Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Komedie
  • Dobrodružný

Recenze (146)

plakát

IO (2019) 

Zajímavé téma. Na film jsem se docela hodně těšila, nicméně mne ale poměrně hodně zklamal. Hodně rozvláčný děj "nemastný, neslaný", pomalý... Jedním slovem, nuda. Bohužel jen jedna hvězda, protože na tohle se už nikdy nepodívám. 35%

plakát

A.X.L. (2018) 

Na film jsem se hodně těšila a hledala si chvilku, kdy si ho užiju. ... Nicméně tedy musím konstatovat, že film mé očekávání tedy vůbec nesplnil. Námět příběhu je super, ale to zpracování a celý ten děj, jakým se film postupně dal, to je naprd. Čekala jsem od toho opravdu daleko víc než jsem jízdu na motorkách, rádoby romantický táboráček uprostřed ničeho a k opravování Axla teenegery nemám co dodat. Nechci vypisovat, co vše mi vadilo a co bych viděla fakt jinak, protože to by bylo dost dlouhý, ale co musím vypíchnout, proč jsem film dokoukala do konce, je opravdu myšlenka spojenectví psa a člověka. Mám psy ráda, takže se to dalo čekat. Ale tohle tam bylo fajn. Nicméně zase tak kostrbatě zpracovaný. A ten děsnej samolibej frajírek Sam. Uff. ... No, jsem ráda, když ve mě film vyvolá silné emoce a už jen proto filmu pak nikdy nedám jen jednu hvězdu či odpad. Takže za námět a samotného Axla 2 hvězdy - 35%, ale víc nic.

plakát

V pasti (2018) 

Osobně se mi film líbí. Líbí se mi styl natočení, že se prolínají dvě dějové linky - co se momentálně děje, s tím, co bylo předtím, než se ten čas potká. Námět je zajímavý, i když velmi podobný filmu Tiché místo (na konci kometáře si dovolím napsat takovou malou úvahu). Je tam dost dobrý prvek tajemna, kdo nebo co je to zlo, které všechny ohrožuje. Je fajn, že tam téměř není zviditelněno. Napětí až do konce. Nicméně mě na filmu zaráží (asi spíš štvou) dvě věci, a to, jak parádně se dokáží lidé pohybovat se zavázanýma očima, sjíždět řeku, plavat, chodit po lese, orientovat se v něm atd. A druhá věc, která mě tam hodně vadila (bacha spoiler), že to zlo dokáže využívat nějaké lidi, aby přinutilo ty ostatní se podívat a tím pádem je po nich. To mi tam prostě vůbec nehrálo. Ještě mě trochu zaráželo, jak perfektně vychovaný jsou děti, ale je pravda, že když je člověk v něčem od narození, tak to asi zvládne. Ale přece jen, jsou to děti... Celkem 3 hvězdy - 65%. ..... Hodně podobné filmu "Tiché místo". "V pasti" musí všichni chodit téměř poslepu, přijdou tak o jeden z pěti smyslů, a to o ZRAK a musí se extra spolehnout na SLUCH a HMAT. V "Tichém místu" zas musí být všichni naprosto ticho, tudíž podobné. Sice ŘEČ není jeden z pěti smyslů, ale opět to s nimi souvisí. Spoléhá se tu hlavně na ZRAK a SLUCH. A tak si říkám, kdy vznikne film zaměřený na ČICH nebo CHUŤ? Třeba ty zlé bídáky příště poznáme jen po čichu a nejlíp je nebudeme moc též vidět. Nebo lidem chrábne a ztratí CHUŤ a budou jíst bláto, hřebíky a co já vím co ještě.

plakát

Vyproštění (2020) 

V prvé řadě jsem si filmu samozřejmě všmla kvůli hlavnímu herci Chrisovi. Přečetla si o čem to bude, koukla na trailer a hned mě to zaujalo, i když s mírnými rozpaky. Ty se tak trochu potvrdily v prvních minutách, kdy mi došlo, že kromě Chrise žádného dalšího herce vlastně neznám a ani mi tam někteří tak nějak neseděli. A ještě jsem si nebyla, zda to bude jenom akce nebo i něco dalšího. Souhlasím s názory, na které jsem tu narazila, že námět, příběh, akce je super, ale jak se akce zastaví a začne se tak nějak, pardon, "jenom žvanit", tak ten celej film ztrácí na své hodnotě. Hodně mě zaujal styl natočení akce, jakási "syrovost" akce. To pro mě bylo něco nového a zvláštního. Prvně jsem ani nevěděla, jestli se mi to líbí či ne. Mohla bych se tu o tom rozepisovat dál, ale to je zbytečné. Za mě super příběh, parádní akční sekvence, styl natáčení pěkný, nicméně hovorné pasáže mi tam (krom Rakea s Ovim) docela překážely. 3 hvězdy, i když jsem polemizovala nad čtyřmi - 75%.

plakát

Transformers: Poslední rytíř (2017) 

Nemůžu jinak než jen jednu hvězdu (no tak dvě) pro transformery jako takové, které mám ráda a pro Marka, ... ale PROBOHA, co ten obsah!? Musím říct, že začátku jsem pořádně nevěděla, co si o tom myslet. Pak má film spád a je to zábavné, ale člověk se musí nějak obrnit vůči naprosto trapným slovním přestřelkám a poznámkám, které by si mohly postavy odpustit. Spíše škodí a atmosféru filmu posunují do totální parodie. No a úplný závěr? ... Uff. Tolik jsem se těšila, ale tohle mě dostalo. Ale jinak než jsem očekávala. Kromě akčních scén a závěrečné bitky se mi to prostě moc nelíbilo. 35%

plakát

Viktor Frankenstein (2015) 

