Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Horor
  • Akční
  • Krimi

Oblíbené filmy (10)

Zápisník jedné lásky

Zápisník jedné lásky (2004)

Nádherný příběh vyprávějící o opravdové lásce podle námětu stejnojmenné knihy od Nicholase Sparkse. Příběh se odehrává během čtyřicátých let 20. století v Jižní Karolíně. Chudý Noah (Ryan Gosling) se na první pohled zamiluje do překrásné dívky Allie (Rachel McAdams), která jak už tomu tak bývá, pochází z bohaté rodiny. V jejich lásce jim brání zejména matka Allie, která si pro svou dceru představuje mnohem lepšího nápadníka než je jakým je Noah. Díky ní také dojde k odloučení tohoto mladého páru. I když zamilovanému páru nebylo dříve v jejich lásce moc přáno, opět se po několika letech odloučení setkávají a dávají dohromady. Jejich skutečná láska překoná i další nesnáz v podobě nemoci hlavní hrdinky. Dle mého názoru přispívá filmu i znamenitý výběr hlavních postav, které dávají tomuto příběhu tu správnou jiskru. I když vím, že se jedná o naprosté klišé a takový příběh může uchvátit jen beznadějné romantiky, řadí se tento film mezi mé nejoblíbenější a musím tomuto filmu dát, jak jinak než, nejvyšší možné ohodnocení.

Schindlerův seznam

Schindlerův seznam (1993)

Strhující příběh o nelidském a zrůdném chování vůči židovské populaci během druhé světové války. Skvělá režie, hudba a vysoce nadprůměrné herecké výkony. Mě se nejvíce líbil Ralph Fiennes jako velitel koncentračního tábora Kraków-Plaszów.

Vykoupení z věznice Shawshank

Vykoupení z věznice Shawshank (1994)

Krásný příběh o přátelství, který je postaven na kvalitním scénáři a přesvědčivých hereckých výkonech, zejména tedy hlavních protagonistů. Zajímavá a smutná byla scéna propuštěného vězně Brookse, který se snažil zapojit do běžného života, ale nevyrovnal se s tím a oběsil se, neboť strávil poměrnou část svého života ve vězení, které považoval za svůj domov. Vždyť když se dozvěděl o tom, že ho podmínečně propustili a bude volný, chtěl podříznout Heiwooda, jen proto, aby i nadále mohl zůstat ve vězení... Na závěr bych chtěla pozitivně ohodnotit provedení kvalitního českého dabingu.

Láska nebeská

Láska nebeská (2003)

Vynikající romantická komedie s několika předvánočními příběhy. Dle mého názoru jde o jednu z nejpovedenějších romantických komedií posledních let.

Nespoutaný Django

Nespoutaný Django (2012)

Opět povedené Tarantinovo dílo, kterému dle mého názoru nelze nic vytknout. Skvělé herecké výkony, vynikající hudba a napínavý příběh.

Dokonalý únik

Dokonalý únik (2009)

Velice zajímavý a poutavý příběh, který se na první pohled může zdát jasně odhadnutelným, ale na konci filmu přijde nečekaný zvrat celé situace. První půlku děje bych ohodnotila jako průměrnou, ale nečekané překvapení na konci dělá z tohoho filmu báječnou podívanou. Proto tomuto filmu dávám čtyři hvězdičky a další přidávám za vynikající herecké výkony. Tento film doporučuji zhlédnout i napodruhé, kvůli povšimnutí detailů, které vám během filmu mohly uniknout a nemusely být v závěru filmu jasné.

Kolonie

Kolonie (2015)

Hezky ztvárněný fiktivní děj o zamilované dívce, která se snaží nalézt a zachránit svou lásku a dost mrazivý příběh o skutečných událostech, které se odehrávaly za Pinochetova režimu. Myslím, že shlédnutí tohoto filmu neponechá nikoho chladným.

Deník Bridget Jonesové

Deník Bridget Jonesové (2001)

Vtipná komedie o problémech svobodné smolařky Bridget, která touží najít tu pravou lásku. Bridget k tomu přistupuje s humorem, sebeironií a nadhledem. Výběr hlavní postavy byl báječný. Neumím si na místě Bridget představit nikoho lepšího než je R. Zellweger. Tato komedie se řadí mezi mé nejoblíbenější.

Navždy spolu

Navždy spolu (2012)

Romantická komedie NAVŽDY SPOLU natočená volně na motivy skutečných událostí, je příběhem o ztrátě paměti a znovunalezení lásky. Film se mi moc líbil, hodnotím nadprůměrně.

Ovládací panel
1 bod