Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (834)

plakát

Rivalové (1996) 

"Sračky jako seš ty si dávám jako moučník." - "Vy si dáváte sračky jako moučník?" Docela dobrá jedohubka, která splnila účel, tedy pobavit. Příběh je celkem jasně namalovanej a každej ví, jak to bude probíhat a skončí, ale je to primárně solidní zábava. Nastavenej humor mě bavit a zasmál jsem se hned několikrát.Nejlepší scény se tu točej kvůli Waetherse a krutýho ošetřovatele Stillera. Koncem už ale koncentrace gagů celkem upadala, ale i přeto jsem spokojen. 3,5*

plakát

Repo Men (2010) 

Krvavé, s dobrými herci, dobrou hudbou, zajímavým námětem i tempem. Žádný nový Minority Report se sice nekoná, protože zápletka je celkem jednoduchá a děj předvídatelnej, ale i přesto mě to celou stopáž celkem bavilo.

plakát

Prostředníci (2009) 

Ta příběhová paralela s podobnejma mafiánskejma filmama (Kokain, Obchodník se smrtí) je tu znát, ale je to takový víc pohodově natočený. Dokáže to bejt napínavý, místama akční a najdou se tu i vtipný scény, který se točej hlavně kolem šílence Ribisiho. Moc příjemná záležitost, u kterýho mě dost překvapuje, že to celkem moc lidí nezná, ale každýmu bych to doporučil.

plakát

Tři dny ke svobodě (2010) 

Jeden z nejlepších filmů poslední doby, kterej mě totálně přikoval k obrazovce. Nijak přímočarý, ale po všech ostatních stránkách famózní postupně gradující thriller s perfektním Russellem Crowem v hlavní roli, kterýmu jsem prostě hltal každý slovo. Scénář je perfektně napsanej, navíc promyšlenej do detailu, a Haggisem ještě líp zpracovanej, navíc podpořenej správně pasující hudbou (člověk, kterej dělat hudbu ke Střihorukýmu Edwardovi je prostě jistota).

plakát

Muži v černém 3 (2012) 

Spíš taková blockbusterová záležitost. Nápad a oživení s cestováním v čase se mi zamlouval a celkem i k MiB sedí. Nepostrádá to svěžest a pestrost a Josh Brolin k roli K tak nějak typologicky i seděl. Film má (narozdíl od sračkoidní dvojky) celkem kvalitní příběh, žádný dlouhý prodlevy, stále se něco děje (komunikace s mimozemšťanama, solidní akční scény, vtipný rozhovory mezi Smithem a Brolinem) a hlavně díky tomu jsem se celou stopáž bavil. Konec je sice až zbytečně plnej sentimentu, ale i tak z mam z MiB3 dobrej pocit.

plakát

Neúplatní (1987) 

Costner předvádí svůj nejlepší hereckej výkon v roli nejsympatičtějšího kladnýho hrdiny. Je tu i skvělej Connery a De Niro. Výborná Morriconeho hudba. A výborný De Palmovo zpracování. Ve finále jedna z nejlepších gangsterech, který jsem měl tu čest kdy vidět.

plakát

Nabitá zbraň 1 (1993) 

Nechápu, jak jsem o Nabitý zbrani mohl až do roku 2012 vůbec nevědět! Protože je to fakt skvělá parodie, která může klidně směle stát po boku Žhavejm výstřelům. Paroduje se tu především Smrtonosná zbraň, ale jsou tu i vtipný odkazy na Dirty Harryho, Mlčení jehňátek nebo třeba Basic instinct. Film má tempo a neotřelejma gegama a vtipnejma scénkama dokáže celou stopáž parádně bavit. Absurdita nějakejch fórů tu skutečně dovedena na maximum viz. "No dobře, udělal jsem to" - "Dej nám jméno!" - "To vám měli dát vaši rodiče." . Taky je to jeden film z mála, u jehož scének jsem se upřímně smál nahlas. Potěšil mě taky Emilio Esteves, kterýho jsem až doteď "znal" akorát z Noci v Roxbury, v jehož podání s kamenou tváří byly fóry ještě o stupeň vejš.

plakát

Total Recall (1990) 

Sofistikovaný, místy trochu ujetý sci-fi, který mě dokázalo bavit. Verhoevenova vize budoucnosti se mi hodně líbila, stejně jako hudba.

plakát

Komando (1985) 

Z nepochopitelných důvodů viděno až v roce 2012. A že to teda stálo za to!!! Je to akční nářez, kterej jede téměř od začátku až do konce a béčko jak má bejt. Některý akční scény jsou i celkem nabušený, ale u spousty z nich se musí člověk až pousmát (viz. bitka s Billem Dukem v hotelovym pokoji nebo až legendární vyvražďovačka na ostrově, při který Arniemu ani nerozcuchaj účes). Zápletka je tradičně celkem jednoduchá, ale hlavní zbraní tohodle bijáku jsou především Arnieho hlášky, který se u mě staly až nezapomenutelnejma a zabijácky rychlý tempo.

plakát

Šéfové na zabití (2011) 

Po skvělý nabušený půlhodině plný výbornejch fórků přichází výrazně slabší a ne tolik vtipný dvě třetiny filmu, který jednoduše nestačily navázat. Hodně jsem se bavil u scén se Spaceym, Aniston a hlavně Colina Ferrella, ti ale zase tolik prostoru nedostali, což je fakt škoda. Občas pročistí vzduch nějaký další vtipný cameo nebo výjimečně povedenej joke, ale ve finále to víc než 70% není.