gabin(a)

gabin(a)

Gabriela Sochnová, st.

okres Brno

17 bodů

od nejnovějšíchpodle abecedypodle hodnocenípodle roku vzniku filmu
<< předchozí 1 2 3 4 6 10 15 19
    • 7.2.2012  14:41
    Královna (2006)

Konečně někdo našel odvahu zastat se královny, já to aspoň tak beru, bohužel až dost dlouho po masové hysterii kolem smrti "princezny lidských srdcí". Nemyslím si, že zde šlo o státní zakázku a ani o cenzuru, protože Frearse naprosto chápu, ke královně cítím patrně úplně to stejné a to obdiv a úctu, a tudíž sdílím i její postoj k Dianě jak za života, tak po smrti. Kdyby bývala královna chtěla, mohla se stát stokrát větší celebritou než Diana a nepochybně má pro novináře i větší cenu, ale ona to neudělala. Proto nechápala hru celebrity Diany s ohněm, která ji nakonec stála život. A jako decentní dámu Alžbětu asi ani nenapadlo z pohřbu v rodinném kruhu dělat pompézní pouť, na které se notabene nejvíc přiživí média. Co mi na filmu hrozně vadilo a co ho připravilo o 5. hvězdičku byla naprosto odfláknutá postava Charlese. Všichni byli vizuálně poměrně přesní (Blair teda s přimhouřenýma očima), tak proč ne Charles? I jinak byl pro mě opravdu divný. Helen Mirren fantastická a James Cromwell jako Philip úplně perfektní.

• 30.1.2012  15:53
    Rozbité zrcadlo (1980)

Vynikající detektivka sama o sobě, bravurně natočená, s hollywoodskými hvězdami první velikosti a mlaďoulinkým Piercem Brosnanem v asi tak 5 vteřinové miniroličce. Viděla jsem mockrát, důvěrně tomuto dílu z filmové hollywoodské minisérie říkáme Taylorka v koupací čepici. Teď při posledním sledování jsem se dokonce i smála, protože jsem v tom viděla předobraz Vražd v Midsomeru: skrznaskrz britské panské sídlo, SPOLEK:-), venkovská slavnost s obvyklými kratochvílemi, večer s odhrnující se větvičkou a slídivou kamerou, lidský příběh....Jenom ta Angela Lansbury se mi moc nelíbila, slečna Marplová mi v knížkách připadá sice stejně pronikavá a umíněná, ale přece jen trošku dál od hranice protivnosti Jessiky Fletcherové.

• 22.1.2012  22:54
    Okno do dvora (1954)

Jeden z filmů, pro který mi pět hvězdiček nestačí. Geniální film, který ani po skoro padesáti letech a mém snad pátém zhlédnutí neztratil absolutně nic ze svého kouzla! Grace Kelly svou krásou a hlavně noblesou strčí do kapsy všechny dnešní mladé herečky, kterým by nepomohly ani ty pohádkové šaty, co ve filmu oblékala. Bezvadná role pečovatelky, bravurně zahraná. Při sledování filmu jsem si samozřejmě ještě užívala přidanou hodnotu referenčního filmu pro mou milovanou Tajemnou vraždu na Manhattanu.

• 19.1.2012  14:22
    Za kačku svlíkačku (TV pořad) (2009)

Kdyby to dávali později, mohl by to být zdatný konkurent vážné hudby nebo Chaplina, pro které se na ČT evidentně nenajde jiná vysílací doba než třeba 2:55 nebo 3:30. Nebo teleshoppingu na dalších stanicích. Viděla jsem jednou kousek, kde notně použitá krákorající ušmudlaná E-pětapadesátnice laškovala s podobně intelektuálně disponovaným pánem. Pořád mu nabízela, že se svlíkne, ale pán nechtěl a já jsem se mu teda ani nedivila. Jak to dopadlo, nevím, bála jsem se, že se fakt svlíkne, tak jsem přepnula:-) Ještě po přečtení komentářů: já nevím, tohle byl fakt můj úlet, že jsem to viděla, ale kdybych nemohla spát, tak si pustím třeba DVD nebo rádio, ale tohle teda fakt už nikdy. Teleshoppující Horst Náušnička je proti tomuhle Bergman! A ve svém věku je teda i čistější a úhlednější než ta umaštěná a vymaštěná děva, kterou jsem měla tu čest vidět:-)

