Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Animovaný

Recenze (192)

plakát

Zamilovaný Shakespeare (1998) 

Láska je stejně jako krása jen stěží popsatelný pojem, protože v srdcích každého z nás ztělesňuje něco zvláštního a unikátního. Každý má vlastní představy o dokonalé lásce. Někteří z nás sní o velkém příběhu, jehož intenzita a velikost si zaslouží nesmrtelné místo na inkoustech provlhlých stránek věčnosti. Nejsou to ale lidé z masa a kostí, kteří kráčí dechberoucími příběhy krásy, slávy, smutku nebo radosti, vstříc lidské nesmrtelnosti. Ale všímavý lidé za oponou, jejichž talent zachytit pomíjivé kouzlo neviděného ve slovech věčnosti, z nich činí neviděné hrdiny, kteří jsou stejně důležití jako ti, jejichž příběh vypráví. William Shakespeare byl jedním z vyvolených, který dokázal popsat lidské sny a tužby ryzím způsobem – zachytit je takové jaké ve skutečnosti byly. Zasloužený Oscar za snímek roku. P.S. Tvůrci si pro hlavní roli nemohli vybrat nikoho lepšího, než Gwyneth Palthrow, která je ve své životní roli, stejně nezapomenutelná jako postavy ze stránek, o nichž tento příběh vypráví.

plakát

iZombie (2015) (seriál) 

Veronica Mars současné internetové generace s neodolatelnou chutí k jídlu. Tenhle seriál je důkazem slavného rčení: 100 lidí, 100 chutí ... , takže pokud se vám při pohledu na trochu neortodoxní kuchyni necukají vaše chuťové pohárky, dejte se aspoň unést osvěžující a originální výpravou do zombie světa. Oddechová záležitost, která znovu a znovu potvrzuje staré pravidlo, že to jsou herci (palec nahoru za démonického Davida Anderse), kteří dělají kvalitní seriál a nikoliv naopak. Oblíbené postavy: Liz, Blaine 1. Série: 80 %, 2. Série: 80 %

plakát

Koruna (2016) (seriál) 

Těžká to hlava, která nese korunu. O tom, že královna nemá život jako z pohádky. O tom, že trůn může být splněným snem i nevítaným prokletím. O tom, co se stane, když se střetne odpovědnost za osud národa s rodinným štěstím. O tom, jak se ze samoty stává nechtěný nejlepší přítel každého panovníka. O konečně tom, že vliv a moc nejsou to samé. Korunovační klenot domácí tvorby Netflixu je mistrovskou a komplexně pojatou výpravou do jednoho z klíčových období britských dějin. Očima velikánů tehdejší doby zjišťujeme, že slova jako respekt a tradice nejsou jenom prázdné pojmy, ale v podání Britů je to způsob a styl života. A tak si nakonec člověk uvědomí, že všichni můžeme Britům jejich systém vlády jenom závidět. Stomiliónový risk se Netflixu jednoznačně vyplatil a potvrdil, že dříve „kabelovka“ pro fanšmejkry se pomalu ale jistě stává králem televizní zábavy a tím, kdo určuje trendy a měřítka kvality. 1. Série: 95 %, Nejoblíbenější postavy: Queen Elizabeth II., Winston Churchill.

plakát

Fantastická zvířata a kde je najít (2016) 

Jak se postavit k filmu, jehož největší hvězdou je malý a chlupatý kleptoman :D ... Všichni mudlové (nečarové) pozor ! Kouzla a čáry z pera J.K. Rowlingové jsou zpátky! Tentokrát ale nejsme svědky války kouzelnického společenství očima brýlatého sirotka s jizvou na čele, ale sledujeme úplně nový svět na druhé straně Atlantiku, svět, jehož způsoby a zvyky jsou naprosto odlišné od toho na britských ostrovech. Mlok je výstřední kouzelník se slabostí pro všechno chlupaté a nebezpečné. Určitě by svými zvláštními chutěmi udělal radost jednomu nejmenovanému bradavickému hajnému. Naneštěstí jsme v roce 1926, což je doba, kde být kouzelníkem není něco žádoucího, ale právě naopak a právě to je živná půda pro černokněžníka Grindelwaldova ražení, který se živí na strachu z neznámého a pomalu ale jistě si buduje základnu pro svůj nový řád. Jenom je škoda, že půlku filmu sledujeme chytání kdejaké havěťě rozprášené po celém New Yorku. Kdyby se víc věnovali Grindelwaldovi a jeho snažení, mohl to být o poznání silnější zážitek. Takhle nám nezbývá než si počkat na pokračování, které doufám opustí od poznávání světa roztodivných tvorů a začne nás pomalu ale jistě připravovat na nevyhnutelný konflikt mezi Gridelwaldem a Brumbálem. Přes všechny výtky se nemůžu ubránit pocitu, že J.K. Rowlingová a její tvůrčí tým vykročily tím správným směrem.

