hygienik

hygienik

Ivan Ivanovič

cessator

17 bodů

od nejnovějšíchpodle abecedypodle hodnocenípodle roku vzniku filmu
<< předchozí 1 2 3 4 5 8 12 15
    • 10.2.2012  22:57
    Jako opice (2011)

To snáď neni pravda! Bohu vďaka za tento úžasne precízny zázrak!

• 10.2.2012  18:52
    To nejdůležitější (2009)

Nemám rád britské filmy, sú to prevažne drámy s depresívnym obsahom a komediálnymi prvkami, nemám rád filmy kde sa metá do priestoru vulgarizmami, len tak medzi rečou a neznášam britskú angličtinu, ktorá je pre mňa na hranici zrozumiteľnosti. Asi na 2x mi doplo čo je to za slovo "fok" a irituje ma výslovnosť tipu "blak" a "trejníz". Ešteže to dávali s titulkami! Ale musím priznať, že hoci som sa miestami silne nudil, bol to jeden z lepších a milých britských filmov, len tí britskí herci majú na míle ďaleko od svojich american handsome kolegov, škoda.

• 9.2.2012  21:05
    Rozpal mě, sakra (2011)

Toto sa dá brať ako sexistický brak, ale pre mňa je to predovšetkým citlivo, bez vulgárnosti napísaná teenage dramédia, ktorá sa bravúrne vysporiadala s diskrétnou témou, a to lepšie než naši rodičia či školský systém. Neviem ako v Nórsku, ale u nás by za taký transparent hrozilo vylúčenie zo školy.

• 6.2.2012  17:28
    Černobílý svět (2011)

Určite si tento film zaslúži vyššie hodnotenie za obsah, výpravu, hercov... ale šiel úplne mimo mňa. A to ako emocionálne(možno preto, že je šitý pre ženy), tak obsahovo

• 1.2.2012  21:30
    Trust (2010)

Vyzeralo to skoro ako inštruktážny film pre ZŠ, s posolstvom : Pozor na zlých ujov, detičky! Lenže mi to prišlo tak šablónovité až des. 14 ročné decká dnes nie sú pasívne naivky, ktoré by sa nevedeli brániť, keď treba a určite nie sú odkázané na priazeň chlípnych chlápkov. No a otcovia sa pre upokojenie svojho ega nemenia na Sherlocka Holmesa.

• 31.1.2012  22:57
    Děti moje (2011)

Just yaks! (Kydy!)

• 29.1.2012  23:19
    Místnost sebevrahů (2011)

Wšistci chcou być kochani, a nikt niechce kochać!

• 28.1.2012  19:36
    Blízko nebe (2005)

Pokiaľ sa nesnažíte v tom hľadať zmysel, ale proste si užívate situačnú komiku, zistíte, že sa dobre bavíte. Najviac si to človek asi užije, keď je "zhulený", ale mne sa to páčilo aj za triezva. Použitie farebných filtrov pripomína Limonádového Joa a Tuva bola mý(s)tická.

• 26.1.2012  22:24
    Láska je láska (2012)

Bola to dobrá komédia? Veľmi nie! Bol to viac než len ďalší tuctový tuzemský kúsok? Rozhodne nie! Tak prečo 4 hviezdy? 1. Konečne viem kto je Aneta Krejčíková a je fakt pekná - chercher la femme. 2. Život je často priemerný aj banálny, a keďže film je o živote, často je nevyhnutne tiež priemerný. Tak mu tú priemernosť nemožno vyčítať. Proste to bolo o tom, že krása je subjektívna, láska neistá a šťastie prchavé. Len ten happy end tam byť nemusel, to robí film nevierohodným.

• 21.1.2012  15:50
    Drahá Alice (2010)

O tomto filme viem už pár mesiacov, ale odrádzala ma téma imigranti a viac dejových línii. Mám negatívne skúsenosti s takouto naratívnou štruktúrou filmov. Totiž, ak je viac ako jeden hlavný hrdina, býva to často skratkovité a povrchné. Presvedčil ma fakt že tu v roli Karin hrá Tuva Novotny http://www.csfd.cz/tvurce/16772-tuva-novotny/, ktorá je pre mňa vždy indikátorom kvality obsahu filmu. A tak to bolo aj teraz. Je to obyčajný a aj povrchný, ale veľmi ľudský artový film, do ktorého sa ľahko vcítite, hoci má pár hluchých miest. Za obraz života takého obyčajného a ťažkého aký naozaj je dávam 100%.

• 20.1.2012  22:26
    Ondine (2009)

Nehanebne pre divákov vykalkulovaná romanca, v ktorej sa kopia obohrané motívy (choré dieťa ako mostík medzi mužom a ženou) a romantické repliky ako: "Já umím být divná! Ano, to většina z nás." Kamera mi prišla klaustrofobická, dej prostoduchý. Škoda, že nie som osamelá štyridsiatnička, určite by sa mi to páčilo!

