sniper18

Erik Serdel

okres Martin
action&asian fan

120 bodů

od nejnovějšíchpodle abecedypodle hodnocenípodle roku vzniku filmu
<< předchozí 1 2 3 4 8 14 21 27
    • 12.2.2012  13:49
    Nemesis (1993)

Je to úplne priemerný akčný sci-fi film od Alberta Pyuna. Má iba priemerný príbeh o policajtovi, ktorý bol behom akcie zabitý a tak ho prestavali na cyborga, aby mohol stále bojovať proti informačným teroristom, ale on sa časom rozhodne odísť zo služieb polície. Jeho nadriadení ho prinútia splniť ešte jednu úlohu, dostať svojho bývalého partnera, no časom zisťuje, že nie je všetko tak, ako to pôvodne vyzeralo a práve jeho bývalí nadriadení sú tí, proti ktorým treba bojovať. Spracovanie nie je nahoršie, ale moc ma nezaujalo. Film určite nenudí, má celkom slušné tempo, takmer stále sa tu niečo deje, takže sa na to dá bez problémov pozerať, ale len predsa celé to pôsobí dôsť brakovým dojmom, takže dej ani na okamih nedokáže výraznejšie zaujať. Akcie je tu celkom dosť, ale je iba priemerná. Sklamalo ma, že tu prakticky vôbec nie sú súboje, ale aj tak sa tu striedajú lepšie momenty s horšími, prestrelky na malú vzdialenosť pôsobia dosť hlúpo, dve strany sa prakticky bez krytia obstreľujú ťažkými zbraňami, ale rôzne naháňačky a prestrelky na veľkú vzdialenosť sú celkom slušné, majú viacero vydarených momentov, výborných kaskadérskych kúskov a sú aj dosť explozívne. Najviac zaujme prestrieľanie sa cez niekoľko poschodí. Herecké obsadenie sa mi páči, je rozhodne hlavným kladom filmu, Olivier Gruner v hlavnej úlohe, len škoda, že tu nemá žiadny skutočný súboj, Cary-Hiroyuki Tagawa v nezvykle kladnej úlohe, zaujal ma aj Thomaa Jane v malej úlohe a dobré záporné duo Tim Thomerson a Brion James. Réžia je už typicky zlá, Albert Pyun ma nikdy nebavil a rovnako je na tom aj tu, ale aspoň technická stránka je v rámci možností celkom slušná, aj keď sa prakticky celý film odohráva v rôznych polorozpadnutých továrňach a podobne a záverečný súboj s kostrou kyborga je až príliš smiešny. Nemesis je príkladom toho, čo si predstavím pod pojmom brak, ale aj tak nemám problém s priemerným hodnotením, je to dynamické, akčné a s dobrým obsadením. Objektívna kvalita filmu- 45%, film sa páči mne na 54%.

• 12.2.2012  13:08
    Automatic (1994)

Je to nadpriemerný akčný sci-fi film s Olivierom Grunerom. Má celkom dobrý príbeh odohrávajúci sa v časoch blízkej budúcnosti, kedy sú androidi už bežnou súčasťou spoločnosti a slúžia na ochranu osôb, ale deň pred dôležitou tlačovkou významnej firmy, ktorá ich vyrába jeden android chce ochrániť pracovníčku firmy pred znásilnením a náhodou útočníka zabije. Ale prezident spoločnosti si takúto reklamu nemôže dovoliť a tak pošle skupinu žoldnierov, ktorá má androida aj pracovníčku zabiť, no android má výnimočné bojové schopnosti a chce ženu chrániť. Spracovanie mohlo byť aj lepšie, ale ani takto nie je zlé. Prakticky celý film sa odohráva v jednej budove a funguje na princípe akčných filmov na uzavretom priestore, takže jeden akčne schopný hrdina a žena, ktorú chráni sa snažia prežiť a hľadajú cestu preč z uzavretej budovy, ktorá je plná žoldnierov. Tento princíp mám rád a celkom dobrý je aj tu, ale len predsa je tu niekoľko slabších miest, viacero prvkov pôsobí pomerne hlúpo a mimo akcie filmu až na jeden nečakaný zvrat chýba dynamika. Aj takto sa na to bez väčších problémov pozerá, ale dalo sa z toho vyťažiť aj omnoho viac. A čo je pre mňa úplne nepochopiteľné, celá budova má dosť slabé osvetlenie a tak toho často nie je moc vidno. Akcie je tu pomerne dosť a je aj celkom dobrá. Jej hlavnou nevýhodou je slabšia prehľadnosť, za čo ale môže to spomínané osvetlenie budovy, ale súbojov je dostatok, Gruner sa vie ohýbať, síce zo začiatku protivníkov iba porazí a nechá tak, ale časom ich už našťastie začne aj likvidovať, len škoda, že tie ručné likvidácie sú slabšie natočené. A okrem toho sa tu aj často strieľa síce v dobre pozerateľných, ale obsahovo aj vizuálne nenápaditých prestrelkách. Herecké obsadenie nie je najhoršie, Olivier Gruner v hlavnej úlohe je na tom dobre, androida zahral dôveryhodne po všetkých stránkach a ani s akciou nemá problém, nesklame ani jeho pomocníčka a záporáci až na šialeného šéfa známeho z mnohých televíznych seriálov plnia funkciu bezmenných pomerne ľahko likvidovateľných protivníkov. Ale zaujalo ma, že pôsobia dojmom vojakov z Votrelcov, či už zbraňami, spôsobom pohybu a rôznymi pomôckami. Réžia a technická stránka sú skôr sklamaním, ale dajú sa zniesť. Automatic je omnoho béčkovejšia verzia Smrtonosnej pasce, Votrelcov a Univerzálneho vojaka, ale pozerá sa na to dobre a ani akcia nesklame. Objektívna kvalita filmu- 55%, film sa páči mne na 59%.

• 12.2.2012  12:29
    T.N.T. (1998)

Je to celkom dobrý akčný film s Olivierom Grunerom. Má dosť dobrý príbeh o príslušníkovi špeciálnej vojenskej jednotky, ktorá robí nie práve legálnu činnosť pre jednu spoločnosť, čo sa mu moc nepáči a keď pri jednej akcii dôjde aj k smrti civilistov, rozhodne sa odísť, pričom so sebou má aj dôkazy o zločinoch spoločnosti a žije si v mieri so svojou snúbenkou v príjemnom malom mestečku. Ale keď je jeho úkryt odhalený a bývalí spolubojovníci si po neho prídu, musí znovu vyraziť do akcie. Spracovanie mohlo byť aj o niečo lepšie, ale som s ním spokojný. Po úvodnej vojenskej dvadsaťminútovke sa dej prenesie do mestečka, kde síce takmer úplne zmizne akcia, ale je to príjemne podané a pozerá sa na to dobre, pričom zaujme aj viacero iných postáv a potom opäť poteší dynamická záverečná fáza. Pár detailov mi tu síce prekáža, ale skutočne sú to len detaily a tak dojem zo zvyšku nepokazia. Akcie nie je až tak moc, ale aspoň tá je celkom slušná. Je len priemerne natočená a nie moc nápaditá, ale aspoň je prehľadná a obsahovo je na tom dobre. Úvod prinesie dve vojenské akcie s dostatkom strieľania a nejakým tým výbuchom a potom si okrem jednej barovej bitky treba na akciu počkať až na poslednú tretinu filmu, kde sklame menší počet vojakov, takže o nejakej výraznejšie akcii sa tu hovoriť nedá, ale aj tak poteší pár súbojov jeden na jedného vo vojenskom štýle a trochu toho strieľania. Keďže je tu akcia vojensky ladená, tak by som určite ocenil viac ručných likvidácií a ešte nejaký ten súboj, ale aj takto sa na to dobre pozerá. Herecké obsadenie je celkom slušné, Olivier Gruner v hlavnej úlohe, ktorému sa vojak dá určite uveriť a navyše je tu ten správny sympaťák, ktorý sa násiliu snaží vyhýbať, takže sa mu dá fandiť, celkom dobre sú na tom aj záporáci, Eric Roberts v menšej úlohe a dobré vedľajšie postavy, ako snúbenka alebo šerif. Réžia a technická stránka určite mohli byť aj lepšie, ale vo svojej kategórii nesklamú. T.N.T. určite nie je žiadny akčný hit, ale ja som spokojný, dobrý príbeh, slušné tempo, dobre pozerateľná akcia a ani obsadenie nie je zlé. Kto vie, čo od toho čakať by určite nemal byť sklamaný. Objektívna kvalita filmu- 60%, film sa páči mne na 73%.

