c.tucker

BaskeTBall ReFERee

ICQ: 330-781-228
Skype: rastafa_2.3cm

24 bodů

od nejnovějšíchpodle abecedypodle hodnocenípodle roku vzniku filmu
<< předchozí 1 2 3 4 13 25 36 48
    • 2.2.2012  21:17
    Nebezpečná metoda (2011)

Posadil jsem se z toho na prdel. Neuvěřitelně jsem se bavil u důmyslně položených rozprav, kde byla do posledního tahu velice propracovaná gestikulace a pohyby. Herecké obsazení je naprosto dokonalé. U celého filmu jsem si naprosto lebedil a když se objevil Vincent Cassel s jeho úvahami, tak jsem byl blahem bez sebe.

• 2.2.2012  20:49
    Kontraband (2012)

Oproti původní severské verzi je to svižnější a obsazení je na jedničku. Giovanni Ribisi je pošahanej bláznivej gangster naprostý top. J. K. Simmons je badass motherfucker i s jeho vysavačem. Wahlberg a Foster jsou príma a Kate je výborný doplněk, ale jak jsem někde četl, málo se obnažuje. Heist jako svině, ale vše dobře dopadne (člověk nemůže mít všechno). Rozhodně ještě stojí za zmínku přepadení obrněného auta v Panama City.

• 2.2.2012  20:39
    Z Reykjavíku do Rotterdamu (2008)

Zajímavý nápad, který není využit co se patří. Trochu slabší obsazení, ale jinak velice příjemné a zajímavé pokoukání. Určitě jsem se pobavil. Seveřani jsou seveřani.

• 24.1.2012  23:58
    Loganův útěk (1976)

Rozhodně stojí za vidění a když se procházelo zarostlým městem, tak lebedil blahem, jak to náramně vypadá. Určetě je to inspirací Ostrova od Baye a trochu jsem tam viděl i že se inspirovalo Equilibrium. Michael York výborný, Jenny Agutter krásná a Ustinov super.

• 19.1.2012  23:31
    Underworld: Probuzení (2012)

Já ti nevím. Jelikož první a druhý díl měl nějakou myšlenku, legendu a celkem schopného režiséra, prequel měl legendu a myšlenku, ale s tím režisérem to pokulhávalo, tak tady jde do hajzlu úplně všechno. Nevidím žádnou motivaci nikoho, od začátku je to nesmyslně postavené na hlavu a střih je kadence tatatatata. Povídavé prostoje mezi akcí (kterých sice není moc, ale asi dva se tam najdou) jsou na blití, na spaní nebo k smíchu podle nálady a množství alkoholu v krevním řečišti. Jediná celkem ucházející scéna je ke konci, když jdou rozstřílet co se dá a hlavně lykany, neříkám, že je celá logická, ale je to asi to jediné celkem zábavné a koukatelné, tedy mimo Kate Beckinsale.

• 14.1.2012  14:16
    Muži, kteří nenávidí ženy (2011)

Jako nečtenář předlohové knihy to sice nemohu moc posoudit, ale jako celek se mi to páčilo více než švédská adaptace s jednou výjimkou a tou je Stellan Skarsgård. V této roli se mi zamlouval daleko více švédský představitel. Jinak Reznorova hudba výborná a kulervoucí.

• 30.12.2011  21:44
    Sherlock Holmes: Hra stínů (2011)

Z mého pohledu je to o krapánek lepší než předchůdce. Více učesané a načechrané. Holmes je neskutečný magor a Jared Harris je perfektní Moriarty. Ze zpomalovaček v lese, bych se nejspíše posadil na prdel, kdybych zrovna stál. Parťáctví Holmes - Watson se ještě více prohloubilo a Stephen Fry aka Mycroft je neskutečný.

• 24.12.2011  11:31
    Mission Impossible - Ghost Protocol (2011)

Vůbec jsem nečekal, že to bude tak poutavé a svižné od začátku do konce, když jsem přečetl jakou má mít film stopáž. Bird se to režie ujal velice zručně a já byl s tímto provedením nad míru spokojen. Tom je stále bourák a při "jeho" šplhání po Burdž Chalífa jsem byl v úžasu, jak se to celé obrazově pojalo. Velice dobře, tedy alespoň z mého pohledu, byl před diváky postaven product placement.

