Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Recenze (36)

plakát

Nevědomí (2013) 

Klišé, klišé, hezká grafika. Podruhé už to však vidět nechci.

plakát

Skyfall (2012) 

Po dlouhé době opět Bondovka, jak se sluší a patří. Už jsem se bál, že bude pokračovat trend bondovek jako akčních filmů alá Bourne s jediným rozlišovacím znakem - jména hlavních postav. Tento díl však skočil do starých kolejí jak mašina po generální opravě a zbytek je už jen parádní jízda plná přestřelek, honiček, krásných slečen, suchého britského humoru a melodie, kterou známe již od 60. let minulého století. Opravdu mě tento díl potěšil, všem fanouškům agenta s "00" vřele doporučuji.

plakát

Prometheus (2012) 

Bohužel, má očekávání byla zcela převálcována chybami ve scénáři, chováním postav a celkovou "stupiditou" filmu. I ty drobnější chybky mě celkem dráždily (titulky v úvodu: "Cíl mise - neznámý", chvilku na to "Blížíme se dosažení cíle"; vzduch s obsahem CO2 3%, který člověka zabije do 2 minut; venkovní teplota 2,724 Kelvina - ať už s desetinnou čárkou či nikoiv; atd. atd.). Absolutně se nejedná o film, který by měl být dějově před Vetřelcem. Spíš bych to označil za sci-fi, které vykradlo několik motivů z Vetřelce. Původně jsem chtěl dát 2/5, ale pro vizuální stránku dávám 3/5.

plakát

Sněhurka a lovec (2012) 

Komentář uživatele Enšpígl mluví za vše. Bohužel.

plakát

Umělec (2011) 

Takové pohlazení po duši. Neagresivní romantika, skvělá hudba, krásný příběh a hlavně úžasné herecké výkony. Nikdy bych neřekl, že jen výrazem v obličeji a hrou těla lze vyjádřit tolik emocí. Jasných 5*!!!

plakát

Muži v naději (2011) 

Po dlouhé době český film, který mě nadchnul. Jednak skvělé herecké podání rolí (hlavně B. Polívka, klobouk dolů), úžasné situační scénky, při kterých jsem se hluboce zasmál a v neposlední řadě i samotná myšlenka nevěry, jako takového koření kvalitního vztahu. Nebudu v tom hledat žádné hlubší myšlenky, nadhled mi stačí. Takže 5*

plakát

Hugo a jeho velký objev (2011) 

Asi jsem od Huga čekal příliš, ale ve výsledku jsem byl vážně zklamán. Příběh mě vůbec nechytnul, nějak mi tam chyběla ta troška napětí. Až na Kingsleyho mě zklamaly herecké výkony (i ty dětské). Jako by jim ty role vůbec neseděly. Z Chloe M. jsem měl občas pocit, že do ní nasypaly nějaké prášky, díky kterým je ve filmu tak vysmátá. Na druhé straně Asa B., který má tak zatuhlou mimiku, že jsem vůbec nepoznal, které emoce vlastně měl hrát. Cohen zas tak špatný být nemusel, jen kdyby tam nedával tolik "sebe". A celkově ten děj utekl někam, kam vůbec neměl. Celé to bylo jaksi nesourodé. Jenom díky zajímavým barvám a kameře (ze které je 3D cítit i se zavřenýma očima) dávám ***.

plakát

Vyměřený čas (2011) 

Je pravda, že film zcela naplnil to, co slibuje v traileru. Parádní akční sci-fi, které je postaveno na originální myšlence, avšak průběh jako takový je zcela prediktivní. Když opomenu mnohá klišé, která k tomuto žánru patří, tak mě film mile potěšil, avšak nepřekvapil. A právě to překvapení, dějový zvrat mi v celém snímku schází nejvíce. Takže ***

plakát

Jeden musí z kola ven (2011) 

Tak nějak nevím, co se mi film snažil sdělit. Dvě hodiny jsem se nudil prázdnými dialogy a na první pohled bezmyšlenkovitými scénami, až jsem se nakonec dopracoval k samotnému rozuzlení, které bylo spíše ranou z milosti, nežli vyvrcholením děje. Spousta skvělých herců, kteří nemají co zahrát. Smůla.

plakát

Kamarád taky rád (2011) 

Na tento film jsem šel do kina, protože mě nalákal úžasný trailer. Musím říct, že už podle něho se dá celý (opravdu celý) děj filmu dokonale odhadnout - úvod, zápletka, závěr a celý samotný průběh. U tohoto filmu mi to však nevadilo. Nešel jsem se podívat na něco, co mě překvapí, ale na něco, co mě pobaví. A to se tady rozhodně povedlo. Parádní hlášky, skvělé herecké obsazení no a ty postelové scény - prostě paráda. Film postavený na hollywoodských klišé, ale i tak 4*. Doporučuju.