• 13.1.2012  12:31
    Séraphine (2008)

Viděla jsem na TV5 předávání Césarů, kde si pro ně přišli za tento film tuším 8x, takže jsem byla samozřejmě zvědavá, jestli oprávněně. A myslím, že ano. Film je velmi zvláštní nejen svou "hrdinkou", která opravdu není moc sympatická a je celá taková divná (výtečně zahraná), ale hlavně poetickou kamerou a pomalým až letargickým tempem vyprávění. Tak jako ocením, když někdo udělá v divadle Figarovu svatbu v dobových kostýmech s brokátem a fižím a ne v maskáčích a se samopaly, jak to teď dělá každý, tak jsem nadšená, když v dnešní módě střihačských orgií, záběrů nevímodkud a jejich přesného odsekávání uvidím zpomalený film a vím, že ta pomalost má smysl. Úplně cítíte tu únavu utahané posluhovačky, posedlé malířky, jakousi letargii, já nevím, jak to napsat. Pro mě opravdu zážitek a nádherný film.

• 3.1.2012  17:07
    Bathory (2008)

Váhám mezi dvěmi a třemi hvězdičkami, ale nakonec dávám dvě, protože Caravaggio, rázovití obyvatelé Vyšných Vlkodlakov potažmo Salašárov, schématičnost a celková opulentní kýčovitost tolik a tak protivně propagovaného filmu plus ta propagace samotná mě dost znechutili, hlavně ten Caravaggio. Trošku už mě štve, jak je pořád Karel Roden vynášený do nebe, já ho moc nemusím, připadá mi, že od básníků hraje pořád všechno stejně, zlé nebo minimálně smutné lidi. Napište mu prosím někdo solidní komediální roli! Toulaví mniši a jejich vynálezy no comment. Celkově jsem měla dojem, jako když koukáte na ty různé kýčovité malůvky rozkošných dětiček, zvířátek a krajinek, co tak často taky určitě dostáváte emailem opatřené životními moudry a uzavřené vyhrůžkou typu "jestli to do hodiny nerozešleš minimálně 10 lidem, budeš mít smůlu popřípadě umřeš". Obrázky se Vám svou vemlouvavostí nelíbí, ale nemůžete popřít, že autor umí pěkně kreslit....

• 2.1.2012  11:42
    Mezi námi děvčaty (2003)

Když pominu nestárnoucího Císařova pekaře a naopak, byl tohle opravdu jediný film, který mě o letošních Vánocích fakt pobavil. Bavila jsem se opravdu královsky a to nejen jako matka tří dcer, se kterými mám ovšem naprosto bezvadný vztah (aspoň já to tak vidím), s tou nejmladší (17) jsme si film užívaly a chechtaly jsme se, hlavně od proměny dcery v matku. Manévry s platební kartou, novým účesem a pacienty neměly chybu. Jamie Lee Curtis je jedna z mála hereček, kterou mám opravdu ráda a kdykoli se na ni s chutí podívám. Rybu zvanou Wanda jsem ještě neviděla a po tomto skvostném pokoukáníčku ji prostě musím sehnat! Můžu vidět kdykoli znovu. Moc mě potěšilo, že film jako suprový nehodnotím sama.

• 29.11.2011  12:12
    Český slavík Mattoni 2011 (TV pořad) (2011)