plakát

Správní chlapi (2016) 

Správný film se správnými chlapy. Crowe a Gosling jsou možná párek zkorumpovaných alibistů, jejichž zájem o průchod spravedlnosti končí v momentě, kdy jim hrozí byť i sebepatrnější úhona. Ale co naplat, nikoho nebaví sledovat poctivé policajty při skutečné policejní práci. A jsou to právě oni, kteří svou přítomností táhnou celý film směrem nahoru. Říká se, že velcí herci dokážou pozvednout to, co by jinak skončilo v záchodu historie alespoň na sledovatelnou úroveň. Přesně to je tento případ.

plakát

Podfukáři 2 (2016) 

Čím to je, že se podobné filmy snaží být s každým novým pokračováním chytřejší a chytřejší a ve své snaze diváka za každou cenu ohromit a šokovat, absolutně zapomenou, že celá ta překomplikovanost jenom člověku leze na nervy. V polovině filmu jsem začal přemýšlet, jestli se mou není něco v nepořádku, když jsem začal zcela nepokrytě přát geniálně a blahosklonně se tvářícímu ústřednímu týmu, v lepším případě veřejně zapomnění a zostuzení, v tom horším pomalou a bolestivou smrt. Doufat v doživotní vězení by bylo asi příliš, všichni totiž víme, jak tyto filmy končí, což je věčná škoda, protože skvělý Daniel Radliffe měl být ten, kdo se bude smát naposledy.

plakát

Království (2013) (seriál) 

Pokud jste alergičtí na znásilňování historie, tak můžete přeskočit o seriál dál. Tvůrcům jsou historické milníky i postavy vcelku ukradené, ale to nutně neznamená, že se jedná o špatný seriál, i když uznávám, že toto je jeden z těch kousků, o kterém se před přáteli nezmiňuji, a není to asi nic, co bych doporučil dále …. Zkrátka jeden z těch, o kterých se nemluví, ale o nichž se ví, že je všichni sledujeme … Guily Pleasure … 1. Série: 80%, 2. Série: 85%. Oblíbené postavy: Mary Queen of Scotland, Francis a Catherina Medici.

plakát

Doktor Strange (2016) 

Strange is new sexy. Avengers bojují za vesmír. Strange rovnou za realitu jako takovou. U Marvelu rozhodně nejsou žádní troškaři. Když už syndrom velikosti, tak v pořádném, ultra galaktickém měřítku. Rád bych se ale jednou dočkal komorní marvelovky, ve které budou hrát prim promakané dialogy a vztahy mezi postavami. Dneska je už běžným standardem, že v lepších případech balancuje nad propastí osud naší matičky země, v těch horších, i celého vesmíru. Kéž by pro jednou zkusily něco nového, protože velký příběh nedělají ohlušující výbuchy, epické efekty zničených velkoměst nebo pravidelné ohrožení miliónu lidských životů. Ale výše zmíněné nic nemění na tom, že Strange je jeden z nejzajímavějších originů posledních let a Cumberbatch je nejlepší castingovou trefou Marvelu od dob samotného R. Downey Jr. a jeho postava je správnou směsicí přezíravé ješitnosti, okořeněné špetkou sebejistého a správně načasovaného humoru a jak je u těch nejlepších postav zvykem, tak i pořádnou dávkou sebestřednosti. Nevím, kam tenhle příběh geniálního chirurga směřuje, ani to, co nás čeká po cestě a už vůbec ne, kde v kolotoči osudu skončíme. Ale jednu věc vím sakra jistě, celou tu strastiplnou cestu si pořádně užiju, protože na místě přešlapující Marvel Universe získal tímto filmem něco, co zoufale potřeboval – budoucnost. Doctor Strange je budoucnost. Pořádně si utáhněte pláště, protože Doctor Strange přichází.

plakát

Mělčiny (2016) 

Mělčiny jsou důvodem, proč by si měl každý rozumný člověk prodloužit permanentku na místním krytém bazéně. Ne že by na písčitých plážích, bičovaných horkými slunečními paprsky, bylo něco špatného, ale nikdy nevíte, kdy tamní alfa samce potravinového řetězce chytne mlsná. Jinak jsou ale Mělčiny vydařenou podívanou, jako stvořenou na podvečer v letním kině. Blake Lively ušla hodně dlouhou cestu od Gossip Girl a zde rozhodně dokazuje, že je to schopná herečka, která má rozhodně navíc, než se jenom díky svému vzhledu podbízet, což je přesně případ tohoto filmu. Snad bude mít budoucnosti při výběru projektů šťastnější ruku.