Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Dokumentární
  • Akční

Oblíbené filmy (10)

Poslední adresa

Poslední adresa (1970)

Excelentní Lino Ventura v roli tvrdého, neústupného a nekompromisního policajta, který je po zadržení opilého synka prominentního advokáta přeložený na jakési oblastní komisařství. Tam dostává za úkol najít svědka závažného případu. Svědka však nehledá pouze Ventura a jeho mladá a nezkušená kolegyně, ale také vyslaní zabijáci chlápka, kterého by svědectví dostalo do basy. Jenže svědek za sebou pečlivě zametl všechny adresy. Ten kdo by však očekával happyend, bude zklamaný, konec je mimořádně hořký... Vedle výkonu Lino Ventury podali výborný výkon Marlene Jobert a Michel Constantin. Perfektní, dynamická a smutná hudba Francoise Roubaixe.

Mužská záležitost

Mužská záležitost (1981)

Klasická francouzská krminálka, která se u nás vysílala ještě za totality a už tehdy byla výborně střižená, zejména pak to cyklistické prostředí si pamatuje skoro každý. Vlastní příběh vypovídá o velmi pečlivě promyšleném a dlouho připravovaném zločinu, kdy je zastřelena manželka jednoho z cyklistů. Vyšetřování se ujímá další z cyklistů, policejní komisař Claude Brasseur, který přísahá, že vraha najde. Děj pak po mírném přešlapování na místě začne nabírat zcela jiné obrátky... Existuje dokonalý zločin?

Tělo mého nepřítele

Tělo mého nepřítele (1976)

Belmondo rozhodně v netradiční roli chytrého a nekompromisního mstitele. Kdo by očekával akční scény a dramatické honičky, bude zklamaný, pokud očekáváte zlomeného člověka, neprávem odsouzeného, jehož jedinou touhou je pomsta, jste na správné adrese. A odpustíte mu i tu dvouhodinovou stopáž.

Uspěchaný muž

Uspěchaný muž (1977)

Překrásně vykreslený filmový snímek, ve kterém Delon ztvárnil roli sběratele a obchodníka se starožitnostmi, kterého vpřed žene neutuchající vášeň mít okamžitě to, po čem zatouží, zejména pokud se jedná o starožitnosti, ale také o ženy. Jeho vášeň je však tak silná, že jej zcela pohltí a nutí jej všechno urychlovat, odmítat vše, co nemůže mít hned a nutí jej se bezhlavě vrhat za vším novým. Na aukci se objeví velmi vzácná starožitná váza, kterou se rozhodne mít a udělá proto všechno na světě... Všechno dokáže ovlivnit, popohnat, urychlit a dosáhnout, aukce se vyvíjí podle jeho představ až do osudového konce... Perfektní snímek, doporučuji! ------------------------------- Obsah tohoto filmu jsem napsal někdy v průběhu roku 2008. Nyní v roce 2009 Hollywood CE použil tento text na přebal stejnojmenného filmu, aniž by se alespoň zeptal... (podívejte se sami a porovnejte si to...).

Dva muži ve městě

Dva muži ve městě (1973)

Film Dva muži ve městě jsem poprvé viděl před mnoha lety a od té doby ještě několikrát a pokaždé šlo o hluboký zážitek, především díky skvělým hereckým výkonům A. Delona v roli napraveného lupiče Strabliggiho, J. Gabina v roli zkušeného a lidského kurátora Cazaneuva v ostrém kontrastu s inspektorem Goitreauem, přesvědčeným o nenapravitelnosti kohokoli, kdo sejde, byť třeba jen jednou, na zcestí. Současně příběh ukazuje, jak spravedlnost v nepravých rukou, může být ohýbána a zneužívána podle toho, kdo ji reprezentuje nebo vykonává, což odhaluje její obrovskou křehkost.

Profesionál

Profesionál (1981)

Excelentní dílo francouzské kinematografie, ve kterém J.P. Belmondo ztvárnil postavu obětovaného agenta, který se po svém návratu mstí těm, kteří jej obětovali. Bývalým nadřízeným začínají první bezesné noci... Do filmu vstupuje výborná hurba E. Morriconeho, která filmu dodava ten správný "šmak" (doporučuji poslechnout v originále). Jeden z nejlepších Belmondových filmů.

Aféra Concorde

Aféra Concorde (1979)

Přestože nejsem žádný příznivce katastrofických filmů, ať již jde o katastrofy ve vzduchu, ve vodě nebo pod zemí, tak mě film Aféra Concorde zcela uchvátil. Od první minuty dobře rozehrané drama na všech frontách - pád letadla, obchodní zájmy konkurenční firmy na výrobu letadel, nebezpeční chlápkové za peníze udělat cokoli a tvrdohlavý novinář Brody, lovící svého sólokapra, který se rozhodne, že věcem přijde na kloub. Kvituji, že závěr není romanticky sladkobolný, ale ve stejném duchu, jaký byl celý film. Jednoznačně paráda.

Dobrodruzi

Dobrodruzi (1967)

Exceletní film o velkém přátelství Manyho a Rolanda, snílcích o velkém bohatství, kteří reálně jdou od jedné prohry ke druhé. Když už se na ně usměje štěstí v podobě vylovení pokladu z havarovaného letadla v Kongu, začnou jim jiné starosti a již nikdy život nebude tak bezstarostný jako dřív. Zvlášť, když na zlato má zájem ještě někdo další, který neváhá použít jakýchkoli prostředků pro jeho získání. Konec je smutný, snad i trochu poučný - totiž, že prachy nejsou všechno...

Ulice Montmartre č.125

Ulice Montmartre č.125 (1959)

Zprvu vlažně se rozbíhající příběh kamelota Pascala (Lino Ventura), který jednoho odpoledne vytáhne ze Seiny muže, který se mu představí jako Didier. Pascal mu poskytne nejdříve svůj svetr, následně večeři a nakonec postel. Muž stále vypráví, že ho jeho manželka a švagr pronásledují a chtějí jej zavřít do blázince. Pascal řeší své starosti a je mu to jedno. Aby se otravného Didiera zbavil, dojde si promluvit s jeho manželkou, která mu řekne o Didierově duševní nemoci. Pascal se stále hlouběji zaplétá do komplikované situace, kdy neví, komu věřit. Když je Didier zavražděn a Pascal je zatčen jako hlavní podezřelý, nabírá příběh na obrátkách. Zavražděný je skutečně identifikován jako Didier, nicméně to není stejný muž, jakého jako Didiera poznal Pascal...

V plném slunci

V plném slunci (1960)

Strhující příběh s perfektně vystavěnou pointou a s vynikajícím hereckým výkonem Alaina Delona v hlavní roli, který velmi přesvědčivě ztvárnil neúspěšného a závistivého Toma Ripleyho. Škoda, že nejde dát šest hvězdiček...