Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (1 233)

plakát

Shang-Chi a legenda o deseti prstenech (2021) 

Podobných filmů se v Číně natočí tak dva až tři do roka a pokud by byl Shang-Chi produktem právě Říše středu, neštěkl by po něm ani pes. Tím chci říci, že se pro diváka, který pár čínských akčních fantasy již viděl, nejedná absolutně o nic zvláštního či extra zajímavého. Velká škoda, že si marvelovská produkce vypůjčila od svých čínských kolegů rovněž jednu z nejhorších šablon tohoto žánru, a to závěrečný opulentní digibordel. Bez něj to mohla být pohodová oddychovka.

plakát

Zabijákova žena & bodyguard (2021) 

Ježiš to byla tak šílená a otravná slátanina, že to snad nemůže nikdo ze zúčastněných myslet vážně. Zářný příklad toho, jak se pokračování NEMAJÍ dělat...navíc, když je nikdo ani nechce.

plakát

Čapí dobrodružství (2016) 

Je to až k nevíře, ale zrovna nedávno jsem nad podobným námětem (čápi co nosí děti) přemýšlel a co nezjistím? On už tkový film existuje (no nic, tak na svůj hvězdný průlom v uměleckém rybníce si budu muset ještě počkat). A není to film vůbec špatný. Je sice pravdou, že si Storks dost okatě "vypůjčují" od pixarovských Příšerek (a i jinde), ale svojí trochou do mlýna přispívají také a dohromady tvoří mix, který je zábavný a stravitelný pro všechny věkové skupiny. Když nad tím tak přemýšlím, tak mě čápi bavili víc, než jakákýkoliv poslednědobý Pixar.

plakát

Kingsglaive: Final Fantasy XV (2016) 

Pro mě jako neznalce Final Fantasy univerza a doufám, že prozatímního nehráče nejnovějšího herního přírůstku série trochu nepřehledné, avšak audiovizuál je náramný a v rámci dnešních technologií už by rozhodně stálo za to uvažovat o obdobně zpracovaném AAA filmu. Stačí si vzít dnešní CGI filmečky od Bioware nebo Blizzardu a o konkurenceschopnosti jakémukoliv současnému kino blockbusteru nemůže být pochyb.

plakát

Mike i Dave sháněj holku (2016) 

Pár skutečně humorných scének nemůže převážit převládající pocit trapnosti a otravnosti, který ve mně Mike s Davem zanechali. Z Aničky jsem toho nakonec taky moc neviděl, takže za mě palec dolů.

plakát

Strážci Galaxie Vol. 2 (2017) 

Noví Strážci Galaxie jsou fajn, ale rozhodně ne tak fajn, jako jejich přestavovačka. Nejsilnější stránkou filmu je samotná bandička hrdinů, kterou prostě člověk opět rád vidí a jejich neustálé hašteření je kostrou celého Gunnova pokračování. Protože co si budeme povídat, hlavní zápletka je slaboučká a spolu s přepálenou digiakcí tohle zachraňování Galaxie ani náhodou neutáhne. Je taky škoda, že se Strážci přiklonili k tradičnímu marvelovskému superhrdinství a i ta trocha darebáctví z prvního dílu, kterou se odlišovali od zbytku marvelovského univerza, se jaksi vytratila. Gunn tak ve vol. 2 sází především na situační humor, prohlubování vztahů a v závěru těžkou tlačbu na city, což mu vychází jen s odřenýma ušima. U dvojky Guardians jsem se bavil, ale příště už bych požadoval vysrat se na ten volnoběh, zařadit nějakou rychlost a trochu zapracovat na zápletce.

plakát

Rychle a zběsile 8 (2017) 

Po předchozích dílech už jsem si na přepálenost téhle série zvykl natolik, že mě skupinka aut s hlavními hrdiny pronásledovaná ponorkou nemůže vyvést z míry a jsem schopen si podobné scenérie, jichž osmičkové Rychle a zběsile obsahuje přehršel, bez problémů v kině užít. Jinak Vina mám rád, ale ať se mu to líbí nebo ne, tak tenhle díl ovládá Rock s Jasonem Stathamem a na jejich spinoff bych do kina mazal okamžitě. Zejména Jason se tu po delší době opět našel a akčně komediální poloha mu sedí jako prdel na hrnec. Fast 8 tedy opět baví svým očekávaným lobotomickým způsobem.

