Uživatelská zóna Přihlásit Registrovat Ztracené heslo

Oblíbení režiséři
Oblíbení herci
Oblíbené herečky
Oblíbené seriály

od nejnovějších    podle abecedy    podle hodnocení    podle roku vzniku filmu

<<       >>

Tři mušketýři (1973)  **** 21.03.2010

Znamenité pojetí mušketýrského vesmíru. Z hrdinů se stávají rošťáci, okolo nich pobíhají nádherné slečny a všechno to má grandiozní dekorace a kostými. Druhý díl jde ještě o pár kroků dál a Lester se naprosto vyžívá v rozmístění různých vynálezů a přidává památné scény jako je snídaně na hradbách La Rochel nebo závěrečnou demolici. To jsou mé filmové začátky. :)
     Constantine (2005)  **** 19.03.2010

Největší a nejlepší deux-ex (deux? trošku hra :) ) machina co pamatuji. Ďábel, který si před vyčerpaného hrdinu suveréně postaví židli a na jeho poslední cigaretu jen suše prohlásí: "v pohodě, jsem akcionář" , to je bomba. Celkově je dobře napsaný film skvěle zahraný se zajímavými scénami (smrt bez vody, vymítání). Ok, tak takhle bych si dal více komiksových filmů. :)
     The Pacific (2010)  *** 16.03.2010

1.díl - je to jinak stejné, mno uvidíme //
     Zvíře (1977)  **** 13.03.2010

Francouzi jsou divnej národ....díky za ně :)
     Náš vůdce (2008)  ***** 11.03.2010

Je trošku škoda, že ke konci už docházeli nápady a závěrečné vyostření proběhlo jen v rámci zaplněné auly a ne zaplněné školy a spoustu papírů ve vzduchu. Přesto je dynamika, filozofie a tah na bránu naprosto úderný a s každým německým filmem se utvrzuji, že kontinentální kinematografii mají nejlepší tam.
     Rafťáci (2005)  ** 01.03.2010

Janákovo akční scény jsou akční od slova nuda. Smysl nehledejte :)
     We Shoot with Love (2009)  **** 01.03.2010

Ono by to šlo, né že ne.
     500 dní se Summer (2009)  *** 28.02.2010

Začnu tím, že Gordon-Levitt mi byl svými nateklými polštářky nesympatický. Od první minuty vypadal jako loser, který prokalil deset nocí v řadě, což není zrovna cool. A budu pokračovat tím, že mixování mezi dny mě tentokrát tolik nebavilo, protože se dalo lehce předvídat jak to asi bude vypadat. Celkově je nehýbání se filmu z místa tak trošku unavující. Jednou dopředu jednou dozadu. Pak chvíli rovně. Uff. // nelíbilo se mi bezúčelné instalování vypravěče, od nezávislého filmu bych čekal více inteligence než "John byl celý natěšený na setkání" a do toho obraz jak se někdo směje a jde po schodech...to mi asi dojde ne?:P
     Smrt čeká všude (2008)  *** 14.02.2010

Sdělení bylo zásadní. Zásadně Heideggerovské. Kamera byla dokumentární. Dokumentárně nepříjemná. Dabing nerušil tak jak mohl. Takže to byl scenář, který bez dramatického oblouku jen ukazoval jaká, že ta írácká výprava je. Pro středoevropana občas až moc dlouhá (asi o 40 minut).
     Kožené slunce (2002)  *** 14.02.2010

Kachyňa je rutinér bez ambicí a bez prostředků. Smutně abdikující na cokoliv filmového, takže tahle televizní inscenace chvíli krásně ukazuje vesnický fotbal a chvíli bolestně ničí přehráváním a hrubými záplatami.
     Wall Street (1987)  **** 12.02.2010

Proč primácký dabing překládá greed jako "lačnost" zůstane asi navždy utajeno. Co nezůstane utajeno je Stonova levicová agitka a nezvládnutá kladná postava, Buddyho otce, který je opravdu nepříjemě americky správný. Asi nejblíže má k otci Clarka Kenta ve Smallville...a to byla postava, kterou jsem nenáviděl.
     G. I. Joe (2009)  ** 11.02.2010

