Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Western

Recenze (509)

plakát

Úsměvy smutných mužů (2018) 

Na konci jsou nějaká jména, ale vůbec jsem je nedokázal přiřadit k jednotlivým postavám, což je asi trošku chyba. Plesl co je na plakátu v tom filmu skoro není. O hlavní postavě se nedozvíme skoro nic. Sdělení že alkohol je špatný pán by se dalo natočit i lépe.

plakát

Velký draft (2014) 

No pořád nic. Na opravdu super film o mém nejoblíbenějším sportu stále čekám. Pro mně jako znalce (troufnu si říct po pár letech aktivního sledování), tam bylo hodně nesmyslných věcí které by se prostě nemohly stát, resp. nestaly by se v čase zhuštěném do několika hodin. Ale pokud to měl být dokument o fungování Clevelandu Browns, kteří jsou už asi 20 let velice trapní, hlavně díky těmto lidem ve vedení, tak to beru.

plakát

Le Mans '66 (2019) 

Nevím no, Rivalové mi přišli zajímavější a jaksi pravdivější. Tady je spousta klišé, např. ti Italové rozhazující rukama a Fordovi manažeři jako největší darebáci ve filmu. Nemá to žádnou nosnou linku, vztah Shelby Miles je naprosto ok, čiší z něj přibarvenost jen pro potřebu filmu, hysterický záchvat Milesovy ženy v autě vůbec nesedí k jejímu chování v celém zbytku filmu. Ty auta jsou asi fajn i když tomu vůbec nerozumím, ale aby to byl 5. nejlepší film tady? Come on...

plakát

Vítězové a poražení (1999) 

Ne, vůbec. Na hodně dobrý film z prostředí amerického fotbalu stále čekám. A to tento sport pravidelně už několik let sleduji a mám ho upřímně rád. Soubor karikatur a klišé se propotácí celým filmem odnikud nikam, pokud mají nějaký osobní vývoj, je velmi neuvěřitelný a nikdo z nich ho nemá čas pořádně vylíčit v tom krátkém čase který mají, protože Stone to doplnil obrovskou hromadou jakýchsi podivných a často zpomalených prostřihů na historii sportu, záběrů do hlediště, flashbacků obrazových i zvukových ("jsem nejlepší wr všech dob" - to byl obzvlášť wtf moment) a dalšího balastu. Narval tam vše, jako by už žádný jiný film o AF neměl vzniknout. NFL je divadlo samo o sobě, tento film jen tak přitakává a ukazuje to co je na povrchu zřejmé každému kdo se někdy díval na jediný zápas. Jediný Quaid je docela fajn.

plakát

Ryanova dcera (1970) 

Krásné záběry pobřeží Irska, ale ta délka je vůči tomu tématu neomluvitelná a hudba naprosto strašná.

plakát

Chléb náš vezdejší (1930) 

Viděno na LFŠ 2018 s živým doprovodem Epoque Qvartetu. Skvělý filmový zážitek umocněný úžasně vybranými a zahranými skladbami. Murnau uměl dělat drama, ta atmosféra je strašně zhuštěná.

plakát

Matewan (1987) 

Výborné drama z prostředí stávky v malé hornické komunitě. Vynikající režie i herci. Přesné vykreslení hornických hillbillies, skvělá angličtina, hudba. Velké překvapení pro mě. Divím se že je to u nás tak neznámé.

plakát

Muzzikanti (2017) 

Nádherné. Horší než odpad! Takže asi -*. Už jsem se skoro bál, že Duo Yamaha tam nebude, ale nakonec se hoši zlatí ukázali. Film jsem si pustil v rámci akce "někdy je dobré si pustit úplné dno, ať má člověk perspektivu" a nezklamal mě. Nesmyslné osudy velkého množství neživotných a netalentovaných panáků, splácaných dohromady s promem na slezsko.

plakát

Paraplíčka ze Cherbourgu (1964) 

Mrzí mě že je tohle modré. Ano, je to jednoduchý příběh, je to celé zpívané a no co. U tolika muzikálů drhne právě přechod mezi mluveným a zpívaným textem, tady si na tu formu člověk zakrátko zvykne a už to nevnímá. Obrazově a kompozičně krásné, všichni herci ve svých rolích naprosto přirození a nenucení.

plakát

Perníkový táta (2008) (seriál) 

1. a 2. série jsou velmi dobré, pak se to skutečně začne lámat ve zlo ve třetí sérii úměrně s tím jak se láme hlavní hrdina. Ten zásadní zvrat jsem prostě nepobral a Waltovi jsem ho neuvěřil, od té doby se ta postava chová nesmyslně, mrtvých kolem přibývá a já se na to dívám jen proto abych viděl co ošklivého ho na konci potká.