Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Horor
  • Akční

Oblíbené filmy (10)

Šíleně smutná princezna

Šíleně smutná princezna (1968)

Pohadka meho detstvi. Krasna princezna, nesikovny princ a hlavne krasne kostymy (at ziji sedesata leta!) a naprosto uzasna hudba. Malo filmu znam tolik nazpamet jako prave tu o silene smutne princezne Helence a silene veselem princi Vaskovi :)

Nedotknutelní

Nedotknutelní (2011)

Skvělé obsazení, hodně dobrá hudba a hlavně všudypřítomný černý humor srší z tohohle filmu plnou měrou. Spousta výborných scén s dostatečně hlubokou myšlenkou. Například to holení se mi hodně líbilo. Ale ono vlastně cokoli, kde byli Francois Cluzet a Omar Sy spolu. Francouzská kinematografie o sobě dává vědět a to je hodně dobře. Intouchables se prostě musí vidět. Na závěr: nerozumím tomu, jak je možný, že tuhle super záležitost neuvedl FFF 2011. Hodně velká škoda.

Přerušený kruh

Přerušený kruh (2012)

Můj film letošní artové sezóny. Dostalo mě do kolen zejména to, jak dokonale režisér vystihl křehkost vztahu a jeho hloubku. Víc nevím, co napsat: film se mě osobně dotkl takovým způsobem, jako to před rokem byl snímek Co všechno věděla Maisie.

Rocky Horror Picture Show

Rocky Horror Picture Show (1975)

Naprostá úchylárna v podární Susan Sarandon a Tima Curryho (a ansámblu Festivalu otrlého diváka - za wow efekt vám dávám hvězdu navíci, moji milí FODi!), kterou musíte ochutnat, zažít, zazpívat a protancovat nebo prostě ji aspoň vidět. Muzikální čísla byla naprosto parádní a já to rozhodně uvidím v kině ještě několikrát - až teda Janet z FOD porodí :-)