• 11.2.2012  14:08
    Pátek třináctého 8 (1989)

Je to celkom dobrý horor, ktorý je už ôsmym dielom tejto slušnej série. Má vydarený príbeh o Jasonovi, ktorý je pomocou energie prebudený z dna jazera a tak sa presunie na námornú loď, ktorá vezie študentov do New Yorku, pričom sa Jason nezastaví, kým dostane každého. Spracovanie je celkom slušné, dej je aj napriek tomu, že sa takmer hodinu odohráva na jednej lodi dostatočne zaujímavý a pôsobí pomerne dynamicky, pričom dobre sú vyplnené aj tie neakčné časti, takže sa na to dobre pozerá a príchodom na Manhattan, čo je asi najzaujímavejší nápad celej série si svoju počiatočnú úroveň udrží, ale potenciál bol určite omnoho väčší, dej sa nanešťastie väčšinu času drží len okrajových neobývaných častí v prístave alebo kanáloch, ale poteší aspoň aj naháňačka cez mesto. Krvavých scén je tu pomerne dosť a nie sú zlé, ale mám z nich len priemerné pocity. Likvidácie sú opäť rovnomerne rozložené po filme, pričom ani raz dlhšie netrvá, kým sa nejaká objaví, ale sú len dosť jednoduché, chýba nejaký zaujímavý nápad, vydarený moment je asi len jeden a nie sú ani moc krvavé. A navyše väčšina likvidačných scén je kazená až neuveriteľne nelogickým výskytom Jasona, ktorý sa zrazu objavuje na miestach, kde absolútne nemá čo robiť a niekedy je to až príliš do očí bijúce. Ale našťastie aj kvôli ich početnosti sa na to stále dobre pozerá. Najzaujímavejšia je asi likvidácia na streche. Herecké obsadenie je iba priemerné, zaujme mladá Kelly Hu a ani zvyšok nie je zlý, ale ani moc zaujímavý. Ale aspoň Jason je stále ten pravý borec, len tú schopnosť nelogického premiestňovania mu tu určite dávať nemali. Réžia je iba priemerná, ale technická stránka sa mi páči. Škoda, že tento diel nedopadol tak, ako pôvodne mal, teda s výraznou účasťou Jasona v New Yorku, ale aj takto je to celkom slušná zábava, ktorá sa bez problémov zaradí do priemeru série. Objektívna kvalita filmu- 62%, film sa páči mne na 70%.

• 11.2.2012  13:21
    Pátek třináctého 7 (1988)

Je to celkom dobrý horor, ktorý patrí medzi tie lepšie diely tejto vydarenej série. Má dobrý príbeh o mladej žene trpiacej svojimi telekinetickými schopnosťami, ktorá kvôli nim spôsobila smrť otcovi a tak pravidelne chodieva na prírodné terapie ku Krištálovému jazeru netušiac, že je v ňom utopený Jason, až ho nechtiac oslobodí a tak sa Jason opäť túla po okolí s úmyslom dostať každého, kto mu vstúpi na jeho územie a zastaviť ho môže iba ona sama. Spracovanie je celkom slušné, tu sa už film oproti predchádzajúcemu dielu mierne upokojil, za čo môže hlavne to, že Jason sa už nepotrebuje presúvať zo vzdialeného miesta, ale stále sa potuluje len po okolí jazera, takže dej sa opäť venuje dosť aj bežným postavám, ale nevadí to, dej je aj tak dostatočne zaujímavý, nápad s telekinézou sa síce k Jasonovi až tak moc nehodí, ale v konečnom dôsledku to vo filme prakticky vôbec neprekáža a navyše opäť netreba na zabíjanie čakať až na záver. Scén so zabíjaním je tu dosť a som aj celkom spokojný. Ako je už známe, na tomto filme sa veľmi podpísala cenzúra, ktorá brutalitu potlačila na minimálnu úroveň a to je vidieť, čo je veľká škoda, ale zase sú príjemne nápadité, rozmanité a dobre rozložené po celej dĺžke filmu, takže sa aj tak je na čo pozerať, ako napríklad na použitie krovinorezu, omlátenie spacáku s ľudskou výplňou o strom alebo roztlačenie hlavy. Humor oproti dvom predchádzajúcim dielom takmer úplne zmizol, skôr sa zameral na hororovejší štýl pôvodných dielov, ale našťastie Jason už zostal rovnaký, pravá ikona, ktorá je v obraze príjemne často. Réžia a technická stránka sú na tom dobre, označil by som ich za mierny nadpriemer tejto série. Škoda tej cenzúry, veľmi by som chcel vidieť tento film v pôvodnej verzii, ale čo už, aj takto patrí medzi tie lepšie diely série. Objektívna kvalita filmu- 65%, film sa páči mne na 72%.

• 11.2.2012  12:55
    Pátek třináctého 6: Jason žije (1986)

Je to dosť dobrý horor, ktorý považujem za najlepší diel celej tejto kultovej série. Má celkom dobrý príbeh, v ktorom sa Tommy chce už raz a navždy skutočne presvedčiť, že je Jason mŕtvy a tak mu odkryje hrob, ale čoskoro si uvedomí , že to bola veľká chyba, pretože do Jasonovho tela udrie blesk, ktorý ho oživí a začne sa jeho krvavá cesta späť ku Krištálovému jazeru. Ale Tommy chce svoju chybu odčiniť, no zatiaľ mu nikto neverí a z vrážd je obvinený on sám. Spracovanie sa mi určite páči, film opäť pokračuje v podobnom dynamickom štýle, ako predchádzajúci diel, takže žiadne zoznamovanie sa s postavami, ktoré zaberie polovicu filmu, ale takmer neustála akcia, film si už od začiatku stanoví výborné tempo, ktoré síce v druhej tretine trochu upadne, ale zase to vylepšuje zvyšok filmu. A navyše žáner horor je už definitívne preč a film sa zameral hlavne na akčnejší a zábavnejší štýl. Krvavých scén je tu dosť a som s nimi nadmieru spokojný. Ako som spomínal, tu sa zabíja takmer celý film, pričom úmrtia sú najnápaditejšie, najzábavnejšie a možno aj najdrsnejšie z celej série, takže sa je určite na čo pozerať, či už zaujímavé zabitie trojice hráčov paintballu, likvidácia policajtov, hlavne záverečné rozlomenie je výborné, alebo skvelé zlomenie väzov. Čo sa týka typických hororových prvkov, tak tu už o ne vôbec nejde, z Jasona, ktorý bol v prvých dieloch len obyčajný predstaviteľ zla a tak ho ani väčšinu času nebolo vidno sa už tu stáva pravá ikona, takže takmer nezlezie z obrazu, navyše sa to nesie v takom zábavnejšom duchu, ale to mi určite nevadí, práve naopak. Herecké obsadenie je bez problémov, dobre zahraný Tommy aj jeho nová priateľka, nesklamú ani policajti a dobre sú na tom aj bežné vedľajšie postavy. Réžia a technická stránka sú na tom veľmi dobre, v tomto diely mi sadli najviac z celej série. Toto je konečne ten pravý Piatok trinásteho s najdynamickejším dejom, najlepšími úmrtiami a perfektným Jasonom, ktorý sa už definitívne stáva skvelou hororovou ikonou. Objektívna kvalita filmu- 72%, film sa páči mne na 76%.

• 10.2.2012  13:15
    Karate tiger 4: Král kickboxerů (1990)

Je to priemerný akčný film s Lorenom Avedonom v hlavnej úlohe. Má dosť dobrý príbeh o mužovi, ktorému v detstve brutálny zabijak zavraždil brata, šampióna v kickboxe a teraz pracuje ako detektív, pričom dostane za úlohu ísť do Bangkoku, kde sa má dostať do miestneho turnaja na život a na smrť, ktorý má zastaviť, čo sa mu moc nepáči, ale keď zistí, že turnajovým majstrom je vrah jeho brata, rozhodne sa úlohu prijať. Ale aby bol schopný vraha poraziť, musí sa ešte vylepšiť v bojových umeniach. Spracovanie je na tom priemerne, film ani chvíľu nenudí a jeho tématika sa mi určite páči, ale napriek tomu to nie je ani zďaleka tak dobre podané, ako by mohlo, všetky zaujímavé prvky nie sú dostatočne využité a tak je z toho len čistý priemer. Akcie je tu celkom dosť a je aj pomerne dobrá. Tvoria ju takmer iba súboje, ktoré sú dynamické, tvrdé, pomerne krvavé a páči sa mi aj ich choreografia, ale opäť platí to isté, čo aj v predchádzajúcich dieloch, keby ich predvádzali Hong Kongskí herci, tak by dopadli ešte o dosť lepšie. Ale aj takto sa na ne dobre pozerá, Avedon si v akcii dokáže získať pozornosť. Herecké obsadenie je len priemerné, Loren Avedon z týchto troch dielov Karate tigra práve tu predviedol najznesiteľnejší výkon, ale aj tak ma mimo akcie ani trochu nebaví, nedokážem mu moc fandiť a to je dosť problém, ale aspoň hlavný záporák Billy Blanks je na tom dobre, v akcii je schopný a aj správne šialený. Réžia je konečne aspoň priemerná, no stále má do ideálu veľmi ďaleko a podobne je na tom aj technická stránka. Z týchto troch Avedonových Karate tigrov má táto štvorka zaujala najviac, ale stále to nie je nič, čo by ma ako akčného fanúšika výraznejšie bavilo. Väčšina béčok s Van Dammom, Lundgrenom alebo aj Norrisom sú minimálne o triedu lepšie. Objektívna kvlaita filmu- 53%, film sa páči mne na 55%.

• 10.2.2012  12:54
    Karate tiger 3: Pokrevní bratři (1990)

Je to priemerný akčný film s Lorenom Avedonom. Má celkom dobrý príbeh o dvojici rozdielnych bratov, ktorých otec, bývalý agent CIA bol zavraždený zabijakmi vplyvnej zločineckej organizácie, ktorá sa chystá na niečo veľké a tak ju chcú obaja zastaviť, ale každý na to ide inou cestou, no ich cesty sa aj tak prepoja. Spracovanie je ale iba priemerné, dá sa na to bez väčších problémov pozerať, film je pomerne dynamický, ale aj tak to celé pôsobí príliš detsky a tak tu ani nemá čo zaujať. Akcie je tu celkom dosť a nie je najhoršia. Súboje sú svižné a s výbornou choreografiou, ale nebavia ma až tak moc, ako by mohli, sú prispôsobené Hong Kongským hercom, ktorí by z ich potenciálu určite dokázali vyťažiť výrazne viac, tu často až príliš vidno, že na ne herci moc nestačia, jedine Avedon sa celkom drží. A zvyšná akcia ako rôzne prestrelky a podobne je aspoň pozerateľná. Najlepší je asi záverečný súboj v hangári, ale prakticky všetky súboje s Avedonom sú príjemne pozerateľné. Herecké obsadenie za moc nestojí, Loren Avedon aspoň baví v akcii, ale opäť sklame svojim hereckým prejavom, ale nie až tak, ako v predchádzajúcom diely, jeho filmový brat Keith Vitali nestojí za nič, v akcii mu to moc nejde, často používa dabléra a ani jeho postava ma nebavila. Ale aspoň hlavný záporák je celkom zábavný. Réžia je určite sklamaním, mohlo byť z toho príjemné akčné béčko, ale určite nie v takomto hlúpom prevedení a technická stránka je priemerná. Síce je to o trochu lepší diel, ako ten predchádzajúci, hlavne tie zvyšné stránky mimo akcie sú už znesiteľnejšie, ale stále to nie je nič, s čím by som bol spokojný. Objektívna kvalita filmu- 47%, film sa páči mne na 53%.

