BadoXXII

BadoXXII

Radoslav Benko

okres Lučenec

265 bodů

od nejnovějšíchpodle abecedypodle hodnocenípodle roku vzniku filmu
<< předchozí 1 2 3 4 6 11 16 21
    • 13.2.2012  17:20
    Wolf Creek (2005)

Rozhodne by som prvých veľmi nudných 50 minút drasticky prestrihal. Potom už nastane to pravé brutálne peklo. Atmosféra je prekvapivo dobrá aj vďaka nekonečnej Austrálskej pustatine, reálnemu masakru zvráteného psychopata a rozhodnutiam postáv.

• 13.2.2012  17:04
    Stake Land (2010)

Nejnebezpečnější věcí je zůstat naživu...... Solídne odvedená práca na všetkých miestach. Atmosféra funguje a dokonca miestami je veľmi hustá, herci kvalitní, hudba príjemná, gore a masky upírov na úrovni, len dejovo by to mohlo byť lepšie. Nechápem, prečo sa stále niečo v hororoch musí posrať a vyznieť veľmi hlúpo. V tomto prípade je to hlavne fanatické náboženstvo bratstva a jeho zmutovaný upír a to som to už pomaly videl na krásne 4*. Relatívne som však spokojný.

• 13.2.2012  16:51
    Apollo 18 (2011)

Je důvod, proč jsme Měsíc už nikdy víc nenavštívili...... Nízkorozpočtový horor odohrávajúci sa na mesiaci? Nebol by to úplne márny nápad tvorcov, keby toho ukázali viac a použili normálnu kameru. Takto sa dá pravým hororom nazvať len práca kameramanov. Je to síce autentické, ale jednoducho nič nevidno. Neprehľadná nuda.

• 13.2.2012  16:04
    Warrior (2011)

Tento chlap opouští klec jako kdyby opouštěl místo činu...... Kvalitná športová dráma, pri ktorej je ťažké vybrať si len jedného obľúbenca z dvoch bratov (Tom Hardy to však vďaka svojej nekompromisnosti určite u viacerých divákov vyhrá). Chválim dobre nasnímané bojové scény, no ospevovaný dojímavý záver ma vôbec nedostal. Oproti tejto klišoidnej rozprávke ma Wrestler a aj minuloročný Fighter bavili o úroveň viac.

• 13.2.2012  15:28
    Twister (1996)

dr. Melissa Reevesová: Musím končit, July. Lítají tu krávy!..... Rozhodne jeden z najkvalitnejších a najinteligentnejších katastrofických filmov. Na svoj rok vzniku priniesol skvelé špeciálne efekty a veľmi zaujímavý a nápaditý pohľad na ničivú silu tornád.

• 8.2.2012  21:05
    Svět podle Prota (2001)

Rozumne vystavaný príbeh, ktorý je založený viacmenej len na dialógoch. Tajomno, neistota, zvedavosť a vlastná divákova interpretácia záveru (chcete, či nechcete uveriť?). Pútavé dielo z veľkej časti aj vďaka fenomenálnemu Kevinovi.

• 8.2.2012  20:59
    Smrtihlav (1998)

Najlepší film Alexa Proyasa. Inteligentné sci-fi s premyslenou zápletkou, dobre (hlavne funkčne) vybudovanými pravidlami, temnou atmosférou, premakaným vizuálom a hudbou. Mám to rád.

• 8.2.2012  20:36
    Svítání (2009)

Pôvodné ,,až Matrixovské,, nastolenie upírskeho sveta a jeho pravidiel veľmi zaujímavé. Prvotné milé prekvapenie však opadlo v priebehu pár minút a už som sa potom viezol len na vlastnej vlne pohŕdania, nudy a znechutenosti. Celé sa to jednoducho nejako zvrtlo. Scenár sa stal ťažkopádnym (ako keby tvorcovia nevedeli čo s tým a už to chceli len celé nejako dokopať do konca) a nezaujímavým (akcia natočená zle, rozhovory fádne a atmosféra žiadna). Každou pribúdajúcou minútou ma to bavilo menej a ku koncu sa to už takmer nedalo vydržať.

• 8.2.2012  20:26
    Triangle (2009)

Aj napriek dopredu (od polovice) jasnému a neprekvapivému záveru, miernej prekombinovanosti deja a občas drhnúcim súvislostiam to na mňa fungovalo. Za 15 minút sa film rozbehne, vizuál je aj na ten malý rozpočet slušný, nápad dobrý a atmosféra dostačujúca. Celkom inteligentné a ja som bol celkom spokojný.