První film, kdy parodie předběhla parodované. Team America hadr.
     Seance (2009)  ** 09.02.2010

Nejsem fanoušek hororů. Takových, kterých bych jmenoval, že mě dostávají je málo. A Seance mezi to málo nepatří. Nudná postava Kláry Jandové, nulová invence ve scenáristických vodách a opravdu levně vypadající obraz (já vím, já vím, já vím, ale nejde to nezmínit a nejde říct, že to nejde). Zaujetí kritiků jde teda asi jako obvykle mimo mne. Nebo jde opravdu mimo mne hororový žánr.
     Minority Report (2002)  **** 08.02.2010

Stevene! Takhle zbytečně překombinovanej závěr...to teda neděkuju. Přitom některé věci jsou úžasné, vidiny budoucnosti žhavé a sžíravé a Kaminskiho kamera taková jakou ji máš rád. Od režiséra E.T. :)
     Poslední pevnost (2001)  ** 01.02.2010

Shawshank bez evropského uvažování. Pravé americké vězeňské drama s příchutí military a neoholeným Redfordovým hrudníkem. A taky dost předvídatelná nuda.
     New Yorku, miluji Tě! (2009)  *** 31.01.2010

Těžko, těžko hodnotit. Líbila se mi Wenova, Ratnerova,Attalova první (ale už jsem tenhle nápad viděl někde jinde alternovaný a lépe) a Hughesova. Absolutně mě nedostala ta se Shiou, obě Natálky, Akinova...vlastně zbytek.
     Čistá duše (2001)  **** 29.01.2010

2. kolo UTB Zlín
     Skins (2007)  ***** 24.01.2010

Budu opisovat komentář jiného uživatele: Nevýdané a neslýchané. Nebo možná ještě takhle: No toto? No proto! Nebo možná ještě jinak: Skins jsou živé, vtipné, v rámci žánru originální, se skvělými postavami, s evropským feelingem, s britským počasím a nejúžasnější seriálovou ženskou postavou... Občas trošku skřípou (herectví Sida) občas trošku nedohrávají (některé drobnosti), ale jsou upřímní, zábavní a jiní. Je pravda,že všechny zámořské seriály vypadají vedle Skins opravdu nemotorně a hloupě. // dva týdny poté a skins pořád v hlavě...fuck it, Fat Segal a Sidney s Cassie :), jdeme na pět hvězdiček a možné jedna z nejpůsobivějších filmových cest ever!
     Memento (2000)  ***** 22.01.2010

Memento. What if i close my eyes...
     Černej Dynamit (2009)  *** 21.01.2010

Na znuděné dopoledne to jde a některé negří macho manýry opravdu vládnou, ale je rozdíl mezi dvacetiminutovkou a celovečerákem.
     Sherlock Holmes (2009)  *** 20.01.2010

Velké zklamání. Pro příště bych scénář ještě trošku víc nafutroval, protože ten na mě moc nefungoval. Velmi málo "wow" prvků bylo sraženo na zem kopicí klišé a "pirátiZkaribiku-like" zábavou/chemií. Sherlock Holmes trochu připomíná moderní kriminálky alá Mentalista nebo možná trošku Dr.House. Videoklipové flashbacky a dovysvětlovačky prostě přestanou bavit. Hodně slabé tři s ohledem na to, že začátek byl zábavný a atmosféra Londýna spolu se zajímavou hudbou se povedla.
     Soukromé neřesti (1997)  **** 20.01.2010

Zajímavé odhalení nás samých. Nesnášel jsem ho, ale asi bych ho poslouchal. Při závěrečné otázce jsem odpověděl ano a on ne, takže je asi i lepší v těch hodnotách, kterými bych proti němu argumentoval. Umělec a genius..
     Trainspotting (1996)  ***** 19.01.2010

Evropská škola se v Dannym nezapře. Málo střihání, hodně mluvení a svižné tempo ve stylu "každou chvíli se vytlemím, vždyť je to přece prdel." Ale není to prdel. Někdo zařve osobně, jinému jenom děcko.Život vám rozstřelí kretén za kreténem a vy ste rád, že se držíte vůbec nějak na nohou. Jsem rád, že Ewan dospěl k tak krásnému procitnutí.
     Spartacus: Blood and Sand (2010)  *** 16.01.2010

