wader

wader

Jan Pšenčík

okres Kroměříž

15 bodů

od nejnovějšíchpodle abecedypodle hodnocenípodle roku vzniku filmu
<< předchozí 1 2 3 4
    • 6.12.2011  14:51
    Vendeta (2011)

Díky tomu, že sleduji MZ Live jsem více méně věděl na co jdu, jinak bych byl možná zklamán stejně jako většina menšiny, která šla podpořit a shlédnout originální český film, za jehož vznik jsem nesmírně rád. Je mi jasné, že něco podobného u nás dalších 10 let nikdo nenatočí, protože jak se denně potvrzuje, Češi jsou bohužel v mnoha směrech (včetně filmového) buránci na entou. Řeči typu "chyběla mi tam dynamika" nebo "zbytečně dlouhý a nudný záběry" můžou z huby vypustit jenom lidičkové s mozkovou deformací a výplachem ze spotřebních U.S. "trháků"...

• 8.11.2011  12:55
    Nosso Lar (2010)

Tohle je jeden z mála (sad jediný) duchovních filmů, který mi OPRAVDU sednul. Jasně, pokud budete hodnotit řemeslo, na 5 hvězd to nebude, ale u těchto filmů mi jde vždycky především o téma a jejich poselství.... A za další mi to utvořilo pěknou statistiku. Amerických filmů jsem viděl X. 1000, 2, 5? A naprostá totální většina z toho jsou sračky a když nejsou, tak je to akční brutalita nebo bezduchá komedie. Brazilských filmů jsem viděl 2. Jeden z nich je Tropa de Elite, a druhým je tento Nosso Lar. A oba naprosto skvělé, a Nosso Lar má pro mě ještě přidanou hodnotu onoho "poselství".

• 15.8.2011  01:36
    House of the Dead (2003)

Hrozná věc, ještě hůře udělaná, ale královsky jsem se u toho bavil ;)

• 19.7.2011  15:33
    Harry Potter a Relikvie smrti - část 2 (2011)

Zatímco většině předešlým filmům HP vyčítám zprznění knihy, u tohoto dílu jsem spokojen. Co už se mi nelíbilo, je čistě řemeslná práce na filmu. Chápu, že to měla být akční jízda a dlouho očekávané vyvrcholení, ale kamera je až moc dynamická, scény jsou předělány, aby se rychle odvíjel děj, a aby divák nestihl vydechnout. Ale například Odhalení Pottera v Bradavicích mohlo být (a mělo být) úplně přesně podle knihy, protože to natočit lze a mohlo to být mnohem napínavější, než když Harry vystoupí mezi bandou ve Velké síni, seřve Snapea, párkrát se mávne hůlkou a vyřešeno.... No prostě jsem zvědavý za deset let jak bude vypadat remake, protože HP by to určitě potřeboval.

• 15.6.2011  04:29
    Stake Land (2010)

Připadá mi paralelní se Zombielandem. V celém základu jsou si oba filmy podobné, až na to, že tady se člověk moc nenasměje, ale o to zajímavější je vidět v dnešní době kvalitní čistokrevný horor.

• 23.4.2011  13:02
    Dexter (TV seriál) (2006)

Takže... Teď, po shlédnutí prozatímní 5. série se opovažuji považovat Dextera (zcela objektivně) za nejlepší seriál, který jsem kdy viděl, a myslím, že jsem jich neviděl málo. Samozřejmě, že je skvělý samotný nápad - námět, ale co mě opravdu dostávalo po celou dobu seriálu, bylo zpracování psychologie postav a hlavně vztahy mezi nimi. To jsem prostě a jednoduše nikdy nikde jinde neviděl. Pro mě je to tím pádem nanejvýš unikátní, a jasná jednička mezi seriály.

• 4.3.2011  22:40
    Když kámen promluví (video film) (2010)

Neuvěřitelné. Píšu sem po návštěvě premiéry v Praze, které se účastnil Poltikovič i Dušek. Na dokument je to příliš odvázané a nabité informacemi všech směrů a druhů. Inu jaký Dušek, takový dokument o něm. Byl jsem unesen atmosférou ve filmu i v sále. Přesto že je to film relativně krátký, trvalo to jakoby věčnost. Ale ne tím otravným způsobem, který známe ze všelijaké jiné tvorby, kdy se děj vleče úplně nezkutečně. Tady mi bylo v tom nekonečnu dobře. A samotné odpovídání Jaroslava na divácké otázky po skončení, nastolilo opravdu srdnatou atmosféru, i když se to zdá být divné v tak velkém počtu lidí.