Myslím, že se člověk nemusí omlouvat za to, že tuhle megatrapárnu pošle do odpadu po masochistické desetiminutovce. Ať žijou reklamy! I ta nej nej nejblbější je furt lepší než ti ubožáci nahnaní do naprosto nepatřičné Státní opery vedení fakt divným upíroidním křečovitým a notně slizkým Boučkem. Myslela jsem si, že větší slizák než Mareš už se nenajde. Opravdu trefné všechny komentáře, mám smíšené pocity. Na jednu stranu mě těší, že ten náš podělanej smradlavej šoubyznysovej rybníček vidíme všichni stejně, na druhou stranu je mi zle, že je právě takovej a každá nová svěží tvář, která nekope se Sidovským nebo Davidem nebo jinýma bossama je vytěsněna. Mělo by to být naopak. Nemůžu věřit tomu, že si lidi kupují cédéčka Hany Zagorové nebo Dary Rolins a že právě tyhle naše chudáky chtějí vidět v televizní estrádě na úrovni hasičského plesu v Hoří, má panenko. Po přečtení komentářů: že to jinak nejde? Ale určitě jo. Stačí se podívat jinam (myslím ceremoniály v jiných zemích) opustit operu, kam ti strašáci fakt nepatří, nemají na to a provinční vohozy to ještě potvrzují. A hlavně konečně vyměnit protagonisty, ale v tom je asi zakopaný pes.

• 29.11.2011  11:54
    Město bohů (2002)

Pro mě naprosto dokonalý film, musím použít klišé o přímo ukázkové jednotě obsahu a formy. Bolavé téma, zpracované bez příkras, obezliček, a místy dokonce s humorem, bez zbytečného sentimentu a naříkání na chudobu. A taky bez hvězd, ty by jenom překážely. Šel mi z toho mráz po zádech, ze všech těch malých i velkých zločinců, včetně policajtů. Zajímalo by mě, jak to ve favelách vypadá teď po té policejní akci, jestli to k něčemu bylo....

• 29.11.2011  11:35
    Revolver (2005)

WTF???Česko: gangsterská televizní sobota, na všech programech gangsteři, zabijáci, drogy: Prima Americký gangster, Zabiják na Nově, Kokain na Nova Cinema a my jsme si kurňa vybrali zrovna tuhletu srágoru o čtyřech magorech. Jeden kamenná tvář Statham, druhý solární Liotta, zde snad opravdu parodie sebe sama, třetí scénárista a čtvrtý režižér. Kam zařadit toho cool černouška fakt nevím. No, zasmáli jsme se, ale to asi nebylo cílem tohoto veledíla:-(

• 21.11.2011  16:37
    Vratné lahve (2006)

Tak jsem viděla podruhé, pořád se mi to líbilo, ale musím ubrat hvězdičku, zásluhu má na tom hlavně postava manželky a její představitelka Daniela Kolářová. Bože proč jsou ty manželky v 95% českých filmů tak protivný, kousavý, ironický, jedovatý, přesně podle schématu "naše věčně napaprčená ubrblaná máma se zlatým srdcem". Pořád ty chlapy nějak sráží, pořád musí mít navrch a chlap má být za toho troubu, co jenom nosí výplatu. Ta slavná hláška: "Žehlils někdy? Tak buď zticha" nebo tak nějak je typickou "stěrkou", pro mě fakt nepochopitelnou (další kult žehlení jako ďábelské dřiny). Fakt jsem si tou podle mě zbytečnou jedovatostí a pak zase jakousi chápavostí pro toho "starého blbečka" nechala pokazit dojem z jinak výborného filmu, lezlo mi to na nervy. A Svěrákovi/Tkalounovi jsem moc fandila.....

• 21.11.2011  13:02
    S Italem v kuchyni (TV pořad) (2009)

Přestože pořady o vaření, receptáře, rady různých ptáků moc nemusím, musím uznat, že Emanuele je borec. Přístav klidu a naděje mezi hnusně sprostým Pohlreichem a buranským Babicou. Čisťoulinký, příjemný, šikovný a usměvavý. No a jeho čeština? Umím několik jazyků, na dva mám dokonce Mgr. , italština to bohužel není, ale domluvím se a kdybych mluvila tak italsky jako on česky, skákala bych metr dvacet. A při pověstné jazykové nevybavenosti Čechů by to tak měli všichni brát!!!V tom je totiž náš problém s cizími jazyky: většina lidí se víc stydí mluvit cizím jazykem před Čechem než před cizincem, protože cizinec se Vám nikdy posmívat nebude a bude rád za ten favour, co děláte, když mluvíte jeho jazykem. Bezva znělka!

