Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Animovaný
  • Akční
  • Fantasy
  • Horor
  • Drama

Oblíbené seriály (7)

Poslední království

Poslední království (2015)

Tento seriál mě přímo okouzlil. Atmosféra středověké Anglie mě vtáhla do děje, věrohodně zachycena brutalita, bída, nespravedlnost, to vše doprovázeno skvělou hudbou, z jenž mě v některých chvílích i mrazilo. Postavy prochází vývojem, každá má důvody pro své jednání a spousta z nich je nemilosrdně zabita. Mísí se zde příběhy lásky, politikaření, brutálních válečníků a bitev, dohromady to ale funguje úžasně.

Černobyl

Černobyl (2019)

Vrchol kinematografické tvorby.

Arthdalská kronika

Arthdalská kronika (2019)

Po první epizodě se špatným CGI a druhé pomalejší nastalo velké překvapení, kdy se děj skutečně rozjede a i se pořádně zamotá. Nápad vcelku dobrý, svět ale hlavně historie jednotlivých kmenů je propracovaná, tvůrci se celkem dobře poprali i s dlouhou délkou jednotlivých epizod, která ovšem zaviní pár slabších scén...naopak silné scény skvěle doplňuje hudba, to vše je propleteno záběry na nádhernou přírodu a lokace. Seriál se nebojí být i drsnější, divák se vcítí do role jak kladných postav, tak i záporáků, což je hlavně později dost zajímavé. Můj největší problém se seriálem je jeho konec, který vlastně nic neuzavírá, jen vás donutí chtít víc dílů, které možná nikdy nepřijdou.

Arcane

Arcane (2021)

Několik let jsem doufal v pořádné dílo z bohatého světa Runeterry a konečně jsem se dočkal. Očekával jsem hodně a musím říct, že i tak jsem byl příjemně překvapen. Krásná animace, skvělé postavy a hudba, která tomu všemu dává tu správnou atmosféru. Hodně jsem ocenil, že se tvůrci nebáli být občas trochu drsnější a můžu jen doufat, že Riot bude v seriálové tvorbě pokračovat.