• 10.2.2012  12:34
    Karate tiger 2: Zuřící blesk (1987)

Je to úplne priemerný akčný film s Lorenom Avedonom v hlavnej úlohe. Má dosť dobrý príbeh o mladíkovi so znalosťami bojových umení, ktorý pricestuje za svojou priateľkou do Thajska, ale je unesená mocnou vojenskou organizáciou, ktorá ju potrebuje kvôli jej vplyvnému otcovi a tak mladík spojí sily so svojimi priateľmi, aby ju zachránil. Spracovanie ale nie je moc dobré, nemôžem povedať, že by som sa nudil, na to má film celkom svižné tempo, ale to hlavné sa stále oddialuje, dej pôsobí dojmom typických vojensky pôsobiacich akčných filmov ako Rambo, Nezvestní v boji a podobne, ale na podobne ladenú akciu si treba počkať prakticky až do záverečnej dvadsaťminútovky, no najväčším problémom filmu je aj tak hlavne to, že je prakticky jedno, či sa práve deje niečo dôležité, alebo nie, aj tak to všetko pôsobí až príliš hlúpo a naivne a to samozrejme aj vo svojej kategórii. Akcie je tu pomerne dosť, ale mám z nej pomerne rozporuplné pocity. Súboje sú na tom dobre, určite mohli by aj lepšie, ale majú celkom slušnú choreografiu, sú prehľadné, dynamické, len ten strih sa dal určite vyriešiť aj lepšie, no tiež nie je zlý. Ale zvyšná akcia ako rôzne prestrelky alebo explozívne scény nestoja za nič. Hlavne spôsob záverečného vystrieľania množstva vojakov už asi ani horšie byť vyriešený nemohol. Najviac sa mi páči súboj Cynthie Rothrock s Hwang Jang Lee, akrobatická akcia s mníchmi, veľký súboj v reštaurácii alebo aj ten záverečný Avedona s Matthiasom Huesom. Herecké obsadenie nie je zlé, páčia sa mi záporáci Hwang Jang Lee a Matthias Hues, dobrá je aj Cynthia Rothrock, ale kazí to hlavné duo, Avedon je určite dobrý bojovník, ale jeho herecký prejav je tu hrozný a jeho priateľ ma vôbec nebavil. Réžia je pre mňa určite sklamaním, Corey Yuen má na svojom konte plno dobrých akčných filmov, ale jeho dva diely Karate tigra réžijne nestoja za nič, ale aspoň technická stránka si ten priemer vo svojom type udrží. Mám veľmi rád akčné béčka, ale táto séria mi moc nesadla. Väčšina stránok tohto filmu za moc nestojí, ale tie slušné súboje a niektoré dobré postavy ho aspoň na ten slabší priemer vyťahujú. Ale jedno pozretie mi bohato stačilo. Objektívna kvalita filmu- 45%, film sa páči mne na 51%.

• 9.2.2012  15:24
    Sha sha ren, tiao tiao miu (1998)

Je to dosť dobrá akčná dráma s Donnie Yenom. Má výborný príbeh o bývalom policajtovi, v súčasnosti sa živiacom ako nájomný zabijak, ktorý je vo svojom obore najlepší, ale chce už s touto prácou skončiť, aby sa okrem iného aj mohol venovať svojej priateľke, ale prijme ešte poslednú prácu, dostať svojho bývalého kolegu, ktorý ho do tejto práce dostal, ale časom ho zradil. Spracovanie sa mi páči, ale je veľmi dôležité sa mu prispôsobiť. Donnie Yen podobne, ako aj v jednom zo svojich predchádzajúcich réžijných počinov Legend of the wolf zvolil taký umelecký štýl, čo určite nesadne každému, dej je sám o sebe dostatočne zaujímavý a baví aj keď dlhší čas nie je žiadna akcia, ale navyše je doplnený o množstvo zaujímavých umelecky pôsobiacich prvkov a zároveň množstvo scén je ladených do určitého pocitu, ktorý hlavný hrdina prežíva. Akcie tu nie je až tak moc, ale vo svojej kategórii je celkom slušná. Ale platí o nej to isté, čo aj o spracovaní, nie je to typická akcia z bežných akčných filmov, ale pôsobí umelecky, takže sú tu zvolené netypické uhly kamery, rozmanitý strih a podobne. Síce v akcii by som určite skôr ocenil klasický prístup, ale ani takto to nie je zlé. Aj napriek obsadeniu hlavnej úlohy sa tu skôr strieľa ako bije, takže je tu niekoľko pomerne rozmanitých prestreliek, ale nájde sa aj pár súbojov, v ktorých Donnie Yen zneškodní skupinu protivníkov. Najviac sa mi páči súboj na streche kina alebo zaujímavá prestrelka v byte na malé vzdialenosti, ale prekvapivo až na záverečnú akciu sa mi páčia všetky akčné scény. Herecké obsadenie je na tom dobre, výborný Donnie Yen v hlavnej úlohe, dobrí záporáci a nesklame ani jediná výraznejšia ženská postava. Réžia a technická stránka sú na tom viac než dobre, Donnie Yen mal svoj cieľ a ten mu podľa mňa vyšiel dobre. Určite by som skôr ocenil nejaký klasický akčný film, kde by viac vyniklo Yenovo umenie, ale ani takýmto filmom určite nepohrdnem, som dosť spokojný. Objektívna kvalita filmu- 70%, film sa páči mne na 75%.

• 9.2.2012  14:34
    Pátek třináctého 5 (1985)

Je to vydarená hororová komédia patriaca do mojej obľúbenej série. Má dosť dobrý príbeh o Tommym, ktorý sa ani po rokoch nedokázal vyrovnať s krvavým vyčínaním Jasona, ktorého sa mu podarilo zabiť a tak len prechádzal z ústavu do ústavu až skončil v príjemnom prírodnom tábore pre podobne postihnutých ľudí, ale v okolí sa začali množiť mŕtvoly a všetko to nasvedčuje tomu, že Jason je späť alebo ho aspoň niekto napodobuje. Spracovanie sa mi páči, na rozdiel od všetkých predchádzajúcich dielov tu netreba čakať na záverečnú fázu, kedy sa už dej rozbehne a začne sa venovať zabíjaniu, tu sa likviduje prakticky celý film, pričom ale nechýba klasický dynamickejší záver, ale dej je aj tak dostatočne zaujímavý, ponúka možnosť premýšľania nad tým, kto sa vlastne ukrýva za maskou a navyše je tu aj dostatok zaujímavých postáv. Scén so zabíjaním je tu dosť a síce mohli byť aj lepšie, ale sú dostatočné. Ako som už spomínal, tu sa likviduje prakticky celý film, pričom vraždy prichádzajú približne v pravidelných intervaloch, takže dlhší čas bez nich sa tu nenájde. Síce nie sú výraznejšie krvavé a ani moc nápadité, viac ma zaujalo asi iba priťahovanie remeňom mladíka cez oči, ale potešia. O napätí sa tu moc hovoriť nedá, ale tento film sa na rozdiel od tých predchádzajúcich takmer vôbec nesnaží pôsobiť ako horor, ale tvorcovia si zvolili skôr taký čiernohumorný prístup a to im celkom vyšlo. Herecké obsadenie je celkom dobré, postava Tommyho je zahraná dobre, bežné vedľajšie postavy sú bez problémov a zaujme aj niekoľko zábavných postáv. Réžia a technická stránka potreby filmu bez problémov spĺňajú. Prakticky jediný väčší zápor tohto dielu je to, že tu nezabíja samotný Jason, ale inak je to správne dynamická zábava, ktorá patrí medzi tie lepšie diely. Objektívna kvalita filmu- 67%, film sa páči mne na 72%.

• 9.2.2012  11:04
    Pátek třináctého 4 (1984)

Je to celkom dobrý horor, ktorý je štvrtým pokračovaním tejto kultovej série. Má dobrý príbeh o skupinke mladíkov, ktorí sa rozhodnú stráviť príjemnú zábavu na lesnej chate, pričom hneď vedľa žije menšia rodinka so synom Tommym a navyše v okolí jeden mladík hľadá svoju sestru, ale Jason, ktorý bol prevezený do márnice odtiaľ unikne a cestou späť sa im rozhodne urobiť problémy. Spracovanie nie je zlé, opäť sa nesie v štýle predchádzajúcich dielov, takže dynamickejší úvod, v tomto prípade stvárnený útekom z márnice, potom dlhšia medzera, v ktorej sa zoznamuje s postavami a v poslednej polhodinke sa to opäť rozbehne. Kvôli niekoľkým zaujímavým postavám, hlavne Tommy je to dejovo zaujímavejšie ako prvé dva diely, ale trojka mi príde lepšie spracovaná. Krvavých scén je tu priemerné množstvo a nie sú zlé, ale trochu ma sklamali. Pár na začiatku a potom viacero v druhej polovici, pričom sú celkom slušne krvavé, ale obsahovo pôsobia len obyčajným dojmom, chýba mi tu nejaký lepší nápad, ktorý by vraždy vylepšil. Hneď úvodné použitie pílky je výborné, ale je to aj jediné úmrtie, ktoré ma tu zaujalo. A ani záverečná naháňačka mi nepríde tak dynamická a zaujímavá, ako predtým. Ale film má aspoň celkom slušnú atmosféru a vo svojej kategórii priemerné napätie. Herecké obsadenie je celkom dobré, teenageri nie sú otravní a niektorým sa aj dá celkom fandiť, rodinka je sympatická, všetci si svoj účel splnia. A Jason je stále ten správny zabijak, len ho tu v prvej polovici takmer vôbec nevidno. Réžia a technická stránka sú bez väčších problémov. Tento štvrtý diel mi príde určite lepší, ako prvé dva rozbehové, ale zároveň nemá na tie lepšie, ako napríklad zaujímavejšia trojka, akčnejšia päťka alebo zábavnejšia šestka. Ale aj tak je to určite slušná zábava. Objektívna kvalita filmu- 65%, film sa páči mne na 67%.

