Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Dokumentární
  • Horor

Oblíbené filmy (10)

Lola běží o život

Lola běží o život (1998)

Pro mě nejlepší z nejlepších. Šla jsem na něj trochu se skepsí, protože pod tím, co o filmu říkal stručný obsah (Lola má ve 20ti minutách sehnat peníze pro svého přítele Manniho), jsem si nedovedla moc představit zajímavou podívanou. Nicméně film mi byl kamarády vřele doporučován, tak jse šla. A nestačila se divit; film mě doslova chytl už v prvních vteřinách, kdy mužský hlas proplétající se lidským hemžením nastoluje základní otázky bytí. No a pak už to byl až do konce jeden obrovský filmový zážitek. Všechno je skvělé a k sobě "ladící" - dobře vybraní a dobře hrající herci, skvělý nápad s opakováním časové smyčky, která se vždy odehraje trochu jinak (+ záblesky možných věcí budoucích). Oranžové vlasy Loly. Víc než skvělá hudba. Mísení napínavých sekvencí s klidovými. Hloubka základní myšlenky. Prostě fantazie a pro mě v době prvního zhlédnutí naprosto revoluční počin. Kdybych mohla, dala bych 10*. P.S. Často tu čítávám u německých filmů obecně názory ve smyslu "překvapilo mě, že Němci natočili tak dobrý film". Nechápu co na tom koho překvapuje. V Německu se točí hodně opravdu dobrých filmů, jejich (alespoň současná) kinematografie patří v Evropě k těm nejlepším.

Kruh

Kruh (2002)

Pro mě naprosto kultovní film, nejlepší horor jaký jsem kdy viděla. Jsem totiž příznivcem hororů kde se má člověk bát jiných věcí než desítek padajících hlav a potoků krve. Kruh má naprosto jedinečně vystavěný děj, který vás nenechá ani na chvíli vydechnout (osobně mám velmi ráda filmy kde někdo pátrá po něčem, přičemž s každým odhaleným tajemstvím se objevují další). Skvělou zachmuřenou atmosféru dokresluje tu ticho, tu výborná, dosti zvláštní hudba. Herci podávají skvělé výkony (nikdy bych neřekla že malá holčička může takhle nahánět hrůzu!). Obzvláště kladně hodnotím až výtvarně malebné, přitom děsivé krajinné výjevy... Vůbec celá vizuální stránka filmu je skvělá (mám ráda modré filtry :) ). Také se mi líbí, že konec není ani úplně tragický, ale ani happy end... Prostě, Kruh si určitě nenechte ujít!

Mnichov

Mnichov (2005)

Mnichov je famózní film. Příběhem, zpracováním, obsazením.... Ačkoli jeho stopáž výrazně převyšuje průměr, nedá vám ani na chvíli vydechnout. Je zajímavé sledovat duševní přerod hlavního hrdiny od sebejistého člověka který věří, že to co dělá je správné, přes jeho vzrůstající pochyby až po paranoiu a bolestné zjištění, že pomsta plodí zase jen pomstu a všechny zúčastněné strany tak vrhá do spirály násilí, ze které už není úniku. Je trochu smutné, že Spielberg musel filmem vyjádřit tuto pravdu, kterou strůjci toho všeho, o čem film je, nejsou a asi nikdy nebudou schopni pochopit.

My děti ze stanice Zoo

My děti ze stanice Zoo (1981)

Kdysi jsem četla knižní předlohu, která mě úplně dostala. Film, ačkoli je oproti knize trochu zkrácen, a ačkoli trochu méně silný, pořád ještě dost silný na to, abych mu dala 5*. Skvěle natočené a zahrané (klobouk dolů před všemi herci, obzvláště však před Natjou Brunckhorst). Film bez jakýchkoli příkras či her na efekt ukazuje drsné bezútěšné prostředí a ještě bezútěšnější život hlavních hrdinů, kteří se vám dostanou pod kůži a vy to celé zažíváte spolu s nimi. Mám ráda tyto filmy, které jsou tak autentické, až připomínají dokument. A Němci takové filmy tedy umí... My děti ze stanice ZOO je jeden z nejlepších filmů, co jsem viděla. Rozhodně doporučuji!

Díra

Díra (2001)

Tak já jsem asi druhá divná, protože mě tenhle film uchvátil taky. Má v sobě něco zvláštního, co asi každého neosloví, ale mě ano. Jednak mám ráda hororově-psychologicky laděné filmy, které vyvolávají mrazení v zádech hutnou atmosférou a napjatou stísněností, mám ráda Thoru Birch, líbí se mi, jak nezvykle film pojal "lásku až za hrob". Jak tu někdo zmiňoval, je zajímavé sledovat vývoj psychologie postav v návaznosti na úhlu pohledu vypravěče... Velice zajímavý filmeček, s výbornou hudbou a skvělým rozuzlením. Nemohu dát než 5*...

Pevné pouto

Pevné pouto (2009)

....nádherné, kouzelné, dojemné, snové, úchvatné....nemám slov

Gravitace

Gravitace (2013)

Naprosto úžasné....tento film mě úplně uchvátil. Nádherná vizuální stránka, skvělá hudba, velmi příjemné herecké výkony, napětí, akce, ale i emoce. Prostě úžasné po všech stránkách :).