Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Dokumentární
  • Akční
  • Krimi

Recenze (2 836)

plakát

Odkud není návratu (2010) 

Zpracování lezeckým jazykem 7b, emoční lavina vcelku silná, ale chyběla mi větší akce. A z hodin fyziky si matně pamatuju, že bez akce není takový to divný cizí slovo, co se rýmuje. (Obzory 2015)

plakát

The Empty Quarter (2013) 

Hele, tak asi by to mělo mít nějaký manťáky, ne? Koukat na někoho, kdo se v poušti půl roku morduje s dvoukolákem, je sexy asi jako holka ve včelařský kukle. Neřekl bych, že úplně všechno je stejně tak zajímavý sledovat jako si to sám prožít... (Obzory 2015)

plakát

And Then We Swam (2014) 

V jednom sále týpek v sedáku a hadrech od TOP3 outdoorových značek bubákuje, že kdo neumí uvázat 99 ze sta uzlů, nemá chodit sám na Milešovku, a ve vedlejším sále dva bambulové v košilích ze sekáče, kteří si pletou vesla s lopatou a vodu znají jen ze sprchy, vypravují o tom, kterak málem překonali rekord v přeplavbě Indického oceánu, i když poslední úsek jeli kraulem. Opět jsem si rozšířil Obzory o pojmech jako jsou limity, předpoklady nebo dobrej a fakt blbej nápad. Protože se o finální části jenom mluví a chybí autentické záběry, postrádal jsem napětí, jinak je to pecka a jasná vzkazka všem, kteří nosí rukávky, že je čas nahlásit se na olympijskou regatu. (Obzory 2015)

plakát

The Nobody´s River (2014) 

Abych si to srovnal: Amur budí respekt, ale svým charakterem je nudný a plochý. Dokument budí respekt, ale svým charakterem je nudný a plochý. Holky budí respekt, svým charakterem jsou zábavné a oproti řece s dokumentem rozhodně nejmíň ploché, ale ve finále tu hodnotíme dokument, protože máme sjetý jen ten Amur, že... Takže za tři a zpátky do kajaku. (Obzory 2015)

plakát

Marguerite (2015) 

Vyberte si - buď je to jeden z nejlepších českých filmů letošního roku anebo jeden z nejslabších francouzských za poslední léta. Můj pohled je takový, že ve snaze propojit komedii s dramatem vznikla z Marguerite zbytečně přehnaná karikatura, která ve finále není ani k smíchu, ani k pláči. Jedna věc je zpěv falešnější než kecy našich politiků, umění udělat z toho něco víc než jen jedno dlouhé odpoledne v kině je ale věc druhá.

plakát

MasterChef (2012) (pořad) odpad!

Od kamery ve stylu Zastav a nepřežiješ, hudby epické jak z Hvězdných válek, přes pózy lacinější než na zahradě vypěstovaný šnytlík, výrazy a kecy drsné tak, že extrémní bondage je proti tomu Počasíčko, až po plýtvání jídlem pro načančané prdy o průměru tři centimetry, je tohle jeden monstrózní MasterShit.

plakát

České himalájské dobrodružství (2003) (seriál) 

Vynikající video učebnice historie českého drápání se po velehorách. Koukat by se měli jak ti, kteří s lezením teprve chtějí začít, tak ti, kteří dokáží akorát držkovat, že horolezci dělají v horách bordel. Ono záleží na lidech, ne na sportu, víme? Klaním se těm co psali dějiny. Za jedinou skobu, která nedrží, považuji hudební doprovod. Takový doprovod mít včera na plese, nabídnu ho do tomboly a zdrhnu.

plakát

The Program: Pád legendy (2015) 

Kdybych byl Armstrong, nasere mě daleko víc takhle slabej film o mně, než odebrání sedmi titulů z Tour de France. To umím taky zkouknout tři dokumenty, pár sestřihů na Eurosportu, přečíst dvoje noviny, pak podle toho udělat dvacet záběrů, omotat je celuloidem a poslat do kin. Ale co dál umíš, Stýve Frearsi? Skáčeš z jednoho na druhý jako naklepanej ratlík a dohromady to má vypovídací hodnotu nula. Kdo se taky nekoukal na dokumenty, Eurosport a nečetl noviny, ten si asi klepe na čelo, co to ta cyklistika vlastně je za bordel. A to mně vadí ze všeho nejvíc, že jsi to - milý Stýve - podal tak, jakoby stačilo párkrát si zapíchat a seš nejlepší na světě. To možná platí pokud se jmenuješ Rosenberg, ale ona cyklistika je docela makačka. Kdyby si organizátoři závodu nepletli kolo s terénní buginou, možná by dopovat nikdo nepotřeboval, protože by dokončení Tour bylo v lidskejch silách. Taky mě pobavil jeden Frantík, kterej tam povídal něco o tom, že má stejný míry jako Armstrong a stejně dojel půl hodiny za ním, tak čím to jako asi tak může bejt? Teď jsem se schválně koukal - mám stejný míry jako David Krejčí. Tak jak je možný, že on vede tabulku bodování NHL a já o víkendu hraju okres? Stýv Frears by mi asi řekl, ať si píchnu EPO a do tejdne hraju za Floridu vedle Jágra, jenže to jsme právě u jádra pudla aneb Umím natočit film nebo ne...?

plakát

Nemocnice na kraji města - nové osudy (2008) (seriál) 

Co je to za územní plán, když i po třiceti letech je špitál pořád na kraji města? Asi s vámi už nikdo nechce mít nic společného, že? Já se teda nedivím, protože sem bych si nešel ani pro čistý kapesník. A to že takovéhle prznění legendy je hodně k pláči. Polesný by měl zalézt zpátky na posed, jinak by se mu mohlo lehce stát, že si ho někdo splete s divokou.

plakát

Sejdeme se na Cibulce (2013) (pořad) 

Dole na Smíchově by normálně měli postavit betonovej zátaras se zákazem vjezdu na Barrandov, protože co tam někteří jezdí vyrábět, toho já mám doma plnej septik.