Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (27)

plakát

Ida (2013) 

Je pozoruhodně jak jednoduše a elegantně dokáže tenhle film mluvit o těžkých a hrozných věcech, aniž by soudil a obviňoval. Je to spíš meditace na svobodou a duchovní cestou člověka. A ty obrazy a hudba! Opravdu krásný film.

plakát

Kancelář Blaník (2014) (seriál) 

Mám moc rád filmy Marka Najbrta , tohle je ale podle mě bohužel promarněná šance. Natočené, zrežírované a zahrané je to dobře, problém je podle mě ve scénáři... Ono to moc nefunguje jako satira, ale spíš jako komentář k politice který vás napadne při sledování zpráv nebo nad politickou reklamou. Občas se objeví docela dobrý vtip, ale občas dojde i na debilní pointu typu "na Krym a do Krymu" a tu by neuhrál ani Felix Holzman.

plakát

Čtvrtá hvězda (2014) (seriál) 

Snad jediný český seriál, který se nebojí být vtipný (i za cenu že to nebude pro každého).

plakát

Láska dneska (2009) 

Roztomilý, upřímností odzbrojující.. Bollywood :)

plakát

Počátek (2010) 

Nemůžu se zbavit dojmu, že Nolan natočil podruhé Dokonalý trik, jen trochu jinak. Ale to je jediná výtka kterou bych měl. Jinak napsané, zahrané, natočené a nastříhané je to bravurně. Takhle jistou filmařskou ruku nemá snad ani Spielberg. Občas mám k kině problém, že mě už málo co překvapí, a mám pocit že už jsem viděl příliš mnoho filmů. Nolan mi ukázal že chyba není na mém přijímači.. Žasnul jsem od začátku do konce, těšil jsem se na každou minutu a vysloveně labužnicky jsem si užíval jak soudržně je to vymyšlené a zrežírované. A dovolím si tvrdit, že tyhle akční scény vstoupí do dějin filmu. Prostě "pure act of creation"..

plakát

Iron Man 2 (2010) 

Vše je jak při starém jako v jedničce. Akce je nevýrazná, ale chemii mezi postavami by Iron manovi mohli třeba takový Dannyho parťáci mockrát závidět (a to je mám celkem rád). Robert Downey má klukovské a místy šovinistické charisma na rozdávání, Gwyneth je nejsympatičtější herečka široko daleko (a já se ptám, kam se sakra dnes poděly ty inteligentní, silné a přesto křehké oddaně platonicky milující ženy?), Rourke je mutant, Sam Rockwell je parchant, a Scarlett je zde však především na ozdobu (ta červená krajka ve výstřihu v party u formulí, ty kopy, ty přehozy!!!). ___ Nedokážu rozsoudit jestli je příběhová linka filmu místy opravdu tak nablblá nebo sofistikovaně pracuje s naivní komiksovou poetikou předlohy. ___ PS: viděl jsem to s titulky, a díkybohu za to, tohle musí dabingem jenom ztratit, spousta dialogů působí skoro jako improvizace a funguje na skákání si do řeči, mluvení přes sebe a výrazné osobitosti hlasů.

plakát

Spaced (1999) (seriál) 

Nemůžu jinak, britcomy jsou moje láska, a věřím že i když tenhle nemusí být pro každého, protože je svým způsobem generační, genialita (některých) nápadů a kadence dobrých vtipů (v průměru 3 do minuty) mě prostě dostala do kolen. Po dokoukání druhé sezóny bych přidal ještě hvězdičku navíc (kdyby to šlo) za díl s oregánem. A samozřejmě za tiskovou chybu na obálce komiksu Total Cult :)

plakát

Jesus Christ Superstar (2000) (TV film) 

Přiznám se že nechápu zdejší nížké hodnocení, podle mě je to nejlepší filmové (televizní) zpracování Ježíše. Pražské představení jsem miloval, původní film na mě byl trochu moc hippie, ale tenhle Ježíš je prostě nářez. Ta moderní výprava tomu prostě sedí. Měli by to zase dávat v televizi, aby lidi v čechách pochopili jak má vypadat muzikál.

plakát

Fontána (2006) 

Zamyšlení nad smrtelností, umíráním a koloběhem života. Zajímavý způsob vyprávění, úchvatná výtvarná stránka filmu a geniální hudba spolu fungují v neuvěřitelné synergii. Jediná věc, kterou bych vytknul, pramení možná z přílišné dokonalosti a vymazlenosti celého filmu, některé emotivní scény díky ní působí chladněji méně intimně než byli nejspíše zamýšleny. Druhý den si díky tomu pamatuju jen působivé obrazy a že to bylo celé docela chytré. Bohužel vnitřně mě to nezasáhlo jak by mělo. Přesto je to jeden z nepůsobivějších filmů co jsem kdy viděl.

plakát

Nelítostný souboj (1995) 

Pečlivě budovaná atmosféra, dusno na konci filmu by se dalo krájet. Úžasná kamera, některé záběry bych si dokázal pověsit na zeď jako obraz. Filmová poezie.