Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Dokumentární
  • Komedie
  • Krimi
  • Akční

Recenze (1 139)

plakát

Moje léto v Provence (2014) 

Horké slunce jižní Francie a báječná Provence, jež se dovede vemluvit přízně. Zkrátka kraj jedinečné pohody. Hugues Aufray je sympaťák. Večírek s kytarou u táborového ohně. To bych bral. Jednoduše jen tak si zazpívat, třeba Laisse moi petite fille…

plakát

Volba zbraní (1981) 

Skvělý ansámbl herců roztáčí dobře sladěnou kriminálku, která dovede vtáhnout. Jako červené francouzské Beaujolais, jehož chuť chutná napořád. Jízda, která rozhodně nepodléhá času.

plakát

Der Gorilla von Soho (1968) 

První wallaceovky jsou dobře vyšponované, jiné průměrně zpracované a další jenom slabší a slabší. Tak tohle mě opravdu minulo a druhý den z hlavy vyšumí a zmizí. Je mi líto, ale po většinu času to byla velká nuda.

plakát

La Belva col mitra (1977) 

V lecčems mi to připomnělo Krutý Řím. Už tento fakt předznamenává, že to bude brutální a bylo vymalováno. V každém případě to nenabízí nic, co bych už dávno neviděl. Ne že by tu vysloveně bylo něco špatně, jen trochu bez překvapení. Ve výsledném dojmu film, ke kterému se nikdy nechci vracet…

plakát

Jeden den (2024) (seriál) 

První dojem byl, že to bude tuctová romanťárna, ale po zkouknutí několika dílů to vzalo rychle za své. Protože ještě nikdy mi čas neutíkal tak rychle, jako u tohohle. No, je mi jasné, že to bylo něco víc, než jen věčné omílané téma vztahu scházení a rozcházení, mezi mužem a ženou. Bylo to svým způsobem hodně autentické, nefalšované, zkrátka extáze nadějí…

plakát

Assault (1971) 

Není pochyb, že ve své době to musel být kasovní trhák. No těžko dnes říct, ale s odstupem času si myslím, že to není film, který bych rád znovu viděl.

plakát

Revolver (1973) 

Na hereckou legendu Olivera Reeda a Fabia Testi jsem se opravdu hodně těšil. Oba jsou skvělí. Zápletka se vyznačuje hutnou dávkou napětí. Navíc je tu perfektní soundtrack od Ennia Morriconeho. Prostě vše, co dobrý thriller potřebuje.

plakát

Milano trema - la polizia vuole giustizia (1973) 

Včera jsem koukal na film, který mi kdysi unikl. Tak jak to bývá u těchhle filmů ze sedmdesátých let, jede to podle narýsované šablony a pravidel poliziottesco, což je vypravěčsky příliš brutální, extrémní a poněkud vykalkulovaný. Za zkouknutí ale nesporně stojí.

plakát

Pár bot č. 32 (1973) 

Dle mého názoru sedmdesátá léta přinesla hodně dobrých filmů, takže tohle nebylo vůbec špatný. Natočené je to zajímavě. Nicméně osobní pocit z filmu mám, že bych nechtěl být v kůži malého kluka a utíkat po chodbách a vědět, že tam někde číhá vrah. Honem pryč z takové děsivé reality…

plakát

Dobrodruh z Istanbulu (1965) 

Viděno podruhé. Odstupem času lze říci, že když si vzpomínám, tak jsem na to koukal jako tele na pračku. Poněvadž už ten název voněl jakýmsi přitažlivým dobrodružstvím. Ve skutečnosti se tenkrát za doby socialismu nemohlo nelíbit. Bylo to víceméně něco jako cottonovky od Haralda Reinla. Pravdou ovšem je, že film už dost zestárl. Na jedné straně je to fajn, že to ještě baví, no a potom je tu i ten fakt, že to ztratilo tu působivost, kterou mělo předtím. Což neznamená, že by mě to nějak nudilo.

Ovládací panel
187. nej uživatel Česko
117 bodů