Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Horor
  • Animovaný

Oblíbené filmy (10)

Quiet room ni jókoso

Quiet room ni jókoso (2007)

Příliš geniální, než abych to dlouze popisoval. Tenhle film mě dostal, a nevím, jestli k tomuhle filmu musíte mít dispozice nebo je pro všechny. Mě prostě dostal...

Monstrum

Monstrum (2008)

Poslední dobou jsem viděl pár filmů, na kterých jsem nešetřil superlativy, ale ani dohromady se nemůžou porovnávat s tímhle. Zážitek z helikoptéry byl prostě něco, co u mnoha jiných filmů určitě nezažiju, a protože nebyl zdaleka jediný, tak tady není co řešit. Snad až na to, že by v téhle situaci těžko někdo pořád točil na kameru, tu přeci nemůže být špatně nic.

Cheonneyonyeou Yeoubi

Cheonneyonyeou Yeoubi (2007)

Yobi je první film, který se může v mých očích měřit s Myiazakiho Cestou do fantazie, a pro mě ho také poráží. Animace je skvělá, to důležité je ale příběh a ten je kouzelný. Je prostší než přehýřená Cesta, ale o to srozumitelnější a čistší. Asi nemám co dodat, kouzelný film s kouzelným příběhem, který musí každého, přinejmenším, potěšit na duši.

Camille

Camille (2008)

Opravdu úžasný film; ze začátku jsem přemýšlel, jestli to nebude jen další zářez do kategorie nejnesympatičtějších hlavních hrdinů, ale samozřejmě tu byla možnost, že jde o záměr a všechno se vybarví. A výsledné barvy byly nad moje očekávání, tahle pohádka předčila i moje očekávání - a to si od těchhle filmů často slibuji až moc.

Kookhwakkot hyanggi

Kookhwakkot hyanggi (2003)

Z filmů, které bez obalu útočí na divákovy emoce pomocí dojemného a drtivého příběhu, mám tenhle asi nejraději. Příběh je prostý a naprosto uvěřitelný (alespoň pokud věříte v existenci lásky), a to mu dodává úžasnou atmosféru. S hrdiny jsem se prostě sžil, a tím bylo všechno to, co se jim přihodilo, pro mě umocněno do ohromných rozměrů. Existuje hodně filmů z žánru, které jsou těžko uvěřitelné nebo které jsou emočně přeplácané, ale to není případ Scent of chrysanthemums. V jednoduchosti je krása.

Láska na druhý pokus

Láska na druhý pokus (2004)

Pokud uvážím, že většina silných romantických filmů, co jsem viděl, pocházela z východu (Asie), pak musím v tom kontextu prohlásit, že tohle je v mých očích jeden z nejlepších romantických filmů západu. Všechno tu funguje jak má, trapasy jsou opravdu takové, že si člověk zakrývá oči, dialogy nejsou kýčovité, scény opravdové a děj - samozřejmě krom hlavní premisy - naprosto uvěřitelný, alespoň pro někoho, kdo opravdu hltá romantiku. Kéž bych věděl o víc takových filmech. Na kontextovém západě mě bohužel ale asi lepší nenapadá, takže mu prozatím chtě nechtě musím přiřknout pomyslnou korunku.