Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Dokumentární
  • Akční
  • Krimi

Recenze (2 836)

plakát

Absolutní moc (1997) 

Ano, Clint Eastwood se rád obsazuje do vlastních filmů, rád se obsazuje do hlavních rolí a rád posléze z hlavních rolí dělá role takřka jediné, které se ve filmech objeví. Ale zaplať filmový Bože za to, že nám s bravurou sobě vlastní ukazuje, jak to tedy má vypadat, když už se k tomu někdo ve své tvorbě uchýlí. Absolutní moc disponuje jakousi temnou atmosférou, jež diváka oslovuje našeptáváním, že Clint tímto počinem nabral další nový dech.

plakát

Absolvent (1967) 

Jen bych si rád posteskl, že když jsem se coby absolvent vrátil domů já, žádná nažhavená známá našich na mě nečekala. O nevinné dcerce nemluvě už vůbec. Tak já vám tedy nevím, mami a tati; jestli snad čekáte, až si dodělám doktorát, hned zítra podám přihlášku!

plakát

Abzurdah (2015) 

Problém filmu je v tom, že zcela určitě není o inteligentní dívce, jak praví sci-fi anotace. Inteligentní dívky netráví čas na chatu s anonymy, ale na chatě se mnou. Chování Abzurdah bohužel upozornilo spíš na pošahanost autorky knih, než na problémy anorexie a sebeničení, což se od filmu logicky předpokládá především...

plakát

Ace Ventura: Zvířecí detektiv (1994) 

On je Jim Carrey dobrý herec, to nám již několikrát dokázal. A komedie o zvířecím detektivovi je parádní nápad, o tom také žádná. Jenže co s tím, když mě nebaví americký styl humoru "dělejzesebedementalidisebudousmátvšemu?" Carreyho přitroublých pitvořících grimas je mnoho, zvířat je přehršel a zdejší hodnocení je také poněkud závratné...

plakát

Ace Ventura 2: Volání divočiny (1995) 

Co vám na to asi tak mám říct? Podle mě je docela rozdíl mezi uměním dokázat si ze sebe udělat srandu a schopností dělat ze sebe debila. ČSFD je ovšem proslulá tím, že boří hranice snáz než EU, a tak si na ní i takováhle debilita může přijít k dvaašedesáti procentům. I kdyby se ve slově divočina ´dé´ otočilo o 90°, písmena ´vé´ a ´čé´ se prohodila a zdejších 62% se proměnilo v procent 26, pořád by to bylo hodně.

plakát

Adam Ondra: Posunout hranice (2022) 

Tak jako Adam silnej, je tenhle dokument slabej. Co to doprčic bylo za slepenec nesouvisejících a nic neříkajících záběrů a hranejch scének? Když musím lidem vymejšlet scénář toho, co mají kdy říct, nejsem dokumentarista, ale trdlo, který nedokáže chytnout sílu okamžiku. Adam Ondra i lezení jako takový si zaslouží mnohem kvalitnější prezentaci. Tohle je jako chtít někoho jistit po telefonu.

plakát

Adamova jablka (2005) 

Za tu snahu vytvořit něco originálního a nečekaného si Jensen nějakou odměnu zaslouží. Ale chvílemi jsem tápal, cože nám to dánský kolega vlastně chce říct. Označení komedie mi k tomu všemu příliš nesedí. Poněvadž ona se tam nemotorně vkrádá až ve druhé půli příběhu a místy působí jako pěst na oko. No a že těch tam bylo! Chudák Ivan, jeho postavu fackovacího faráře vyhlašuji za smolaře týdne. Osobně musím říct, že by mě film oslovil mnohem více, kdyby se držel vážnější podoby. Ale jak už jsem zmínil na začátku; za osobitost, a navíc za povedenou hudbu, si vyšší hodnocení plně vysluhuje.

plakát

Aféra Thomase Crowna (1999) 

Z tohoto filmu si beru jedno užitečné ponaučení, a sice, že tu nejkrásnější holku vždycky dostane padouch.

plakát

Afričan (1983) 

Není to poprvé, co mám problém s filmem z Afriky. On každý z nich má svoji jedinečnou atmosféru, zároveň jsou ale všechny o tom samém a já jsem pak z těch nekonečných přeletů nad savanou akorát tak unavený...

plakát

Afrika v srdci (2007) (TV film) 

Ach... Mohl jsem být prvním z celé velkolepé databáze, kdo ohodnotil tento německý opus. Chybělo tak málo. Stačilo hloupě nečekat až do konce filmu a vrznout sem od boku nějaké hvězdy už třeba po půlhodině. Co si teď počnu? Vždyť být prvním hodnotitelem tady znamená tolik! Vlastně to znamená úplně všechno.... Zato však nevím, co znamenal tenhle film. Německý štáb si sbalil fidlátka a odporoučel se do Afriky, aby se pohlednými kulisami pokusil zamaskoval fakt, že točit opravdu neumí. Tak aspoň, jestli se v Africe líbilo? :-)