Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (372)

plakát

Jak krtek ke kalhotkám přišel (1957) 

Jen málo československých pohádek je tak krásných a zároveň pro děti poučných v tom, že pomáhat druhým není sprosté slovo. Výborně namluveno, byť jen pár vět.

plakát

Rivalové (2013) 

Opravdu skvělý film, u kterého se pobavíte i utřete slzu, o tom nemůže být řeč. Přesto nemůžu nepřipomenout Sennu. Už z podstaty toho, že to Senna nepřežil a z autentických záběrů jeho osudné havárie musí být jeho životopisný příběh minimálně o chlup lepší než vzájemný souboj Laudy s Huntem.

plakát

Pelle Dobyvatel (1987) 

Místy silně emocionální film, jehož děj a charaktery postav se celkem zažerou pod kůži. Prožíval jsem s s otcem jeho každodenní těžkou práci a bylo mě hamba za jeho občasné pití. S Pellem naplno prožijete šikanu ve škole i několik chvil dětské radosti.

plakát

Hraje skupina Spinal Tap (1984) 

Určitě se vám už stalo, že věci na který se hodně těšíte můžou stát za prd a naopak něco od čeho si nic neslibujete je nakonec super. Přesně tohle jsem zažil u Spinal Tap. Dokonale vtipnej mix zákulisních i jevištních praktik smyšlené kapely.

plakát

Vánoční koleda (2009) 

Tahle nová pohádka mně udělala vážně radost. Jednak jsem si připomněl dětství a jednu knížku Walta Disneye s tímto příběhem a taky tím, že je to něco jinýho, než co do nás každoročně na Vánoce televize ládujou.

plakát

Válečníci (1999) (TV film) 

Už když jsem viděl Hotel Rwanda, říkal jsem si, jakej smysl vlastně Unprofor má. Musí to stát hromadu peněz a efekt je v konečným důsledku stejnej, jako kdyby tam tihle vojáci nebyli. U Warriors je to stejný případ, jen se konflikt neodehrává někde v daleké bezejmenné části světa, ale kousek od nás. Jako ateista nikdy nepochopím, že se lidi mezi sebou dokážou zabíjet kvůli rozdílné víře. U filmu mně z toho bylo dost na blití hlavně v momentech, kdy film připomene, že byly brutálně vražděny i děti.

plakát

Červený trpaslík - Série 10 (2012) (série) 

Nemyslím si, že bych se v hodnocení ukvapil, i když jsem viděl zatím jen dva díly. Jsou totiž boží. Trapnost, která se místy ocitla v sérii Zpět na zem je pryč. Nové zábavné zápletky, skvělé hlášky a stářím sešlá posádka, to je záruka dobrého combacku. K dokonalosti chybí už jen český dabing, A vlastně mě teď napadá ještě jeden zásadní nedostatek. Pořád se ještě neobjevil ESO!

plakát

Tak dlouho tě miluji (2008) 

Velmi emotivní film se silným příběhem. Tak bych krátce shrnul toto drama, které ve mně zanechalo docela silný zážitek. A jako čerstvý otec vnímám tento film o to silněji. Začlenění vězně do společnosti není asi nikdy jednoduché a okolí na něj pohlíží většinou skrz prsty. Velmi dobře je to znázorněno i ve filmu Boy A.

plakát

Světla ramp (1952) 

Chaplin mě ve svých komických rolích nikdy nedokázal přesvědčit, tak jako Buster Keaton. Ale v Limelight předvádí poctivý herecký i režisérský kumšt. Dokonalé vyvážení dramatické a komické role. Je to vůbec poprvé, co dávám Chaplinovi 5 hvězdiček a to jsem s ním už něco filmů viděl.

plakát

Království (1994) (seriál) 

Namíchat takovej guláš filmových stylů zvládnou jen největší machři. Spojit horor s komedií, aby to fungovalo, to jsem snad ještě neviděl. Nejvíc mě dostal švéd Stig. Už kvůli jeho hláškám se na to stojí dívat. A to ani nemluvím o druhé řadě, kde sleduje v míse svoje hovna. Napnutej jsem byl od začátku do konce a je pro mě naprosto nepochopitelné, proč Trier nenatočil finální třetí řadu.