Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Horor

Recenze (378)

plakát

Duna: Část druhá (2024) 

Nemohu jinak než plný počet. Psychedelický vizuální styl celého filmu je pohlcující a neokoukaný. Film obsahuje skvělou hudbu. Je prošpikovaný epickými strhujícími akčními scénami a herecké obsazení je lahoda. Děj se věrně drží knižní předlohy a celé je to pojaté tak jak má být. Jen souboje na tělo mě nebavili tak jako v první části. Se štíty to mělo větší šťávu a je znát, že někteří herci si před natáčením prošli jen nějakými rychlokurzi. Ale, to je tak asi vždy.

plakát

Vánoční příběh (2022) 

Pokus o českou Lásku Nebeskou mě díky obsazení naplňoval nadějí. Bohužel je to hrozné. Většina příběhu nedává smysl a celkové vyznění vyjde křečovitě a trapně. Korunu tomu dává kněz vzdávající se celibátu. I když jeho linka nebyla vůbec vyobrazená. Většina postav jsou ve filmu zbytečně. Většina herců přehrává a jediné, u čeho jsem se pobavil, bylo Rodenovo extempore v rádiu.

plakát

Zaklínač - Série 3 (2023) (série) 

Bohužel, jediný zábavný díl, z celé série, byla bitka v Arethuse. Zbytek byl nuda a nuda. Čím dál tím levnější výprava. Občas jsem měl pocit, že se dívám na televizní seriálové drama plné dialogů o ničem. V celé sérii není pořádná příšera. Absolutně chápu, že z tohoto marasmu Cavill vycouval. Pěkné soubojové choreografie to nezachrání. Do univerza Zaklínače se vůbec nehodí netflixovské vyvážení ras a sexuálních orientací. Zaklínač je fantasy ze severského prostředí Evropy. Je nutné obsazovat rovným dílem i černochy, asiaty a bělochy? Sapkowski své hlavní postavy detailně popsal. Marigold a Radovid nejsou bisexuálové a rozhodně spolu nikdy nespali. Odklon od předlohy je očividný a dosti vyblitý. První dvě série se o věrnost snažili. Třetí už úplně rezignovala. Budu si ještě dost rozmýšlet, jestli dám i čtvrtou. Nějak se mi to už nechce podporovat.

plakát

Barbie (2023) 

Barbie bohužel trpí syndromem hollywoodských blockbusterů točených na jistotu. Na jednu stranu je tady fantastická výprava, skvělé obsazený a vtipné satirické narážky na dnešní dobu. Na druhou stranu film trpí až chorobným vysvětlováním všeho děje. Místo toho, aby donutil diváka zamyslet se, tak mu naservíruje tupé emoce v roztáhlém a nudném konci. Mohlo to být výborné. Bohužel film cílí až moc na americké publikum. Will Ferrell rulezz!

plakát

Smrtelné zlo: Probuzení (2023) 

Slušná práce. Jen mi trochu chyběla jemná nadsázka a humor původního Evil Dead. Tady se všechno myslí smrtelně vážně. Sebetrýznění, mučení dospělých i dětí, potoky krve a lidská těla zkroucená v pozicích ve kterých by to nikdo nechtěl. Řemeslně dobře zpracované. Film obsahuje velké napětí. Jen to neslouží moc dobře jako odpočinkový film nebo předehra k romantické večeři. Je to teror hodný otrlého diváka. Na hranici mainstreamu.

plakát

#Žiju (2020) 

Hrdinové se chovají vcelku uvěřitelně. Jen už mám z toho pocit, že téma zombie hororů je dost vyčerpané. Co je ještě neokoukané a dalo by se to použít? Nová doba. Internetová síť a život na ní. Drony a problémy s moderními technologiemi. To by docela šlo. Až na ten konec. Ten fakt bolel. Zbytečnější nesmysl jsem v zombie hororu snad neviděl. To už bych byl radši, kdyby se rozjela větší romantika mezi ústřední dvojicí.

plakát

Ad Astra (2019) 

Příjemně komorní sci-fi. Ve kterém ale, mimo jiné, zažijete honičku a přestřelku na měsíci nebo vkrádání se do podpalubí na lodi mířící na Neptun (pod tryskami startující rakety :)). Celé se to snaží vypadat realisticky, i když není. Po pomalém rozjezdu na mě šlo chvílemi spaní. Film ale nakonec nabere spád a dospěje až k uspokojujícímu závěru. Na mě působil závěr Ad Astra celkem osvěžuícím dojmem. Je to také další film, který si uvědomuje, že ve vakuu se nešíří zvuk a snaží se přijít alespoň s kompromisem.

plakát

Stranger Things - Season 4 (2022) (série) 

Musím se přiznat, že mi druhá a třetí série tolik neulpěla v paměti. Přistupoval jsem tedy ke čtvrté sérii bez jakéhokoliv očekávání. - Je to bomba. Filmová stopáž u každého dílu nacpaná napětím, popkulturními odkazy a dobové narážky. Díky expresivnímu vyobrazení násilí vynikne obvzvlášť konec čtvrté epizody, který je tak dojemný až mi ukápla slza a díky tomu na několik dnů utkvěla v hlavě písnička Running up the Hill. Výprava je tak epická, že by se za ní nemusel stydět kdejaký AAA blockbuster. V neposlední řadě postava Eddieho Munsona. Doba si prostě říkala o metalovýho sympaťáka s dlouhými vlasy a ofinkou. - Po téhle seriálové náloži se nějak nemůžu dokopat k tomu, koukat na něco jiného.

plakát

Star Wars: Síla se probouzí (2015) 

Pro mě je to velké zklamání. Scénář mě rozčiloval už od samotného začátku. Jen recyklace předchozích dílů. Random hrdinka bez výcviku ovládá umění jediů (Jako opravdu!?). Zběhlý imperiální voják je snad ještě víc otravný, než Jar Jar Bings. Harrison Ford působí dojmem, jakoby už celou tu šaškárnu chtěl mít co nejdřív za sebou. Jeden elitní pilot, co zachrání situaci. Korunu tomu dává neschopný záporák, kterého by všichni jedi veteráni rozsekali s prstem v nose. Ani bojové scény to nezachránili. Celé je to takové nemastné neslané. Nic nového. Žádná pořádná atmosféra. Ani nevím, jestli po tomhle mám chuť na další díl. Kdyby alespoň přibyl nějaký nový hudební motiv. S revolučních a inovativních prvních dílů se stala rutina.

plakát

Dámský gambit (2020) (seriál) 

Poutavý seriál. Sonda do duše alkoholiků, kterým neřest postupně bere vůli a inteligenci. Ve hře jako šachy je to obzvlášť vidět. Hrdinka měla kruté dětsví.Má obrovský talent a v celém seriálu je chladná jako led. Snad díky tomu konec tak zahřál na duši. Šachy jsem nehrál hodně dlouho. Skoro jsem na tu hru zapoměl. Možná je čas to zase zkusit.