Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Horor

Recenze (55)

plakát

Vodník (2019) (seriál) 

Jak jsem jásala, že třetí sérii vzal opět do ruky Hřebejk, tak jsem před vysíláním s hrůzou zjistila, že se opět vrátil Tauš s pokusy udělat s kriminálky psychodrama. Takže kriminální zápletka je opět odsunuta na vzdálenou vedlejší kolej. Opět stejný pokus o zhmotnění dusivé atmosféry nekoukatelným přesvětlením, opět stejné scény dvojice MelíškováxKrobot, kde na sebe akorát zvyšují hlas. O to, kdo je vrah už v podstatě nejde, takže tu uvidíme maximálně rodinné psychodrama korounované ovlivněním policejního vyšetřování tím vlastně jeho znemožnění. Předpokládám, že vrahem bude ten Ládík, co ve "vodnické" čapce pomáhá na cirkulárce sousedům naproti... ale to vlastně vůbec není důležité. A já se táááák těšila ... no, počkám si na další sérii. Opět promarněnost díky Taušovi, jehož myšlení a vidění, ale to je pouze můj neodborný názor, očividně poznamenalo období zvěčněné v Kanárkovi.

plakát

Návrat Sommersbyho (1993) 

V podstatě nic prosti filmu, Jodie super, nádherná hudba, Gere mi přišel trochu nepřirozený, ale ještě OK ..... , ale, kristepane, nikomu nevadí, že v té době prostě nemohl být černoch soudcem?

plakát

Štěstí na dosah (2006) 

Souhlasím s kleopatrou. Z komika vyrostl skvělý pan herec!

plakát

Robin Hood: Král zbojníků (1991) 

Z těch čtyř hvězdiček jedna pro Morgana Freemana a minimálně jedna a půl pro Alana Rickmana.

plakát

Boj (2007) 

No, dala bych normálně body 3, ale, ta čtvrtá je, uznávám, absolutně neobjektivní pro Jasona. :o) Ne, vážně, viděla jsem dost horších akčňáků.

plakát

Život podle Agfy (1992) 

Atmosféra, scénář, který Vás vtáhne do děje a hrdinové jsou najednou tak blízko, jakoby jste je potkávaly ve svých baerch a hospodách... Ani jeden z nich před sebou nemá šťastnou budoucnost... Ne, nemá, ale takový už je život, každýmu to nevychází... Partička vojáků? Kdo by to neznal... Nalití, sprostí, myslí, že se kvůli nim zblázníme? Zasloužili vyhodit... Přeci zasloužili vyhodit... Ta budoucnost možná nebyla nejkrásnější, ale byla... Smrt ještě neměla přijít. Nesmyslná a šokující. Jen aby narovnala pochroumané ego... Nikdy už se na ten film znovu nepodívám a už si nikdy neposlechnu Cohenovu Who by fire bez slz v očích.

plakát

Tanec v temnotách (2000) 

Bojím se, že filmy von Triera bývají málokdy vůči ženám fér... Občas mám pocit, že v sobě nosí nějaký dlouhodobý nevyřešený problém, protože na jeho vztahu k ženám prostě je něco špatně. U vln mi tekly slzy a ještě dlouho po skončení filmu jsem je nedokázala zastavit. Nečekala jsem, že by na mě někdy film mohl působit hůř. Ani Život podle Agfy nebyl tolik zdrcující, ale to jsem ještě nevěděla, že jednoho dne se půjdu podívat na Tanec v temnotách. Teď vím, že už se na něj znovu nepodívám, zrovna tak jako na Prolomit vlny a Život podle Agfy Občas sice působím na okolí jako duševní masochista, ale tohle už nedokážu. Souhlasím s kleopatrou, tohle od něho prostě NEBYLO FÉÉÉR!!!

plakát

Drsnej Shaft (2000) 

Není lepšího představitele arogantních zmetků, než je Christian Bale, tedy, on je prostě boží, přestávám být objektivní...radši toho nechám... A navíc, kdo je oblíkal? Bože, Jackson nikdy nevypadal líp...

plakát

Troja (2004) 

Ano, za ten souboj přidávám půl hvězdičku a za výběr herců, tedy především Petera O'Toola druhou půlku. Bohužel ostatní sráží katastrofa zvaná scénář. Chápu, že lze jen těžko převést do dvouhodinového filmu mnohaletou válku, to bych ještě polkla. Jinak naprosto nechápu, kde vzali scénáristé tu drzost nazvat svoji historickou slátaninu Trója a své hrdiny nazývat jmény jako Agamemnón, Helena, Paris, Achileus apod. To, že Achileus vyskakuje z trójského koně za branami Tróje, je pro mě novinkou (vždyť už měl být dávno mrtvý...). Agamemnón umírá v Tróji (tím se tvůrcům podařilo vymazat existenci mnoha následujících bájí...), za to Andromaché přežívá a Helena vesele odchází s Paridem... Jako historický velkofilm fajn, ale proč ho, kruci, nazvali Trójou? Víte, od Petersona bych čekala vážně něco jiného a jméno scénáristy si zapíšu tlustou fixou na černou listinu filmových tvůrců (David Benioff)

plakát

Resident Evil: Zánik (2007) 

Tak nevím, ty první díly se mi líbily nějak víc... Ale na druhé podívání je to lepší :o)