne". Čo ma však najviac prekvapilo, bol neuveriteľný herecký výkon mladej Sissy Spacek, ktorá bola brutálne uveriteľná! Telekinéza ako podklad k dobrému thrilleru je pre mňa takisto novinkou... Zaujímavý film, ktorý treba vidieť.

• 9.11.2011  14:19
    Invictus: Neporažený (2009)

Ragby je trochu mimo môjho športového povedomia, ale aj napriek tomu som si tento športový (aj keď hlavne historicko-politický) film príjemne užil a som celkom prekvapený z konečného výsledku... :o)

• 3.11.2011  12:32
    Třetí hvězda (2010)

Wow! Britský čierny humor v spojení s takou vážnou témou, akou je rakovina a umieranie, tak to som teda čumel... Keď som začal film pozerať, tak som netušil o čo ide, ale postupne som si to neuveriteľne užíval a ani očakávaný "sad-end" mi prišiel ako krásne vyústenie tohoto vtipného "road movie" :o). (Dokonca aj do záverečnej scény sa tvorcom podarilo umiestniť veľmi vhodný vtip!).

• 3.11.2011  12:20
    Jednotka příliš rychlého nasazení (2007)

Na začiatku sledovania tohto filmu som mal pocit, že to bude jednoznačných 5*, ale nakoniec to postupným "gradovaním" príbehu dospelo až k tomu, že som musel tú jednu * ubrať - škoda. V úvode bolo totiž použitých zopár parádnych britských čierno-humorných prvkov, ktoré ale neskôr ustúpili samotnému príbehu, pričom ten bol pre mňa dosť ľahko prekuknuteľný. Aj napriek tomu som sa však dobre bavil a hlavne nenudil.

• 3.11.2011  12:13
    Orphan (2009)

Tak toto bol pre mňa po čase ďalší horor, na ktorý len tak nezabudnem! Hlavne vďaka úžasnej "detskej" Esther a jej hlavnej predstaviteľke. Pri sledovaní som bol fakt zvedavý, či bude aj nejaké vysvetlenie a bol som brutálne prekvapený, že bolo a aké bolo. Vrele odporúčam, aj keď je to teda dostatočne strašidelné... ;o)

• 3.11.2011  12:06
    Machete (2010)

Pre mňa je tento film hlavne komédiou, kde sa Rodriguez snaží A-čkovo zobraziť B-čkové akčné filmy a ich bežné zobrazovacie prvky. Príbeh je podľa mňa druhoradý a myslím si, že nad ním bolo skôr herecké obsadenie :o). Som rád, že práve z tohto traileru vo filme Grindhouse: Planéta teror bol vytvorený celovečerný film a myslím si, že môže pobaviť aj iných divákov ako fanúšikov Roberta Rodrigueza.

• 3.11.2011  11:55
    Antikrist (2009)

Nemôžem dať plné hodnotenie, lebo som nebol dostatočne "vtiahnutý" do príbehu, resp. myšlienky, ktorú chcel Trier v tomto filme znázorniť. Vizuálne to bolo úchvatné, hudobne krásne podfarbené, ale moje pocity pri sledovaní (aj explicitných) tých obrazov neboli také silné, ako by si samotný tvorca želal.

<< předchozí 1 2 3 4 11 22 32 42