• 14.1.2012  18:18
    Zabil jsem svou matku (2009)

Veľmi rozporuplný film! Kvalitné štylizované zábery a zaujímavý námet sú utopené v povrchnosti a hedonizme, bez snahy o hlbšiu analýzu. Atmosférou to už po 15 min pripomína imaginárne lásky, až keď som zistil režiséra, pochopil som prečo. Nepodarilo sa mi stotožniť so žiadnym protagonistom, takže som film pretrpel.

• 14.1.2012  13:42
    Příběh Brooke Ellisonové (TV film) (2004)

Tak takto optimistiícky to vo svete vozíčškarov nechodí často. Väčšinou platí, že rodičia sú vyčerpaní a vyhorení a vozíčkar je odkázaný sám na seba (pokiaľ má to šťastie a môže šoférovať auto) a na pomoc platených asistentov, ktorých je ako šafránu. A aby som nezabudol vzťahy v rodine narúša fakt, že postihnutý súrodenec je 1000x rodičmi preferovaný pred ostatnými a tí z toho radosť samozrejme nemajú. A manželstvo vozíčkara? Pokiaľ je nna vozíku žena, šance má mizivé, pokiaľ muž tak má vyššiu šancu, lebo ženy majú prirodzený opatrovateľský sklon. A to už nehovoriac o celom rade komplexov, pre ktoré sami vozíčkari často volia sociálnu izoláciu. Pre zdravých je tento film len ďalší z radu skutočných povzbudivých príbehov. Pre vozíčkarov, často len smutnou ukážkou toho, ako si zvorali život, lebo neboli dosť dobrí bojovníci.

• 9.1.2012  21:50
    Mildred Pierceová (TV seriál) (2011)

Tak precíznu réžiu podčiarknutú dobrou kamerou človek nevidí každý deň. Priznávam, že boli pasáže (3. časť), keď som sa nudil. lebo všetky možné dejové alternatívy, čo ma napadli, sa nakoniec naplnili. Ani dej filmu by som neoznačil za pre mňa zvvlášť podnetný, opak platí o hereckých výkonoch. Myslím si však, že film ponúkol maximum, čo bolo možné vyťažiť z námetu a televízneho spracovania. Preto dávam o hviezdičku viac.

• 7.1.2012  22:34
    Magická slova: Příběh J. K. Rowlingové (TV film) (2011)

Pri čítaní HP som si často kládol otázku kto je za tým všetkým a teraz to viem. A som rád, že jeden zo skutočných príbehov malým kúskom ovplyvnil aj môj život. Je pre mňa zbytočné hodnotiť tento film, keď jeho obsah sám osebe udržal môj úsmev na perách 82 minút. Videl som predobraz Hermiony a mám z neho radosť. Mal som radosť vďaka vám J K Rowling. Thx

• 6.1.2012  22:22
    Soul Surfer (2011)

Vždy keď vidím hrať AS Robb, rozoznie sa vo mne stará struna a spomeniem si, ako ma v Terabitii "uhranula". Tu hrá v plavkách a človek by si myslel, že mu to bude stačiť. Lenže ona je len priemerná herečka - má tú výhodu, že blondínka, a ja som sa zase nechal zviesť podmieneným reflexom, ktorý velí, že najkrajšie ženy sú tie nordického vzhľadu. Keď sa na to pozriem racionálne ASR má bližšie ku škaredke, než ku kráske a hrá v (pod)priemerných, aj keď dobre stráviteľných amerických mainstreamovkách.

• 28.12.2011  21:44
    Kyss mig (2011)

Na decentné lesbické scény sa dobre pozerá, herci sú fajn, ale načo robiť film 100x o tom istom?

• 26.12.2011  15:20
    Velké horko (2009)

Ne som romantik a bezhlavá zaľúbenosť ma zatiaľ nenavštívila. Mám radšej severskú ľadovú kávu. Toto sa ma žiaľ nedotklo.

• 25.12.2011  22:39
    Love (2011)

Skoro plytké, ale časom vám to vlezie pod kožu a tak ľahko na to nezabudnete. Dlho som sa obával po negatívnej skúsenosti s Bratislavafilmom, tohto diela, ale nesklamalo, skôr naopak. Naturalizmus v pozitívnom zmysle a pekná Svarinská a navyše nikto z hercov mi nebol nesympatický, čo je v prípade tuzemského filmu malý zázrak.

• 25.12.2011  17:40
    Drž mě pevně (2010)

Niekto ma poriadne nas..l. Toto má byť psychologická sonda o šikane? Motivácie vicucané z luftu. Pán scenárista sa neunúval pozrieť si pár lepších kúskov o tomto probléme 1.http://www.csfd.cz/film/150117-mluv/ 2. http://www.csfd.cz/film/182947-modry-ptacek/ a kopec ďalších. Pán režisér budí dojem, že nevie pomôcť hlavnej herečke, aby hrala a kamera vytvára občas dojem, že film je zložený z vystrihnutých scén z upírskeho hororu. A toto je víťaz zlínfestu 2011! Hanba! Fušerina, úpadok filmu! Mesiace som čakal na toto!