• 7.2.2012  15:38
    Nepřítel před branami (2001)

Je to celkom dobrý vojnový film z americkej produkcie. Má dosť dobrý príbeh o Vasilijovi Zajcevovi, ruskom mladíkovi, ktorý prichádza brániť Stalingrad proti nemeckej okupácii a kvôli svojim skvelým streleckým schopnostiam sa stáva národným hrdinom a spoznáva priateľstvo a lásku, ale z Nemecka je povolaný elitný sniper, ktorý ho má dostať. Spracovanie je ale iba priemerné, úvodná dvadsaťminútovka je perfektná, príchod na front, ruský útok, prvý Zajcevov hrdinský čin, lepší úvod už takmer ani byť nemohol, ale po tom, ako sa stane sniperom už celý film pôsobí tak stereotypne, vždy nastane nejaká menej výrazná akcia, potom dialógy v bezpečí, opäť akcia a opäť bezpečie a takto je to až do konca. Celý čas sa na to celkom dobre pozerá, film nenudí, ale okrem spomínaného úvodu tu už nie je vôbec nič skutočne zapamätaniahodné. Akcie je tu dostatočné množstvo, ale pôsobí len obyčajne, prípadne mierne nadpriemerne. Okrem toho vydareného úvodu už film obsahuje prakticky len rôzne sniperské scény, čo by nemuselo byť zlé, keby boli lepšie vymyslené alebo niečím výnimočné. Akcia je samozrejme natočená dobre a aj prostredie sa mi páči, ale keď je obsahovo iba priemerná, tak ju to už viac zachrániť nemôže. Herecké obsadenie je celkom slušné, Jude Law v hlavnej úlohe, charizmatický Ed Harris ako hlavný záporák a plno dobrých vedľajších postáv ako Bob Hoskins, Joseph Fiennes, Ron Perlman alebo aj Rachel Weisz, aj keď tu sa až tak moc nehodí. Réžia si len udrží potrebný štandard, takže nie som sklamaný, ale nič viac a technická stránka sa mi páči, slušná výprava aj efekty. Síce nechápem, prečo američania točili film o udalosti, s ktorou nemajú vôbec nič spoločné, ale aj keď to nebudem brať do úvahy, tak mi zostáva len mierne nadpriemerný vojnový film s dobrým rozpočtom, ale bez niečoho, kvôli čomu by sa dal označiť za výnimočný. Objektívna kvalita filmu- 65%, film sa páči mne na 64%.

• 7.2.2012  15:18
    Tygří klec (1988)

Je to celkom dobrý akčný krimi film od Yuen Woo-pinga. Má dosť dobrý príbeh o policajnej jednotke, ktorá pri zásahu proti obchodníkom s drogami nechytí hlavného šéfa a ten sa im chce pomstiť a zároveň niektorí čestní policajti z jednotky zisťujú, že medzi sebou majú skorumpovaných kolegov a tak nevedia, komu môžu veriť. Spracovanie je ale iba priemerné, po výbornom úvode sa už tempo skľudní a také už zostane prakticky až do konca, čo ale nie je zlé, dej je väčšinu času dostatočne zaujímavý, celá línia s kazetou je na tom dobre, ale problémom je, že film miestami dosť stráca dych, má pár nudných, ničím zaujímavých miest a navyše viacero zaujímavých prvkov nie je ani zďaleka tak dobre podaných, ako by mohlo. Takže asi tak polovica dĺžky filmu je vydarené akčné béčko a druhá už menej zaujímavá a trochu nudná krimi. Akcie je tu priemerné množstvo a síce mohla byť aj lepšia, ale aj takto som pomerne spokojný. Film má akčný úvod, záver a medzi nimi ešte asi dve výraznejšie akčné scény, zvyšok sú už skôr také maličkosti. Väčšina je len priemerne natočená a s občas horšie použitými strihmi, ale tých pár súbojov je celkom vydarených, prestrelky správne dynamické a poteší aj viacero dobrých kaskadérskych kúskov alebo výborných momentov ako zneškodnenie šoférky auta pomocou ostnatého drôtu, skok zo strechy na pištoľ a podobne. Najviac sa mi páči súboj s Donnie Yenom, kde postupne bojuje s dvomi silnými američanmi, súboj Jackie Cheunga s černochom alebo aj celý úvod. Herecké obsadenie sa mi páči, najviac ma mrzí, že Donnie Yen je tu len do polovice, ale je výborný a okrem neho poteší hlavne Simom Yam alebo Jackie Cheung. Ale niektoré scény sú až moc herecky prehrávané, čo ma sklamalo. Réžia a technická stránka sú len priemerné, Yuen Woo-ping je samozrejme perfektných choreograf, ale réžia mu až tak moc nejde, mám z neho len priemerné pocity. Z tejto série mám najradšej dvojku, za čo môže hlavne Donnie Yen v hlavnej úlohe, ale aj táto jednotka je celkom slušná, síce ako celok je len mierny nadpriemer, ale má svoje dobré stránky. Objektívna kvalita filmu- 60%, film sa páči mne na 62%.

• 7.2.2012  14:28
    Pátek třináctého 3 (1982)

Je to celkom dobrý horor, ktorý je už tretím a jedným z najlepších dielov celej série. Má dosť dobrý príbeh o skupinke teenagerov, ktorí sa pricestujú zabávať na chatu otca jednej zo skupinky, ale netušia, že v okolí sa nachádza aj Jason, ktorý prežil vyčistenie druhého tábora a ukrýva sa v ich stodole. Spracovanie sa mi páči, síce si na tú hlavnú akciu treba opäť počkať, ale tempo je svižné, dej aj napriek stereotypu zápletok pomerne dobre podaný, poteší aj viacero zaujímavých vedľajších prvkov, obzvlášť skupina motorkárov alebo spomienky na stretnutie s Jasonom a záverečná polhodina je už opäť taká, aká aj má byť. A zaujme aj viacero odkazov na oba predchádzajúce diely. Krvavých scén je opäť len priemerné množstvo, ale sú na tom dobre. Za väčšinu filmu sa nájdu len dva útoky po dve vraždy, takže nič výnimočné, ale nový spôsob točenia vrážd priniesol nové možnosti, ktoré sú tu dobre využité a tak je väčšina vrážd dobre natočená a sú aj správne krvavé. A najlepšia je samozrejme záverečná polhodina klasicky rozdelená na dve fázy, v prvej sa vyvraždí takmer celé osadenstvo, zaujme hlavne scéna s harpúnou alebo preseknutie pomedzi nohy a druhá už naháňačka vraha s poslednou preživšou, ktorá je tu výborná, správa sa až prekvapivo racionálne, takže vždy poteší spôsob, akým sa dostane z problému. A celkom tu funguje aj napätie, obzvlášť v záverečnej fázi. S hereckým obsadením som nadmieru spokojný, síce ho netvoria nejaké známe tváre, ale hlavná hrdinka je správne sympatická a nesklamú ani vedľajšie postavy, ktorým sa tu na rozdiel od väčšiny podobných filmov aj dá fandiť. A konečne sa už dá pochváliť aj Jason, ktorý je tu ten správny zabijak, síce väčšinu času mu kamera zaberá len nohy, ale keď sa už dostane k maske, tak si vie získať sympatie svojho druhu. Réžia a technická stránka sú vo svojej kategórii výrazne nad priemerom. Prakticky jediné, čo sa tu dá skutočne vytknúť je ten stereotyp, stále je to takmer to isté, ale vo svojej kategórii je to určite vydarený film a jeden z najlepších dielov celej série. Objektívna kvalita filmu- 68%, film sa páči mne na 73%.