• 8.2.2012  20:06
    Storm Warning (2007)

Musím uznať, že ku koncu sa to rozbehne velmi pekne. Gore začne byť šťavnaté a nápadité. To bola moja šálka kávy a dal by som za to aj 3*. Lenže dovtedy je to len ukecaná nudná šikana bez atmosféry.

• 8.2.2012  20:00
    Saw: Hra o přežití (2004)

Určitá premyslenosť celého filmu sa nedá poprieť, ale obsahuje na môj vkus až príliš WTF momentov, ktoré ma jednoducho vyrušovali, srali a kazili zážitok. Nenadchlo, nešokovalo...nebavilo.

• 8.2.2012  19:53
    Andělé a démoni (2009)

Pravdepodobne lepšie ako predchodca. Predovšetkým je to poriadne dynamické (čomu dosť napomáha aj výborná hudba) a tak sa divák veľmi nemá čas nudiť. Stále sa pobehuje, tempo je naozaj vražedné a tie dve hodiny ubehnú rýchlo.

• 8.2.2012  19:42
    50/50 (2011)

Neočakávane som bol filmom odrovnaný! Veľmi vážna téma a aj napriek tomu najpohodovejší film roka 2011. Komediálny nátresk a neskutočná emotívna sila. Smial som sa a hneď na to plakal. Ten film má sympatické postavy, silný príbeh a srdce. Dojalo ma to. Rozhodne do TOP3 za rok 2011.

• 8.2.2012  19:32
    Američan (2010)

Nefalšovaný art. Z jednej strany atmosférický a podmanivo hypnotický film s parádnou témou. Z tej druhej strany sa však filmu dá vyčítať až prílišná pomalosť, prispatosť a celková nenápadnosť. Sleduje sa to však príjemne a George Clooney sa stále lepší (asi už musím prekopať moju topku hercov).

• 4.2.2012  18:23
    Zdrojový kód (2011)

Stačí len dobrý nápad a hneď sa môže stať z malého nenápadného filmu ten veľký. Tu nápad je, spracovanie na úrovni, dokonca dojde aj na emócie. Nemôžem však vstrebať zavedené pravidlá. Nespočet možností hlavného hrdinu ako zabrániť katastrofe postráda akékoľvek napätie. Film má dokonca dva konce. Ten prvý, založený na jednom zábere je dojemný a za ten dávam 4*, ale za ten druhý koniec dávam len 3*.

• 4.2.2012  14:54
    Virus (1999)

Inšpirácia Votrelcom a Vecou je zrejmá, je len škoda, že to je celé príliš zbrklo a hlúpo natočené. Jamie Lee Curtis po vzore Ellen Ripleyovej a veľký robotí tatko po vzore matky votrelcov to však vo finále filmu roztočili veľmi pekne.

• 4.2.2012  14:38
    Mimic (1997)

Prekvapivo inteligentný sci-fi horor. Téma uchádzajúca, temný vizuál dobrý, ale atmosféra žiaľ neuspokojivá. Vystrašiť to nedokáže vôbec, ale natočené je to solídne a má to parádne epické finále. Bol som spokojný, je to taký zakrpatený brat Cameronových Votrelcov.

• 4.2.2012  14:20
    Moneyball (2011)

Zaujímavý a inteligentne napísaný film so športovou tematikou na jedno pozretie. Herecké výkony nie sú absolutne NIĆÍM výnimočné (okrem toho, že sú tie postavy sympatické)! Dve herecké Oscarové nominácie záhadou.

• 4.2.2012  14:05
    Happy Feet 2 (2011)

Miller a zasa tučniaci? Ten chlap už úplne stratil súdnosť a gule? Je síce pravda, že za nejakých podivuhodných okolností dostal prvý Happy Feet Oscara a zožal úspech v kinách, ale aby vzniklo aj pokračovanie? Animáciu to má veľmi podarenú, ale to je za tie peniaze povinnosť. Pre najmenšie deti vhodné, pre dospelých značné spevavé utrpenie.

• 4.2.2012  13:59
    Kvílení vlkodlaků (1981)

Howling patrí k najlepším hororom s vlkolakmi? Tak to sú potom vlkolačie horory v riadnej riti. Horor bez atmosféry, nezaujímavý a hlúpy. Dobré boli len masky, inak strata času.

• 4.2.2012  13:49
    Pařba v Bangkoku (2011)

Nikdy nevstúpiš dvakrát do tej istej rieky alebo? Režisér Phillips prišiel s pokračovaním veleúspešnej dospeláckej komédie. Kludne by sa dalo povedať, že je to verná kópia jednotky. Iné je len prostredie a pocit, že to už celé nejako nefunguje. Množstvo recyklovaných nápadov, scén a takmer nič nové. Opakovaný vtip už nie je vtipom. Jednotka bola svieža, vtipná, originálna a nápaditá. Dvojka nie je ani jedno.

