Po prvých troch častiach musím povedať, že ma to celkom chytilo, aj keď pri prvej časti som sa musel dosť premáhať, kým som si zvykol na ten štýl animácie a celkového vizuálu. Snaha o napodobenie Bayových tranformerov je viditeľná na každom kroku a často sa im to aj naozaj podarilo. Hudba pripomína Jablonského, spomalené zábery počas súbojov miestami ako vystrihnuté z filmov (ale akcia ako taká na druhú stranu podstatne prehľadnejšia :)), rovnaký voice acter Optimusa, čo je asi najväčšie plus celého seriálu, a k tomu všetkému aj zostal zachovaný rovnaký dizajn Transformerov... Príbeh zatiaľ vyzerá byť dosť dobrý, keď príde na vtipné situácie tak sa na nich dá naozaj dobre zasmiať, voice acting tiež chválim, atď... ALE PREČO tam museli pchať tie otravné deti? Teda tých chalanov by som ešte prežil ale tá otravná baba (meno ma nenapadne) dokáže neskutočne liezť na nervy. Nebyť nich, tak by to bolo podstatne lepšie. V každom prípade vydarený animák. Zatiaľ 3,5/5, ale už teraz som presvedčený, že sa to časom aspoň na tie čisté 4/5 dotiahne.
Prvý krát som sa s FiM dostal do kontaktu pri parodovanom Starcraft 2 trailery "PonyCraft 2", krátko na to nasledovalo "What Pinkie's Song Actually Sounded Like" a po "PONIES The Anthology" už bolo rozhodnuté. Po troch epizódach nasledovala závilosť, ktorá mi až pripomenula detské časy, kedy som takmer každý deň vysedával pred Cartoon Networks a sledoval moje obľúbené rozprávky ako Dexters Laboratory, Powerpuff Girls (oba od vynikajúcej Lauren Faust, ktorá stojí aj za prvou sériou MLP:FiM) a iné. Stal sa zo mňa bronie, čo by som naozaj nikdy nečakal, ale pri tak skvelej a kreatívnej komunite, kde denne pribúda kopa fan obsahu, či už v podobe rôznych pesničiek (Not A Clever Pony sa u mňa stal najpočúvanejši autor na Last.fm [momentálne 4 777 plays]), videí spomínaných na začiatku, fan fiction príbehov a podobne, to inak jednoducho ani nešlo. Prvú sériu mám už pozretú asi 4x, pri druhej sérií si každú novú epizódu tiež pozerám hneď niekoľko krát a Equestria Daily je u mňa momentálne jedna z najsledovanejších stránok :) Najlepšie epizódy: Winter Wrap Up, Sonic Rainboom, A Dog and Pony Show a The Return of Harmony Part 2 (asi najlepšia epka z celého FiM. Toľko ako v tejto epizóde som sa nenarehotal hádam pri žiadnej komédií). Najobľúbenejší poník: Rarity (pôvodne to bola Fluttershy, ale Rarity má jednoducho najlepšie epizódy). Najlepšie skladby: Winter Wrap Up a At the Gala. Hodnotenie: 5/5.
Ako fanúšik hernej trilógie som zostal veľmi potešený. Príbeh jednotky s atmosférou trojky a princom (vizuálne) z dvojky. Síce súboje miestami dosť neprehľadné, ale ako celok veľmi vydarené. Určite jeden z tých lepších filmov podľa hier...
Po poslednej časti prvej série mi svedomie nedovolilo a musel som zvýšiť hodnotenie na 5/5. Tak kvalitné ukončenie v ktorom do seba krásne zapadlo snáď všetko, čo sa odohrávalo v predošlých častiach a vyvrcholilo do epického konca s nečakane pôsobivými emocionálnymi scénami, som jednoducho nečakal. Už to mám rozpozerané druhý krát a neviem sa dočkať druhej série. Verím, že bude rovnako zábavná, plná akcie, krvi, zrady, pomsty a samozrejme aj erotických scén, ako aj prvá séria.