• 1.3.2011  01:11
    Dva muži na Sibiři (2003)

Konečně (i když jsem to viděl teprve r. 2011) někdo ukázal, že za životním štěstím a naplněním se nemusí putovat na druhý konec světa, ale lze ho najít za svým městem. Krásné, moudré, inspirativní.

• 28.2.2011  22:30
    Gruffalo (TV film) (2009)

Neuvěřitelně mile mě překvapilo, že se ještě dneska točí animované pohádky opravdu pro děti. Tzn. žádná abstraktní animace, pomalé tempo, jednoduchý, ale duchaplný příběh... Sice je to asi kvůli tomu, že je to dle knížky, ale i tak jsem rád. a to nejsem žádný puritán. Jasně že mám rád Madagascar, Úžasňákovi apod. ale takovouhle pohádku jsem už dlouho neviděl (novou). Navíc jak to v pohádkách má být, i tahle nese ponaučení: S poctivostí nikam nedojdeš :)

• 27.2.2011  11:38
    Farma: Továrna na smrt (TV film) (2009)

ale no tak děcka :) To není nic výjmečného. Já osobně jsem pracoval v roce 09-10 v zemědělském družstvě, byl jsem v kontaktu s lidmi z jiných farem a podniků, a tohle zacházení je BOHUŽEL úplně běžné téměř všude i v čr. Je pěkné, že se někdo podívá na takový dokument z USA, zapláče si, zanadává, ale už ho jaksi nevzrušuje, že to samé se děje za jeho městem nebo v jeho vesnici....

• 18.2.2011  02:06
    Divadlo hrůzy (1976)

S pár kamarády jsme se shodli, že je to ten vůbec nejhorší, debilní a špatně udělaný film, jaký jsme kdy viděli.

• 17.2.2011  02:06
    Černá labuť (2010)

Tak to je po dlooooouhé době pořádná psychárna. V pozitivním smyslu. Tomu se říká "vžít se do role" :) Ne ale vážně - kamera skvělá, na dnešní poměry netypická, hudba úžasná, a herci v čele s Natalií prostě perfektní. Jen ten balet nemůžu hodnotit, ani si ho vychutnat, protože mu neholduji. Celou dobu mi to scénicky a hlavně atmosféricky připomínalo Requiem za sen...

• 10.1.2011  04:39
    Chad Vader (TV seriál) (2006)

Já jsem se s tímhle počinem setkal při studiu angličtiny, a jako takový je to seriál výborný.

• 28.12.2010  05:45
    Pouta (2009)

Výborné. Konečně pěkná spolupráce čechů a slováků na tématu, ze kterého jsme ještě nevyrostli...

• 24.11.2010  01:19
    Harry Potter a Relikvie smrti - část 1 (2010)

Po dílech 4,5,6 tu máme zase jakš takš koukatelný film, bohužel chvílemi zdlouhavý, vypichujíc některé nepodstatné (ale producentsky cenné) situace z knihy, na úkor důležitějších sekvencí...

• 18.11.2010  03:25
    Kam se poděla sedmá rota? (1973)

Spousta lidí ortodoxně vnímající historii tento film nemá rádo, a já je celkem chápu. Ale byla to právě Sedmá rota, která mě přivedla k historii a k mému zájmu obzvláště o 2. sv. válku, když jsem se na to jako malé robátko díval v TV a zeptal jsem se dědy, kteří vojáci jsou češi :)

• 18.11.2010  03:21
    Návrat sedmé roty (1975)

V jedoucím vlaku: "Běží za námi Němci!" "To je normální, ale divil bych se, kdyby nás dohonili" :D

• 17.11.2010  22:21
    Odsun (2010)

Film jako takový není špatný. Ovšem co mi bylo trnem v oku bylo ztvárnění šéfů jako Hitler a Himmler, díky kterým jsem měl pocit, že se dívám spíš na parodii "Můj vůdce". Ono vlastně celkové pojetí tohoto tématu ukazuje, že Francouzi objevili Ameriku. Tvůrci to propagují jako nějaký horor dle skutečných událostí, plný hrůzných scén. Ano, ta doba a ty činy byly hrozné a děsivé, ale děly se mnohem mnohem horší, a stejně tak byly i zfilmovány otřesnější věci ohledně holokaustu. Jen namátkově "Pianista" nebo "Schindlerův seznam" udělal na všechny mnohem větší dojem. Nebo "Šedá zóna" přímo ukazující zvěrstva z Osvětimi... Ale chápu, že pro Frantíky je zdrcující už jen to přiznání, že se podíleli na spolupráci s Němci, když dodnes tolik nesnáší je i jejich jazyk....

