Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Dobrodružný
  • Krimi

Recenze (210)

plakát

Oppenheimer (2023) 

Tři hodiny nudných keců. Zajímavá byla pouze jaderná zkouška, ale nějak chyběl radioaktivní spad a pronikavá radiace. Strašně přeceňovaný film.

plakát

Tlapková patrola ve velkofilmu (2023) 

Nechápu, proč tady někdo ten film tak špatně hodnotí, přitom to hodnotí dospělýma očima. Vnuk byl nadšený a chce na to jít znovu. Dokonce ani já jsem se u filmu nenudila, tak jak u seriálových tlapek. Konečně jsem pochopila, proč vnuk po 15 minutách označil Sněhurku a sedm trpaslíků jako nudu a odmítl se dál dívat. Tlapky jsou totiž akční film, zatímco Sněhurka plyne pomalu a písničky ji zpomalují.

plakát

Kukačky (2021) (seriál) 

Četla jsem, že se Jan Coufal inspiroval vlastním příběhem, kdy ho na půl hodiny vyměnili v porodnici. Raději se měl více inspirovat výměnou dětí manželů Čermákových a pana Brože s paní Trojanovou, i když i tím se inspirovali. Na mně to působí, že obě dvě řady seriálu byla jen taková selanka. Prostě všichni tu výměnu zvládli poměrně v klidu, žádný velký pláč a potřeba psychologů. Přišlo mi to jako venezuelská telenovela a vlastně všechno dobře dopadlo a všichni se mají rádi. Zbytečné osoby jako David, Tesařovi, Marcela s Lubošem, farářka. I to, jak došlo k záměně mi přišlo jako nesmysl. Darija Pavlovičová mi jako herečka neskutečně pila krev. Tři hvězdy jsem dala jen za Sabinu Remundovou, Davida Novotného, Libuši Švormovou a hlavně za Petra Kostku. Ostatní přehrávali.

plakát

Indiana Jones a nástroj osudu (2023) 

Skvělý film. Harrison Ford jako obvykle coby Indy výborný. Nechápu tady ty tříhvězdičkové a dvojhvězdičkové hodnocení. Dávám za pravdu Kleopatře, že je to "špičkový biják". Indiana Jones s důstojně rozloučil.

plakát

Ostrov (2023) 

I když mi film připomínal Šest dní sedm nocí, tak dávám 5*. Je to první česká porevoluční komedie, která není trapná, i když od začátku bylo jasné, jak to skončí. A protože je to český film a přijde mi zde diváky podhodnocený, tak dávám o jednu hvězdu více než bych dala.

plakát

Poslední souboj (2021) 

Podle mně jsou tu hodnocení tohoto filmu hodně nadsazená. Vadilo mi, že příběh je vyprávěn třemi postavami 3x, ale pokaždé z jiného pohledu. Stačilo by mi odvyprávět jednou. Nechápu proč si režisér libuje v tak dlouhých filmech.

plakát

Klan Gucci (2021) 

Téma zajímavé, ale bylo to utahané. Adam Driver šíleně přehrával, a někteří další také. Líbil se mi jen Al Pacino a Jeremy Irons.

plakát

Nelítostný souboj (1995) 

Tento film se mi neskutečně líbil. Viděla jsem ho za komoušů a v něm jsem objevila De Nira. Letos v 2023 jsem si ho znovu pustila na Netflixu, už jsem si ani nepamatovala, jak film skončil. A byla jsem filmem nadšená zase. Jen jsem změnila za ty roky názor. Poprvé jsem si přála, aby De Niro zastřelil Al Pacina. Letos jsem to měla opačně. Že by to bylo tím, že jsem zestárla? Al Pacino i De Niro to zahráli fantasticky.

plakát

Vůně ženy (1992) 

Uběhlo kolem 30 let, co jsem ten film viděla.  Kdysi jsem mu dala 4 hvězdy. Opravuji to na 5 hvězd poté, co jsem se na film dívala znovu.  Už jsem si pamatovala jen, že ve filmu byl slepý důstojník, který tančil s dívkou, které použila nádherný parfém. Nyní jsem film zhlédla znovu a strašně se mi líbil, protože vzniklo podle mně krásné přátelství mezi klukem, který ho dostal přes víkend na starosti, a podplukovníkem. Filmu není co vytknout. A Al Pacino - to byl herecký koncert na nejvyšší úrovni. Z filmu jsem po těch letech měla velmi krásný zážitek. Asi jsem musela zestárnout.