• 7.2.2012  13:24
    Pátek třináctého 2 (1981)

Je to mierne nadpriemerný horor, ktorý je pokračovaním slávnej jednotky. Má dobrý príbeh o skupinke mladíkov, ktorí majú v pláne založiť tábor neďaleko krvavého tábora, v ktorom nedávno vyčíňala Jasonova matka, ale to nemali robiť, pretože v okolí sa potuluje aj samotný Jason. Spracovanie nie je zlé, po úvodnej desaťminútovke, ktorá ešte prepája udalosti z jednotky sa už začne hlavný dej, opäť skupinka mladíkov prichádza do tábora, kde sa venuje rôznym zábavám, občas niekto príde o život, ale väčšinou bez pozornosti zvyšku, takže nič výnimočné, ale aj napriek tomu to celé pôsobí o niečo zaujímavejšie a dynamickejšie, ako v predchádzajúcom dieli. A najviac zaujme záverečná dvadsaťminútovka, kedy sa už všetko správne rozbehne, pribudne obetí a hlavne ma zaujala naháňačka vraha a preživšej, ktorá sa behom toho správa dosť zaujímavo a tak bolesť pocíti aj vrah. Samotných krvavých scén je priemerné množstvo a nie sú ničím výnimočné, ale aj tak o niečo lepšie, ako predtým. Síce samotné úmrtia sú dosť jednoduché a nie až tak moc krvavé, ale zase potešia celkom dobre zvládnuté okolnosti vrážd. Atmosféra tu nie je na moc dobrej úrovni, ale celkom ma prekvapilo, že občas trochu funguje aj napätie. Herecké obsadenie nie je ničím výnimočné, ale je sympatickejšie a aj lepšie zahrané ako v jednotke. Ale mrzí ma hlavne postava Jasona, lebo len predsa mladík s vrecom na hlave moc rešpektu nevyvoláva, ale vo zvyšných dieloch to už našťastie vynahradí. Réžia a technická stránka sú celkom slušné. Ani toto druhé pokračovanie ešte stále nepatrí medzi výraznejšie slashery, ale je po všetkých stránkach lepšie ako priemerná jednotka. Objektívna kvalita filmu- 62%, film sa páči mne na 64%.

• 7.2.2012  12:56
    Přední linie (2011)

Je to celkom dobrý vojnový film z juhokórejskej produkcie. Má dosť dobrý príbeh o juhokórejskom dôstojníkovi, ktorý je vyslaný na prednú líniu, kde má vyšetriť smrť veliteľa, čo sa mu aj podarí a je pripojený k vojakom na dobytie jedného bezvýznamného kopca na hraniciach oboch bojujúcich strán, kde spoznáva absolútnu nezmyselnosť vojny a hlúposť na veliteľských pozíciách. Spracovanie ma ale skôr sklamalo, dĺžku filmu by som ako problém nevidel, tempo filmu je celkom slušné, ale problémom je, že viacero prvkov ma tu nezaujalo vôbec alebo boli nevhodne použité. Film by sa dal rozdeliť na štvrtiny, prvá síce zoznámi s postavami, ale až na pár scén ma moc nebavila, druhá je zase dosť vydarená, poteší boj o kopec alebo zaujímavá línia s naplňovaním krabice obomi stranami. Tretia štvrtina na mňa pôsobí príliš zbytočne a miestami aj nudne a záverečná to opäť vylepšuje. Takže sa dá povedať, že s polovicou filmu, konkrétne s druhou a štvrtou štvrtinou som spokojný dosť a so zvyškom už až tak moc nie. Ale aj tak vôbec nie som spokojný s tým, ako je tu podaná hlavná myšlienka. To, že chce film poukázať na nezmyselnosť vojny mi určite neprekáža, ale menej je niekedy viac a tu už niektoré scény a nie je ich málo prechádzajú do takých extrémov, že miesto emotívneho zapôsobenia som mal z nich skôr pocit až paródie a tak na mňa film nezapôsobil ani zďaleka tak, ako by mal. Akcie tu nie je až tak moc, ale je celkom slušná. Celkovo je už klasicky výborne natočená, je tu jedna hlavná bojová scéna, dobývanie kopca, ktorá je veľmi dobre zvládnutá a zaujala ma hlavne zaujímavá kamera a okrem toho sa tu ešte občas nájde nejaká viac alebo menej zaujímavá kratšia prestrelka. Herecké obsadenie je bez problémov, výborný Sin Ha - gyun v hlavnej úlohe, o nič nezaostáva ani Go Soo alebo charizmatický severokórejský veliteľ Ryoo Seung-yong. Z réžie mám rozporuplné pocity, na jednej strane z akcie, vizuálu a podobne mám veľmi dobré pocity, s tým nie je problém, ale ako som spomínal, scény zameriavajúce sa na nezmyselnosť vojny a silnejšie emócie zase nefungujú takmer vôbec, čo ma veľmi mrzí a pri kórejskej produkcii ma to aj dosť prekvapilo. A technická stránka je samozrejme výborná. Veľká škoda, po väčšine stránkach dobre zvládnutý vojnový film, ale tých pár nedostatkov pôsobí až moc výrazne. Myslím, že so schopnejším režisérom by to dopadlo omnoho lepšie. Objektívna kvalita filmu- 66%, film sa páči mne na 62%.

• 3.2.2012  15:14
    Hráči (2003)

Je to celkom dobrý film z prostredia hazardných hier. Má dobrý príbeh o skupinke priateľov, schopných podvodníkoch, ktorí sa živia podvádzaním všade, kde sa len dá a tak sa túžia dostať na pokrový turnaj, v ktorom ide o veľké peniaze, aby obrali aj najlepšieho z najlepších, ktorého ešte nikdy nikto neporazil. Spracovanie je bez problémov, síce dej sa drží hlavne zaužívaných schém, takže prakticky všetko ide tak ako má, ale dôležité je, že tie menej dôležité scény sú bez problémov pozerateľné a nenudia a tie dôležitejšie sú dosť zábavné. Scén, ktoré sa venujú hrám nie je až tak moc, ale všetky sú dobre vymyslené, pomerne napínavé a obsahujú aj nejaký slušný záverečný zvrat, obzvlášť finálna hra, ale jej vyústenie je už kvôli predchádzajúcemu dianiu predsa len predvídateľné. Herecké obsadenie je výborné, z hlavného tria zaujme hlavne Gabriel Byrne, poteší Sylvester Stallone v úlohe najlepšieho hráča, Jamie Foxx, ale ten už nemá až tak moc priestoru a zaujímavý záporák Roger Guenveur Smith. Réžia a technická stránka nie sú ničím výnimočné, ale splnia si potrebný štandard. Očakával som oddychovku bez výraznejšej slabiny a so zaujímavou postavou Sylvestra Stallona a presne to som aj dostal. Znovu si to už nepozriem, ale svoj účel film splnil. Objektívna kvalita filmu- 62%, film sa páči mne na 57%.

• 1.2.2012  13:03
    Elitní zabijáci (2011)

Je to úplne priemerný akčný thriller s Jasonom Stathamom v hlavnej úlohe. Má celkom dobrý príbeh o výbornom nájomnom zabijakovi na odpočinku, ktorý sa dozvie o uväznení svojho starého priateľa, pričom pre jeho záchranu musí splniť jeho úlohu, pozabíjať niekoľkých členov špičkovej vojenskej jednotky SAS a tak sa rozhodne kvôli priateľovi ešte raz vrátiť do akcie, ale na ceste za splnením úlohy mu okrem iného bude stáť aj cieľavedomý ochranca vojakov z SAS. Spracovanie je ale skôr sklamaním, nie je úplne zlé, ale tento zaujímavý príbeh je až príliš pomaly a miestami aj nudne podaný, hlavne celá prvá hodina má až príliš pomalé tempo a len mimimum zaujímavých momentov, takže tá je na tom dosť zle, potom sa to už trochu rozbehne, aj dej začne byť zaujímavejší, ale stále to nie je ono, až záverečná dvadsaťminútovka už je konečne správne dynamická, presne tak, ako sa na správny akčný film patrí, ale to už je neskoro. Ale zaujala ma takmer úplná absencia skutočného záporáka, je tu niekoľko rôznych strán, ktoré síce stoja proti sebe, ale všetky robia to, čo musia a pokladajú za správne. Akcie je tu priemerné množstvo, ale zaujala ma len minimálne. Je síce celkom slušne natočená, s prehľadnosťou nie sú žiadne problémy, ale je až zúfalo nenápaditá, nájdu sa tu asi dva slušné nápady, až zúfalo monotónna, chýbajú jej správne vygradované situácie, teda až na pár scén zo záverečnej fázy a navyše sa tu nenájde ani jedna drsnejšia scéna, ktorá by to mohla vylepšiť. Ručnej akcie je minimum, okrem jedného dlhšieho súboja a aj to len proti jednému protivníkovi sa tu nájde len pár niekoľkosekundových zneškodnení menšej skupiny protivníkov pomocou pár úderov, skôr sa strieľa, ale v úplne nudných prestrelkách, v ktorých takmer nedochádza k usmrteniam a viacero rôznych naháňačiek, či už v automobiloch alebo pešo. Nie je tu žiadna akčná scéna, ktorá by si skutočne zaslúžila pochvalu, ale najlepšia je predsa len náháňačka po strechách a tie dve, tri Stathamove rýchle zneškodnenia protivníkov. Herecké obsadenie je na tom dobre, Jason Statham už síce pôsobí dosť stereotypne a navyše po akčnej stránke tu toho moc nepredvedie, na moje prekvapenie je na tom lepšie Clive Owen, ktorý si získal moje sympatie a fandil som hlavne jemu, nesklame ani Dominic Purcell, ale Robert De Niro mi už do takejto úlohy vôbec nesedí, stále nie je zlý, ale už má len predsa svoj vek. Réžia je určite sklamaním, nechápem, prečo réžiu takéhoto akčného thrilleru zverili práve neváčikovi, potom to tak aj dopadlo, že sa snažil hlavne nič nepokaziť a udržať to na priemere, takže nezaujal vôbec ničím, ale aspoň technická stránke nie je zlá, aj keď v rámci rozpočtu som čakal predsa len viac. Určite nie som sklamaný, film dopadol presne tak, ako sa aj dalo podľa traileru čakať, takže som nič viac ani nečakal, čo ale nič nemení na tom, že Elitní zabijaci je len čistý nezaujímavý priemer, na ktorom zaujme asi len to obsadenie, ale dej a akcia už rozhodne nie. Jedno pozretie bohato stačí. Objektívna kvalita filmu- 56%, film sa páči mne na 54%.

