Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Oblíbené filmy (10)

Pod vlivem lásky

Pod vlivem lásky (2008)

Po této neuvěřitelné podívané ode mě už málokterý film o lásce dostane pět hvězdiček. Na začátku jsem byl skeptický hlupák, rozhodnutý zabít 4 hodiny koukáním na hovadiny. Že to bude tak hluboký zážitek, po jehož konci si budu přát, aby to bylo dělší, číst bibli, poslouchat beethovena a přemýšlet o lásce a o životě, to jsem opravdu nečekal... Sono je génius!

Atlas mraků

Atlas mraků (2012)

Knihu jsem nečetl. Trailer mi sliboval epickou obrazovou podívanou, ale já se těšil hlavně na děj a myšlenku. Už podle toho, co jsem o něm četl, jsem čekal takový ultimátní film, neboli pokus o nejlepší film všech dob. Propojit ale tolik příběhů, aby člověk stíhal sledovat děj a něco si z filmu odnesl? Na to jsem byl zvědav a po několika minutách jsem tomu moc nevěřil. A byl jsem překvapen. V některých momentech se to skutečně blížilo filmu, po jehož shlédnutí bych nepotřeboval vidět nic dalšího. Hudba byla neuvěřitelná a pro film tak důležitá, že je pro mně určitě adeptem na oskara. Poselství bylo dávkováno srozumitelně a nutilo mě se opakovaně zamýšlet. Smysl života to sice nevyřešilo, ale každý film, který nabádá ke konání dobra je pro mě správný a já mu rád podlehnu. Vadou na kráse jsou místy přehnané masky, na druhou stranu někde maskéři odvedli práci neuvěřitelnou. Film pro mě utekl rychle, takže 3 hodiny neškodí, jen jsem čekal trochu víc strhující konec. Co už, stejně si ho musím pustit znovu, protože některé věci se na první shlédnutí prostě pochopit nedají. 90% po druhém shlédnutí.

Princezna Mononoke

Princezna Mononoke (1997)

Strhující příběh, krásná animace, nadpozemská hudba, filozofie a nešablonovité postavy.... jediný co mě trochu vadí je, že něco takového už asi nikdy neuvidím! Byl jsem pohlcen, okouzlen a nemohl jsem se odtrhnout a nepřemýšlet o hlavních postavách a o tom, co se zrovna ve filmu děje a cokoliv přišlo, tak to bylo naprosto nečekané. Něco takového mi u spousty západních filmů chybí. Mijazaki je Duch filmu.

Prokletý ostrov

Prokletý ostrov (2010)

Tenhle film mě donutil tak moc přemýšlet a hltat těžko ztravitelná sousta neprokouknutelného děje, že sem při tom zapomněl na čas i realitu. A to stačilo pouze dívání z notebooku, z kina bych možná neodešel. Působivé.