Upřímě na film jsem se těšila čistě ze zvědavosti, jak to bude tentokrát uchopeno, protože filmů či knih o Frankensteinovi bylo už hodně. Takže jsem k tomu přistupovala s otevřenou myslí. Nicméně hned na začátku mě napadlo, kde jsem už něco podobného viděla? A ejhle, Sherlock v podání Roberta Downeyho Jr. Takže ano hezké, leč nic nového. Poté ukecanost a rychlý děj, spád a vtipnost v podání Jamese McAvoye, moc hezké. Ale i přesto opět, pan mladý profesor z X-men: První třída. Tak si říkám, že vzít tyto povedené prvky a herecké výkony nevyváží tu zbylou ubohost celého ztvárnění příběhu. Protože na konci jsem se přistihla s otázkou na rtech: To jako vážně? Bože, to byl děs. 1 hvězda za již zmiňované plusy 30%.

plakát

R.I.P.D. - URNA: Útvar Rozhodně Neživých Agentů (2013) 

Božíčku! Ani nevím, jestli se mi k něčemu podobnému chce psát vůbec nějaký komentář, takže to zkrátím. Ano, žánr fantasy či sci-fi, jak je uvedeno v popisu filmu, nám nabízí nepřeberné množství, jak nějaký děj, myšlenku či nápad uchopit a ztvárnit. Ale!!! ... Tohle není ani sci-fi, protože klasické prvky sci-fi tu fakt nevidím. A už vůbec to dle mého není fantasy, tak jak bych si ho já představovala. Navíc ubohý děj a vlastně slátanina od začátku do konce mě celkově zničila alespoň ten jediný vtipný zážitek z celého filmu. Takže jen pro krásný oči Ryana Reynoldse tomu nedávám nejhorší hodnocení. 1 hvězda 30%.

plakát

Labyrint: Zkoušky ohněm (2015) 

Po shlédnutí tohoto dílu Labyrintu bych skoro ráda opravila své hodnocení prvního dílu. Ale napsala jsem to bezprostředně po shlédnutí, první dojmy. Takže to nechám být. Ale v té době jsem nevěděla hlavně i to, že to je zase (jako u většiny filmů z poslední doby) první díl trilogie. Už mě ty filmy na pokračování začínají pomalu hodně štvát. No, nicméně k jádru věci. Tento film se mi dost zamlouval z hlediska dymaniky děje. Pořád se něco děje, pořád tu jsou nějaké otázky, na které je třeba znát odpověď. Hlavní postavy jsou stále v pohybu, pořád "běží".To je velice dobré. Co už není tak cool je obsah děje a hlavně vztah Thomase a Teresy, kterému tak nějak nerozumím už od prvního dílu a popravdě se mi ani nelíbí. Tím hodně postava Thomase dle mého ztrácí. Také se mi nelíbí neustálá potřeba dávat do každého druhého filmu "zombíky", ale tady prostě asi jinak nejde, když se hledá lék právě na to. Celkově se mi film vlastně líbí a nedokážu se prostě přiklonit k tomu: Jo, to bylo super. Proto prozatím jen 3 hvězdy 65%, ale těším se na poslední, doufejme, super díl.

plakát

Na křídlech vážky (2002) 

Popis tohoto film mne zaujal a snažila jsem se najít si chvíli, abych si ho v klidu vychutnala a pochopila. Musím říct, že souhlasím s komentáři od: Tosim a Radyo. Ale zároveň mám i výtky, a proto se s nimi neshodnu v celkovém hodnocení. Hlavní věc, která mi nejde v celém příběhu na rozum je to, že zde buď není dostatečně ukázáno, jak na začátku Joe svou ženu hledá a nebo to prostě jen nechá na úřadech a spokojí se s tím, že mu řeknou, že končí s hledáním a on to vezme? Člověk by dělala maximum a o to víc, když se tělo stále nenašlo. Ta snaha v hledání a až pak následný pokus se s tím smířit mi na začátku celého příběhu moc chybí. Je to tedy potom vyváženo tím usilovným hledáním ve třetí třetině filmu, ale to mi pak přišlo spíš jako pokus o záchranu ne zcela dobře začatého filmu. Film to není vůnec špatný, ale chtělo by to trochu jiné lepší zpracování příběhu. 2 hvězdy 50%.

plakát

Dárce (2014) 

Na film jsem se hodně dlouho těšila a chtěla jsem si ho vychutnat. Zároveň jsem se tak trochu obávala toho, jak bude takový nápad pojat, ale šla jsem do toho s otevřenou myslí. Začátek celkem šel, i když mě úplně nenadchnul, ale šlo to. Postupně se mi to dokonce líbilo čím dál víc. ALE! Najednou se film či pocity z něj otočily o 360stupňů hned po tom, co se hlavní hrdina rozhodne utéct s malým miminkem. Prosím?! Utíká přes pouště, přes hory, teploty se krutě mění a on utíká s nemluvnětem, které je v pohodě? A proč s ním jako nemohla utéci jeho vrstevnice. Proč jako nemohla? Jaký měla důvod zůstat? Moc dobře věděla, co se stane. No, a pak ten úplný konec - sáňky a super krásná chaloupka jako z pohádky uprostřed zasněžené krajiny a konec. ... A postupně mi začalo vrtat hlavou i mnohem víc nejasností než ten podivný děj a blížící se, pardon, stupidní konec. Prostě se mi to fakt nelíbilo. Jen za ten celkem ok začátek 1 hvězda 25%.