• 21.11.2011  12:44
    Česko na talíři (TV pořad) (2011)

Proboha, další pořad o vaření, ještě ke všemu paralelně s Babicí! Místo šikovného čisťoulinkého Emanuela, který se snaží, pravda někdy trochu překomplikovaně, vzdělat obtloustlé Čechy, tu máme náves nebo spíš pavlač, kde funí tlustý kuchař a obrací odpadlíky zpět na cibulovo tukovou víru a k tomu sekundují babky jak ze Slunce seno ... Myslela jsem, že ta osvěta ve stylu "i tlustá česká kuchyně může být dobrá" (což je pravda) bude daleko elegantnější a šmrcovnější, ale tohle je fakt humus. No a co dodat k Šinkorové? Je mi jí líto. Potkala jsem se s ní pracovně, když byla na vrcholu slávy a byla moc příjemná, nenafoukaná a odvedla perfektní výkon naživo, což jsem musela uznat i já, která muzikály nesnáším. Pak jí bylo všude moc (ale nevadila mi) a pak zase zmizela. Její křečovitý návrat na scénu tímto způsobem mě ale dost zaskočil, připadá mi, že se snížila na úroveň sereblit vymetajících různé talkshow a trapné vzpomínkové pořady. A překvapuje mě, že jsou lidi celí žhaví - nebo si to naše všechny televize evidentně myslí - nakukovat do soukromí celebrit: jak bydlí a vaří Petra Černocká, přesný to příklad výše uvedené vyčpělé sereblity, mě teda absolutně nezajímá!!! Určitě by to bylo lepší u pana Sapíka v domovské kuchyni s nějakou specialitou. Ale to je jedno, stejně se na to koukat nebudu....Po přečtení komentářů: naprostý souhlas s Fishem, jenom upozorňuji, že lidé 55+ dneska nejsou jenom dechovkáři v teplákách a v zástěře, ale lidi odchovaní bigbítem, kdysi zbožňující Elvise a Bardotku a Rolling Stones a bigbít vůbec, Lorenovou a Mastroianniho, lidi, kteří třeba tepláky nebo propínací zástěru neměli v životě na sobě a to je právě ten problém pořadů pro "seniory", jejich tvůrci to ještě nepochopili!

• 14.11.2011  13:33
    Hana a její sestry (1986)

Woody Allen ve své nejlepší formě jako scénárista, režisér i herec. Přesně pro tohle ho mám tak ráda. Taky proto, že jeho hrdinové nikdy neztrácejí naději v dobrý konec, ať jsou sebekomplikovanější a sebesměšnější. Tyhlety jeho "vztahovky", které jsou vždycky o něčem víc než o vztazích, jsou jako život sám a i kdybyste se nepotkali se stejnými problémy jako jeho postavy, stejně pak dlouho přebíráte tu z jedné, tu z druhé strany, jak byste se chovali vy. Hypochondrická linie mě samozřejmě bavila nejvíc, to přemítání nad životem, smrtí, vírou se sarkastickými glosami typu "Oholím si hlavu a budu skákat po letištích" - člověka mrazí a přitom se směje a chce se mu brečet...Neznám snad žádného režiséra/scénáristu/herce, který by dokázal přemítat o tak vážných tématech s takovou lehkostí, přitom ale absolutně bez povrchnosti a ještě vás pobavit. 100%!

• 9.11.2011  14:43
    Máte slovo (TV pořad) (2008)

Tohle bych asi nezvládla, ani kdyby tam byl někdo jiný než praštěná Jílková. Někdy je zajímavé téma a fakt se chci dívat, ale pak jsem jako Funés v Piti Piti Pa, když mu na konkurs přišla tlustá baletka v růžovém trikotu a s culíky: Dost! Dost! To nevydržím! Ať jde hned pryč! a přepnu nebo vypnu:-)

• 9.11.2011  14:40
    Hyde park (TV pořad) (2010)

Pro mě dost zajímavý pořad vysílaný dokonce v rozumnou hodinu (20,00) se vcelku rozumnými moderátory Danielem Takáčem, Pavlínou Kvapilovou a hlavně tím, co vytočil Íčko Langera. Ten se pořád lidumilně tlemil, jak ho to naučili osobní koučové a klidným hlasem lhal a fabuloval. Pak řekl: No, já tady nechci spekulovat...A redaktor: Ale to tady přece děláte celou dobu! To bylo fakt dobrý, včetně xichtu, co Langer nahodil. Moderátoři jsou celkem neutrální a sami se nepředvádějí jako protivná Drtinová, samolibý Moravec a agilní Železný a za to jsem jim vděčná.