No ako začat.... KU*VA TAK TOTO BOLA PECKA!!! Po tých všetkých komentároch ako je Transformers 2 sklamanie, nuda, akcia na konci jedno veľké zívanie a kopa podobných bullshitov k tomu, som sa do pozerania púšťal v podstate na silu, len aby som sa presvedčil, či je to všetko sktočne pravda, a či Bay naozaj natočil taký trapas. Chvalabohu, nestalo sa. Úvodná akcia bola celkom fajn, ale už tam sa priplietli na scénu roboti (dvojičky), ktorí mi nevedeli prísť na chuť až do samého konca filmu a pripadali mi celkom zbytoční a dosť často aj trapny. Koniec záporov. Príbeh je taký akurát, spád výborný, Megan Fox neskutočne HOT, akcia stále naberá na obrátkach až do veľkého finále, kde som už naozaj nevedel nájsť jedinú vec, ktorá by mi chýbala k dokonalosti a tak som len s otvorenou hubou sledoval čo sa predomnou deje a užíval si každý jeden záber až kým nenabehli záverečné titulky. Dostal som presne to, čo od Baya vždy očakávam. Aj cez tú prehnanú dĺžku som sa výborne bavil a niečo také ako nuda ma ani zďaleka nenapadlo. A tak asi len zopakujem to, čo som napísal pri prvej časti: Mohlo to byť aj dlhšie. In your face ;) (9/10)
Po tak slabych hodnoteniach som od Kuriera 3 cakal o dost menej. V podstate som sa cely film dobre bavil, mozno aj lepsie ako pri Kurierovi 2. Akcia je sice znova dost prehnana, ale nie az tak ako v dvojke. Vadila mi az prilis zostrihana akcia (ale nahanacka na autach bola super), zopar nelogickych miest a to je asi vsetko. Pri takychto filmoch mi je dej ukradnuty, hlavne nech sa dobre bavim. A v tomto ma Kurier 3 nesklamal
Preco nemohol byt cely film tak kvalitny ako posledna tretina? Ked sa konecne zacalo strielat a dej sa rozbehol, bolo to akoby som odrazu zacal pozerat uplne iny film. Sice zakoncenie na streche Aesir nemalo ani z daleka na zaver hry (stoziar padajuci na vrtulnik je predsalen kvalitnejsi ako spomaleny zaber na vystrel z pistole), Lupino ma taktiez dost sklamal. Hlavne ta jeho WTF? smrt... ale inak celkom fajn, urcite to bolo lepsie ako Doom :) 2,5/5
No po dlhom case som sa konecne odhodlal pozriet si noveho Indiho. Kedze som sa este pred filmom nacital pekne vela reakcii na film, ktore neboli vzdy prave najpozitivnejsie, tak som od toho velmi vela neocakaval. Po miernom sklamani z Vojny svetov, od ktoreho som ocakaval az prilis vela, a dockal som sa len mierne nadpriemerneho scifi a Mnichove, ktory som od nudy ani nedopozeral ma Indiana Jones 4 prijemne prekvapil. V podstate od zaciatku az do konca filmu som sa vyborne bavil, ziadne nudne pasaze, skvely humor, Harrison Ford a Shia LaBeouf to zahrali na vybornu, rozpocet filmu sa pekne odraza na velmi kvalitnych efektoch a celkovom spracovani. Jednoducho kvalitka, ktoru by si nemal nechat nikto ujst. Takze co dodat... 5/5 :)
"Thriller / Dráma / Akčný " a este si tam pridajte "sci-fi". Uveritelnost takmer vsetkeho, co sa pocas 70% filmu deje je na bode mrazu. Vdaka tomu som miestami nevedel, ci sa mam na tych wanna be napinavych scenach smiat alebo ich mam brat vazne. Zachranuje to aspon dobre obsadenie, slusne herecke vykony a zvysnych 30% filmu, ktore sa aspon troska priblizuju realite. Takze hodnotenie - 50%
No po treťom pozretí, konečne na DVD, som musel zvýšiť hodnotenie zo 4 na 5 hviezdičiek. Neskutočne kvalitné dielo, vynikajúca vizualizálna stranka, ktorá snáď ani nemohla byť lepšia, plno napínavých scén atď... je tam síce zopár drobností, ktoré si mohli odpustiť ale to nič nemení na tom, že Speed Racer je jeden z najkvalitnejších filmov čo som za poslednú dobu videl.
Asi zacnem tym co sa mi nepaci (a pravdepodobne to tym aj uzatvorim) - Kam sa stratil prepracovany a chytlavy pribeh,drsna gitarova muzika, skvele hlasky a este lepsi humor? Kde su reci o synoch Spardu a kde do prdele zostali nabuchane a stylove suboje s demonmi? Polku epizody cakam kedy sa konecne nieco udeje, potom ked sa to uz udeje len znechutene pozeram na tu "premakanost" akcnych scen ktorych je za celu cast az.... jedna. DMC3 a DMC4 som nedavno dohral na PC a kralovsky som sa bavil ale toto je len tazka, zbytocna nuda pri ktorej len cakam, ze sa stane nieco zaujimave ale bohuzial nic take neprichadza. S DMC to fakt nema nic spolocne okrem hlavnych postav z ktorych ta najhlavnejsia ja pravym opakom originalu. Neznalcom hier sa to mozno bude pacit ale ja som teda cakal nieco uplne ine...
