Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Dokumentární
  • Sci-Fi

Recenze (24)

plakát

Moonage Daydream (2022) 

Moonage Daydream byl trošku jiný, než jsem čekal. Celkové vyznění a Bowieho myšlenky na mě způsobily -- moje povědomí o Bowieho životě a hudbě bylo poměrně omezené. V životě je umění a neustálé rozšiřování obzorů nesmírně důležité. A nezapomeňme si vážit života -- jsme tu jen na pouhý okamžik.

plakát

Premiér (2019) (seriál) odpad!

Viděl jsem celý první díl Hrozný. Fakt hrozný.

plakát

Wonder Woman (2017) 

Obsazení Gal Gadot do hlavní role byl skvělý tah. Film má spád a je krásně barevný. Jako origin story obstojí skvěle. Bojové scény byly epické a ocenil jsem i humor. V poslední třetině mě ale film trošku přestával bavit a přes zajímé etické otázky, které řešil, mi připadlo, že zůstal na povrchu.

plakát

Děti úplňku (2017) (TV film) 

Tento dokument by měl vidět snad úplně každý, aby si dokázal představit, jak se lidé s nízkofunkčním autismem mohou projevovat. Již článek Petra Třešňáka v Respektu na mě hluboce zapůsobil a jsem rád, že si nyní mohu trochu lépe představit, čím si rodiny těchto lidí procházejí.

plakát

Strážci Galaxie Vol. 2 (2017) 

Guardians of the Galaxy 2 je film, který mě příjemně překvapil svou vtipností. Zasmál jsem se mnohokrát a spousta narážek byla opravdu trefná. Taky se mi moc líbily použité hitovky - soundtrack si určitě poslechnu. Také se mi líbilo, že se dozvíme více o jednotlivých postavách. Některé scény se trošku táhly a film chvílemi ztrácel tempo.,ale pokud nebudete Strážce brát příliš vážně, nudit se pravděpodobně nebudete.

plakát

Přelidnění: Hlavně žádnou paniku (2013) (TV film) 

Hanse Roslinga sleduji již dlouho a jeho vystoupení na TED považuji za geniální. Jeho vystoupení, které "Don't Panic: The Truth About Population" zaznamenalo, na mě hluboce zapůsobilo taktéž. O spoustě faktů, které jsou názorně ilustrovány, jsem neměl ponětí. Jsem si jistý, že si to, co jsem se z tohoto vystoupení naučil, budu pamatovat ještě hodně dlouho. Vřele doporučuji.

plakát

Grandhotel Budapešť (2014) 

Vizuální stránka filmu mě uchvátila od první minuty. Vlastní děj u tohoto filmu až tak důležitý není; pro mě obrovský filmový zážižek a Grandhotel Budapešť se zařadil mezi mé oblíbené filmy.

plakát

Sociální síť (2010) 

S politováním musím říct, že jsem trošinku zklamanej – tentokrát asi overhype zapůsobil negativně. Je to rozhodně dobře natočený, z mnoha hledisek zajímavý, Fincher je skvělej režisér, ale imho to není taková bomba, jak tvrdí většina recenzí. Za vidění ale rozhodně stojí…

plakát

Ježíš je normální! (2008) 

Jako přiblížení problematiky sekt v českém prostředí je to přínosný počin a je až neuvěřitelné, čemu všemu jsou lidé schopni uvěřit. Na druhé straně si myslím, že šla daná látka natočit lépe a trochu svižněji. Rozhodně ale snímek Ježíš je normální stojí za vidění pro připomenutí toho, že opatrnost je vždy na místě, pokud jde o to, kam posíláte svoje děti.

plakát

Šoa (1985) 

Viděl jsem asi polovinu a ta na mě zapůsobila velmi silně. Rozhodně se jedná o nevšední záležitost, i když formální stránka je trochu sporná a extrémní délka atraktivity trochu snižuje.