• 9.11.2011  14:34
    Prostřeno! (TV pořad) (2010)

Chodím domů z práce před šestou a hladová, takže si vezmu něco k jídlu (nejradši škvarky, tmavý chleba a bílé víno) a v klidu se bavím touhle spíš sociologickou sondou než kulinářským pořadem. A musím říct, že z tohoto pohledu mě to vcelku baví, ty různé lidské vzorky: chlubilové, co Vás zavedou až na záchod, intrikánky (když intrikuje chlap, je to ještě trapnější), lidi, co nejí skoro nic (cibuli, ryby, zeleninu apod.), dobromyslné babičky nebo ty, co si na ně hrají a pak pomlouvají o sto šest, závistivci i opravdoví labužníci. Nejradši mám ovšem šikovné mladé lidi, co udělají něco opravdu dobrého, hezky prostřou, všechno čistě a rychle, nepomlouvají a ještě jsou vtipní jako tuhle mladinký Lukáš bydlící na policejní stanici, který si ze svých hostů pěkně vystřelil a nakonec vyhrál. Nejraději ale vzpomínám na paní, která svým mudrlantům naservírovala vylepšené konzervy a všichni jsme se bavili, jak to ti chytráci rozebírali...Po prozrazení to někteří i ustáli a dali 10! Ovšem na variaci Prostřeno s "celebritami" Čápi s mákem jsem se dívat nedokázala.

• 7.11.2011  13:43
    Indiana Jones a Chrám zkázy (1984)

Indianu Jonese moc nemusím už tak, ale tohle by se mělo přejmenovat na Babí jekot! Asi nejuječenější film, jaký jsem kdy viděla. Připojuji se k ostatním a napíšu, že pro mě je to neslabší díl z celé série (po jejímž zhlédnutí jsem teda nikdy moc neprahla) a že nejlepší je jízda na důlních vozících. Zároveň mi ale tento díl připadá nejsměšnější, místy asi nechtěně, třeba obyvatelé indické (?) vesničky mi připadali stejně rázovití jako obyvatelé Vyšných salašárov v Tajemném hradu v Karpatech. Jo a hlavní padouch mi s tou červenou hlavou připadal jako datel, hlavně když šplhal po skále!

• 7.11.2011  13:36
    Podivný pár (1968)

Celou dobu jsem tajně doufala, že Oscar Felixe zabije. Já bych to teda udělala:-) Výborný film, který jsem viděla v televizi a on se přitom nahrával na hard disk. Pak jsme za nějakou dobu s manželem projížděli na hd nahrané filmy, viděli to znovu a rozhodli jsme se, že víckrát už tohohle neurotika vidět nechceme. Otravní hyperuklízeči jsou fakt na zabití, když furt lítá s hadrem a vysavačem baba, už to je hrůza, ale chlap, to už je horror....Jinak samozřejmě herecký koncert pánů Lemmona a Matthaua (toho hlavně).

• 7.11.2011  13:18
    Nabít a zabít (2006)

Někdo tu psal, že od Kill Bill všichni vědí, že pomsta chutná nejlíp za studena. Omyl! Tohle se ví minimálně od Tenkrát na západě! Jinak TADY je pro mě předvídatelnost opravdu na závadu (tímto navazuji na svůj výpad kdysi proti odpůrcům předvídatelnosti, už nevím u čeho, ale určitě to nebyl thriller). K předvídatelnosti bych ještě dodala schematičnost. Kdyby v tomto filmu ale nehráli ti, co tam hráli, především Morgan Freeman, Ben Kingsley a nejlepší Bruce Willis, dala bych hvězdy jen 2. A podotýkám, že nejsem žádný intelektuál ani extranáročný divák. Mým nejoblíbenějším filmem je Zvíře (to Belmondovo). Ale když si budu chtít pustit film tohohle typu, raději si dám Obvyklé podezřelé...