• 25.1.2012  16:50
    Kocour v botách (2011)

Úroveň Shreka 3 a 4 sa podarilo preskočiť, lenže úroveň bola nastavená na bode mrazu. Kocúr v čižmách pôsobí hlavne v prvých minútach sviežo, neokukane, má príjemné prostredie a aj animáciu. Po príchode vajca Cvalda na scénu to však začína celé silno pripomínať tvorcovskú neschopnosť vymyslieť zaujímavý a vtipný príbeh z posledných častí o zelenom zlobrovi. Kocúr ako hrdina má iskru, ale film ako taký žiadnu iskru nemá.

• 23.1.2012  19:28
    Pomáhat a chránit (2011)

Neuškodila by rýchlejšia kadencia hlášok a rýchlejšie posúvanie deja. Aj napriek dobre napísaným dialógom a naozaj veľkej sympatickosti Brendana Gleesona cítiť premárnený potenciál a príliš veľa hluchých miest. Toto malo rozhodne kultový feeling.

• 23.1.2012  19:20
    Love (2011)

Konečne sa to podarilo! Konečne vznikol na Slovensku zaujímavý film, z ktorého som mal dobrý pocit. Svojou priamočiarosťou a snahou ukázať reálne vzťahy a uveriteľný príbeh je to jednoducho sympatické dielo. Výrazné zameranie sa na mladého diváka je dobrým reklamným ťahom. Toto je film o mladých - pre mladých. V tom sa skrýva aj veľké mínus filmu. Vypadá totiž nedospelo, neotesane a odrastenejšiemu komplexnejšiemu publiku nemá veľmi čo ponúknuť. Ako skromná drsná žánrovka zo Slovenska príjemné (konkurencieschopné aj v Čechách), no v porovnaní s produkciou iných filmovejších štátov zanedbateľné.

• 23.1.2012  17:28
    Noc žraloka 3D (2011)

Kludne sa tu mohlo jednať o druhú Piraňu 3D, tá bola svojou krvavou zábavnosťou príjemným sústom. Tvorcovia žralokov by však potrebovali vačšiu fantáziu, súdnosť a zmysel pre humor. Vo filme sa nenachádza ani jeden zaujímavý nápad, ani jeden vydarený žraločí útok. Všetko je jednotvárne, mdlé a hlúpe. Zívačka.

• 23.1.2012  17:12
    Johnny English se vrací (2011)

Už prvý Johnny English nebol žiadny zázrak, ale ako jednorázová zábava to stačilo. Pokračovanie dopadlo ešte horšie. Z jednorázovej zábavy sa stalo jednorázové nevtipné utrpenie.

• 23.1.2012  17:06
    Tři mušketýři (2011)

Obludnosť mamutích rozmerov. Režisérovo motto znie: kradni od jedného, si plagiátor, ukradni od viacerých, si génius. Hollywood sa rozhodol oživiť všetkým dobre známu klasiku, ale miesto klasického príbehu nám je ponúknutá variácia na Pirátov Karibiku, Resident Evil a podobne. Film pre mladú generáciu bez vkusu, lebo tej staršej sa musí obracať žalúdok. Inovatívne nápady v podobe vzducholodí sú ťažkým fiaskom. Herci ťažko prehrávajú (hlavne MIlla je úplne mimo) alebo jednoducho nemajú čo hrať (Christoph Waltz). Mads Mikkelsen je hercom, ktorému záporáci nesmierne idú, ale do tejto úmornej sračky je ho jednoducho škoda.

• 22.1.2012  11:12
    Krvavé pobřeží (2008)

Videl som oba pôvodné filmy a tak ma tento drasticky zostrihaný dvojhodinový výcuc dosť sral. Oba filmy mali vyše dvojhodinovú stopáž, takže je to skrátenie o polovicu. Všetko je kratšie, všetko dáva menší zmysel (podobne ako pri kino verzii Kráľovstva nebeského) a epickosť celého diela je menšia. Film je to kvalitný aj takto, ale pre vačší zážitok vyhľadajte pôvodnú dvojdielnu verziu.

• 22.1.2012  11:04
    Na ostří nože (1997)

Jeden z najlepších dobrodružných survival filmov. Parádna hudba, dobrí herci, rýchle tempo a medveď Bart znovu na Oscara.

• 20.1.2012  21:56
    Smrtonosná zbraň 2 (1989)

Najlepší diel série a jeden z najlepších akčných filmov vôbec.

<< předchozí 1 2 3 4 6 11 16 21