Praxis

okres Příbram
student

homepage

25 bodů

od nejnovějšíchpodle abecedypodle hodnocenípodle roku vzniku filmu
<< předchozí 1 2 3 4 7 14 20 26
    • 15.2.2012  22:52
    Bourneovo ultimátum (2007)

No ty krávo... Je to sice uplně na chlup stejný jako dvojka, stejně epileptický střih, stejně rozstřesená kamera ... a stejně utíkající Jason Bourne ve zběsilých honičkách po střechách, kancelářích, bytech, autech a kdoví po čem ještě, ale pořád sakra moc dobrý. Zakončení navíc otevírá zadní vrátka k Bourneově odkazu, který vstoupí do kin již za pár měsíců. Sice už bez neuvěřitelnýho sympaťáka Matta Damona, ale snad alespoň z půlky tak dobrý, jako ústřední trojice. Co dodat. Mýtus a ultimátum stavím do jedný roviny. Dvojka podle mýho byla možná o chlup lepší, ale Ultimátum toho sakra hodně co nabídnout i když se v podstatě jenom opakuje. 90%

• 14.2.2012  22:05
    Bournův mýtus (2004)

O chlup lepší než první díl. Ačkoli se paradoxně ve dvojce objevuje akce ještě méně než v prvním díle, na druhou stranu se noříme hlouběji do Bourneova vědomí. A moc pěkně to šlape. Paul Greengrass a jeho legendární styl natáčení spolu s úchvatnou kamerou mě dostal. A Bourneovku pojal po svém, ale zato možná ještě svěžeji. Na plný počet hvězd to není, ale to unikání a schovávání Bournea mě nepřestává bavit ani po druhém díle. Ba naopak 90%

• 13.2.2012  22:05
    Agent bez minulosti (2002)

Mělo to drobné mouchy, zejména ten nepříliš přesvědčivý konec, ale i tak jde o jednu z nejlepších akčních drama-stříleček, které jsem měl možnost vidět. Výtečný Damon, pro kterého byla role napsána na tělo, skvěle sekundující Franka Potente, úžasně dramatický a rázný střih, skvělé kamerové pohledy a navíc ta Praha jako Zurich :-) Bournea jsem léta přecházel, ale teprve ted vidím, jakou obrovskou chybu jsem udělal. Už se těším na další díly, které povinně dokoukávám :-) 80%

• 1.2.2012  22:17
    Tři mušketýři (2011)

V tomhle filmu je zlé uplně asi všechno. Zmateně se chovající postavy, dialogy zcela postrádající logiku, všichni herci tak odporně nesympatičtí a scénář pravděpodobně napsaný desetiletým děckem ujíždějícím pravidelně na lysohlávkách. Ještě že ty akční sekvence jsou místy pěkné. Anderson opět potvrdil, že je hravý teenager, a tak na nás valí jednu akční sekvenci za druhou podpořený mohutnými digi kouzly. Ach jo, proč jsem se rozhodl se na to podívat??? 30%

• 28.1.2012  22:24
    Zlatý kompas (2007)

Omračující vizuály a velkolepá výprava ve filmu, kde postavy zmateně pobíhají z bodu A do bodu B a zběsile se snaží vyprávět podivným způsobem zajímavé universum této fantasy. Námět rozhodně není špatný, vystavit příběh na existenci paralelního světu, kde má každý svého démona ale ztroskotal na tom, že Weitz není zase tak skvělý vypravěč a tak se zmateně snaží podat alespoň náznaky této trilogie. Pro nečtenáře (jako já) musí příběh připadat šílený. bitvy medvědů, Romuné alias kočovní Romové, do toho holčička, co se snaží pomoci uvězněným děckám a navrh štěk Craiga, co hodlá stůj co stůj objasnit původ prachu, který celý totálně ulítlý děj filmu korunuje. Přidáme třešničku na dortu v podobě lahodné Kidman a máme vymalováno. Za ty velkolepé CGI orgie a skvělé animace alespoň 50%. Taky stálo to 180 mega dolarů, tak proč se nepochlubit že? A jestli to bude mít pokračování? Spíše nedoufám, ale rozhodně by to stálo alespoň za zkoušku s jiným režisérem.

• 28.1.2012  16:13
    Jeden musí z kola ven (2011)

Tak strááášně utahaný film, že jsem u toho usnul. Bezesporu kvalitně natočená řemeslná věc s nařachaným obsazením, ale neskutečně utahaná a příšerně ukecaná. Nuda a s největším sebezapřením dokoukáno na dvakrát. 50%

• 21.1.2012  19:29
    Klik - život na dálkové ovládání (2006)

Hodně ulitlá komedie plná bláznivých zvratů s velice klišoidní zápletkou i koncem. Každopádně některé fory byly dost podařené a celkový koncept také nevypadal špatně. Jako obvykle sexy Kate a Sandler ještě více šílený. Na pobavení stačí... 65%

• 19.1.2012  19:46
    Sherlock (TV seriál) (2010)

Tak trošku jiná verze příběhu, který známe všichni velice dobře. Nový Sherlock pro novou, dravou youtube generaci s neskutečně zábavným Cumberbatchem. Po prvním dílu nemůžu jít na méně než 5 hvězd. Rozjíždí se to velice slibně. uvidíme v dalších dílech.

