Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Drama
  • Dokumentární

Oblíbené seriály (10)

21. okrsek

21. okrsek (2001)

Velká škoda, že se nenatočilo víc dílů, protože dvě série jsou silně nedostačující. Seriál těží z naprosto geniálních, svižných a přirozených dialogů (nepočítaně hlášek). Celý kolektiv bezchybně šlape a díky téhle kamarádské atmosféře, vás to ihned pohltí. Hlavním tahounem je Denis Leary, kterému sedla role jako ušitá. V mnoha ohledech se The Job podobá Spin City. Skvělý seriál, doporučuji. -"You're with the police?" -"No, we're with the... grocery store." -"What?"

Akta X

Akta X (1993)

První takový pořádný, lepší seriál, na kterém jsem vyrůstal a taky se u něj někdy pěkně bál. Originální nápady do epizod provázejí celý seriál, někdy jsou sice trochu ulítlé, ale zpracování je dobré. Někdy velice kvalitní a někdy velice vtipné. Mytologické cliffhangerové díly jsou ovšem něco naprosto geniálního, které se mohou řadit do seriálové špičky. Stejně tak asi nejlepší dvojice Mulder a Scully.

Červený trpaslík

Červený trpaslík (1988)

Pamatuju si, že poprvé jsem viděl jeden díl večer na ČT2 a řikal jsem si: Co je to zač? Ale pak se to ke mně zatoulalo na DVD, když jsem byl nemocen. Skouknuto za dva dny a po posledních titulcích jsem propad depresi, co bude dál. Geniální! - "Zautočíme na ně masivní letákovou kampaní."

Futurama

Futurama (1999)

Každý díl je výborný, každá zápletka, scéna, dialog a každá postava je výborná. Některé více, jako Dr. Zoidberg, Scruffy nebo dvacetipěti hvězdičkový generál Zapp Brannigan. Za nejlepší díly považuju právě ty, kde se objeví The Zapper. -"Brannigan's law is like Brannigan's love - Hard and fast."

It's Always Sunny in Philadelphia

It's Always Sunny in Philadelphia (2005)

Dneska lidi přecházejí ze Simpsonů na Family Guye prostě proto, že jsou na takový humor už zvyklí a nepřekvapí je. Stejné je to s Philadelphií. Kdysi tabu, dneska sranda. Všechny postavy jsou namyšlení, sobečtí blbci. Jenže člověk si je zamiluje. Narozdíl od Hanka Moodyho, tihle žijí téměř na dně společnosti. Když jsem si seriál pouštěl znova, tak jsem se pořád smál a místy tekly až slzy. Neuvěřitelný, co tenhle kolektiv je schopný dát dohromady. Šéstá sezóna už byla slabší. Můj oblíbený Phily: Mac. -"What's up, bitches?"

Městečko Twin Peaks

Městečko Twin Peaks (1990)

Kyle MacLachlan je výborný, jeho Dale Cooper je výborná postava. Frostův výborný scénář a Lynchova výborná režie (či dohled). Výborné úvodní titulky (jedny z nejlepších v seriálové tvorbě). Co z toho může pak vyjít... Při sledování se člověk dostává do uplně jiné reality, hlavně ve scénách podpořených kouzelnou Badalamentiho hudbou. PS: Výborný trpaslík! -"Harry, I have no idea where this will lead us, but I have a definite feeling it will be a place both wonderful and strange."

Profesionálové

Profesionálové (1977)

Kam se na tohle hrabe CSI, NCIS nebo něco jiného. Každý díl má zajímavou a propracovanou zápletku, spád, akci, toho ducha Anglie 80. let a zároveň se drží témat, která jsou velmi aktuální i dnes.

Star Trek: Vesmírná loď Voyager

Star Trek: Vesmírná loď Voyager (1995)

V oblíbených seriálech za všechny ST. Tak... konečně jsem se podíval na Voyager od začátku do konce a ne jen pár epizod v TV. Voyager je opravdu povedený celistvý sci-fi seriál, který se může navíc chlubit dobrou vizáží a solidními hereckými výkony. Úvodní titulky přesně vyjadřující objevování vesmíru a design lodi samotné jsou geniální. ST vybírá z řad nováčků a divadelníků a tady se posádka prostě povedla. Nikdo mi nelezl na nervy, vlastně všichni umí hrát a podávají uvěřitelné výkony (oblíbený doktor, skutečný vulkánec Tuvok a hlavně kapitán). Pořádně se to rozjede až na přelomu druhé a třetí řady. Člověk samozřejmě také musí projít patosem mnoha nudných dílů se šílenými zápletkami. Abych parafrázoval Philipa J. Frye: 172 epizod, kolem stovky dobrých. Nejvypečenější zápletka: Sýr nakazí lodní součástku horečkou.

Scrubs: Doktůrci

Scrubs: Doktůrci (2001)

Scrubs si mě získaly hlavně díky infantilnímu blbnutí JDho a Turka (+Todd), ale i celkově všech a stylem humoru. Navíc z poměrně velkého počtu hlavních postav mi přijdou všechny sympatické (až občas na Elliot). Tohle společně s velkou zábavností většiny epizod v osmi sériích nemá jen tak nějaký seriál. Vždycky mi někdo pije krev nebo se nějaký ten díl nudím. Jen škoda té "deváté" série, kde to s bývalými internisty prostě nejde. Baví i napodruhé. Comment high five!

Všichni starostovi muži

Všichni starostovi muži (1996)

Pro mě jeden z nejlepší sitcomů, ne-li nejlepší. Hlavně díky tomu, že každá epizoda je zábavná, v každé je spoustu humorných situací a vtipných hlášek. Ovšem hlavní zbraní Spin City je Michael J. Fox, který tady snad musí hrát sám sebe. Je před kamerou tak přirozený a charisma z něj jen čiší. Jeho reakce a gesta si člověk užívá každou epizodu. S nástupem Charlieho Sheena kvalita trochu klesla, protože vyrovnat se geniálnímu M. J. Foxovi se prostě nedalo. Celá parta je dobře sehraná. Ale druhou nejlepší postavou je pro mě Stuart. Jeho sexuální nebo i jíné narážky nemají chybu. A s Carterem mají výbornou chemii... -"Já nejsem starý!" -"Ach ano, věk je pro vás citlivé téma." -"Pro koho Stuarte? Pro černé, pro teplé?" -"Ne, pro staré."

Ovládací panel
27 bodů