Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (834)

plakát

Need for Speed (2014) 

Na film jsem dorazil do kina s kámoškou hlavně kvůli Aaronu " Yo, bitch" Paulovi a moc jsem od toho nečekal hlavně proto, že filmový adaptace počítačovejch (plejstešnovejch) her se nikdy předtím moc nevydařily. Vizuálně není co vytknout, ale napsaný to nebylo dvakrát chytře, dialogy jsou často plytký a navíc se film na dost dlouhou část mění jen na jakýsi road movie. Ani se tu nestřílí.

plakát

Horší už to nebude (2006) 

Roztomilá Maggie a Will Ferrell poprvý ve vážný roli a fungovalo to parádně.

plakát

Amazing Spider-Man 2 (2014) 

Možná jsem měl omezit koukání na trailery, protože ty toho prozrazujou o ději až moc a docela mě mrzelo, že jsem hodněkrát věděl dopředu, co se stane. Jinak to ale byla celkem ucházející zábava a doposud nejslabší film o Spider-Manovi (snad mě trojka za 2 roky potěší o trochu víc). Už (téměř) úvodní scéna, kdy se Spidey dokonale choreograficky houpe na sítích skrze město a následná skvěle natočená honička za hudby Hanze Zimmera slibovala, že tenhle film bude vizuálně natočenej perfektně, což splňoval v každým aspektu a ve 3D to byla lahoda sledovat. Pak se film dělí na mikročásti. Jedna se točí kolem Harryho, ta mě bavila hodně, ač měla goblinské rozuzlení až hodně pozdě. Pak je část kolem Maxe Dillona/Electra, ten je sice Jamie Foxxem zahranej skvěle, ale jeho postava tam má na několik desítek minut úplnej výpadek a pak je tak už tak mocnej, že mi přišlo úplně nemožný, aby ho Spider-Man mohl zastavit. A ta část kolem Gwen, kdy jsem se občas pousmál nad správnou komixovostí ale prostoru dostali naopak dost a postupně to byla už nuda sledovat tu jejich lovestory. Rhino tam byl v podstatě zbytečně a když už se fight mezi nám a Spider-Manem rozjel, byl konec. A vůbec nejhorší na tom bylo, že tenhle film (nebo tenhle reboot) měl odkrývat "untold" story o Peteru Parkerovi, ale zase jsme se po jedničce v podstatě nic nedozvěděli. Díky čsfd za možnost vidět film v předpremiéře.

plakát

Intimní tajemství (2007) 

Ani horror, ani komedie, ale na hodinu a půl fajnová zábava. Těžko říct, jestli se dal tenhle námět natočit kvalitnějš, ale mně je to jedno, protože to byla fakt sranda. Trvá docela dlouho, než se přijde na to, jaký rozuzlení skrývá svatyně hlavní hrdinky, ale i tak jsem se prvních zhruba 45 minut bavil skvěle. Furt se tu povídá o panenství až do statby, bratr hlavní hrdinky tam klátí jednu za druhou a je u toho děsně úchylnej. Proč je tam furt záběr na atomovou elektrárnu v pozadí domu, kde bydlej, jsem sice nepřišel, ale i tak to byla hotová CGI pecka. A když se to rozjede, je to už zábava. Lidi přicházej o penisy a prsty a úchylnej dědek na konci tomu dal korunu. Palec nahoru za odvahu tohle natočit.

plakát

Obecná škola (1991) 

Vynikající Tříska a chci do Vršovic.

plakát

12 kol: Reloaded (2013) 

Z prvního dílu si moc nepamatuju, dostal jsem od něj akorát to, co jsem očekával, čili že to bude jednohubka, u který vypnu mozek a budu se hoďku a půl bavit. Ta to splnila. Když jsem teď měl možnost zkouknout druhej díl, tak jsem neváhal, na nic složitýho ani nebyla nálada. Počítal jsem s topornýma hereckýma výkonama (hlavně u Randyho Ortona), stejně jako s levným CGI, vzhledem k tomu, že i tohle byl video film. To všechno se spnilo, nicméně i tak to byla tak akorát zábava. Pořád se tu střílí, občas mlátí a fetuje, má to i vtipný rozuzlení a jednou tu Randy dokonce prohodí i vtipnou hlášku. Tři hvězdičky jsou asi maximum, na který mohl tenhle film dosáhnout. Jsem spokojený.

plakát

Vlk z Wall Street (2013) 

Fetování, souložení, party, jachty, rozhazování peněz, business, Scorsese a výbornej soundtrack.

plakát

Jak jsem poznal vaši matku (2005) (seriál) 

O tomhle seriálu jsem se poprvý dozvěděl u kámoše na kalbě v létě roku 2007, kdy to pouštěl na notebooku. Hned další den jsem zjistil, že už jsou hotový 2 série a tak je sfouknul snad během pár dní. Paráda, říkal jsem si. První série geniální a díl, jak Barney s Teden odletěli do Philly, byl dokonce multilegendární (pokud se někdy dostanu do Philladellphie, musím olíznout Zvon svobody), druhá skvělá. Jasnejch pět hvězd. Třetí sérii už jsem sledoval od září 2007 pravidelně každý úterý. A PAK to šlo po třetí sérii dolů. Výrazně dolů. Furt jsem se těšil na každý další úterý a každý léto, až zase začně v září HIMYM, i když to byl občas průměr, občas naprostá nuda. Ale furt jsem to veskrze miloval a nepřipouštěl si, že to sleduju jen ze setrvačnosti. Osmá mizerná a devátá katastrofální nuda. Až to přišlo. Finále. Dneska. Nevěděl jsem, co mě čeká, a tušil, že budu asi plakat. Přemlouval jsem se k puštění poslední epizody snad hodinu a musel si předtím i pustit úplně první díl. A teď je to za mnou. Nevím, jestli to finále bylo dobrý nebo špatný, na to potřebuju asi pár dní na rozdejchání, ale je mi prostě smutno, že to celý končí a po sedmi letech pravidelnýho čumění tak náhle. Jako u Breaking Bad jsem byl taky smutnej, ale to jsem sfouknul celý za měsíc, tohle mi trvalo SEDM LET! Nevím co dodat, snad jen potwitterovsku #goodbyeHIMYM

plakát

Odpojit (2012) 

Zajímavá mozaika a po Requiem za sen snad druhej nejdepresivnější film, co jsem doposavad viděl.