• 1.11.2011  11:41
    Láska za časů cholery (2007)

Chcete-li zfilmovat román od Garcíi Marqueze, NEMŮŽETE jít jen po ději. Pak zůstane tohle. Hlavní půvab a neskutečná síla jeho děl totiž spočívá ne v tom CO vypráví, ale JAK. U Kroniky ohlášené smrti se ještě dá s dějem popasovat a krátkou novelu filmovým zpracováním nezabít, ale tady se to bohužel nepovedlo. I když...mohlo to být horší, bála jsem se, že se v touze po atraktivitě bude film vyžívat především v milostných eskapádách Florentina Arizy. Takže pouhé převyprávění děje z tohoto hlediska ještě beru na milost. Možná kdyby nebyla představitelka hlavní role tak toporná, kožená, prázdná, hloupá, nemožná, prostě tragická, mohlo to být o kapánek lepší. Na mnohovrstevnaté pojednání o všech možných podobách lásky od rodičovské, přes vášnivou, vypočítavou, vytrvalou, ze soucitu, ze zvyku, včetně tolik diskutovaného možného přátelství mezi mužem a ženou (postava představující tuto část byla filmem zcela nepochopitelně vynechána) prostě veškerou, tak jak se ji Márquezovi podařilo v knížce bravurně zachytit tenhle naprosto průměrný film nemá ani náhodou. Možná by to svedli István Szabó, Terence Malick, Giuseppe Tornatore nebo kdysi Fellini, Bertolucci či Minghella.

• 28.10.2011  23:08
    Objektiv (TV pořad) (1987)

Okénko do světa už za totáče, přestože tehdy reportáže vypadaly jako když vykládal kdysi Karel Šíp o reportérovi, který stál před kamerou a za ním svištěly ty volva a mercedesy a on pravil: "Na ulicích švédského Stockholmu žebrá už skoro každý". Do oblíbených dávám za dnes viděnou reportáž o Mentonu, který je opravdu rájem na zemi....

• 27.10.2011  10:08
    Expozitura (TV seriál) (2008)

Musím přiznat, že první díl mě příjemně překvapil, přistupovala jsem k němu se smíšenými pocity: scénář J. Klímy a J. Kroupy bude asi dobrý, ale jak to TV Noha zpracuje? Tož šlo to, sice vykřičený dům hlídaný jedním nebo dvěma poskoky a ochotně vypovídající štětule se mi moc nezdály, ale budiž. Jenže v dalších dílech tempo a záběr bohužel nevydržely, a já taky ne, včera jsem viděla Řezníky a měla z toho pocit, že teď už jenom jezdí autem a otravujou Mráze. Ten mi připadá už jako vcelku směšná figura, asi je to taky tím, že si asi vzal do hlavy, že je podobný Michaelu Douglasovi, tak ho napodobuje (nebo snad paroduje?) Všimněte si prosím, kolik se tady a v detektivkách vůbec projezdí zbytečně autama, dokonce i v tak kvalitních jako Vraždy v Midsommeru. Asi jde o jednoduchý product placement, to chápu, ale tady už je to fakt na obtíž. Celkově mě to nebaví a když k tomu přičtu superextraotravné reklamy (první hned po sedmi minutách), je to jasné, příště budu louskat ořechy na vánoce u něčeho jiného:-)

• 21.10.2011  11:27
    Půlnoc v Paříži (2011)

