Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (834)

plakát

The Burning Girls (2023) (seriál) 

Původní knihu od C.J. Tudor jsem přelousknul během dvou dnů - byla ohromně čtivá, kapitoly zakončené cliffhangerama, napínavá a narvaná twistama. Proto jsme se na tuhle TV minisérii moc těšil. Televizní verze je věrná originálu a zachovává několikavrstvé vyprávění ať už o nové vikářce s dcerou v britském zapadákově, bloudícím a vraždícím tulákovi, či příběhu o týnejdžerkách zpřed třiceti let.

plakát

Život je hra (2018) (seriál) 

Komu se to nelíbí, ať si prdel políbí.

plakát

Wind River (2017) 

Za mě nejlepší film roku 2017.

plakát

Hobit: Neočekávaná cesta (2012) 

Pustil jsem se do toho hned po přečtení knížky a musím říct, že už prvnímu filmu se daří knížku posunout ještě o level vejš. Ať už je to opravdu famózní výpravou (Jackson rules!), výbornými nápady, velkým prostorem pro sekvence, které byly v knížce spíš jen zmíněny (třeba hned ta úvodní se Šmakem), parádní hudbou i hereckými výkony. Taky se mi hodně líbilo, jak vypadali trpaslíci, protože to v knížce taky není popsáno, nejlepší vizáš měli Balin s Bomburem. A taky hodně strašidelní skřeti. Vážně jsem si užíval každou minutu filmu a dávám jasnejch pět hvězd.

plakát

Spider-Man: Homecoming (2017) 

Spider-Man byl vždycky náš neoblíbenější superhrdina, protože byl jako my. Školák, bydlel s tetičkou, nikdy neměl moc peněž a chodil na různý brigády (narozdíl třeba od Batmana, kterýmu je f*ckin' fourty a bydlí v tý haciendě), takže jsem rád, že ho napotřetí konečně ztvárnil někdo, kdo jako středoškolák vypadá. Tahle verze Spider-Mana se mi líbí, je tu hodně ukecanej, má motivaci stát se Avengerem, má tu i sympatickýho kámoše a "dispečera" Neda a mentora mu tu ztvárnil sám Tony Stark, kterej se do tý pozice hodil parádně (a taky dostal tak akorát prostoru, aby celej film neukradnul pro sebe). A záporák? Nejlepší doposavadní! Jo a vynikající Zendaya, co slovo, to perla! :)

plakát

Boj sněžného pluhu s mafií (2014) 

Anglický název snímku mnohem líp odpovídá tomu, v čem film vyniká, ale stejně bych chtěl českým distributorům za ten podivnej "překlad" poděkovat, protože mě tak zaujal, že jsem si o filmu začal zjišťovat a nakonec ho i zkouknul. Jde tu o až podivně vyváženej mix severský sněžný gangsterky, černý komedie a revenge filmu, ve kterým exceluje snad úplně každá postava, ať už se tam objevila na jakkoliv dlouho dobu.

plakát

Stranger Things (2016) (seriál) 

Výborní dětší herci, neuvěřitelná atmosféra a hudba. Naprosto TOP seriálový počin, který patří zaslouženě na piedestal mezi Breaking Bad, první 3 séfie Dextera a první sérii True Detective.

plakát

Žralokonádo (2013) (TV film) 

Nemám sebemenší pochopení pro lidi, který tu sází odpady, jako by se nechumelilo. Vždyť je to dokonalá prdel, lidi, a nejen, že jsem se u toho dobře bavil a měl celou dobu oči přikovaný k obrazovce, ale já tomu díky posledním dvaceti minutám musím dát i plnej počet hvězd. Pravda je, že netuším, zda je tenhle film jen seriózně se tvářící parodií nebo jakej byl režisérův prvotní zájem, ale prostě jsem se u jeho epičnosti bavil, jak jen to šlo. Už jen ten název "Sharknado", k tomu efekty alá FIFA 98, Ziering vraždící žraloky více způsobama než Steven Seagal láme kosti (jednomu třeba vlítne do chřtánu s motorovkou, dalšího odřízne od lana, protože ten žralok se za ním snaží vyšplhat etc. etc.) a úpně nejlepší jsou ty různý nahodilý smrti ve filmu. Třeba si jen tak pijete v baru a najednou vyskočí žralok oknem a uhryzně vám celý torzo. No já se upřímně bavil celou dobu, ale posledních 20 minut, to byla špica špicovatá špicovatostí. Dokonce mi tu ani svou přítomností nevadila Tara Reid, která je snad nejhorší herečkou na světě. Tady sice hraje furt stejně prkenně jako vždy předtím, ale sem to celkem sedí. P. S. Určitě jsem Sharkando neviděl naposledy a asi zkusím i druhej díl.

plakát

Agent bez minulosti (2002) 

Byla chyba tenhle akční skvost celá léta přehlížet. Bez slabých míst fungující a gradující thriller plnej řemeslně skvěle zvládnutejch akčních scén. Překvapivě uvěřitelnej Damon a roztomilá Franka Potente. Těším se na další díly!