• 30.1.2012  13:56
    Aréna (video film) (2011)

Je to úplne priemerný akčný film. Má celkom dobrý príbeh o požiarnikovi, ktorý príde pri nehode o ženu, čo ho zničí a navyše si ho vyhliadne zločinecká organizácia, ktorá ho unesie a prinúti bojovať v nelegálnych zápasoch vysielaných cez internet na život a na smrť. A tak ak chce požiarnik prežiť, musí vyhrať určený počet zápasov, ale vie, že nemôže veriť nikomu. Spracovanie nie je zlé, o originalite sa tu samozrejme hovoriť nedá, všetko tu už mnoho krát bolo, ale to nevadí, hlavne, že sa na to po väčšinu času dá bez problémov pozerať, nudných scén tu až tak moc nie je, aj keď nejaké sa predsa len nájdu a poteší aj celkom dobre vymyslený záver, nie, že by bol nejaký šokujúci, ale nečakal som ho a zaujal ma. Spracovaniu môžem výrazne vytknúť jedine miestami až otravné scény na internetových divákov, obzvlášť skupina teenagerov s ich trápnymi rečami mi dosť prekáža. Akcie je tu priemerné množstvo a nie je zlá, ale moc ma nezaujala. Akcie mimo arény je tu len absolútne minimum, takže to ani nestojí za reč a samotné súboje sú síce prehľadné a zaujali ma aj zaujímavé digitálne kulisy, ktoré mali predstavovať napríklad súboj samurajov, vojakov z prvej svetovej vojny a podobne, len škoda, že to nebolo lepšie využité, ale majú úplne nezaujímavú choreografiu, jednoducho obyčajní americkí muži, ktorí majú len silu, takže o nejakých chvatoch sa tu hovoriť nedá, sú plné nezaujímavých spomaľovačiek a sklamala ma aj ich drsnosť, síce krv v nich je a občas sa nájde aj nejaká useknutá hlava, ale všetko je to tak viditeľne animované a navyše nudne podané, že ma to ani trochu nezaujalo. A toto je rozhodne veľkou slabinou filmu, keď na arénovke sú najmenej zaujímavé práve súboje. Herecké obsadenie je iba priemerné, poteší Samuel L. Jackson ako organizátor súbojov a dobrá je aj Katia Winter, ale veľkým sklamaním je práve hlavný hrdina, ktorý ma ani trochu nebavil a tak som mu ani nedokázal fandiť, skôr by som ocenil, keby si vymenil úlohu s hlavným záporákom, Johny Messner by sa na to hodil viac. Réžia a technická stránka sú v rámci produkcie celkom slušné, medzi videofilmami výrazný nadpriemer. Aréna nie je zlý film, na ten priemer stačí, ale zlyháva v dvoch pre svoj typ veľmi zásadných veciach, čo je samozrejme nudný hlavný hrdina a nezaujímavé súboje. A tak vlastne výrazne neuspokojí nikoho, bežného diváka tento typ filmu moc nebaví a fanúšik zase určite skôr siahne po kvalitnejšej konkurencii ako Neporaziteľný s Adkinsom. To jedno pozretie neľutujem, ale znovu si ho už nepozriem. Objektívna kvalita filmu- 48%, film sa páči mne na 54%.

• 29.1.2012  13:11
    Hrdina (1997)

Je to dosť dobrá akčná dráma z Hong Kongskej produkcie. Má veľmi dobrý príbeh o mladíkovi, ktorý spolu so svojim bratom pricestuje do Šanghaja, aby si mohli zarobiť, ale mladík je až príliš hrdý a ambiciózny na to, aby sa uspokojil s podradnými prácami a tak sa spriatelí s miestnym vplyvným a čestným mafiánom, ktorý mu pomôže s cestou nahor, ale podsvetie Šanghaja je plné nebezpečenstva vo forme konkurenčných gangov a navyše má mladík problémy aj so svojou láskou. Spracovanie je bez problémov, tento typ príbehu je často používaný a spracovanie sa drží presne v zaužívanom štýle, z nuly sa hlavná postava postupne vypracováva až na vrchol a uznanie mu stúpne do hlavy a tak začne zabúdať na to dôležité, ale konkurencia mu to prekazí a tak opäť spadne takmer až na dno a uvedomí si skutočné hodnoty. Takto to funguje celý čas bez výraznejšieho prekvapenia, ale ani slabých miest, jedine ma prekvapilo to, že film sa často snaží pôsobiť dramaticky a pritom často využíva aj typické humorné scény, ale keďže všetko funguje približne tak ako má, tak nemám problém. Akcie je tu dosť a je aj celkom slušná. Je tu dostatok hlavne pomerne veľkolepých súbojov, ktoré sú rozmanité a nápadité s množstvom skvelých prvkov, ale nanešťastie sú točené presne tým štýlom, ktorý sa síce pomerne často v Hong Kongských filmoch využíva, ale mi až tak moc nevyhovuje, pôsobia mimoriadne dynamicky, ale majú plno strihov, keďže takmer po každom údere nasleduje strih, navyše som mal často problém s prehľadnosťou kvôli horšie použitej kamere a takto fungujú všetky akčné scény. Takže v konečnom dôsledku mi ani jedna akčná scéna nepríde zlá, na to sú až moc nápadité a obsahovo zaujímavé, ale ten vizuál ich zhadzuje. Najviac sa mi páči záverečná veľkolepá prestrelka alebo hromadný súboj Biao Yuena v nočných uličkách. Spokojný som aj s humorom, obzvlášť scéna s podprsenkou je výborná. Herecké obsadenie sa mi páči, Takeshi Kaneshiro, Biao Yuen, Wah Yuen, len pri ňom ma prekvapilo, že sa do akcie ani raz skutočne nezapojí a ani záporáci a ženské postavy nesklamú. Réžia a technická stránka sú na tom dobre, Corey Yuen mi sedí, jedine tento štýl akčných scén až tak moc nemusím. Určite som trochu sklamaný, keby bola akcia natočená tak, ako má, tak by som bol veľmi spokojný, ale aj takto je to slušný film s dobrých príbehom a obsadením a s radosťou si ho ešte niekedy pozriem. Objektívna kvalita filmu- 72%, film sa páči mne na 76%.

• 27.1.2012  15:34
    Čas hrdinů (2011)

Je to celkom dobrý vojnový film z britskej produkcie. Má dosť dobrý príbeh o špičkovej vojenskej jednotke, ktorá dostane za úlohu splniť veľmi nebezpečnú misiu, byť vysadení hlboko za nepriateľskými líniami a zmocniť sa tajného nemeckého zariadenia, ktoré môže výrazne ovplyvniť celú leteckú vojnu o Britániu. Spracovanie sa síce určite dalo aj vylepšiť, ale som celkom spokojný. Ešte akčný úvod pôsobí pomerne nezaujímavo, ale potom sa to vylepší, začne dlhý zaujímavý tréning, následné vysadenie a už dlhá úloha za nepriateľskými líniami. A oceňujem, že sa film prakticky ani nevenuje žiadnym zbytočnostiam ako osobný život vojakov, ich lásky a podobne, jednoducho vojaci sa vycvičia a idú do nebezpečenstva. Akcie tu moc nie je a tá nie je zlá, ale mám z nej skôr len priemerné dojmy. Ak nepočítam krátky úvod, tak je tu prakticky len jedna väčšia hlavná akcia a ešte jedna menšia prestrelka a na obe sa celkom dobre pozerá, ale kazí to ten lacný vizuál. Herecké obsadenie je celkom slušné, síce viac zaujme iba Sean Bean a Danny Dyer, ale ani zvyšok neprekáža. Réžia a technická stránka sú skôr sklamaním, nemal by som problém, keby ako som už spomínal to celé nevyzeralo tak príliš lacno a navyše som celý čas mal skôr pocit, že sledujem nejakých súčasných vojenských nadšencov pri ukážke vojenskej akcie a nie vojakov, ktorí behom druhej svetovej vojny sú na skutočnej misii. Určite nie som sklamaný, na film sa celkom dobre pozerá a navyše som si nevšimol, že by nemal koniec, čo som si v mnohých komentároch prečítal, čoho som sa pôvodne obával, jedine ten nízky rozpočet filmu ubral na kvalite. Objektívna kvalita filmu- 58%, film sa páči mne na 63%.

• 24.1.2012  13:46
    Jinling Shisan Chai (2011)