Překrásné! Byla jsem skeptická k obsazení šášuly Owena Wilsona, ale byl fakt výborný. Vyjadřovat se k Paříži je asi zbytečné, přesně tak ji vidím. Úvodní sekvence až kýčovitých pohledů na pařížská panoramata a zákoutí podbarvená nostalgickou hudbou vám vyloudí úsměv na tváři a ten vám vydrží až do konce filmu. Nápad s návštěvou starých dobrých časů se občas ve filmech objeví, nejlíp asi v Návratu do budoucnosti a v Návštěvnících, Woody ale pěkně a pregnantně ukázal, jak je to relativní a že je můžeme vidět každý jinde a vždycky si je budeme idealizovat, ale vždycky si z nich můžeme vzít to dobré...Plejáda umělců v čele s Gertrudou Steinovou, Hemigwayem, mými oblíbenými Fitzgeraldem, Picassem a kouzelným Dalím je jak vystřižená z různých pamětí, tak pěkně zparodovaných v Allenově povídce Vzpomínky na 20. léta: užili jsme si spoustu legrace, pak jsme si navlékli boxerské rukavice a Gertruda Steinová mi přerazila nos:-)

• 19.10.2011  15:51
    Ano, šéfe! (TV pořad) (2009)

Hele ty vole, nápad dobrej, vole, ale proč je ty vole ten Pohlreich tak sprostej, vole? Má to píp zapotřebí? Vařit ty vole asi umí, vole, hospodám píp asi taky píp rozumí, ale proč se píp nenaučí ty vole normálně vyjadřovat? Kdyby vole nebyl tak sprostej ty vole a neměl tak píp píp malou slovní zásobů a ten vodpornéj (asi pražskej?) přízvůůůk, tak by se na to vole snad dalo aji koukát:-) Takhle mě vole přejde chuť už při těch píp upoutávkách:-( Ovšem díl s brněnskou Bohémou jsem si nenechala ujít a bylo mi do breku, taková fajn restaurace to bývala, pak přijdou dva dementi a je po ní!!!

• 13.10.2011  15:10
    Čokoláda (2000)

Přestože je film mj. o potravině, která mi nic moc něříká, tak tuhle Čokoládu můžu, určitě proto, že je holdem něčemu jinému, a to skutečně svobodnému lidství, jak to pregnantně vystihl sportovec. Hodně se tu píše, že je film slaďounký, jako čokoláda. No, mě připadal normální, prostě hezky, asi proto, že při představě slastných pocitů z nějaké poživatiny se mně furt cpal na jazyk ten zatracenej Herkules:-) a škvarky...

• 11.10.2011  12:47
    Tři muži na zabití (1980)

"Delonovka" v tom nejlepším slova smyslu. Vždycky se na ni ráda podívám, je opravdu de luxe, bez pitomých klišé a obezliček, s velmi ukázněným Delonem.

• 11.10.2011  12:19
    Kšeft za všechny prachy (1988)

Pro mě teda fakt vynikající komedie s famózními Lily Tomlinovou a Bette Middlerovou. Perla náhodně spatřená při našem dlouhodobém a na dobré filmy velmi chudém pobytu v Polsku na FilmNetu. Při dalších zhlédnutích jsem si ji zamilovala ještě víc. Kouzelný zmatený Michele Placido a chlapácký Fred Ward (myslím, že hodně nedoceněný výborný herec, který měl smůlu, že je dost podobný Charlesu Bronsonovi). Větu "Rose, polož tu krémroli a pojď okamžitě dolů" používám vždycky, když po několikáte volám nějakého člena mé rodiny a přesně vím, proč nejde. Naposledy to byla dcera blokující WC - říkám: ten katalog Ikey si můžeš prohlídnout klidně někde jinde. Hlas ze záchoda: jasně, polož tu krémroli atd. Vůbec jsou v této typické hollywoodské komedii (v tom dobrém slova smyslu) dobré hlášky i scény (zrcadlo, country slavnost, valná hromada).

• 11.10.2011  12:11
    Od devíti do pěti (1980)

Já tenhle film prostě miluju! Nejvíc Lily Tomlinovou, je prostě dokonalá. Perfektní lekce, jak vtipně servírovat feminismus.

• 11.10.2011  11:04
    Smrtící léčba (1996)

Ty dvě hvězdy jsou pouze a jedině za Hackmana. Film je tak slabý, že jsem ani při vší své náklonnosti k němu (Hackmanovi) nemohla dát víc. Naopak, vedle Hackmana, u něhož je výborný výkon i v sebeslabším filmu standardem, nádherně vyniká topornost Hugha zaražené větry Granta:-)

<< předchozí 1 2 3 4 6 10 15 19