Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Horor
  • Komedie
  • Akční
  • Krátkometrážní

Recenze (3 450)

plakát

Black Mountain Side (2014) 

Black Mountain Side rozhodně není žádný zázračný hororový game-changer, ani film, který by se zapsal do zlatého fondu, ale je první letošní žánrovkou, která je u mě na doporučení. Výhra je už v námětu - parta výzkumníků se v nezalidněné oblasti setká se starobylým zlem, to já můžu. V první polovině je BMS možná až příliš pomalý a nenabízí mnoho zajímavého, ale po první (a vzhledem k dosavadnímu vývoji dost nečekané) gore scéně atmosféra houstne přímo před očima, celé se to výrazně ztemní, zparanoidní a dospěje k poměrně bizarnímu transcendentálnímu finále, což jsem zpočátku teda fakt nečekal. Dejme tomu 7/10 a pro celkovou sympatičnost zaokrouhluju nahoru.

plakát

Uncaged (2016) 

Špatný film, možná až velmi špatný, ale přesto úplně nelituju, že jsem mu hodinku a půl věnoval. Protože pokud ten film beru jako podfinancovaný nadšenecký debut, tak je na něm vidět určitý tvůrčí potenciál. Děj není úplně předvídatelný, občas potěší schopně atmosféricky vystavěná scéna a sympatický komediální nadhled. Bohužel se to postupně vydá dějově značně zpochybnitelnou cestou, kdy demenci postav neomluví ani ona zmíněná komediální nadsázka, motivace všech zúčastněných se totálně rozpliznou a já jako divák přestávám mít nutkání při hodnocení přimhuřovat oči. Ještě zhruba v půlce jsem totiž byl připraven dát velkorysou trojku.

plakát

REVENANT Zmrtvýchvstání (2015) 

Tyjo, já jsem byl 100% přesvědčený, že budu nadšený, a už už jsem si v hlavě formuloval hejt na hejtry. A ono prd. Revenant je super devadesátiminutový survival, bohužel film trvá 150 minut. Zbytek tvoří nenaplněné ambice, podložené plytkou indiánskou mystikou. Pokusy o transcendentální přesahy tu bohužel vůbec k ničemu nevedou, Iñárritu se jen značně sebevědomě plácá na povrchu. Nejenže to nefunguje, ale dokonce to i vyloženě škodí tomu ústřednímu příběhu a jeho postavám. Ani chvilku jsem na plátně neviděl Hugha Glasse. Vždycky to byl Leonardo DiCaprio, kterak pod Iñárrituovým vedením dělá umění. Zklamání jak hrom a současných 83 % je ve světla 66% Birdmana zlý vtip.

plakát

Akta X - Setkání s příšerodlakem (2016) (epizoda) 

U předtitulkové sekvence jsem si říkal "ajaj, tak tohle mi nesedne". Humorné epizody Akt X nikdy nebyly mými nejoblíbenějšími a už se mi na mysl vkrádal pocit, že jaké to zklamání, že i na omezené ploše šesti dílů Revivalu musí jedna takováto zabírat cenné místo. Nicméně po chvíli to na mě fungovat začlo a pobavil jsem se výtečně. Celé rozuzlení počínající setkáním na hřbitově je totálně "hilarious" a předčilo očekávání.

plakát

Fool's Day (2013) 

Moc jsem se smál. Táhnou to výkony dětských herců a scénář přeplněný verbálními i situačními gagy, které občas trhají bránici (high-five!). Ke zhlédnutí na vimeu.

plakát

Trunk (2008) 

Zábavné řetězení černohumorných point a deus ex machina momentů. Nic víc, ale na dvacetiminutovou stopáž to stačí. Ke zhlédnutí na vimeu.

plakát

Háčkovaná dečka (2012) 

Super věc. Ve své podstatě strašlivě děsivý námět, přitom se film nese v příjemném, odlehčeném duchu. Ústřední byt vizuálně retrokrásný, povedené atmosféra. Taková děsivá vídeňská pohádka. Ke zhlédnutí na vimeu.

plakát

Sekvence (2013) 

Zábavný originální nápad, který v divákovi na ploše dvaceti miut bezproblémově drží zvědavst. Nevyústí to v nic úplně zásadního, ale i tak fajn. Ke zhlédnutí na vimeu.

plakát

Akta X - Můj boj 1 (2016) (epizoda) 

Až na pár výjimek byly iksfajlácké mytologické epizody vždycky celkem opruz a nejinak je tomu u první epizody Revivalu. Problémem je především totální nepřehlednost, já jsem upřímně přesvědčen o tom, že zcela pořádek v těch konspiracích nemají ani samotní scenáristé, ani Chris Carter. Všichni pořád o něčem žvaní, mluví v hádankách, nikdo nikdy na nic jasně neodpoví, všechno je zpochybňováno ... a nikdy to k ničemu pořádnému nevedlo a nevede. Přesto je to nostalgie jako sviňa, ten feeling devadesátek je úplně hmatatelný, Mulder je Mulder, Scullyová je Scullyová, Skinner je Skinner ... prostě jsou to Akta X. Těším se na samostatné epizody, tohle je svým způsobem "nutné zlo".

plakát

House of Mortal Sin (1976) 

Příjemný staromódní horor o sexuálně frustrovaném knězi a kostelu, kde to všeobecně čímsi zatuchlým dost smrdí. Být to o dvacet minut kratší, jdu na čtverku. 70 %