• 17.1.2012  22:10
    Válka Bohů (2011)

Tak tohle by šlo. Jo, užil jsem si to snad jako už dlouho ne. Vizuálně lahodné, super akční scény a do toho ta krev. Příběhově už spíše prázdnější a místy i trapné, ale jako guilty pleasure to beru. Přílet bohů na ultimátní závěrečnou bitku s titány byl prostě fucking awesome a Rourke se ve své oplzlé roli pošahaného krále neuvěřitelně vyřádil. I za něj plus... 75% na oddych jako dělané

• 16.1.2012  21:54
    Sherlock Holmes: Hra stínů (2011)

Ani dvojka mě nijak zvlášť nedostala. Jsem nejspíš vůči Ritchieho zběsilému dynamickému střihu asi imunní. Prvních 20 minut jsem měl co dělat, abych udržel oči dokořán. Nudný londýnský úvod vás skutečně moc nedostane. Nemá to prostě takovou štávu, jak bych očekával. Naštěstí druhá část od akce s vlakem se již zlepšuje a akce v lese s Jeníčkem je prostě fucking awesome. Umělecké části filmu asi nemám co vytknout. Šťavnaté vizuály, propracovaná kamera a vůbec ta dynamika potěší, ale jak říkám - ne asi každého. Downey neměl ten správný náboj a jeho hlášky tak nějak úsměv nevyloudily. To Law potěšil mnohem více. Co naplat. Guy se nezavděčí každému a ačkoliv je Hra Stínů akčnější a monumentálnější než usedlá jednička, mnohdy mi přijde snad ještě nudnější, hlavně díky tomu utáhlému začátku, který se lepil jak čerstvě vyšlápnutá žvýkačka. 60%

• 14.1.2012  18:04
    Ničivá hrozba (video film) (2004)

Něco tak tragického jsem dlouho neviděl :-))

• 11.1.2012  23:00
    Muži, kteří nenávidí ženy (2011)

Priznavam se ze jsem knizni predlohu ani svedskou verzi nevidel.trochu jsem se obaval ze Fincher k tomu pristoupi tim svym tezce uchopitelnym rukopisem ale me obavy se ukazaly byti plane.Luxusne dirty Mara ktere sekundoval sypatak Craig a k tomu hromady nenapadnych Fincherovych lahudek.Film.jsem siuzil i kdyz patrim do eskadry lidi kteri nic docineni s trilogii Millenium nemaji.a rozhodne bych se ji ted nebal si poridit a zacist se do toho kostrbateho pribehu a odhalit vsechny dalsi skryte udalosti ktere tady David bohuzel nemohl rozvest.80% [Shlédnuto na ČSFD premiéře, Cinestar Anděl 11.1.2012]

• 10.1.2012  23:32
    Klub rváčů (1999)

Klasická Fincherovina. Jen on jediný dokáže geniálně vymalovat tu psychedelickou atmosféru. On je totiž pan odborník přes lidské duše a děje odehrávající se uvnitř nás. Skvělý herecký koncert obou pánů, především Pitt je tady naprosto exklusivní. Jediné co mi vadilo, byla až možná přílišná délka a tak trochu větší než menší množství ukecaných dialogů. Ke konci už to bylo opravdu roztahané a na vysvětlovací notu se hrálo až přespříliš. No a samý závěr s prostřelenou hlavou... geniální :-))) 80%

• 7.1.2012  21:44
    Most do země Terabithia (2007)

Hodně zvláštní fantasy snímek, který nám dává pohled na tak trošku jiný styl vyprávění. Celou dobu se totiž hledíme do snové krajiny prostřednictvím dvou dětí, které svůj svět "tam na druhé straně potoka" vysnívají. Vy jste tak na vážkách, jestli se jedná o opravdové tvory, nebo se příhody, které spolu oba hrdinové prožívají, dějí jen v jejich hlavách. Na konci se sice dovídáme krutou pravdu a nesmírně emotivní závěr, který jsem u dětské fantasy nejspíš asi nikdy neviděl, jen podtrhuje opravdové kvality tohoto zvláštního dětského snímku. WETA digital sice tvořilo všechny efekty, ale bylo vidět, že snímek je nízkorozpočtový, proto jsme fantasy krajiny téměř vůbec neviděli a všechny ty prezentované obry, obryně, hoegeverky a další tvorové spíše snímkem jenom mihnou, než aby zanechali skutečný dojem. Nicméně kvalita animace je na novozélanďany jako obvykle velice vysoká. Závěrem mohu říci, že na debutujícího režiséra je tento snímek velice zdařilý a doporučuji ho nejen dětem, ale i těm... větším dětem :-) 75%

