Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Fantasy

Oblíbené filmy (10)

Harold a Maude

Harold a Maude (1971)

Je vůbec v pořádku, že se mi něco tak morbidního líbilo? Harold and Maude je jeden z těch filmů, který vám změní pohled na život. To především, díky druhé jmenované. Impozantní černá komedie o vztahu dospívajícího chlapce posedlého smrtí k 80-leté stařence posedlé životem. Po zhlédnutí jsem v sobě cítil neskutečnou radost a chuť do dalšího dne, tak velký vliv na mě hippísačka Maude měla. Americký filmový institut zařadil Ashbyho skvost na seznam 100 filmových pokladů a to určitě nejen díky úžasnému soundtracku od Cata Stevense.

Annie Hallová

Annie Hallová (1977)

“It reminds me of that old joke- you know, a guy walks into a psychiatrist's office and says, hey doc, my brother's crazy! He thinks he's a chicken. Then the doc says, why don't you turn him in? Then the guy says, I would but I need the eggs. I guess that's how I feel about relationships. They're totally crazy, irrational, and absurd, but we keep going through it because we need the eggs.” Allenův nejlepší film. Jednoznačně.

Švýcarák

Švýcarák (2016)

Cesta do podstaty lidské existence. Kéž by takovéto filmy Akademie neignorovala, protože Radcliffův výkon je zlatého Oskárka bez nadsázky hoden. Ale to by staří páni akademici museli nejdříve vytáhnout hlavy z řití Holywoodských producentů...