Přímý útok na divácké standarty. Snyder s třístovkou pouze nabídl ojedinělý a lepší trip do světa hnědých filtrů a patetických proslovů. Spartacus se tam dere za každou cenu. Za cenu ne moc kvalitních triků, za cenu scenáře typu: pokec,sex,krev,pokec,sex,krev...Spartacus jakoby se vysmíval sám sobě. Zatímco ve starém Římě, neměli velké LCD TV, aby se dívali na gladiatorské zápasy v pohodlí atria a museli do Areny, my už je máme. Tak do areny nemusíme, ale jinak se díváme na to samé.
     Lítám v tom (2009)  **** 16.01.2010

Odosobněné indie? Možná za to může plakátový smajl Clooneyho...
     Četa (1986)  *** 10.01.2010

Hodnotí se mi to špatně, protože jsem Četu viděl jako malej, pak kousek zase jako velkej a nakonec teď. Myslím si že hodně kazil atmosferou dabin, který snad proboha zkresloval zvuky jinak není možné že by film měl tak špatnou zvukovou stopu. Ještě navíc bych vyzdvihnul jeden záběr navíc v té scéně, kde Elias zdvihá ruce k nebi. Rozhodně bych neřekl, že Stone tady projevuje nějakou vyzralou práci. Se skvělými herci a kontroverzním tématem se popral na silné tři.
     Svět zítřka (2004)  * 09.01.2010

Nedokoukáno. Stylizace bohužel nefunguje a triky jsou předpotopní. Je vidět, že celo CGI stárne rekordně rychle a uvidíme jak to bude vypadat s Avatarem za šest let. Každopádně tady se šetřilo opravdu zle a jelikož režisér si rozhodně nechěl odpustit svůj epic look, tak dolary chybí v každé scéně. Takže se budeme prát o jednu hvězdičku, kterou dám za panoramata alternativního New Yorku během přistání vzducholoďe.
     In God We Trust (2000)  **** 09.01.2010

Krásná promyšlená práce.
     Vítězové a poražení (1999)  ***** 07.01.2010

Začnu tak, že film by klidně mohl být přihozen do ranku akčních. Sice se zde nestřílí, nevybuchuje a ani nebojuje tělo na tělo bojovými sporty, přesto je v něm dynamika, akce, odhodlání a pocit "něčeho co se nedá obejít slovy" intenzivnější než u "akčních" snímků horších režiserských osobností než je...tamtadadá...Oliver Stone. Na jeho tvorbu jsem po WTC a hlavně Natural Born Killers takřka zanevřel. Ovšem to co mi na NBR vadilo mě tady bavilo jako blázen až jsem skoro výskal nadšením. Stone vede svůj dvou a půl hodinový étos na americký fotbal tak silně pod krkem až se člověk diví, že se film ještě nezadusil. Netuším jestli tu hru miluje nebo nenávidí. Káže vrcholovým sportovcům a otevírá své myšlenky (ne dialog, jen svůj názor) a do toho občas dloubne typické "američanství" do žeber. Nejlepší sportovní film, který jsem kdy viděl. Předvídatelná limonáda The Express kterou jsem viděl také tento týden je vedle toho instantně zapomenutelná limonáda.
     Stav obležení (1998)  **** 06.01.2010

Slovo vizionářské je zde na místě. Zwik nám narýsoval budoucnost USA,Afgánistánu, Íráku a možná celého světa s tří letou předběžností. Snad budeme všichni dost silný jako Denzel Washington a nakonec uvidíme odjíždět khaki panceřáky do dály. Jinak závěr už je možná troška přepísklej, ale je mi jasné, že Zwick v moralním tažení a poselství chtěl dojet na všechny čtyři. (strašně mě bavili dialogy a herectví všech zůčastněných)
<<       >>

Provozovatel, Reklama, Redakce  /  FAQ  /  Přidej obsah