Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Pohádka
  • Krimi
  • Akční

Oblíbené filmy (10)

Čekání na Patrika

Čekání na Patrika (1988)

Tajfun Monika Kvasničková, bomba písničky i skvělá filmová hudba, supr taneční čísla, tempo, vtip, hlášky, správně natvrdlej Matásek, frajer Pomeje, krásná Helenka a ta nejlepší móda a účesy zlatých osmdesátých! Nejlepší propojení písní, hudby a filmu. Řekl bych, životní role Jirky Pomeje. Škoda, že dál nehrál tyhle sympatické frajery a vrhnul se na producenta pochybných filmů. Nemusí to každému sednout. Je to jiný než ostaní filmy. Už ten ulítlej začátek.

Valčík pro milión

Valčík pro milión (1960)

Pokud beru Spartakiádu (průvod cvičenců městem a následné cvičení na Strahovském stadionu za přihlížení nadšených jásajících diváků) především jako cvičení a ne jako politiku, zbývá tady mikroskopické množství propagandy. Dá se spočítat na prstech jedné ruky: neónová „zeměkoule“, pípající družice píp-píp-píp-Sputnik a spíše nedopatřením v dálce viditelné zednářské sousoší „Stalinův pomník“ (zednář Stalin byl do žuly vytesán s do očí bijící zednářskou symbolikou pravé ruky skryté pod kabátem). Párkrát zazní v té době běžné oslovení: soudruhu profesore. To je všechno. Jinak je to hezky natočený milostný příběh se spoustou povedených vtipů. Pěkná hudba (filmová i spartakiádní skladby) i obraz hýřící barvami. Skvělý zvuk. Herci výborní. Jsem moc rád, že Adamovič nebyl předabován.

Každý mladý muž

Každý mladý muž (1965)

Vynikající Landovský a Vyskočil. Landovský je prostě profík, nemá chybu, ale především bych chtěl vyzdvihnout mladýho Vyskočila, který hraje rovněž famózně. Celý film je prostoupen pěknou hudbou. Ať už to jsou vojenské písně nebo rocková muzika. Film dále charakterizuje humor a vysoká umělecká úroveň. Každý záběr je nesmírně pečlivě připraven. Dojemné a zároveň úsměvné scény, to vše lze najít ve filmu z vojenského prostředí. Náročné natáčení zvládlo duo Juráček - Milič (produkční) na jedničku.

Přijela k nám pouť

Přijela k nám pouť (1973)

Hezké písně Petra Skoumala, perfektní Yvetta Kornová, skvělá atmosféra svátku, kdy přijela pouť. Výkony všech herců jsou naprosto přirozené a uvěřitelné. Obrovská škoda neskutečného talentu Yvetty Kornové. Když začala v devatenácti chlastat, měl jí Jirka dát pořádně přes držku!

Karlovarští poníci

Karlovarští poníci (1971)

Krásná hudba. Některé její tóny použil Sternwald i v pohádce Honza málem králem. Pěkný film o kamarádství mezi dětmi, které může skvěle fungovat, i když mezi nimi existuje velká jazyková bariéra. Dobrý výkon od dětských herců, mezi kterými funguje chemie. Škoda, že hlavně Barbara Land už později nehrála. Sympatické výkony Slunéčkové, Líra i Hlavatého. Zajímavé rovněž pro návštěvníky hotelu Richmond v Karlových Varech. Mohou porovnávat, k jakým změnám během 50 let došlo. I když samozřejmě né všechny záběry z interiéru jsou přímo z Richmondu. Ale co ty záběry pod sukně malé holky?!

RumplCimprCampr

RumplCimprCampr (1997)

V porovnání s posledními výtvory čt uvedenými koncem prosince v roce 2007 skutečně překrásná pohádka. Vtipná, ke konci napínavá, s dějem, povedenou hudbou, milou a krásnou princeznou a dalšími sympatickými hereckými představiteli.

Truman Show

Truman Show (1998)

Film natočený podle skutečnosti. Je o nás, o našem životě. My všichni jsme true man nebo true woman. Stejně jako Burbank žije pod obrovskou kupolí i my všichni žijeme v mnohem větší verzi Truman show. Pravdivý film - Pravdivé Představení.

Oni žijí!

Oni žijí! (1988)

Dokumentární film. V žádném případě se nejedná o sci-fi, jak nám zde mainstream neustále podsouvá. Pravdivý popis reality kolem nás. Představitel hlavní role Roddy Pipper přiznává: "Oni žijí! je dokument."

Spalující touha

Spalující touha (1999)

Velký režisér přistání na Měsíci napovídá, jaké to taky může být na party jedné nejmenované tajné organizace, kde je praktikována sexuální magie. Jeden z největších illuminati filmů samozřejmě překypující okultní symbolikou. Děj se shodou okolností (mrk mrk) odehrává během oslav zimního slunovratu takže o rekordní počet vánočních stromů, stromků, stromečků i pentagramů všech velikostí je postaráno. Nemůžou chybět skryté numerologické odkazy (čísla 33 a 666). V žádném případě se nejedná o rebelii Kubricka, který zde měl vyzradit nějaká tajemství a v důsledku toho krátce po dokončení filmu zemřít. Vše bylo záměrně a pečlivě připraveno a schváleno lidmi za oponou a Kubrick v tomto podniku figuroval jenom jako výkonný ředitel. Hodně napovídá rovněž název: neboť divák má při sledování sice oči doširoka otevřené, ale přesto jako by je měl zavřené, protože nevidí a nechce vidět otevřeně zjevenou a přiznanou pravdu. Neboť nic není zastřeno, co nebude odhaleno; ani skryto, co nebude poznáno (Luk 12:2).

Svatba s podmínkou

Svatba s podmínkou (1965)

Citlivě natočený milostný příběh s pozoruhodným hereckým vývojem hlavního představitele. Aktualizace 2023: Už nevím, jak jsem to před 13 lety myslel. Nicméně. Naprostá lahůdka. Krásně, s lehkostí natočeno se skvělými, naprosto přirozenými hereckými výkony. Fantastická Drahokoupilová. Hlášky: „K Vánocům si koupíme televizor.“ „Krb je nejlepší televize. Tam vždycky vidíš přesně jenom to, co chceš.“ // „Jen se se mnou ještě jednou vyspi a pak ti všecko podepíšu.“ Zednářská symbolika: 31:18 – globus; 35:59 – skrytá ruka; jiné: 50. minuta – překrásný záběr s parníkem.