Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Horor
  • Akční
  • Sci-Fi

Recenze (261)

plakát

Posedlost (2022) 

Film byl uveden v rámci festivalu SCANDI a děkuji kinu Kolín za jeho uvedení. Osobně se netajím tím, že mám evropské filmy v oblibě a mezi nimi obzvláště ty ze severu kontinentu. Ponurost a chlad z filmu přímo čiší a herecké výkony jsou velmi působivé, pokud to mohu posoudit. Myslím, že film nemůže nechat diváka netečným a ve mně zanechal silný dojem. Obsahuje spoustu takových těch zdánlivých maličkostí, které však mají významný vliv na děj filmu a divák o nich přemýšlí i později.

plakát

Venom 2: Carnage přichází (2021) 

Myslela jsem, že je to snad nějaký žert... bohužel ale nebyl. Jsou filmy, kterým ani systém Dolby Atmos nepomůže. Takovou slátaninu jsem už dlouho neviděla a ačkoli jsem měla řádně dlouhou "kinopomlku" vinou covidu a byla jsem tedy na film natěšená, tak dojem z filmu mám hodně špatný.

plakát

Krásná mimozemšťanka (1988) 

V rámci mého osobního "dohánění filmových restů" došlo i na film Krásná mimozemšťanka. Ano, mám v tomto směru velké zpoždění, uznávám. Kombinace romantické komedie a sci-fi mě dlouho odrazovala, ale nakonec to bylo docela fajn, takové.. neškodné. Dana Aykroyda mám ráda a Kim Basinger je jako mimozemšťanka skutečně okouzlující. Film obsahuje několik momentů, na které se nezapomene (snídaně pro echt jedlíky, čerpání dat z mimozemské encyklopedie o Zemi, konzumace kapacity z autobaterie). Samozřejmě snímek je už trošku "zaprášený" a také trochu naivní, ale pro mě jsou to takové ty milé osmdesátky, pro které mám slabost, a proto ho hodnotím zaslouženými třemi hvězdičkami.

plakát

Lovec vetřelců (2003) 

Podle názvu filmu by divák mohl očekávat nějakou akční a působivou vesmírnou řežbu. Ta se nekoná. Divák může vidět film spíše televizního ražení, se zajímavou zápletkou (i když... neviděli jsme něco podobného už v jiném filmu...?) a tradičně přihlouplým a zmateným jednáním vědců. Pokud nemáte přílišná očekávání a v sobotním dopoledni nic lepšího v plánu, tak se podívejte.

plakát

Čarodějovy hodiny (2018) 

Moje hodnocení je trošku nadsazené, opravdu to žádná sláva nebyla... Nicméně Jack Black a Cate Blanchett se tak mohutně snažili o pozvednutí tohoto jen stěží průměrného filmu, že jsem toto hodnocení shledala jako správné. Děti ve filmech nemám ráda, takže i tohoto fracka jsem přežila jen s mohutným skřípáním zubů (v zájmu spravedlnosti je však třeba přiznat, že tam byl z hlediska smysluplnosti filmu bohužel nutný).

plakát

Irina (2018) 

Při sledování filmu si nejspíš velká část diváků uvědomí, že se má ve svém životě velice dobře a že drtivá většina našich problémů je v porovnání se situací, ve které se ocitla hlavní postava filmu Irina, v podstatě malicherných. Působivý film s vážným tématem, na který nejspíš hned tak nezapomenete, ale zároveň film, který si nejspíše znovu nepustíte.

plakát

Fantasy Island (2020) 

Od filmu jsem neměla příliš vysoká očekávání, bohužel to, co jsem viděla, bylo ještě o třídu slabší. Horor? Thriller? Nic z toho. Divák se dočká nepříliš zajímavé podívané a z kina bude odcházet v lepším případě s rozporuplnými pocity. Za tuhle "podívanou" mi bylo opravdu líto peněz za vstupné (a to se nepovažuji za žádného drobného škudlila).

plakát

Stroj času (2002) 

Vždy velice lituji, když musím dát jakémukoli filmu z mého milovaného sci-fi žánru nepříznivé hodnocení, ale v tomto případě to opravdu jinak nelze. Začátek se ještě jevil poměrně slibně, ale s pokračujícím dějem už soudnému divákovi nezbývá nic jiného, než jen nevěřícně kroutit hlavou.

plakát

National Lampoon's - Zlatokopky (2003) 

Film je vcelku úchylný. Pro otrlé diváky a divačky, mezi něž se bezpochyby můžu směle zařadit, to může být docela zábavná podívaná. Běžný divák zřejmě film přepne již po několika minutách, minimálně v okamžiku, kdy se na scéně objeví dvě hlavní protagonistky.

plakát

Tolkien (2019) 

Film komorního vyznění, který osloví především fanoušky spisovatele Tolkiena (mezi které patřím také). Dětství, mládí, vznik a vývoj přátelství s dalšími studenty a v neposlední řadě i milostné peripetie - toto vše film obsahuje. Do děje posléze zasahuje velká válka. Život Tolkienovy rodiny po válce je zde již zmíněn pouze rámcově a v náznacích. Musím nicméně konstatovat, že emociálně mě film nijak nepoznamenal a považuji ho sice za dobře zvládnutý, leč průměrný...

Ovládací panel