plakát

Piráti z Karibiku: Salazarova pomsta (2017) 

Noví Piráti jsou určitě lepší nudná a unylá čtyřka, avšak kouzlo tohohle bijáku už je nenávratně pryč. Na Salazarově pomstě lze pozorovat nepopiratelnou snahu o návrat ke kořenům a osvědčeným motivům z prvního filmu což na jednu stranu není špatné, protože jednička byla bezpochyby ze všech filmů nejlepší, avšak zároveň to svědčí o naprostéobsahové vyprázdněnosti značky. Skutečně jakoukoliv novinku byste u letošního karibského dobrodružství hldali marně a kdo viděl předchozí díly, tak v podstatě viděl i Dead Men Tell No Tales. Teměř všechny filmové elementy nových Pirátů, a to ať již obsahové či formální, byly již v rámci série k vidění a člověk se při sledování ani na okamžik nezbaví pocitu, že je to sice celkem fajn, ale už to jednou viděl. Věřím, že kdo se nad tuto skutečnost dokáže povznést, nebo ji neřeší, tak si nové Piráty užije, protože letní popcornové zábavy v podobě spektakulární akce, očidrhnoucích triků a skutečně bohaté výpravy nabízejí víc než dost. Mě osobně však tenhle holywoodský recyklační trend už dost unavuje a jsem o to víc nasranej, když snaha o svěží přístup, jakou předvedl například nový Král Artuš je bez milosti spláchnuta do hajzlu a deppovské vyždímané sebeparodii lidi házej dukáty už z principu. Přestože nepovažuji nové Piráty za žádnou katastrofu a Effy Stonem jsem si na velkém plátně užil, tak doufám, že další díl nevznikne, protože při invenci lidí stojících za touhle značkou jsem ho už stejně viděl.

plakát

Mumie (2017) 

Mumie se bohužel veze na současné holywoodské vlně povrchních, průměrných a zcela nevýrazných blockbusterů. Je to jako když jíte chleba s máslem - ten moment si docela užijete, najíte se, ale to je tak všechno. Žádný zapamatováníhodný gurmánský zážitek si neodnesete a vzhledem k tomu, že jste obyčejný chleba s máslem jedli už stokrát před tím, a budet ho jíst tisíckrát potom, tak si na tenhle konkrétní už zítra ani nevzpomenete. A s Mumií je to bohužel stejné - zcela a naprosto sterilní a bezcharakterní podívaná, která vás na hoďku a půl zabaví, ale po zaklapnutí dveří u kina si nevybavíte nic, co by vás nějak zaujalo (no dobře možná ten Russel v hydeovském módu vám cinkne). Postavy ploché, dějová linka mělká, tempo rychlé, akce celkem zábavná - prototyp současné kinopodívané, která neurazí ani nenadchne. Ani ten Tom mi v polohajzlíkovské roli moc neseděl. No myslím, že Universal bude muset své smělé plány na otevření rozsáhlého Dark Univerza trochu přehodnotit.

plakát

Resident Evil: Poslední kapitola (2016) 

Jéžiš to zas byla podívaná! Jediná pozitiva na Poslední kaptole jsou, že vám shrne veškerý děj celé série, takže nemusíte podstupovat tu torturu u každého dílu, no a pak samozřejmě tím největším je...že se nad námi Anderson konečně smiloval a natočil Poslední kapitolu. Jinak se opět jdná o přehlídku jeho filmařského neumětelství ve své krystalické podobě. Z rostřesené kamery a kulometného střihu akce je vám za chvíli na blití a když zjistíte, že na sebe nenavazují ani jednotlivé scény, tak byste se šli raději koukat na dokument o páření lenochodů tříprstých...určitě by to byla větší zábava se smysluplným scénářem a napínavější a lépe natočenou akcí.