• 22.11.2011  23:00
    Doktor Mozek (TV seriál) (2009)

Co to všichni kecají o Houseovi. Je tu mnohem a mnohem víc odlišností než schodných věcí. Dr. Gallagher je psychiatr, velice empatický a je rád v kontaktu s pacienty, což je při analýze velice důležité. Rozhodně je veliká škoda, že byl seriál ukončen po 13-ti epizodách. Rozhodně měl velký potenciál, i když nebyl využit na plné koule. Ale i tak jsem z toho dost naučil a dozvěděl.

• 14.11.2011  09:46
    Ocelová pěst (2011)

Malý kluk a Jackman, co se od toho dá čekat, nějaký ten patos a emotivní scény. K tomu všemu bojoví roboti, kteří si drtí údy. Dalo se to všechno posrat a totálně zprasit, ale to se na štěstí nepovedlo a já byl velice spokojen. Vlak ujížděl po totálně probádaných kolejích, ale i tak dokázal úžasně zabodovat a úkazat to trochu v jiném světle. Atom je prostě bouchač jedna radost.

• 13.11.2011  12:04
    Mistrovský plán (2011)

Problém tohoto filmu je, že jsem čekal trochu něco jiného a dotaženého. A co jsem čekal nejvíc byl návrat Eddie Murphyho z totálních sraček, což se tak trochu stalo, ale ne tak jak jsem doufal. Bylo ho tam prostě strašně málo, ale lepší to už asi nikdy nebude, takže si do budoucna nebudu už dělat plané naděje. Film nefunguje jako celek a někdy ani jednotlivé kousky skládačky vůbec nefungují. Nemá to tu správnou gradaci, vše je jen po povrchu a celý heist je úplně na hovno.

• 10.11.2011  10:45
    Elitní zabijáci (2011)

Tak nějak to koketuje s různými styli a neví čím to má být. Akční momenty slušné, ostatní taky, ale celkově to na mě působí moc nataženě a někdy až nudně a to se mi u filmů tohoto typu nestává tak běžně.

• 10.11.2011  10:43
    Ošetřovatel (2011)

Normálně by to byli necelé dvě hvězdičky, protože to bylo velice slabé, ale jelikož mám značnou slabost pro Rosariu Dawson, tak zvedám o jeden a kus na tři.

• 10.11.2011  10:41
    Vyměřený čas (2011)

Niccolovi filmy mám velice, převelice rád. A tento není žádnou výjimkou. Výborná myšlenka, která je nádherně zpracována. Ať už drobné detaily nebo celkové hledisko. Jsou tam sice nějaké drobnosti, které jsem si nepochvaloval a skratkovité momenty, ale ani to mě neodradilo od plného hodnocení. Herci na jedničku, i Justin, který mi ve filmech obecně nevadí až na výjimku Friends with benefits.

• 25.10.2011  11:56
    Jeden den (2011)

Jako divák znalý předlohu pro tuto adaptaci jsem byl velice potěšen. Kniha je jedna z málo knih, kterou jsem doposud přečetl a rozhodně mohu říct, že stojí za to i film. I když se z mého pohledu zdá, že z filmu musel mít asi větší zážitek právě divák znalí předlohy, jelikož se mi zde zdáli některé zkratky, které se dají pochopit za určitých předpokladů. Rozhodně, ale chválím změny provedené oproti knize. Hlavní postavy naprosto úžasné a chemie mezi nimi funguje.

• 25.10.2011  11:51
    Johnny English se vrací (2011)

Pokračování mě přišlo odlišné a dokonce i lepší. Občas to bylo sice trapné, ale v takové míře, že to bylo vtipné, tedy alespoň pro mě. English obecně trochu zmoudřel, ať už postava nebo celí film. Zápletka není bůhvíjaká, ale rozhodně není špatná. Romantická linka mi sice nesedla, ale co s tím nadělám.

• 28.9.2011  11:24
    Alois Nebel (2011)

K předloze jsem se zatím nedostal, ale co jsem se doslechl, tak to snad ani nevadí, jelikož se od ní dost odklání a vybírá si pouze jednu linku, která je dosti zúžená. Alois je pomalu plynoucí film stejně jako jeho hlavní postava a celé mě to velice potěšilo. Hlášky občas pestré. A debata po filmu s tvůrci byla velmi příjemná.

• 23.9.2011  12:48
    Colombiana (2011)

Je to přímočará oddychovka, kterou jsem čekal daleko kýčovitější a horší v provedených akčních scénách. Naštěstí bylo jen málo soubojů, a proto jsem se nemusel opět rozčilovat nad nešvarem dnešní doby, čímž je zběsilý a nepřehledný střih u soubojů. Celková myšlenka už tu byla tolikrát, že bych se musel zamyslet abych to vůbec dokázal spočítat, ale provedení nebylo vůbec špatné. Zoe Saldana je velice pohledná a dost často se zde promenuje polooblečená, což není úplně ke škodě.

