Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Dobrodružný
  • Sci-Fi
  • Akční

Recenze (43)

plakát

Případy 1. oddělení (2014) (seriál) 

Jako bych četla Kriminalistický sborník - postup vyšetřování den po dni až k objevení vraha. Pokud si v seriálu tvůrci něco přimyslí, nebo uberou, jo proč ne, to tu bylo odjakživa. Ale jestliže se to tak nějak ve skutečnosti stalo, proč z toho dělat něco jiného? Co se týče postav-vyšetřovatelů - proč z nich dělat charismatické superhrdiny s vysokým logickým myšlením.. ? Pokud si někdo takto představuje kriminalistu, tak to je od reality hooodně daleko. Nepopírám, mám ráda Hercula Poirota nebo Colomba, ale tyto postavy jsou smyšlené a ve skutečnosti nereálné.. Vyšetřovatelé ze seriálu jsou obyčejní lidé, které běžně potkáte na ulici (viz komentář troufalka), na nic si nehrají a řeší skutečné případy. Herecké obsazení a seriálové zpracování je mi sympatické, na české poměry zajímavý seriál. Snad si udrží kvalitu :-)

plakát

Králova řeč (2010) 

Příběh anglického krále Jiřího VI. v tak neklidné době a se svým handicapem, je určitě skvělý námět na film... Mám slabost pro britské filmy a tento jsem si doopravdy užívala.. Musím ale podotknout, že to bylo hlavně kvůli skvostnému hereckému výkonu Colina Firtha (ale také Rushe a Bonham Carter). Také kamera, výprava a hudba Alexandra Desplata umocňuje požitek z filmu. Chvílemi se mi však zdálo, že byla hudba místy nevýrazná. Jinak nemám co vytknout. Co jsem od filmu chtěla, to jsem bohatě dostala. Ovšem, co na britské verzi vynikalo - myslím tím báječně "ukoktaný" král, v českém dabingu jakoby jeho koktání zaniklo. Petr Rychlý to jednoduše nezvládl. A to je na film, který je o člověku, který celý život bojoval se svým handicapem, velká škoda.

plakát

Hobit: Neočekávaná cesta (2012) 

O tom, že je film roztahaný do skoro tří hodin, zde psát nechci.. a to, že jsem nestíhala sledovat obraz kvůli titulkům, také ne (ale to není chyba Jacksona).. Pro mě je zde vadou na kráse jedině to, že je kniha rozdělena do tří filmů. Je sice krásné, že je film popsaný do detailů, plus má něco navíc, ale kniha má být knihou a film filmem.. PP byl také dějově ořezaný, ale kouzlo se z filmu nevytratilo, spíše naopak.. Lépe tam vynikly charaktery postav, v Hobitovi na úkor všem efektům a propracovaném ději, se ještě nestihly projevit.. Jinak už nemám co vytknout.. Jackson vytvořil báječnou filmovou Středozem a Howard Shore opět složil nádhernou hudbu.. Už se však těším na poslední díl..a také na zhodnocení, jestli to všechno mělo nějaký svůj smysl (myslím tím hlavně ty tři filmy).. Doufám, že mít bude...

plakát

Návštěvníci (1993) 

Jean Reno v roli rytíře Godefroye je dokonalý..Clavier jakbysmet. Už když jsem byla malá, Návštěvníci patřili do mých top.. Líbí se mi francouzský humor, kterého je ve filmu ažaž.. a časem zraje jako víno (dobré francouzské víno). Díky za film..... a také za úžasnou hudbu od Ery. To je taková třešnička na dortu ;-)

plakát

Star Trek: Enterprise - Setkání u Broken Bow (2001) (epizoda) 

Sledovat pilotní díl s novou posádku a zvyknout si na ni, bylo přece jen trochu obtížnější... Ale příběh nebyl vůbec špatný a na posádku jsem si zvykla po pár dílech. P.S. Děkuji tvůrcům za titulní píseň Faith of the Heart :-)

plakát

Star Trek: Enterprise (2001) (seriál) 

Myslela jsem, že Novou generaci nelze překonat, ale tento seriál je přinejmenším stejně tak dobrý. V Nové generaci jsou lidé na vrcholu vědění, ale u Enterprise jsou to ještě "amatéři"... Ale právě to mě na tom baví :-) PS: Po zhlédnutí kompletní čtvrté série dávám pět hvězdiček a tajně si přeji, aby se posádka lodi Enterprise sešla u dalších sérií znovu a znovu...

plakát

Lovec jelenů (1978) 

Dlouhé (chvílemi nudné) čekání na jednu z nejsilnějších scén z války a vůbec, jaké jsem u filmu viděla. Ale všechno má svůj smysl..svatba a následný lov jelenů nahlíží do duší prostých a obyčejných lidí (skvělé herecké výkony v podání De Nira, Walkena...) , kteří se vydali válčit do Vietnamu, aby jsme pak na konci viděli, jak je tato hrůzná zkušenost úplně změnila.. Za příliš dlouhou stopáž dávám 4 hvězdičky.

plakát

Okno do dvora (1954) 

Stačí jeden dvůr, na který se dá koukat z jednoho bytu, jeden člověk upoutaný na kolečkové křeslo, jedna okouzlující přítelkyně a jedna podivná událost, ze které se vyklube jedna bezcitná vražda, aby se stal tento film jedním z mých nejoblíbenějších od Hitchcocka. Tohle se opravdu povedlo...líbí se mi vtipné a inteligentní dialogy, které pronáší skvělý James Stewart a půvabná Grace Kelly? Dokonale se hodí k hlavnímu hrdinovi.

plakát

Takešiho hrad (1986) (pořad) 

Líbí se mi, když se soutěžící dostanou do finále, kde stejně nakonec Takešiho hrad nedobyjí. Myslím si, že tu nejde o vítězství, ale hlavně o hru a skvělou zábavu. A v tom jsou Japonci úžasní.

plakát

Ninja Faktor (1997) (pořad) 

Baví mě se dívat na odvážné Japonce, kterak se pokoušejí zdolat překážkovou dráhu... A pokud se nepovede napoprvé, tak napodruhé, napotřetí, napočtvrté... určitě. A za to si je vážím.

Ovládací panel