Technologicky do posledneho detailu krasne prepracovane dielo so skvelou hudbou, dobrym pribehom, skvele natocene atd atd... ale aj tak mi tam nieco chybalo k dokonalosti
Celkom slusny film aj ked po pravde som cakal viac... Cele je to natocene presne takym sposobom ako to nemam rad ale inak celkom dobry dej ktory dost pripomina Scarface (ktory sa mi pacil o dost viac) a podobne filmy. Je to az prilis natiahnute, keby to bolo kratsie o nejaku tristvrte hodinu tak by sa mi urcite pacil viac... 70%
Zaciatok filmu perfektny, prva polka dokonalost sama o sebe (az na slabsie efekty), stred bol este celkom v pohode ale zaver sa teda fakt nevydaril.... skoda ze sa to ku koncu zmenilo na take akcne rodeo, bez neho by som bez problemov hodnotil 5 z 5 ale takto len 4*
Dost slabe, cakal som o dost viac, hlavne rychlejsi spad, viac akcie (ked uz ma 3 nepriatelov), lepsi pribeh, miestami fajnova nuda. Celkovo sklamanie - 3/5 aj to ledva ledva
Nenormalne sialeny a hnusny film od prevej sekundy az po poslednu, cely film som prakticky nedychal a k tomu ta hudba dotvarajuca neskutocne hustu atmosferu. Chvalabohu to ma len 67 minut, neviem ci by som viac zniesol. - 5/5 a odporucam nepozerat :)
Celkom v pohode filmik so zaujimavou vizualnou strankou ktora mi ale niekedy robila dost problem zorientovat sa kto je kto v danej chvili. Pribeh dobry ale mohlo to byt napinavejsie hlavne co sa tyka prvej polky filmu, druha je uz v pohode. Inak celkova myslienka filmu sa mi dost pacila a tak davam 4/5
No uz mi bezia titulky a musim povedat ze to bola dost brutalna a hlavne krvava jazda. Tie zvraty ku koncu nemali chybu, perfektne zostrihane, vykon Seana Bena treba pochvalit, pribeh je sice dobre otrepany ale aj tak som sa skvele bavil po celu hodinu a pol.
Akurat som dopozeral prvu seriu a pozrel prvu cast z druhej a hodnotenie z 3* na 4* som proste musel zvysit. Prva tretina prvej serie bola dost nuda ked nepocitam prve 2 casti (fakt skvele). Ako nechapem naco tam davali tu nenormalne nudnu a maximalne odbacajucu cast od pribehu akou bolo hasenie blbej kniznice. Who cares, keby aj zhorela :) Druha tretina uz zacinala byt lepsia, dozvedate sa o tom co sa deje mimo jericha a v poslednej tretine sa to vyborne rozbehlo. Prva cast z druhej serie naznacuje ze sa mame este na co tesit. Dufam ze sa budu drzat hlavnej dejovej linie a nebudu zas odbacat od deja tak ako so spominanou kniznicou :)
Transformers Prime (TV seriál) (2010)
Můj malý Pony: Přátelství je magické (TV seriál) (2010)
Princ z Persie: Písky času (2010)
Spartakus: Krev a písek (TV seriál) (2010)
Transformers: Pomsta poražených (2009)
Kurýr 3 (2008)
96 hodin (2008)
Asi najlepsi film o unose, co som kedy videl - 4,5/5
Max Payne (2008)
Indiana Jones a Království křišťálové lebky (2008)
Oko dravce (2008)
Speed Racer (2008)
Devil May Cry (TV seriál) (2007)
Beowulf (2007)
REC (2007)
No musim povedat ze moj stupen posratosti bol pred par minutami prekonany
Rambo: Do pekla a zpět (2008)
Myslim ze tento film dostatocne dobre opisem aj jednym slovom - MASAKER !!!
Americký gangster (2007)
Já, legenda (2007)
D-Tox (2002)
Zo zaciatku to vyzeralo celkom nadejne ale po 1/4 sama nuda. Po pravde som tesne pred koncom z tej nudy zaspal :)
Spider-Man 3 (2007)
Tetsuo (1988)
Transformers (2007)
5/5 - neni o com, Bay je proste najlepsi ale jedna vec mi tam predsalen vadila - mohlo to byt dlhsie :)
Renesance (2006)
Smrtonosná past 4.0 (2007)
Bolo to fakt huste.... :)
Stopař (2006)
Jericho (TV seriál) (2006)