Je to vydarená historická dráma z čínskej produkcie. Má dosť dobrý príbeh odohrávajúci sa v čase masakru v Nankingu, američan je najatý, aby pochoval miestneho kňaza, ale udalosti ho prinútia ukryť sa v kostole, kde sa zároveň ukryjú aj dve skupiny mladých žien, nevinných študentiek a miestnych pracovníčok nevestinca. A kvôli dlhodobo prebiehajúcim krutostiam američan prevezme úlohu kňaza, aby získal väčší vplyv a mohol robiť to najlepšie, čo sa len v rámci jeho možností za týchto okolností dá. Spracovanie ma síce trochu sklamalo, ale aj tak je na tom stále dobre. Spočiatku ma to až tak moc nezaujalo, v prvej tretine okrem dvoch slušných bojových scén nie je až tak moc o čo stáť, postavám sa ešte nedá dostatočne fandiť a s hlavným hrdinom som mal dosť problém, ale potom sa to už vylepší, síce nejakých skutočne výnimočných momentov tu až tak moc nie je, ale už sa po celý čas veľmi dobre pozerá na premenu postáv, či už američan, ktorý sa z nezodpovedného alkoholika stane slušným a ochraňujúcim človekom alebo aj na obe skupiny žien, ktoré napriek počiatočnému obojstrannému pohŕdaniu si k sebe nájdu cestu a zistia, že aj osoby z rôznych hodnotových rebríčkov majú mnoho spoločného a svoje nezanedbateľné klady. Čo sa týka akcie, tak sú tu len dve bojové scény a obe pôsobia pomerne komorne, odohrávajú sa na malom priestore a zúčastní sa ich len niekoľko desiatok vojakov a pár tankov, ale obe sú skvelo zvládnuté, či už po perfektnej vizuálnej stránke alebo aj zaujímavom obsahu, či už spôsoby ničenia tankov pri prvej alebo taktický boj jednotlivca proti mnohonásobnej presile s nezabudnuteľným zakončením pri druhej. Herecké obsadenie je na tom dobre, Christian Bale mi bol spočiatku veľmi protivný, ale svojou postupnou premenou som si ho v priebehu začal obľubovať a potešia aj zaujímavé ženské postavy, síce tých výraznejších je tu len pár, hlavne jedna z každej skupiny, ale s nikým nemám problém. Réžia je výborná, film na moje prekvapenie pôsobí dosť komorne, výrazná väčšina filmu sa odohráva len v jednom kostole a priľahlom okolí, okrem úvodu a záveru sa dej presunie mimo neho ešte v jednej scéne, ale určite to moc neprekáža, má tu čo zaujať, Zhang Yimou perfektne zvláda akciu, vizuál, ale aj bežné scény a rovnako je na tom aj prvotriedna technická stránka. Síce neviem, prečo si tvorcovia v rámci tejto mimoriadne krutej udalosti s obrovským filmovým potenciálom vybrali práve tento námet a navyše v takejto komornej verzii, skôr by som ocenil prehľad o viacerých skupinách rôznych ľudí na viacerých miestach, ale to je už jedno, hlavne, že aj tento námet je tu podaný dostatočne zaujímavo, je skvelo natočený a aj zahraný a až na menší počet nezabudnuteľných momentov, ako by si táto tématika zaslúžila mu ani nemám moc čo vytknúť. Ale viac mi sadol Nanking Nanking. Objektívna kvalita filmu- 74%, film sa páči mne na 76%.

• 21.1.2012  14:07
    Maniac Cop III - Odznak mlčení (1992)

Je to celkom dobrý akčný horor, ktorý je posledným dielom tejto vydarenej slasherovej série. Má iba priemerný príbeh, ktorý opäť pokračuje presne tam, kde skončil predchádzajúci, takže policajt zo záhrobia už bol pochovaný, ale šaman ho pomocou mágie vráti späť, pretože ešte stále v sebe cíti pocit nespravodlivosti a tentoraz aj spojenie s policajtkou v kóme, ktorá bola nespravodlivo obvinená z vraždy a tak jej chce svojim spôsobom pomôcť. Ale stále je tu schopný detektív, ktorý ho musí už znovu zastaviť. Síce tento príbeh už pôsobí až moc zbytočným dojmom a len snahou naťahovať za každú cenu, ale v konečnom dôsledku to moc neprekáža, keďže má celkom vydarené spracovanie. Dejovo tu síce ani moc nie je o čo stáť, navyše sa takmer celý odohráva v jednej budove a to v nemocnici a nájde sa tu aj niekoľko nudných scén, ale výrazne ho vylepšuje výborné čiernohumorné podanie filmu, takže je tu plno skvelých hlášok, zábavných dialógov, vtipných momentov a zaujímavých postáv. Hororové stránky sa z tohto pokračovanie prakticky úplne vytratili, o napätie tu už vôbec nejde a ani atmosféra sa tu nenájde, ale keďže sa tento diel vybral úplne iným smerom, tak to vôbec neprekáža. Čo sa týka likvidačných scén, tak nie je ich málo a nie sú ani najhoršie, ale aj tak som skôr sklamaný. Na prvú si treba počkať približne polhodinu, ale práve tá je najlepšia, pretože skvelo doplní predchádzajúci monológ, zvyšok je už skôr o efektnom zastrelení alebo nudnom využití nemocničného zariadenia. Ale poteší výborná záverečná naháňačka s horiacim policajtom alebo síce krátka, ale zábavná prestrelka v štýle Johna Woo. Ale aj tak hlavným kladom tohto filmu je to čiernohumorné pojatie, ktoré našťastie vydrží celý film a tak je tu plno skvelých momentov ako smajlík miesto hlavy, pripálenie si rukou, mŕtvola na úteku, rozhovory reportérov túžiacich po násilí a mnohé iné. Herecké obsadenie je na tom dobre, v hlavnej úlohe opäť charizmatický Robert Davi a slušné vedľajšie postavy, ale najviac ma zaujalo obsadenie viacerých známych tvárí ako Paul Gleason alebo Robert Forster, ktorí pre dej nemajú vôbec žiadny význam, iba sa na pár minút objavia, povedia pár viet a umrú. Réžia je pomerne vydarená a páči sa mi aj technická stránka. Síce to podľa hodnotenia nevyzerá, ale aj toto tretie a zároveň posledné pokračovanie si drží podobnú úroveň ako predchodcovia a dokonca jednotku, aspoň podľa mňa aj prekonáva. Síce príbeh až moc silene varí z vody, ale po hororovej jednotke a akčnej dvojke ani toto čiernohumorné pokračovanie nesklame. Objektívna kvalita filmu- 61%, film sa páči mne na 71%.

• 19.1.2012  15:29
    Maniac Cop 2 (1990)

Je to dosť dobrý akčný horor, ktorý je pokračovaním slušnej jednotky. Má výborný príbeh, ktorý pokračuje presne tam, kde skončila jednotka, takže policajt zo záhrobia, ktorý spadol s dodávkou do vody, pričom si väčšina myslela, že zomrel, prežil a chce dostať nielen tých, ktorí po ňom idú, ale aj všetkých tých, ktorí mohli za jeho odsúdenie a navyše sa spojí s miestnym sériovým vrahom. Ale čestný a schopný policajt ho chce zastaviť, aby už konečne odpočíval v pokoji. Spracovanie je celkom dobré, ale mohlo byť aj lepšie. Film pokračuje v zábavnosti záverečnej fázy z jednotky, takže stále sa niečo deje a je to skvelo béčkovo podané, čo vydrží asi polhodinu, no vstupom sériového vraha striptérok do deja sa to zhorší, už to nie je také zaujímavé a pribudne aj viacero slabých miest, ale celkom dobre to vynahradzuje celá záverečná fáza na policajnej stanici a vo väznici. A oceňujem, že tu sa už policajt zo záhrobia viac zameriava na zabíjanie policajtov a nie obyčajných civilistov. Čo sa týka klasických hororových prvkov, tak od štýlu jednotky sa to výrazne odchýlilo, tá sa ešte celkom snažila pôsobiť hororovo, ale toto pokračovanie už vôbec, stredná časť je iba priemerná kriminálka s hľadaním sériového vraha a zvyšok zase skvelé veľmi zábavné béčko. A podobne sú na tom aj scény so zabíjaním, s ktorými som nadmieru spokojný, likvidačné scény často pôsobia dosť čiernohumorne a nájde sa tu aj viacero výborne zvládnutých pomerne veľkolepých scén, ako rôzne automobilové naháňačky alebo prestrelky. Najviac sa mi páči vystrieľanie policajnej stanice alebo celá časť s taxíkárom, či už súboj s motorovou pílou alebo následná scéna s pripútaním o idúce auto. Herecké obsadenie je celkom slušné a sadlo mi viac ako v jednotke, či už charizmatický Robert Davi, príjemná Claudia Christian a viacero dobre zvolených postáv. Réžia je výborná, síce kriminálnu časť až tak moc nezvládla, ale ten zvyšok už ani zábavnejšie byť podaný nemohol. Škoda tej slabšej strednej časti, zvyšok je výborné zábavné béčko a tento diel považujem aj za najlepší z tejto pomerne vyrovnanej série. Objektívna kvalita filmu- 63%, film sa páči mne na 72%.

• 18.1.2012  15:01
    Maniac Cop (1988)

Je to celkom dobrý horor, ktorý je prvým dielom tejto slušnej série. Má dosť dobrý príbeh o policajtovi, ktorý sa vrátil zo záhrobia, aby zabíjal nevinných a pomstil sa aj policajtom, ktorí mohli za jeho odsúdenie, pričom táto séria vrážd vyvolala v meste paniku a nenávisť k policajtom, ale z týchto zločinov je obvinený iný policajt a tak unikne a spojí sa so svojou priateľkou, aby vraha zastavili a dokázali policajtovu nevinu. Spracovanie síce mohlo byť aj lepšie, ale aj takto som celkom spokojný. Po úvodnej slasherovej dvadsaťminútovke sa dej začne venovať nevinnému policajtovi a jeho priateľke, čo moc nezaujme, ale časom sa to vylepší, vrah si už začne dovoľovať aj na policajtov a s občasnými slabšími scénami to už baví až do konca. A poteší aj zajímavá vložka s vrahovou minulosťou. Ale oceňujem hlavne tú celú tématiku s policajtami, v tomto subžánri je to veľmi príjemné osvieženie. Zlé nie sú ani klasické hororové prvky, síce napätie nefunguje, ale film má takú nie výnimočnú, ale aj tak zaujímavú atmosféru. Spokojný som aj so samotnými úmrtiami, nie sú moc nápadité a ani krvavé, ale na zabíjanie policajtov, prípadne nevinných ľudí policajtom sa dobre pozerá. Najviac sa mi páči celá záverečná fáza, v ktorej poteší aj slušná automobilová naháňačka. Herecké obsadenie je celkom dobré, síce Bruce Campbell je tu iba priemerný a ani jeho priateľka Laurene Landon až tak moc nezaujme, ale kladné obsadenie ťahá charizmatický Tom Atkins. Z réžie mám pomerne rozporuplné pocity, prvá polovica pôsobí tak mdlo a spomalene, ale druhá je zase taká správne béčková a dynamická, čo mi sedí a rovnako je na tom aj technická stránka. Maniac cop síce samo o sebe nie je až tak moc dobrý film a to ani medzi slashermi, ale tá tématika s policajtmi je veľký klad a povyšuje ho o úroveň vyššie. Ale neskoršie diely mám ešte radšej. Objektívna kvalita filmu- 60%, film sa páči mne na 66%.

