Profil Hodnocení (1385) Komentáře (1150) Zajímavosti (224) Biografie (16) Obsahy (61) Kšefty (3) Filmotéka (639)
Oblíbené filmy Oblíbení režiséři Oblíbení herci Oblíbené herečky Oblíbené seriály Oblíbení uživatelé
Moje komentáře |
Ženy v pokušení (2009)
19.03.2010 |
| |
Velmi příjemně jsem nebyl překvapen, očekával jsem pobavní, ale jen v určitých mezích, přesně jak jsem dostal. Eliška Balzerová převalcovala všechny a všechno, především díky ní film žije. Hudba poměrna zvučná a pasující. Objevuje se nám tu "nová" pěkná tvářička české scény (alá Bára Seidlová), která si myslím, že se začne po této roli objevovat častěji, kterou je Veronika Kubařová. Váhaj jsem s nižším hodnocení, ale na čtyři hvězdy mě nakonec dostal, ten plynulý a nedrhnoucí přechod do vážnějších partií (i když jako dětská prdelka to rozhodně nebylo ;-) ). P.S. Většinou už ani product placement nevnímám, ale tady byl ten Müller Mix na začátku dost rušivý. |
Alenka v říši divů (2010)
04.03.2010 |
| |
V českém znění: Marika Šoposká - Mia Wasikowska (Alenka), Saša Rašilov - Johnny Depp (Kloboučník), Tatiana Vilhelmová - Helena Bonham Carter (Srdcová královna Iracebeth), Lenka Vlasáková - Anne Hathaway (Bílá královna Mirana), Jan Vlasák - Stephen Fry (Kocour Šklíba), Pavel Kříž - Crispin Glover (Srdcový spodek Ilosovic Stayne), Taťjana Medvecká - Barbara Windsor (Plšice), Jiří Bartoška - Alan Rickman (Houseňák Absolem), Radek Kuchař - Matt Lucas (Tydlidýn a Tydlidum), Otakar Brousek ml. - Michael Sheen (Bílý Králík), Jan Přeučil - Christopher Lee (Tlachapoud), Pavel Šrom - Timothy Spall (Ohař Bayard), Jan Skopeček - Michael Gough (Blboun), Petr Rychlý - Paul Whitehouse (Zajíc Březňák), Jana Drbohlavová - Geraldine James (Lady Ascotová), Jan Dolanský - John Hopkins (Lowell), Jaroslava Obermaierová - Frances de la Tour (Tetička Imogene) +++ Tak první co na mě zapůsobilo byl úžasný dabing, který jsem obdivoval v průběhu celého film, následně jsem zjiztil, že se ho chopil Vojta Kotek, kterému se už výborně povedl dabing Vzhůru do oblak, tak doufám, že v tom bude takto pokračovat. No nic, vrátím se k filmu. Jelikož znám předlohu jen tak zbězně z otkazů a erotického filmu, tak nemám s čím srovnávat a v tomto případě se mi to líbilo, je to stále uchvatnej rukopis Tima po vizuální stránce, ale dějově to je rutina. Herci a masky jsou skvělé, ale mohlo by tam být trochu méně toho digitálu, někdy to škodilo, ale většinou to bylo ku prospěchu. [Viděno ve 3D] |
U.S. Seals 2 (2001)
02.03.2010 |
| |
Tohle je legrácka, kde je scénář napsán totálně na bojové umnění, i když to jsou SEALS. Kurva proč nemůžou střílet, ale mohou používat meče a elektřinu s obnaženýma kabelama apod. To je jedno, jde hlavně o to, že je tost zábavné a utíká to jako voda, i přes to, že se občas chytnete zahlavu a to jste z ní před filmem vyndali mozek, jinak byste se za ni drželi neustále s přikritýma očima. Florentine zase dobře natočil souboje, ty jsou opravdu na výbornou, hlavně závěrečný (vše přehledné, dobrý střih, slušná choreografie, i když občas s rušivými lany), ale jinak jsou dost vysrané v průběhu dění ty pohledy od postavy na místo jejího pohledu se specifickým zvukem. Ale díky závěru (ne scénaristické pointě, ale souboji) nemohu (lépe řečeno mohu, ale nechci) dát méňě než 3*. |
Liga výjimečných (2003)
22.02.2010 |
| |
Poprvé jsem film viděl bez znalosti komiksu a docela se mi to líbilo, ale po přečtení komiksu je to docela jiné kafe. Celkově je to dost rozsračkované a charaktery postav jsou úplně někde jinde a právě na nich to celé stojí. Film stojí snad jen na akci a ještě né úplně nejlepší. Nejvíc mě neštvalo, že Quatermain není feťák a je strašně akční a většina pozornosti se ubírá jeho směrem a dělá z něho mega hlavní postavu. A hned poté jsem byl rozpačitý z toho, že Hyde je moc velký dobrák a netrhá lidi na kousky!?! Další věcí je přidání dalších postav - Dorian byl celkem v pohodě, ale proč tam museli dávat Toma Sawyera, asi proto aby tam mohli napsat nějaké další stupidní dialogy bez vyznění (např. střílení z Nautila). Nechápu, ale to, že když to celé překopali a sebrali Bonda, tak proč tam tedy nechali Moriartyho. Neměl jsem třeba vůbec problém s tím, že Hawley Griffina kvůli autorským právům přejmenovali na Rodney Skinnera, to byla opravdu jen kometická úprava, ale ty triky mohli trochu doladit, vždyť to byla hrůza a Nautilus vypadal dost pošetile, nemá náhodou vypadat jako nějaký mořský živočich? ;-) Ale abych stále nehaněl, tak akce bylo dost a kdybych neznal předlohu, tak se asi budu místo skřípání zubů značně bavit. P.S. Ještě jedna věc. Proč byla Mina Harker (Murray) divnej Blade, měla veškeré schopnosti úpírů, ale mohla na světlo a ještě měla jen to elagantní kousnutí (dvě dírky) na krku a ne potrhaný a zjizvený krk. |