Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krátkometrážní
  • Horor

Recenze (2 037)

plakát

Temné stíny (2012) 

Po Alence v říši divů jsem na dvojici Burton - Depp trošku zanevřel. Jenže snímkem Dark Shadows si mě tahle dvojice získala zpět a doufám, že to i tak zůstane. Dark Shadows je fantastická fantasy komedie ve které kromě skvělého Deppa řádí i Eva Green, Michelle Pfeiffer a samozřejmě i Helena Bonham Carter. Ve vedlejší roli potěšila opět a zase Chloe Moretz, která je rok od roku lepší herečkou. Kvalitní hudba od Dannyho Elfmana není žádným překvapením.

plakát

Havran (2012) 

Jsem velký fanoušek E.A.P a to hlavně díky Rogera Cormana. Bylo moc příjemné si v kině připomínat jednu povídku za druhou. The Raven zaujal nejvíce svou temnou atmosférou a překvapivě kvalitním hereckým výkonem Johna Cusacka. Scénař taky nebyl vůbec špatný a snímek postupem času skvěle gradoval až do úplného strhujicího finiše. Velké překvapení už kvůli špatným recenzím.

plakát

Zatímco spíš (2011) 

Jaume Balagueró umí lépe. Snímku na tohle téma byla už spousta a většina jich měla lepší úroveň. Tohle je zrovna hororový žánr, kde nejde moc co vymýšlet nového. Po technické stránce nejde co vytknout, ale po dějové film po pár desítkách minut už ztrácel dech. Nezbývá než čekat na další díl snímku Rec.

plakát

Vrtěti ženou (2011) 

Jak jsem slyšel, že se bude natáčet film o vzniku vibrátoru, tak jsem si klepal a hlavu. Ne vibrátorem, ale rukou. Jenže Vrtěti ženou není tak úplně film o vzniku vibrátoru, ale spíše romantické drama, kdy chudý a bezvýznamný doktor dostane dceru bohatého papaláše. V hlavní roli excelovala krásná a dokonalá Maggie Gyllenhaal. Pozadu nezůstali ani ostatní herecké osobnosti evropského filmu.

plakát

Medianeras (2011) 

Medianeras je přijemný a svěží filmek z hektického Buenos Aires. Casting hlavního hereckého dua je dobrý a svým výkonem zaujali na řadě festivalů.

plakát

Livide (2011) 

První polovina vypadala naprosto cool. Parta kamarádů ve strašidelném domě, který měl neznámou historií a navíc tam v kómatu ležela hrůzostrašná babizna. Tohle byl hodně kvalitní základ na povedený horor. Postupem času se film, ale mění v naprostou ptákovinu plnou nesmyslných a dementních scének a díky tomu zapadl do průměru. Pár povedených atmosférických scén se zde najde. Aspoň něco.

plakát

Gang Story (2011) 

Rob Roy má pravdu. Každý film od Oliviera Marchala je naprosto stejný a nic se v jeho stylu nemění a to je chyba. Gang story bych označil jako jeho nejhorší snímek. Scénař moc nezaujal a působil nudně a utahaně.

plakát

La cara oculta (2011) 

Španělsko umí ! Po Paranormal Xperience jsem jsem si říkal, že i Španělé začínají točit hororové sračky, ale La Cara oculta už je na takové úrovni na jaké jsme od Španělu zvyklí. Snímek je neuvěřitelně napínavý a scénarista snad neudělal jedinou chybu ve scénaři. Takové látky mívají hodně nelogických scén, ale tady jsem žádnou nezaznamenal. Casting všech tří hlavních protagonistů rovněž parádní. Tady není moc co kritizovat.

plakát

Stíhači Red Tails (2012) 

Nebýt fantastických vzdušných soubojů, tak dám asi odpad. Po dějové stránce je film naprostá sračka a George Lucas jen potvrdil, že nebát Star War, tak se na něj nevychčije ani pes. Mimochodem na leteckých soubojích se podílelo i jedno české trikové studio.