Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Sci-Fi
  • Dokumentární

Recenze (16)

plakát

Planeta opic (2001) 

Doufám, že se Burton alespoň pořádně stydí, za to co provedl. Tohle je prostě svatokrádež.

plakát

Když vane vítr (1986) 

Těžko dám filmu, který mě přivedl k slzám, a který začíná písní Bowieho a končí písní Waterse, něco jiného než 5 hvězd.

plakát

Cosmos (1980) (seriál) 

Tohle je prostě paráda... tribute celému vědeckému snažení lidstva. P.S. nejvtipnější komentář jaký sem kdy viděl - daEmoNickY.

plakát

Jak nežít svůj život (2007) (seriál) 

Po jedné sérii jsem příjemně překvapen originalitou seriálu a nepříjemně rozčarován nesympatičností hlavních postav. Tedy až na Abby...ta je krásna.

plakát

Global Metal (2007) 

O něco méně strhující než první dokument, ale přesto skvělá sonda do metalového undergroundu v pro nás exotických zemích. Nemohu než doporučit, a to jak všem fanouškům tohoto svérázného stylu tak i všem, kteří se o něm pouze chtějí něco dozvědět. Sam Dunn rulez! \m/

plakát

V (2009) (seriál) 

Po prvních 4 dílech, jsem nadšen. Doufám, že seriál bude mít podobný spád i nadále, a že nebude mít více než pár sérií. Není nic horšího, než donekonečna natahovaný seriál.

plakát

NASA: Nejvýznamnější mise (2008) (seriál) 

Parádní a emotivní ohlédnutí se za začátky Amerického vesmírného programu. První (americký) let do vesmíru, první let na orbitu, první setrvání člověka v kosmu atd. Dech beroucí dobové záběry a komentáře přeživších astronautů. Docela rád bych viděl i podobný dokument z pohledu Ruska. Přece jenom měl tento závod dva hráče ;)

plakát

Život (2009) (seriál) 

Úžasné, dech beroucí, fascinující. Štáb oddaných filmařů BBC procestoval celou zeměkouli, aby nám mohli přinést tuto sérii naprosto dokonalých dokumentů o životě v přírodě. Namluveno nepřekonatelným Davidem Attenboroughem, kterého určitě znáte ze série Planet Earth. Došly mi superlativy, tak se jdu koukat. A co vy? Na co ještě čekáte? ;-)

plakát

Neodvolatelná mise (2000) (TV film) 

Po strhujícím zážitku z původní verze jsem byl zvědavý co nového do příběhu a zpracování přinese tento remake. Celkem mě tak překvapilo, že remake je téměř na chlup stejný, akorát s jinými herci. O tolik let později a remake nepřinesl dokonce ani barevné zpracování. Pravdou je, že nejde o remake v pravém slova smyslu, ale o televizní hru přenášenou v přímém přenosu a o to více si zaslouží pochvalu herci, kteří neměli šanci scény opakovat a vše se muselo povést na první pokus. S výkony Henryho Fondy a Waltera Matthau z původní verze se to samozřejmě nedá srovnávat, ale i tak je to strhující zážitek. Pokud se ale rozhodujete, jestli se podívat na původní verzi nebo remake, rozhodně bych nejprve doporučil verzi původní a pak až pro srovnání tuto verzi.

plakát

Monty Pythonův létající cirkus (1969) (seriál) 

Potrhlé, divné, absurdní. Někdy k popukání, někdy až trošku trapné, ale vždy originální, až nevídané. To všechno a ještě víc jsou Monty Python - legenda britského humoru. Rozhodně to není humor pro každého, ale každý by měl v rámci základního vzdělání alespoň pár dílů vidět. Protože Monty Python si svou reputaci legend zajisté zaslouží.