• 5.1.2012  23:07
    Warrior (2011)

Strhující emocionální drama ve kterém hlavním hrdinům žerete i poslední doušek z plic. Pohltí Vás to, a na konci vyplivne ve zcela novém světle. Příběh o tom, jak dva bratři nakonec najdou cestu k sobě i otci přes zápasnický ring. Dokonalý herecký koncert vycházejících hvězd, úchvatná hudba a starý dobrý Nolte, který při jeho opilecké scéně v hotelovém pokoji naháněl husí kůži. Film roku 2011? 95%

• 1.1.2012  21:37
    Kuky se vrací (2010)

Vizuálně promyšlený film, který svojí hravostí převyšuje všechny podobné filmy. Promakaný design lesních postav, nápadité prostředí a přitom sebou nese ještě zajímavé ekologické poselství. K tomu si přidejte navíc úžasný dabing, kdy bylo vidět, jak moc to naše herecká esa namlouvání bavilo. K absolutní dokonalosti schází snad jen trošku divný hlas hlavního hrdiny malého Ondry a místy možná až moc násilné PP. Každopádně protentokrát mě páni Svěráci dokonale zabavili a já se alespoň na chvilku mohl vrátit do svých mladých let... 90%

• 29.12.2011  22:06
    Nákaza (2011)

Začátek začal velice slibně, ale přišlo mi, že závěrečná fáze filmu byla dosti odbytá. Film se spíše než hraní si na katastrofickou strunu alá mistr Emerich, snaží podívat na ten globální politicko-ekonomický nadhled. Co se týče obsazení, všechny postavy byly excelentně promyšlené, navíc se to de hemží samými hereckými esy a to je rozhodně plus. Inu Soderbergh to má řemeslně zmáknuté celé, co se týče kamery, střihu i celkového looku. Jistou strojovost podtrhuje zvláštní elektronická hudba. Popravdě mi přijde, že z celého značně slibného tématu se dalo vytřískat více. Záverečná fáze totiž jaksi vyšumněla a nestačila asi říci všechno, co tenhle film původně plánoval. Každopádně v letošním roce je to lepší průměr, bohužel. 70%

• 27.12.2011  22:00
    Jak se zbavit přátel a zůstat úplně sám (2008)

Kromě toho Pegga je ten film vpodstatě asi o ničem. Jo, ještě bych zapomněl na sexuální dovádění nadržené Megan Fox a zbytek je tak nějak naaranžován, aby to drželo pohromadě. Komediálnost se Peggovi rozhodně nedá upřít a vtípky místy fungovaly. Jinak Hot Fuzz je asi lepší volbou. 65%

• 26.12.2011  17:08
    Čert ví proč (2003)

české pohádky jdou do kopru...

• 25.12.2011  23:47
    Mejdan v Las Vegas (2008)

Klasická romanťárna, kde se hlavní hrdinové stejně zamilují. Námět byl jasný hned od začátku, ale že se k tomu film dokope až po poměrně vtipném intermezzu, to jsem nečekal. Hlavně úvod společného soužití překvapivě zábavné Diaz a roztomilého trotla Kutchera byl místy vtipný až k slzám. Výborná oddychovka, která zabaví i přinese krapet té romantiky, ale víc od toho rozhodně nečekejte. 70%

• 25.12.2011  21:30
    Tajemství staré bambitky (TV film) (2011)

Občas to vykouzlí milou hlášku a podařený vtípek na současný ekonomický trend, ale jinak je to víceméně o ničem s docela mimozním Klusem.

• 21.12.2011  23:40
    Životy těch druhých (2006)

Dosti náročné psychologické drama, které není žádná oddychovka na večer. Možná ke konci už trochu dlouhé, ale jinak geniální zachycení atmosféry socialistického, totalitního státu, kde si nikdo nemohl být před nikým jistý. I přesto se v této době našel jeden dobrý člověk, který se snažil zachránit i za cenu vlastního života, život někoho druhého. Strhující herecký koncert Müheho, kterému neméně skvěle sekudoval výtečný Koch. 80%

• 15.12.2011  23:27
    Mission Impossible - Ghost Protocol (2011)

Paradni pokracovani paradni akcni serie.Ezhan Hunt vali jak v nejlepsich letech,Simon Benji Pegg mu nahrava a k tomu stabajzna Jane co se za sve ehm prednosti nemusi stydet.akce strida akci,auta poletuji vzduchem,a agenti se predhaneji kdo vytahne lepsi technicke udelatko.Brad Bird se nemusi za svuj prvni hrany debut vubec stydet.priste jen trochu dopilovat ten nedomrly konec a bude to narez prvni kategorie.p.s.uchvatne vizualy z Burdz Dubai.80%

