Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Dokumentární
  • Animovaný
  • Akční

Recenze (144)

plakát

Olítej mě (1973) 

Kujón Jílek, největší záporák v dějinách kinematografie.

plakát

Přítomnost (2012) odpad!

Prosím, nechoďte na to. A pokud půjdete, vzpomeňte, já vás varoval.

plakát

Pra pra pra (2000) (seriál) 

Úplně si představuju, jak František Ringo Čech psal scénář a na papíře mu to přišlo hrozně vtipný - ono by to taky možná jako text vtipný bylo jenže "za mistrného režijního vedení Františka Filipa" vznikl kýč který vyzní mimořádně trapně a příšerně nezvládnutě (nesmyslně dlouhé scény, např začátek dílu s Ringo Čechem např., střih, zvuk). Možná bych mohl ocenit nápad ale seriál dopadl tak katastrofálně, že se divím že nebyl ihned zastaven. Nebo si snad i režisér myslel jaká je to sranda a jakou výbornou parodii natočil?

plakát

Temné slunce (1980) 

Taková sranda se hned tak nevidí. Po celkem vážné první části se film dostává do fáze (nechtěné?) komedie až parodie. Brzobohatý se přidává k hipíkům, únos letadla partou bláznů (kteří snad náhodou získají Krakatit), akční scény na úrovni studentského filmu. Celkem jsme tomu věřil a doufal jsem, Vávra je přece pojem ale tohle je prostě hovadina, i když si odmyslím ten politickej podtext.

plakát

Tobě hrana zvonit nebude (1975) odpad!

Úplná blbost. Schematické postavy, příšerná režie, nechutně normalizující. Škoda že jsem film neviděl na LFŠ, tam by se alespoň vrámci hromadné projekce dalo zasmát nad debilitou a neschpností zřejmě všech aktérů téhle pecky. Zaslouženě zapomenuto.

plakát

California Dreamin' (Bez konce) (2007) 

Film který by si jistě našel spoustu fanoušků, bohužel díky smrti režiséra se do distribuce dostává nesestříhán. Některé scény pobavili, celkově jich ale není moc. Absurdní situace, při kterých se jde buď smát nebo brečet. Dobré vykreslení postaviček vesnice (starosta, nádražák, jeho dcera a další). Bohužel díky tomu že film vlastně není dokončen tak se stává pro většinu lidí nezajímavý a běžné uvedení je nemožné.

plakát

Úsměvy (1997) (pořad) 

Viděl jsem díl s Otakarem Vávrou, bohužel většinu času tam byly ukázky (nejen) z jeho filmů. To je sice fajn ale takhle si Talk-show nepředstavuju. Skoro se na Vávru nedostalo :(.

plakát

Persepolis (2007) 

Vůbec nevím jak bych se na film díval kdybych nečetl oba dva komiksy. Ono taky není žádný med udělat devadesátiminutový film z 2 knih, i když komiksů. Persepolis se mi zdá dost překombinované - postav je tam opravdu hodně a příběh se ani na chvilku nezastaví. Animace je zajímavá, snad i trochu originální. Komiks se mi moc líbil ale u filmu jsem docela na rozpacích.

plakát

Zabil jsem Einsteina, pánové... (1969) 

Rozhodně zajímavá (námět) ale ne nějak extra vtipná komedie. Takový standart co se týká českého filmu, čas určitě taky něco ubral. Herci ale stojí za to, najdete zde celou škálu hereckých hvězd.

plakát

Xtreme Mysteries (2002) (seriál) 

Dokument ala USA, čili akčně, dramaticky a s minimem informací.