• 17.12.2011  18:26
    Odraz (2011)

Morálne mrazivo desivé, dejovo priemerné a predvídateľné, ale v konečnom vyznení obsahovo - psychologicky zaujímavé.

• 14.12.2011  17:22
    GYMPEL.TV (TV seriál) (2011)

Zlepšovalo sa to každým dielom a keby to malo sto častí, herci by sa naučili hrať, scenár by sa stal konštantne dobrým a stý diel by bol dokonalý. Zvykol som si na to, akceptoval som Helera a jeho Mátohu parohatú aj Geišbergov divadelne výrazný výkon. Dokonca mi to bude chýbať! Pán Klimáček, vydali ste cestou originality k dokonalosti zachytenia reality ľudskosti a života. Hoci ste to nedosiahli, za tento krásny pokus vám ďakujem.

• 13.12.2011  20:56
    Po turecku (2010)

"Učinil jsem závažné rozhodnutí. Až začne tát, odjedeme do Belgie." Rozhodne patriarcha rodiny kdesi na tureckom vidieku. A my sledujeme osudy jeho príbuzných o pár rokov neskôr ako sa rvú zo životom. Islam kontra liberalizmus, multikulturalizmus kontra konzervativizmus a láska a sex kontra rodinné a kultúrne štandardy nie len na"zaostalej" tureckej ale aj "pokrokovej" vlámskej strane. Film kĺže po povrchu a balancuje na hrane "multi- kulty klišé", čo je paradoxne jeho výhodou. Svet hlboko neanalyzuje, posúva sa, situačne, cez jadrné a celkom vtipné dialógy, ktoré mi občas evokovali Kaurismakiho drsný humor. A plus k tomu moja obľúbená holandčina - diamant germánskych jazykov. Objektívne to nie je žiadny kinematografický skvost, ale moju dušu potešil, to stačí.

• 13.12.2011  18:46
    Neviditelný cirkus (1999)

Jordana Brewster a Camila Belle, to je super, ale čo z toho, keď všetko ostatné bolo len obohrané klišé?

• 5.12.2011  23:30
    Santiniho jazyk (TV film) (2011)

ďáblova past sa mi pred rokom veľmi páčila, o to hlbšia bola priepasť sklamania, do ktorej ma uvrhla táto fraška a da vinciho kód po česku. Niežeby bola ďáblova past kvalitnejšia, ale tá bola aspoň zaujímavá, zatiaľ čo toto na mňa ako diváka vôbec nefungovalo.

• 4.12.2011  17:25
    Pregnancy Pact (TV film) (2010)

Áno, bolo to americké klišé plné povrchnosti. Ale keď to otvorí ignorovanú tému, má to podľa mňa zmysel. Hoci neviem, či sa film trafil do teen vkusu - asi skôr nie.

• 30.11.2011  18:41
    Jak jsem dopadl tohle léto (2010)

Občas vám film umožní pochopiť seba samého a mne sa to práve stalo. Trudnomyseľnosť a skratové správanie, moja obľúbená témička. Asi by som mal radšej pozerávať komédie :) Dobrá kamera. Veľká vďaka môjmu dobrému filmovému anjelovi strážnemu, ktorý ma na tento nedocenený skvost upozornil.

• 24.11.2011  11:09
    Co se vlastně stalo (2008)

Jednu za to, že sa tam mihla Kristen a za Bruceov plnovous.

• 21.11.2011  22:33
    Prendimi l'anima (2002)

Portrét Sabiny Spielrein, Jungovej milenky a múzy pri skúmaní podvedomia, stroskotáva podľa mňa na svojej povrchnosti. Nezahltí vás faktami ani intelektuálnymi rečami, takže bez akej-takej orientácie v Jungovi vám unikne pár zaujímavých a podstatných detailov, ktoré ak máte šťastie ako ja, vám ex post objasní spoludivák z kina, ak nie, máte jednoducho smolu. Na dôvažok nám film ponúkne všeobecne zrozumiteľný moralizujúci záver.

• 15.11.2011  16:57
    Jørgen + Anne = sant (2011)

Škandinávske rodinné filmy, nielenže pojednávajú o deťoch, ale dokážu sa naplno vžiť do ich psychiky a pozrieť sa tak na detský aj dospelácky svet úprimne a presvedčivo - ich vlastnými očami. To je dôvod prečo sú v rámci žánru najlepšie. Každý rodič by si ich mal povinne občas pozrieť, aby lepšie pochopil svoje ratolesti.

<< předchozí 1 2 3 4 5 8 12 15