Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Pohádka
  • Krimi
  • Rodinný

Oblíbené filmy (10)

Proč?

Proč? (1987)

Proč? je první tehdy ještě československou sondou do fotbalového prostředí (zvláště co se týče "ultras") a to dle skutečné události vztahující se k utkání B. Bystrica - Sparta Praha. Režisér Smyczek perfektně vystihl všechny dobové aspekty, vztahy apod., film je podpořen výborným výkonem Langmajera, Dejdara, Potměšila, Landy a dalších.

S čerty nejsou žerty

S čerty nejsou žerty (1984)

Má nejoblíbenější pohádka, ve které nakonec dobro zvítězí nad zlem, ale mlynář Máchal si s Vraníkem pořádně máknou než docílí kýženého výsledku. P.S. Ani zlá a zlobivá Angelína nezůstane na ocet.

Černí baroni

Černí baroni (1992)

Nesmrtelná klasika na "veselé" vzpomínání z přetěžkých časů u jednotek PTP okořeněna výbornými hereckými výkony - Vetchý, Landovský, Postránecký, Donutil, Poloczek, Rösner atd. Jen Jasánek možná chytne kapavku či nedejbože syfilis aniž by si zasouložil.

Tichá bolest

Tichá bolest (1990)

Komorní příběh režiséra Hollého, který bohužel tak trochu zanikl ve stínu sametové revoluce. Jandák zde hraje tradičního "zeleného blba" a Tomáš Juřička si musí kupovat ředkvičky za svý a stejně neunikne skvělému představeni Smrtibráchy v podání Pavla Zedníčka. Film zdobí skvostné herectví mistra Hrušinského.

Copak je to za vojáka...

Copak je to za vojáka... (1987)

Skvělá "agitka" z vojenského prostředí je pro nás držitele modrých knížek balzámem na duši. Skvělý je zejména Kouba v podání Jiřího Langmareja v roli nenapravitelného "dívkaře" na kterého se pomalu, ale jistě také vaří voda , kterého úspěšně stíhá výborný Roden.