• 12.1.2012  13:58
    Omen 3: Poslední střetnutí (1981)

Je to priemerný horor, ktorý je záverečným dielom tejto slušnej série o Damienovi. Má celkom dobrý príbeh o Damienovi, ktorý je už dospelý a je vplyvným politikom očakávajúcim začiatok svojej diablskej vlády, pričom po ňom ide skupina mníchov snažiacich sa ho zabiť, ale zároveň ho desí príchod nového spasiteľa. Spracovanie ma ale dosť sklamalo, ešte spočiatku pôsobí dobrým dojmom, v porovnaní s dvojkou je dynamickejší a aj dejovo zaujímavejší, čo vydrží ale hlavne do polovice, potom začnú čím ďalej pribúdať zbytočné a nudné scény a záver je pravdepodobne tým najhorším, aký si len k tejto tématike dokážem predstaviť. Celkovo sa tu nájde viacero dobrých nápadov, aj keď nanešťastie väčšinou slabšie využitých, ale v konečnom dôsledku s týmto spracovaním vôbec nie som spokojný. Napätie tu vôbec nefunguje, čo síce platilo už o dvojke, ale tu sa nanešťastie aj atmosféra takmer úplne vytratila a ani hudba už ani zďaleka nie je tým, čím bývala. Sklamaný som aj po stránke úmrtí, tu už vôbec nefunguje ten pôvodný systém, že kto odhalí Damiena čoskoro umrie, čo rozhodne zamrzí, ale o zabitých aj tak nie je núdza, napríklad útoky mníchov, no nanešťastie ani jeden z nich neumrie zaujímavo, ale poteší zaujímavý nápad so zabíjaním novorodencov, síce ani ten nie je podaný najideálnejšie, ale aj tak niečo podobné vždy zaujme. Herecké obsadenie je na tom dobre, výborný Sam Neill v hlavnej úlohe, poteší aj Lisa Harrow, ale bez problémov je aj zvyšok postáv. Réžia je sklamaním, tento sľubný námet nedokázala moc využiť, ale aspoň technická stránka je stále dostatočná. Škoda, aj na tento diel sa dá bez väčších problémov pozerať, viacero nápadov zaujme a prvá polovica je dobrá, ale zároveň je tu toho príliš moc na kritizovanie a takýto záver si séria rozhodne nezaslúžila. Najslabší diel trilógie. Objektívna kvalita filmu- 53%, film sa páči mne na 56%.

• 12.1.2012  12:22
    Damien (1978)

Je to celkom dobrý horor, ktorý je pokračovaním vydarenej jednotky. Má dosť dobrý príbeh odohrávajúci sa sedem rokov po udalostiach prvého dielu, Damien je už mladík, ktorý študuje na vojenskej škole a pomaly si začína uvedomovať, kým v skutočnosti je, ale viacero ľudí o ňom pozná pravdu a jeho noví rodičia tiež niečo začínajú tušiť. Spracovanie nie je zlé, ale nie som s ním až tak moc spokojný, na film sa celý čas dobre pozerá a nemá žiadne výraznejšie slabé miesto, ale iba opakuje koncept prvého dielu s tým, že mu chýba nejaká výraznejšia gradácia, film si na začiatku stanoví svoju úroveň a na nej s minimálnymi odchýlkami vydrží až do konca, navyše je tu minimum zapamätaniahodných scén a chýba aj výraznejšie finále. A navyše na rozdiel od prvého dielu sa tu dostáva Damien do popredia, už patrí medzi tie najhlavnejšie postavy, čo síce príbehu neškodí, ale po hororovej stránke to filmu ubližuje. A preto sa tu o napätí moc hovoriť nedá, je len minimálne, ale aspoň si film celý čas drží tú správnu atmosféru, na ktorej veľký vplyv má výborná satansky pôsobiaca hudba. A tento diel sa aj omnoho viac priblížil k vyvražďovačke, keďže mŕtvych výrazne pribudne, len škoda, že až na výbornú scénu s výťahom a ešte možno jeden, dva momenty úmrtia moc nezaujmú. Herecké obsadenie je bez problémov, Damien je opäť správne nesympatický, William Holden v úlohe nevlastného otca, v menšej úlohe poteší aj Lance Henriksen, ale nesklame ani nikto iný. Réžia mohla byť aj lepšia, ale aj tak je celkom slušná a páči sa mi technická stránka. Už to ani zďaleka nie je tak výnimočný film ako jednotka, ale aj tak je to stále slušné pokračovanie, na ktoré sa dobre pozerá. Objektívna kvalita filmu- 63%, film sa páči mne na 66%.

• 9.1.2012  14:03
    Mrtvá hlídka (2002)

Je to priemerný horor z britskej produkcie. Má výborný príbeh o skupinke vojakov, ktorí počas prvej svetovej vojny objavia nemecký zákop a tak ho obsadia, aby ho držali až do príchodu posíl, ale nefunguje spojenie a navyše to vyzerá, že zákop nie je prázdny, ale je v ňom niečo zvláštne. Spracovanie ma ale veľmi sklamalo, nie je to najhoršie, na film sa bez väčších problémov dá pozerať, ale tento veľký potenciál je využitý len minimálne. Síce sa stále niečo deje, žiadnu hluchú scénu som si nevšimol, ale problém je, že to ani na okamih nedokáže výrazne zaujať po akejkoľvek stránke a tak aj tie najlepšie scény sa moc nad priemer nedostanú. A oceňujem aspoň záver, síce pointa sa dá očakávať už po chvíli a v priebehu filmu sa nájde plno indícií, ktoré ju dosť naznačujú, ale aj tak sa tu nájde niekoľko prvkov, ktoré túto zaujímavú a už viackrát použitú myšlienku ozvláštnia. Čo sa týka typických hororových prvkov, tak napätie nefunguje vôbec, ale páči sa mi atmosféra, ktorá je jednoznačne hlavný klad filmu, výrazne jej napomáha prostredie filmu, pretože osamotený zákop uprostred ničoho plný blata a tiel a navyše s pocitom, že niečo nie je v poriadku rozhode dokáže upútať, ale v kombinácii so slabším scenárom tiež nedokáže robiť divy. A tie rôzne hororové scény za moc nestoja. Herecké obsadenie je skôr priemerné, nikto výrazne neupúta, ale ani nikto nesklame, ale aspoň tých pár charakterov je celkom zaujímavých. Réžia sa snaží a minimálne s atmosférou problém nemá, ale ešte by sa určite dala vylepšiť a podobne je na tom aj technická stránka, nesklame, ale v niektorých prvkoch zaostáva. Mŕtva hliadka ma veľmi mrzí, výborný príbeh, teda aspoň ten základ, skvelé prostredie, dostatočná réžia a obsadenie, ale všetko stroskotáva na slabom scenári a neschopnosti vymyslieť jedinú zaujímavejšiu hororovú scénu. A tak to stačí len na priemer. Objektívna kvalita filmu- 57%, film sa páči mne na 53%.

• 5.1.2012  14:05
    Hostel III (video film) (2011)

Je to úplne priemerný horor, ktorý je tretím pokračovaním tejto celkom slušnej série. Má dobrý príbeh o štvorici priateľov, ktorí prídu do Las Vegas kvôli rozlúčke so slobodou jedného z nich, ale stanú sa terčom miestnej mučiteľskej organizácie. Spracovanie je ale iba priemerné, na film sa síce dá pomerne bez problémov pozerať až do konca, na čom má ale výrazný podiel krátka dĺžka, no tempo je dosť pomalé, viac sa rozbehne až po hodine filmu, tiež sa tu nájde viacero menších zvratov, ktoré sú často nečakané, ale žiadnym kladom to rozhodne nie je, pretože spôsobia len oddialenie toho zaujímavejšieho a ani potenciál tejto show, ktorú tento diel ponúka nebola moc využitá. Samotné krvavé scény ma zaujali len minimálne, treba si na ne počkať, za celú prvú hodinu sa nájde prakticky len jedna taká scéna, ale potom sa to už trochu rozbehne a už je viac zabitých, ale obsahovo, no aj vizuálne sú úmrtia prinajlepšom priemerné, je tu málo krvi a aj nápadov, nájdu sa tu asi len dva slušnejšie momenty a to je na film tohto typu veľmi málo. A o tom ostatnom ako atmosfére a napätí sa tu už vôbec hovoriť nedá. Zmena prostredia je rozhodne záporom, prvé dva diely zo svojho prostredia dosť ťažili, ale Las Vegas a hlavne interiéry, v ktorých sa tento diel odohráva vôbec nezaujmú. Herecké obsadenie je na tom prinajlepšom priemerne, na ženské obsadenie sa aspoň dá pozerať, ale inak nestojí prakticky za nič, viac nezaujme vôbec nikto. Réžia a technická stránka nie sú najhoršie, ale aj vo svojej kategórii to nestačí ani na ten priemer. Síce nie som nejaký veľký fanúšik tento série, ale prvé dva diely a hlavne jednotka ma pomerne bavili, mali svoje čaro a aj to násilie tam za niečo stálo. Tento diel tiež nie je zlý, dokázal som ho bez problémov dopozerať, ale zaostáva po všetkých stránkach a násilie, ktoré by tu malo byť prvoradé zaujme len minimálne a tak nevidím jediný dôvod, prečo by som si ho ešte niekedy mal pozrieť. Objektívna kvalita filmu- 45%, film sa páči mne na 52%.

<< předchozí 1 2 3 4 8 14 21 27