Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Horor

Oblíbené filmy (10)

Fontána

Fontána (2006)

Jeden z mála filmů co ovlivnil můj život.

Vrána

Vrána (1994)

Nepřekonatelné! Atmosféra, herci, hudba, režie...takovýto typ filmů miluju, navíc když se parádně natočí, tak dvojnásob. Rozhodně film co patří do mých top 10! Tragédie co postihla Brandona Lee při natáčení z něj však udělala legendu. Zaslouženě!

Jméno růže

Jméno růže (1986)

Klenot mezi historickými filmy natočený dle románu Umberta Eca. Koncert skvělých herců (Connery, Perlman a překvapivě i Slater), dechberoucí realistická a potemnělá atmosféra společně se skvělou výpravou a kostýmy jsou důvodem, proč dávám plný počet. Malé plus navíc i za skvělou Valentinu Vargas :-)

Leon

Leon (1994)

Jeden z nejlepších hereckých výkonů Garyho Oldmana a Natalie Portman. Jean Reno je také výborný, ale Oldmanův Stansfield ho spolehlivě zastíní. Co se týče Natalie - nevím proč ale mám pocit že lepší než v Leonovi už to nebude, ale rád se nechám překvapit :-)

Parfém: Příběh vraha

Parfém: Příběh vraha (2006)

Skvěle natočená filmová podívaná s bezvadně hrajícími herci, neopakovatelnou atmosférou. Jeden z mála filmů co ve mě zanechal hluboký dojem. Rickman a Hoffman jako vždy výborní, nováček Whishaw ukazuje že divadelní prkna jsou pro něj malým skokanským můstkem do velkého víru filmového světa a Rachel Hurd-Wood spolu s Karoline Herfurth...no nemám slov. Bravisimo!

Valerie a týden divů

Valerie a týden divů (1970)

Vizuálně a filmařsky vůbec neobyčejné veledílo. Film působí jako sen a vy budete chtít, aby nikdy neskončil. Dal bych i další hvězdičky ale csfd má omezenou kapacitu.

Serenity

Serenity (2005)

Zakončení seriálu Firefly. A jaké je? Velkolepé! Joss Whedon dokončil téměř všechny nezodpovězené otázky (a ty nezodpovězené zůstávají plusem paradoxně kvůli jejich nezodpovězení;-) a naservíroval nám parádní vesmírnou celovečerní space operu s hollywoodskými triky jaxepatří. Vynikající děj, který mně dokázal celou dobu přikovat k obrazovce. Jedno z nejlepších a důstojných zakončení seriálu. Osudy postav byly dovedeny každá do svého konce. River ukáže plně svůj potenciál, Mal nám ukáže jak se umí naštvat a jeden vládní nájemný vrah nám připomene uvažování Vincenta z Collateralu. A konečně se v plném také ukáží Plenitelé. A pro neznalce Firefly, proboha, nepouštějte si tenhle film předtím než shlédnete seriál. Vaše blbost že pak nepochopíte o co jde. Ochudíte se tak o mnohé...