Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Animovaný
  • Dokumentární

Recenze (24)

plakát

Liga spravedlnosti Zacka Snydera (2021) 

Po půl roce v lockdownu nepohrdnu ničím co mi může zkrátit dlouhé dny... To jsem si alespoň myslela do shlédnutí tohohle. Chabé herecké výkony, chatrný děj a již klasicky trapný DC CGI nezachrání ani Snyderova čtyřhodinová stopáž.

plakát

Tenet (2020) 

Hlavní mínus Teneta je v divákově hlavě. Prostě máme omezenou kapacitu na příjem informací. A jakmile se kapacita naplní, zbývá už jen sedět s otevřenými ústy a snažit se odchytit to málo, co ještě jde. K čemuž dojde v rámci desítek minut. Není to uspěchané, přesto Nolanovi nezbývá čas na to, zdržovat se vysvětlováním. V dialozích padne jen nezbytné, ale rozhodně to není dostačující. V tuhle chvíli už potřebujete Ibalgin. Musíte zároveň přemýšlet a pobírat protínající se časové toky, ale zároveň to moc nerozebírat, protože některé věci prostě nejsou vysvětlené a vy je musíte jen přijmout. Po půlroční pauze je to náročné sousto na polknutí a rozhodně to není pro každého. Nečekejte relax, tohle je filmové sudoku s jedním vyplněným číslem.

plakát

Tenkrát v Hollywoodu (2019) 

Takový film mohl vzniknout jen od takového filmového magora jakým je Tarantino. I když člověk nepamatuje tu dobu z dětských let jako on a nemá tucha o tom, co tehdá v Americe vznikalo za bijáky, Quentin vás milerád provede zlatou érou Hollywoodu. Brad Pitt by si zasloužil být v titulcích na prvním místě a Leo má za sebou další oscarový výkon, za který nejspíš nezíská Oscara. A Margot? Sharoninu polohu dobrosrdečného diblíka jí prostě baštím. Rozhodně je to nejukecanější film z Tarantinovi dílny a přitom tam nebyl přebytečný dialog. Jinak to ani nemohlo být.

plakát

Fantastická zvířata: Grindelwaldovy zločiny (2018) 

Od prvního traileru se těším na návrat do Bradavic, těším se na všechny ty Grindelwaldovy zločiny, těším se na objasnění vztahu Newta a Lety, těším se na spoustu kouzel a hodně zvířat... A pak to tam prostě všechno chybí. Málo akce, hodně rozvláčnosti, spousta postav, na jejichž příběhy není čas a konec tak náhlý, že se to celé zakončí jedním velkým WTF. Tenhle svět miluju a už od něj něco očekávám, nejsem v "hejtu" snad jen smutná z toho, že mi nebylo naservírováno to, co bylo slibováno. Pozitivní na tom je to, že Depp není po dlouhé době karikaturou sebe sama, ale s grácií a dobře hraje, Jude Law je jako Brumbál pozoruhodně přesvědčivý a celé to je moc hezké na koukání. Tak snad do příště zapracovat víc na scénáři a vyměnit režiséra a mohlo by to být už na čtyři hvězdy.

plakát

Bohemian Rhapsody (2018) 

Myslela jsem, že po všech dokumentech, muzikálech, načtených článcích, se už nic moc nového nedozvím. Myslela jsem, že Rami Malek to nevystihne tak, abych chvílemi zapomínala na to, že to není Freddie, že to není jen film. Jak krásně jsem se zmýlila.

plakát

Zrodila se hvězda (2018) 

Star Is Born is new La la land. První polovina filmu je prostě bezchybná a nepustí vás ze sedačky. Druhá polovina byla pro mě místy moc kýčovitá, ale stejně mě konec dostal a přikoval k sedačce ještě po titulcích.

plakát

Venom (2018) 

Třetí hvězda za Toma Hardyho... :/

plakát

Deadpool 2 (2018) 

Syndrom dvojek pokořen! A dokonce byla jednička lehce nakopaná do zadku. Deadpool je sexy motherfucker víc než jindy, hláškuje takovou rychlostí, že nedává prostor na to chytnout dech a jeho X-Force je můj nový oblíbený team. Už teď nemůžu dospat do dalšího dílu. Snad mu bude zase přát Domino.

plakát

Avengers: Infinity War (2018) 

Že bude Infinity War prostě VELKÝ film bylo jasné. Všichni jsme taky počítali s tím, že v tomto dílu někdo umře. Že ale dojde k takové smršti? Děj vás nenechá vydechnout a mám pocit, že posledních patnáct minut jsem už seděla jen s rukou před obličejem a nedýchala už vůbec. Tenhle díl bravurně uzavírá (?) celou dekádu, je jiný, dospělejší, se vším, co k dospělosti patří. #MarvelBeatsDCmoreThanEver

plakát

Professor Marston & the Wonder Women (2017) 

Wonder Women aneb neskonalá svoboda toho, když máme otevřené hlavy, nežijeme podle pravidel společnosti a toho, co je nám předkládáno jako "normální". Jak krásný jen musel být život vedle dvou tak úžasných žen.