• 12.9.2011  22:34
    Drive (2011)

Tak tento film mě srdečně dostal, pomalí s akurátní hudbou (i když to asi někdo nemusí, mě to uhranulo). Akce nebylo taky nejméně a zpomalovačky, tam kde měli být. Už jem úvodní scéna je mind-blowing. Postupné odhalovaní mlčenlivého chlapce, který si v životě asi moc neužil. Čekám na další zhlédnutí.

• 31.8.2011  17:50
    Kovbojové a vetřelci (2011)

Podle ohlasů a dalších věcí řečených kolem tohoto výtvoru jsem čekal naprostou zhoubu, ale nestalo se tomu. Podle námětu a komiksové předlohy (kterou jsem sice nečetl, ale údajně není o co stát) se dala natočit naprostá bomba nebo něco naprosto špatného, ale podle mě je to na půl cesty k obojímu a to je právě to jak to nemělo dopadnout. První půle až k indiánům se mi líbila, ale pak se to zvrhlo k sebeparodii (která není absolutně úmyslná, jelikož se vše bere smrtelně vážně). Efekty ucházející, ale pře jen jsem raději viděl Craiga řezat se s jinými pistolníky. Další věc, která se vyplatí vidět s titulky v Praze a nechodit na ten debilní dabing.

• 25.8.2011  23:18
    Muži v naději (2011)

Nevím proč, ale přišlo mi to znamenitější než Ženy..., možná tím náhledem do nevěry, u které jsem na konci rostl jelikož jsem si říkal, jak může bejt někdo takhle blbej a podvádět s jednou stálou ženou/dívkou. Nebo to bylo těmi některými neočekávanými zvraty. Nebo dokonce těmi prvoplánovými gagy, které byli vždy na správném místě a decentně pobavili (žádné rvaní do ksichtu, teď se směj ty vole, i když naznačení tu bylo). Sečteno a podtrženo to rozhodně nejsou Ženy v pokušení a imho je tohle o kapánek lepší.

• 15.8.2011  16:35
    Mechanik zabiják (1972)

Drsní chlapy řeší drsné věci bez hnutí brvy. Tak přesně o tom film je. Není zbytečně ukecaný, většina věcí je řešena hudbou nebo postojem a výrazem (který u Bronsona není moc rozdílný, ať se se děje co se děje). Akce je haba kuk. A ten konec je prostě úžasný.

• 15.8.2011  16:24
    Assassination Games (2011)

To mi chcete říct, že Adkinse umí použít jen Isaac. Jelikož tady moc akce, kvůli které jsem na to koukal (martial arts), moc není. Je tu sice pár přestřelek, zabitých lidí a "herců" s východoevropským přízvukem, ale to není dost. WTF hraní na housle?

• 15.8.2011  15:19
    Emmanuelle 2000: Emmanuelle Pie (video film) (2003)

IMHO je to asi nejlepší film ze série Emmanuelle 2000, i když to také není žádný zázrak, ale je to takový lehký nadpeůměr v tomto druhu erotických filmů.

• 11.8.2011  22:56
    Zrození Planety opic (2011)

Po několikátém vidění traileru jsem z toho byl otráven a očekával jsem ohromnou sračku, ale k mému překvapení a radosti to bylo naprosto skvostné. Jak to říci jinak, trikové sekvence byli pro mě naprosto bez chyby a já vnímal digitální opičky jak živé. Uvítal jsem i vsuvky, když se Charlton Heston objevil v televizi nebo když se ztratili 3 kosmonauti letící na Mars. Ale hlavně a to je ze všeho nejdůležitější, že byl v podstatě hlavní postavou Caesar a já si jeho inteligenci náležitě užíval. Děkuji za takovíto výborný blockbaster.

• 8.8.2011  19:28
    Zelenáči na greenu (1998)

• 8.8.2011  19:27
    Vnadidlo (2000)

• 8.8.2011  19:26
    Studený bufet (1979)

• 8.8.2011  19:25
    Áno, šéfe! (TV pořad) (2011)

• 8.8.2011  19:25
    Dr. Ludsky (TV seriál) (2011)

<< předchozí 1 2 3 4 13 25 36 48