• 15.11.2010  12:28
    Věčný žid (1940)

V čr raději bez komentáře. Nechci dostat 20 let.

• 13.11.2010  20:43
    Gepardí muž (TV film) (2008)

Tak to je mazéééc! Už jsem několikrát slyšel nebo četl o lidech, kteří opravdu dokázali žít s různými divokými zvířaty, ale tohle je první podrobně zdokumentovaný případ. Takže... tenhle film ve mě zase po mnoha letech probudil touhu odejít někam do pralesa :)

• 10.11.2010  23:06
    Láska je láska (1998)

Před shlédnutím se to zdálo být nudné téma. Ale seveřani opět dokázali udělat famózní příběh z toho, z čeho by v Halyvůdu udělali tuctovou slátaninu, na kterou zapomenete dřív než odejdete z kina.

• 6.11.2010  00:38
    M*A*S*H: Nashledanou, sbohem a amen (TV film) (1983)

Válka je svinstvo. Obzvlášť válka, která je zbytečná. Ve které nikdo neví proč se vede, proč je tam on, a hlavně kdy skončí. Nádherné zakončení "válečného" seriálu, jehož hlavní myšlenkou bylo poukázat na nesmyslnost válčení.

• 31.10.2010  05:02
    Habermannův mlýn (2010)

Film pěkný. Co se historického pozadí týče, nelze jinak než se stydět za Čechy, kteří se zachovali tak jak se zachovali.

• 26.10.2010  22:23
    Rammstein: Live aus Berlin (koncert) (1999)

Úžasná hudba, úžasné kapely, v úžasném Berlíně :) Co k tomu dodat?

• 18.10.2010  01:04
    Wyvern (TV film) (2009)

Sračka

• 7.10.2010  05:16
    (K)lamač srdcí (2010)

Ajajajaj, to je ale smůla! Na to že to má nálepku KOMEDIE, se mi jen párkrát nepatrně roztáhly koutky. Příběh je založený na opaku "Hitche", který je ale (na to že to taky není žádný skvost) na rozdíl od Klamače hodně vtipný. Celé mi to přišlo nějaké nedotažené, provedené jen na půl, ať už dialogy nebo celé scény... Myslím že jsem v hodnceních velmi mírný a benevolentní, ale tohle je opravdu jenom film pro maminky na mateřské, když se večer náhodou hodně nudí (nic proti).

• 20.9.2010  17:45
    Nekonečná paměť (2010)

Nice! :-)

• 2.9.2010  05:28
    Život Briana (1979)

"Já nejsem Říman! Jsem Icik, židák, skoba..."

• 2.9.2010  00:30
    Expendables: Postradatelní (2010)

Narozdíl od posledního (a doufejme že opravdu POSLEDNÍHO) Ramba, jsou Expendables koukatelní, přiměřeně realističtí a dost zábavní. Navíc ta kombinace největších es akčních filmů vyšla výborně a všechno to krásně odsýpá.

• 11.7.2010  16:30
    Karate Kid (2010)

Tak vám přátelé nevím, co si mám o tomto počinu myslet. Po jeho shlédnutí jsem více či méně zklamán. Jak už to u některých filmů bývá, trailer a propagace jsou mnohem lepší než film samotný. V ukázkách byly ukázány všechny scény, které byly více atraktivní. Problém je ten, že divák očekává tyto ukázky rozpracovány v samotném filmu, ALE ve filmu jsou tyto scény přesně tak jako v trailerech. Není tam velice nic navíc. Samotný příběh přesně kopíruje původní zpracování starého Karate kid, což není na škodu, ale pakliže jste pamětníky, nic nového vám to nedá.

<< předchozí 1 2 3 4