• 14.12.2011  23:55
    Věc: Počátek (2011)

Což o to, Věc byla vážně pekelně hnusná - CGI designéři se rozhodně vyřádili, ale ten zbytek - dialogy, scénář - mnoho umu nepochytily. Postavičky se chovaly přesně tak, jak praví horory - značné klišé na každém rohu a do toho občas nějaká vtipná smrt. Jojo. Carpenterova věc to teda fakt nebyla, ale jako průměrný horor pobavila. 60%

• 7.12.2011  23:21
    Vyměřený čas (2011)

Jeden z nejoriginálnějších filmů poslední doby, který dokazuje, že i s minimálními vizuálními kejklaty lze udělat hodně. Spíše inteligentní upovídaná scifárna než akční film, ale i tak notně zabaví. Amanda je číča na pohled a Justin je tradičně skvělý, takže doufám že už se ke zpívání nevrátí :-) K absolutní dokonalosti zamrzí místy nepochopitelné dějové cuky a zkraty, které se zejména ke konci hromadí více a více. 75%

• 2.12.2011  23:43
    Kung Fu Panda 2 (2011)

Oproti jedničce kvalitativní posun směrem dolů. Vše začalo být podřizováno 3D efektu, bitvy sice monumentálnější, ale nějak mě nebraly. Aspon co se týče hlášek Panda nevyšeptala tolik, jako jiné efekty. Záporák možná krapet k smíchu, ale i tak to v té přehršli barev nevadilo. Kudlanka a její ukouslá hlava pobavila, ale celkový look filmu jen zdálky připomínal hravou atmosféru prvního dílu. 65% za oddych stačí

• 11.11.2011  14:23
    Ocelová pěst (2011)

Zpočátku jsem měl sto chutí si rozmlátit hlavu o nějaký ocelový plát. Když do toho začal mluvit ten kluk, tak jsem chtěl vstát a odejít, ale v druhé půlce se to zlomilo a já přistoupil na hru tohohle filmu. Tak jo, pánové - roboti jsou moc fajn a hlavně efektní jsou jejich souboje. Do toho tuna tisíckrát viděného klišé, které mě ale neskutečně bavilo. Rodinná linka však byla tou věcí, která mě extrémně nebavila dala se tisíckrát předvídat už na samém začátku. Ano byla nudná a snažila se ždímat emoce za každou cenu. Takže když to podtrhnu a sečtu - máme tu efektní mix Rockyho a Transformátorů líznutý americkým dramatem. Hm, hm hm...za Zeuse a jeho majitele, ten skvělý vizuál a hláškujícího Hugha aspoň 60%

• 3.11.2011  22:15
    Tintinova dobrodružství (2011)

Úžasně hravá a nesmírně oldschoolová jízda plná neuvěřitelné akce, výtečných hlášek, výbuchů a vyváženého 3D, které konečně mělo smysl. Tvůrci se nás už konečně nijak nechtěli odvděčit pícháním kordů do obrazovky a padáním všeho možného, ale 3Déčko tu krásně vystihlo celkový look a feeling. K tomu určitě dopomohla i dokonale rozpohybovaná kamera, která vás prostě nenechala v klidu. K tomu Tkadlec a Kadlec, Filuta a božsky vymyšlená akce v Maroku, kdy jsem chvílemi totálně nestíhal nad přehršlem všech možných i nemožných vjemů a obrazů... Škoda jen za ten konec, ten zůstal jaksi viset někde na půl cesty a nějak mě nechal chladným. Mohla to být milá tečka za mixem všech možných filmů počínaje Piráty a konče Indiana Jonesem. 80% shlédnuto v 3D, dab., IMAX

• 28.10.2011  21:55
    Princ a pruďas (2011)

Pěkně sprostá a hodně ujetá hovadinka, která ve výsledku ale velice mile potěšila svojí ehm... hrubostí a prostotou? Všechny klišé narvané do jednoho filmu, ale i tak neuvěřitelně pohodového? Jo, jde to, hlavně s ústředním sympaťákem McBridem a jeho "pomocníčkem" Francem a samozřejmě nemůžu zapomenout ani na železnou lady Natálku :-) 70%

• 26.10.2011  21:55
    Kamarád taky rád (2011)

Neuvěřitelně sexy Mila Kunis, co má dvě krásně velké ... oči zase zaválela. Celý film byl neuvěřitelně svěží, sexy a prostě jsem se celou dobu bavil. A k tomu úžasný Woody Harrelson jenž si svojí gay postavu náležitě vychutnal. 80%

<< předchozí 1 2 3 4 7 14 20 26